<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Vannak olyan általános érvényű szabályok, amelyeknek a valóságtartalmával előbb-utóbb mindenki tisztába kerül és nyugodt szívvel kijelenthető, hogy az egyik ilyen az, hogy az idő pénz. Akár a magánéletet, akár az üzleti életet tekintjük, könnyen belátható e mondás mély bölcsessége.

Egy fontos erőforrás megismerése

Az üzleti életben különösen igaz a fenti bölcsesség, és nyugodtan vehető akár szó szerinti értelmezésben is. A jó vezetők, üzletemberek pontosan tudják, hogy a siker egyik alapfeltétele az erőforrások lehető legjobb felhasználása. Az idő az erőforrások között is kitüntetett helyet foglal el, mert nem pótolható, nem fordítható vissza, nem lassítható, nem sokszorozható meg, hanem egyszerűen a legtöbb, amely elérhető vele kapcsolatban, az a lehető legjobb kihasználása.

Kihívás, amellyel megéri foglalkozni

A rendelkezésre álló időtartam minél jobb hasznosítása egyáltalán nem egyszerű és főleg nem magától értetődő feladat. Legjobb, ha a kihívás ismeretében tervezés történik, felkészülés, a lényegre összpontosítás. Ehhez a feladat ismeretén kívül szükséges az is, hogy felismerésre kerüljenek a felesleges, elhagyható, sőt, hátráltató körülmények.

Egy jó megoldás 

E tudás megszerzésében nyújt nagy segítséget a Training360 egyik kompetenciafejlesztő tréningje, a hatékony időgazdálkodás tréning, ahol a téma kiváló szakembereiből álló oktatói team nyújt segítséget a fenti célok eléréséhez.

A tréning bevezet a hatékony időgazdálkodás rejtelmeibe, kezdve a tervezési fázistól egészen a kivitelezés megvalósításáig. Feltárva a nehézségeket, azt, hogy milyen hátráltató, felesleges, időrabló körülmények merülhetnek fel, és természetesen azt is, hogy mely módszerek alkalmazásával védhetők ezek ki a leghatékonyabban.

A tréning tematikája röviden

A kurzus tematikája az alapok tisztázásától indul, majd számba veszi a különböző szemléletek alkalmazásának lehetőségeit, azok hasznosságát. Segít feltárni a célok pontos meghatározását és az utat, amely a leghatékonyabban vezet el hozzájuk. Emellett rávilágít a tervezés szerepére és azt is megtudhatjuk, hogy a terv hogyan válhat majd valósággá.

Fontos része a tematikának az egyén megismerése, hogy mindenki tisztában legyen a saját személyiségével, hiszen csak ennek ismeretében lehet a leghatékonyabb megoldásokat megtalálni, többek között az időbeosztásban is. Az egyén után a csoportokban működő mechanizmusok feltárása következik, hogy elkerülhetők legyenek azok a buktatók, amelyek nemcsak felesleges eredményekhez vezetnek, hanem ráadásként még rabolják az időnket is.

Ezután már rá lehet térni a tárgyalások, értekezletek professzionális megtervezésének kérdéseire, a kommunikáció hatékonyságának maximalizálására, a moderáció, a vitakezelés, a konszenzuskeresés művészetére, hiszen ezek ismeretével és használatával nagymértékben nő az időhatékonyság, és ez az üzleti életben mérhető gazdasági haszonnal is jár. A Training360 időgazdálkodás tréningjéről és további kurzusairól a honlapjukon olvashatsz.

 

Címkék: Vásárló

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló Ellátási gondok: a Lidl korlátozza számos termék eladását
Privátbankár.hu | 2022. június 29. 13:01
Nem csak az árstopos termékekét. 
Vásárló Masszív áresés jön a benzinnél - az árstopos szinttől persze még mindig kilométerekre vagyunk
Privátbankár.hu | 2022. június 20. 10:55
A gázolaj piaci átlagára már 825 forint fölött jár, a benzin viszont sokkal olcsóbb lesz szerdától.
Vásárló Kerti támfalak építése – miből és mennyiért?
Márkázott tartalom | 2022. június 19. 09:34
Azok számára, akiknek valóban fontos az igényes, esztétikusan felállított kert, valószínűleg elképzelhetetlen az összkép a megfelelő kerti támfalak nélkül. Ezeket azonban többféle anyagból is el lehet készíteni – természetesen a felmerülő költségek is ennek fényében változnak. Viszont nem csupán a költségek változnak ilyenkor, de maga a támfal jellege is az anyag függvényében. Nézzük meg tehát, mikor és milyen kerti támfalat érdemes csináltatnunk a különféle anyagok felhasználásával? És milyen árakra számíthatunk ezek kapcsán?
Vásárló Tényleg még mindig olyan könnyű ingatlant eladni? Vagy mégsem?!
Márkázott tartalom | 2022. június 18. 10:20
Az elmúlt évek kétségtelenül azoknak kedveztek, akik ingatlant értékesítőként jelentek meg, hiszen a rendkívül magas kereslettel szemben viszonylag alacsony kínálat találkozott, aminek köszönhetően nemcsak rendkívül gyorsan, de meglepően jó áron is adhatta el ingatlanát az, aki jól hirdetett és jól árazott. De mit is jelent a jó hirdetés és a jó árazás? Mai cikkünkben ezt a kérdéskört igyekszünk körbejárni.
Vásárló Miért fogadja el a Gucci a kriptovalutákat - előretekintés a jövőre?
Márkázott tartalom | 2022. június 17. 09:38
A Gucci ügyfelei hamarosan olyan kriptovalutákkal fizethetnek majd a megvásárolt luxusdivatért, mint a Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), készpénz, Dogecoin (DOGE), shiba inu, wrapped bitcoin (WBTC), life Coin és más digitális valuták a kiválasztott amerikai üzletekben. A Gucci ügyfelei hamarosan olyan kriptovalutákkal fizethetnek majd a megvásárolt luxusdivatért, mint a Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), készpénz, Dogecoin (DOGE), shiba inu, wrapped bitcoin (WBTC), life Coin és más digitális valuták a kiválasztott amerikai üzletekben.
Vásárló Egy borbár, ahol nem lehet mellényúlni Vidd haza Magyarország borainak gyöngyszemeit az N28-ból!
PR | 2022. június 15. 10:44
A közel egy éve megnyitott N28 Wine & Kitchen bemutatkozásával két híres, magyar borászat álma vált valóra. Barta Károly – Ujvári Vivien főborász segítségével – világszínvonalú tokaji borokat készít Mádon. Szentesi József pedig a Velencei-tó északi részének vezető borásza, aki rengeteget tett az olyan ősi magyar fajták megmentéséért, mint például a csókaszőlő, a sárfehér vagy a tihanyi kék. Az ő nagy párosuk volt az alapja annak, hogy megszületett ez a különleges hely, mely azon túl, hogy a világjárt és világhírű Molnár Márk séf vezetésével álmodja meg étlapját, olyan széles választékot kínál hazai, kis pincészetek izgalmas boraiból, melyet máshol a városban nem igen találunk. Az N28 Wine and Kitchen különleges bortételeihez letisztult, szezonális fogások párosulnak, amelyeket úgy állítottak össze, hogy tökéletes harmóniában legyenek a borok adta ízélménnyel. Itt az ételeket párosítják a borokhoz és nem fordítva.
Vásárló Válasszon praktikus, dizájnos és elegáns üveg tolóajtót otthonába, irodájába!
Márkázott tartalom | 2022. június 14. 10:50
Az üveg tolóajtók gyönyörű megoldást jelentenek olyan terekben, ahol kevés a hely, a természetes fény, illetve a térérzet miatt szükség van valamilyen légies megoldásra a helyiségek elválasztására. 
Vásárló Defektet kaptál? Otthon is meg tudod javítani
Márkázott tartalom | 2022. június 14. 10:31
Hogyha sokat utazol kerékpárral, biztosan téged sem fognak elkerülni a defektek. Ezek megjavítása sokszor nagy fejtörést okozhat, de nem lehetetlen őket otthon is megoldani. Ha érdekel, hogy hogyan teheted meg mindezt, akkor tarts velünk, és megmutatjuk a lépéseket.
Vásárló Hogyan készíts köszöntőajándékot egyszerűen?
Márkázott tartalom | 2022. június 9. 20:11
Sok olyan esemény vagy ünnep van, ami alkalmat ad arra, hogy megajándékozzunk másokat. Gondolunk itt például az anyák napjára, ballagásra, névnapra, szülinapra. Ilyenkor nem feltétlenül kell kész ajándékban gondolkodunk, hiszen saját magunk is készíthetünk meglepetést.
Vásárló Az élelmiszerárstop nem több, mint egy szépségtapasz?
Privátbankár.hu | 2022. június 9. 18:02
Munkatársunk az ATV Start című műsorában beszélt a Privátbankár Árkosár legfrissebb eredményeiről.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG