<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Budapesten, Hajdúszoboszlón és Szegeden igazán örülhetnek a szállásadók, ugyanis ezek a legnépszerűbb úti célok a szilveszterezni vágyók körében. A jellemzően 1-2 éjszakás óévbúcsúztató üdülésért 20 százalékkal többet fizetünk, mint egyébként decemberben, de ez nem riasztja vissza a kikapcsolódni indulókat. Az éjféli pezsgős koccintás, a lencse és a tűzijáték már smafu, sokkal inkább a disznóvágás, a közös foglalkozások és a sztárfellépők működnek vendégcsalogatóként 2016 utolsó hétvégéjén.
Étterem a Castellum Hotel négycsillagos wellness szállodában, Hollókőn. (MTI Fotó: Komka Péter)

A szilveszteri hétvégére a belföldi úti célok közül Budapest, Hajdúszoboszló és Szeged a legnépszerűbbek, míg a külföldi üdülések alkalmával Lengyelország a befutó, ahol Krakkó, Wroclaw és Zakopane vezetik a Szallas.hu foglalásait. Az utazók csaknem fele már az év utolsó előtti napján megkezdi a kikapcsolódást, és birtokba veszi szálláshelyét.

„Ebben az időszakban jellemzően 1-2 éjszakás üdülési lehetőséget keresnek a vendégek, de aki teheti, megnyújtja a hétvégét, és már 29-én útra kel. Előfordul azonban kirívó eset is: idén például akadt valaki, aki 30 napos év végi pihenésre adta a fejét” – ismertette az adatokat Pálinkás János, a Szallas.hu kreatív vezetője.

20 százalékkal többet fizetünk

Az év utolsó havában közel 40 ezer forintot fizet, aki villában száll meg, hotelben pedig átlagosan közel 30 ezer forintot hagyunk ott egy éjszakáért, de faházban, motelben, hostelben vagy diákszállóban már 10 ezer forint körül is találhatunk szálláshelyet. A legolcsóbb foglalás decemberben 1600 forint volt, míg a legdrágább közel egymilliót kóstált a Szallas.hu adatai szerint.

„Az óévbúcsúztató üdülés annak ellenére is népszerű, hogy ekkor közel 20 százalékkal többet kell fizetnünk szállásunkért, a foglalások közel egyötödét egyébként SZÉP-kártyával fedezik” – mondta el Pálinkás János.

A Szallas.hu adatai szerint a szilveszteri időszakra vonatkozó foglalások zöme a fővárosból érkezett, de a debreceniek és miskolciak is élen jártak, a budapestiek után ugyanis ők töltik legnagyobb arányban máshol az év végét. Az utazók nemcsak a szálláshelyeken okozhatnak tumultust, hanem az utakon is.

Ne csak a pezsgő durranjon nagyot!

A szálláshelyek üzemeltetői évről évre nagyobb hangsúlyt fektetnek a szilveszteri programok összeállítására. A nagyobb szállodákban már szinte általános, hogy az éjféli pezsgő, a malacsült, a lencse és a virsli mellett valamilyen tehetségkutatóból ismert aranytorkú énekes gondoskodik az est emelkedett hangulatáról. Akinek viszont mindezek még nem elégítenék ki az igényeit 2016 utolsó éjszakáján, az retró vagy latin hangulatban is mulathat, ahol a táncosok ringó csípőjének látványa bizonyára meghozza a kedvet a bőséges lakoma ledolgozásához.

Az ismert fellépőkön túl az előrelátó üzemeltetők igyekeznek új színeket is felvillantani. Így például lesz disznóvágás, cigányzenés disznótoros vacsora, lovas show és pusztai betyárkodás is. Van, ahol újévi bölcsességet rejtő szerencsesütivel is kedveskednek a vendégeknek, de gyakori program még a bor- vagy pezsgőkóstoló is.

A 10 legnépszerűbb belföldi utazási célpont szilveszterkor 2016-ban:

 1. Budapest
 2. Hajdúszoboszló
 3. Szeged
 4. Eger
 5. Győr
 6. Pécs
 7. Siófok
 8. Gyula
 9. Hévíz
 10. Debrecen

A 10 legnépszerűbb külföldi úti cél szilveszterkor 2016-ban:

 1. Krakkó
 2. Wrocław
 3. Zakopane
 4. Szklarska Poręba
 5. Székelyudvarhely
 6. Szováta
 7. Pozsony
 8. Besztercebánya
 9. Magastátra
 10. Poprád

A 10 legnépszerűbb belföldi utazási célpont decemberben 2016-ban (zárójelben a tavalyi év ugyanezen időszakának helyezései):

 1. Budapest (1.)
 2. Eger (2.)
 3. Hajdúszoboszló (4.)
 4. Debrecen (8.)
 5. Szeged (-)
 6. Hévíz (-)
 7. Győr (5.)
 8. Pécs (6.)
 9. Sopron (3.)
  Gyula (9.)

Vásárló A Spartól a kisujját kéri kormány, de a karját kapja
Privátbankár.hu | 2023. június 1. 13:58
A Spar csoport az akcióköteles időszak első napjától több mint 700 akciós ajánlattal várja vásárlóit, 300 termék árát pedig a május 31-i áron befagyasztja – közölte szupermarket lánc. A kötelező árengemény mértékét jelentősen meghaladóan olcsóbb tételek is szerepelnek a csökkentett árú kínálatban.
Vásárló Gyereknek lenni jó!
PR | 2023. május 31. 15:28
A gyermeki fantázia világokat képes teremteni. De mi történik akkor, ha a valóság ugyanolyan csodálatos, mint a szárnyaló képzelet? Ha egyszer csak életnagyságú TRex hátára lehet pattanni, lehetőség nyílik ráját simogatni, cápát etetni, trambulinon ugrálni?
Vásárló „Ősi” amerikai kaja lenne a hamburger? Ugyan, a kínaiak már kétezer éve eszik
Molnár Csaba | 2023. május 28. 18:21
McDonald’s, Burger King, Wendy’s, Five Guys – a világ legnagyobb hamburgerező étteremláncai mind amerikaiak, így kézenfekvőnek tűnik, hogy Amerika – sok minden más mellett – a basic street food, a hamburger szülőhazája. Pedig nem, nagyon nem. Amellett, hogy a 19. században a nagy kivándorlási hullám előtt Európában már létezett a hamburger (bővebben a keretes írásban), a kínaiak több mint kétezer éve készítik és eszik a zsemlekenyérbe töltött raguszerű húst.
Vásárló Top 10 női parfüm 2023 - szezonnyitó illatok
Márkázott tartalom | 2023. május 25. 11:43
Az illat - a megjelenés szerves része. Egyes illatok erős mágneses térként vonzanak, mások fordítva eltávolodásra késztetnek. Az aroma sokat elárul az emberről, egyfajta névjegykártya. Ezért olyan fontos megtalálni a megfelelő parfümöt. A trendekről, a kiválasztási szabályokról és a 2023-as 10 legjobb női parfümről beszélgetünk.
Vásárló Ez a világ 10 legkülönlegesebb és legdrágább luxusórája
Kollár Dóra | 2023. május 20. 18:36
A luxusórák az egyik legfontosabb státuszszimbólumnak számítanak, azonban ezek közt is akadnak elképesztő különlegességek. 
Vásárló Sokat drágult a hús vagy a zöldség? Nézze meg az angoloknál, na, ott kilőttek az árak!
Molnár Csaba | 2023. május 17. 09:56
A brit szupermarketekben árusított húsok és zöldségek ára csaknem megduplázódott a tavalyi év azonos időszakához képest.
Vásárló Újabb széleskörű árcsökkentés a Tesconál
Molnár Csaba | 2023. május 17. 09:02
A Tesco további árcsökkentéseket jelentett be 30 saját márkás tészta- és étolajtermékre brit hálózatában.
Vásárló Megdőlt egy furcsa rekord Amerikában
Privátbankár.hu | 2023. május 15. 19:54
Sosem jártak még átlagosan ennyire öreg autókkal az amerikaiak.
Vásárló Minőségi szerszámkészlettel a minőségi munkáért
Márkázott tartalom | 2023. május 11. 08:54
Függetlenül attól, hogy hivatásos szakemberek vagy otthoni ezermesterek vagyunk, a minőségi eszközökre minden esetben szükség van. Nemcsak azért, mert így sokkal profibbnak tűnünk a külső szemlélők számára, hanem mert az egész munkafolyamat sokkal hatékonyabb és gyorsabb lesz. Szerencsére ma már több megoldás közül is válogathatunk.
Vásárló Nagy bejelentést tett a Tesco: ez most tényleg sokaknak örömhír
Privátbankár.hu | 2023. május 10. 13:57
Nem várta meg a Tesco a kormányzati intézkedéseket, tovább csökkenti az általános árszintjét.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG