<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
Itt a húsvét, az iskolákban elkezdődött a tavaszi szünet, és május elején is lesz egy hosszú hétvége. A K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő meghirdetője annak nézett utána, milyen lehetőségei vannak a családoknak a kikapcsolódásra és mennyiért, ha tartalmasan szeretnének eltölteni együtt pár napot. Tervezzük meg előre, tudatosan programunkat!

Ha nem akarunk messzire menni Pestről, de a természet lágy ölén töltenénk egy kis időt, adja magát a Margitsziget. Itt minden adott, ami a gyerekek vagy akár a felnőttek szórakoztatásához kell: játszótér, nagy zöld rét, ahol focizni lehet, állatkert. Ha a BKV-t választjuk, akkor ezt a programot egész olcsón megúszhatjuk, aki viszont a Margitszigeten akar parkolni, az számítson rá, hogy óránként 500 forint feletti díjat kell ezért fizetni.

Népszerű időtöltés még a fővárosiaknak, illetve az agglomerációban élők számára a libegőzés, erre egy menetjegy 900 forintba kerül. Ezt akár össze is köthetjük egy másik remek lehetőséggel, a Széchényi-hegyi Gyermekvasút kipróbálásával, amire felnőtteknek 600, gyerekeknek 300 forint egy irányban a menetjegy. Ha véletlenül elromlana az idő, menjünk múzeumba!

Ha útra kelünk

Akik távolabbi célt tűznek ki maguk elé, érdemes megfontolni, hogy autó helyett inkább vonattal utazzanak. Míg egy tank benzin ára legalább 13 ezer forint, a MÁV családi kedvezménye révén már egy gyerekkel is 33 százalékos kedvezménnyel utazhatnak a szülők, három gyerektől pedig mindenki 90 százalékos kedvezménnyel válthat jegyet.

Jó móka a közös biciklizés is, bár nem olcsóak a kerékpárok, de akinek szüksége van rá, most érdemes körülnézni, a szezon elején ugyanis a legtöbb sportboltban 20-30 százalékos kedvezményeket adnak a kerékpárokra, sőt van, ahol a régit is beszámítják az árba.

Kalandra fel!

Ha nagy gyermekünk mozgásigénye, vigyük el egy kalandparkba! Mind a fővárosban, mind vidéken számos lehetőség közül választhatunk. Itt a fiatalok tesztelhetik, mennyire tudják teljesíteni a kihívásokat, hiszen különböző nehézségű akadálypályák közül választhatnak, és ha betartják az előírásokat, viselik a bukósisakot és a hevedert, száz százalékos biztonságban vannak a pályákon. A belépők ára 2000-4000 forint között mozognak.

Belföldi utazás előtt érdemes tájékozódni, sok helyen a hosszú hétvégék miatt akciós csomagokkal várják a látogatókat, van, ahol a gyerekek után lehet kedvezményt igénybe venni. Három-négy napra már valamelyik szomszédos országba is megéri ellátogatni, ez esetben is az interneten érdemes körülnézni, összehasonlítani az árakat.

Tervezzük meg előre a programokat, vonjuk be gyermekeinket is a tervezésbe, döntésbe. Kalkuláljunk előre a belépőkkel, szállás vagy utazási költséggel, éttermi fogyasztással, így már otthon látjuk, mi fér bele a családi költségvetésbe. Tudatosan tervezve, akár a rokonlátogatást is fűszerezhetjük egy-két további érdekes programmal, állatkert látogatással vagy aquaparkkal. És ne feledjük: a gyerekeknek az a legnagyobb öröm, ha együtt van a család és nem kell sietni sehová – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő zsűritagja.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló Vár a 37. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál
PR | 2022. szeptember 26. 18:11
Mindegy, hogy sokat futsz, vagy keveset, állj rajthoz Te is a 37. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál valamelyik távján. Október második hétvégéjén több tízezer futó társaságában élvezheted Te is a közös mozgás örömét.
Vásárló Már csak a megfelelő fotó hiányzik az önéletrajzodból?
Márkázott tartalom | 2022. szeptember 24. 11:37
Önéletrajzot írni nem egyszerű. Akkor sem, ha van már munkatapasztalatod, és akkor sem, ha pályakezdőként, friss diplomásként készülsz betörni a munkaerőpiacra. Ha ez utóbbi a helyzet, és gyakornoki vagy normál állást keresel, akkor bizony nem sok mindent tudsz beleírni az önéletrajzodba.
Vásárló Kültéri lépcső a házhoz: hogyan válasszuk ki a megfelelő alapanyagot?
Márkázott tartalom | 2022. szeptember 16. 14:41
Ha a házunkon kívülre tervezünk lépcsőt, akkor mindenképp érdemes alaposan fontolóra vennünk a megfelelő alapanyagok kiválasztását, hogy valóban a kívánt végeredményt kapjuk. Ehhez azonban több szempontot is figyelembe kell vennünk, hiszen a kültéri viszonyok néha elég szélsőségesek, éppen ezért az ide tervezett lépcsőnek komoly kritériumoknak kell megfelelnie. Nézzük meg tehát, mire is érdemes pontosan odafigyelnünk az anyag választásánál.
Vásárló Borkóstoló a szecessziós kastélyépület pincéiben
Márkázott tartalom | 2022. szeptember 16. 12:33
Aki Tolna megye kilencedik legnépesebb települését, Simontornyát meglátogatja, az ki ne hagyja a településbe oly harmonikusan beilleszkedő igazi kis szecessziós ékszerdobozt, a város híres szállodáját!
Vásárló Keressünk eredeti céges karácsonyi ajándékot!
Márkázott tartalom | 2022. szeptember 12. 16:00
A karácsonyi ajándékok megtalálása a családtagok számára is elég nehézkes, de ha még minket bíznak meg a tökéletes ajándék felkutatásával a vállalati ügyfeleknek vagy alkalmazottaknak, a nyomás megtízszereződik.
Vásárló Téged is kínoz az allergia?
Márkázott tartalom | 2022. szeptember 12. 10:31
Sajnos manapság egyre többen szenvednek különféle allergiáktól, és ezek közül az egyik legalattomosabb a pollen és porallergia, amellyel csak nagyon nehezen lehet bármit is kezdeni. Biztosan neked is ismerős, hogy hiába minden erőfeszítés, a mindennapos porszívózás, az ablakon beszűrődő fénynyalábokban bizony táncot járnak a porszemek, pollenek.
Vásárló Online vásárlás – minden, ami érdemes tudnia, mielőtt kattint!
Márkázott tartalom | 2022. szeptember 9. 09:24
Ugyan nem egy újszerű dologról van szó, sokak számára még mindig kifejezetten kockázatos tevékenységnek számít az online vásárlás. A folyamat nem ördögtől való, sokkal egyszerűbb, gyorsabb és hatékonyabb, mint az offline vásárlás, ráadásul még pénzt is spórolhat vele! 
Vásárló Céges karácsonyi ajándékcsomag olcsón, de mégis magas minőségben? Igen, létezik!
Márkázott tartalom | 2022. szeptember 8. 09:29
Az ajándékozás nem akkor lesz örömteli, ha minél nagyobb az ajándéktárgy értéke. Az ajándékozás attól válik igazán boldog pillanattá, hogy a meglepetés szívhez szól, és benne van mind az ajándékozott, mind az ajándékozó.
Vásárló A népharag a magángépek ellen fordult – de mi lehet a valódi megoldás a betiltás helyett?
Kollár Dóra | 2022. szeptember 7. 19:09
A magánrepülőgép-ipar által elindított „No Plane, No Gain”-kampány a magánrepülés termelékenységi és gazdasági előnyeit hangsúlyozza; a használt repülőgépek tavalyi eladásának ugrásszerű emelkedése és az európai magánrepülések rekordnövekedése alapján idén nyáron az utazók ráérezték arra, miért éri meg a hagyományos, kereskedelmi légiközlekedés helyett valami másra voksolni. Mindezek alapján úgy tűnhet, hogy a magánrepülők piacán tulajdonképpen minden rendben van, csakhogy a közvélemény egyre inkább a luxusgépek ellen fordul.
Vásárló Új online magazinok indultak augusztusban
Márkázott tartalom | 2022. szeptember 7. 10:26
Új ismeretterjesztő valamint kulturális online magazint indítottak 2022 nyarán a citygreen.hu kertészeti és életmód magazin szerkesztői. A thinker.hu ismeretterjesztő magazin, valamint a teaser.hu kulturális és szórakoztató magazin színvonalas és hiteles tartalmakat kínál olvasói számára.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG