Pénzügy
Makro / Külgazdaság Kínai milliárdos pénzeli az Orbán-imádó Steve Bannont
Privátbankár.hu | 2019. október 29. 19:30
Amerikai és európai nagybankok mellett vitatott hírű kínai milliárdosból is él Steve Bannon, Trump egykori kampányfőnöke, Orbán Viktor és Matteo Salvini nagy csodálója amerikai sajtóhírek szerint.
Vállalat Sikeres félévet zárt a KELER
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 24. 09:30
Sikeres félévet tudhat maga mögött a klíringházi és garanciaszolgáltatásokat nyújtó KELER KSZF Zrt.
Pénzügyi szektor Oroszországból költözik Budapestre a Nemzetközi Beruházási Bank
Privátbankár.hu | 2018. december 5. 08:55
A pénzintézetnek kilenc tagja van: Oroszország, Bulgária és Magyarország mellett Románia, Szlovákia, Kuba, Csehország, Mongólia és Vietnam.
Személyes pénzügyek Mi lenne veled, ha anyukád nem adna néha egy kis pénzt?
Privátbankár.hu | 2017. május 6. 12:01
Egy friss kutatás szerint a magyar édesanyák otthon is nagy hangsúlyt fektetnek a pénzzel való helyes bánásmód átadására, 10-ből 9-en maguk is tanítják erre gyermekeiket - abban bíznak, hogy ez is hozzájárul ahhoz, hogy amikor felnőnek, szüleiknél jobb anyagi helyzetben legyenek majd. Azért arra is spórolnak az anyák, hogy legyen miből támogatni majd fiatal felnőtt gyerekeiket.
Pénzügyi szektor Retteg a pénzvilág: vajon túlélik azt, ami most jön?
Privátbankár.hu | 2017. április 6. 13:46
Ráébredtek a pénzügyi szektor régi játékosai: ha most nem működnek együtt az újoncokkal, fel kell készülniük a legrosszabbra.
Pénzügyi szektor Hova menekülnek majd a bankok, ha olcsó iroda kell a brexit után?
Privátbankár.hu | 2017. március 29. 12:10
Meglepő módon Frankfurt lehet a befutó, verhetetlenek az áraik.
Makro / Külgazdaság Könnyebb lehet külföldi bankokkal szerződni
Privátbankár.hu | 2017. március 23. 16:38
Az Európai Bizottság könnyebb hozzáférést biztosítana a pénzügyi szolgáltatásokhoz.
Személyes pénzügyek 3 milliós megtakarítása van egy átlagos magyarnak - de nagyon nem jó helyen
Privátbankár.hu | 2016. február 18. 07:56
32 és félezer milliárd forintra teszi a jegybank a magyar lakosság pénzügyi vagyonát; egy év alatt jó 20 százalékkal ugrott a készpénz állománya.
Pénzügyi szektor Pénzintézetek: nem éri meg foglalkozni a csalásokkal
Privátbankár.hu | 2016. január 8. 08:35
A pénzügyi szolgáltatók egyharmada véli úgy, hogy jobban kijönnek, ha csak a megtörtént csalásokat korrigálják és nem a védelemre költenek.
Makro / Külgazdaság Ilyen lesz a világ idén a pénzügyminiszterek szerint
Privátbankár.hu | 2015. február 11. 08:22
Szépen egyetértésben fejezték be a G20 pénzügyminiszterei a csúcstalálkozót. Tervek vannak, már csak végre kell hajtani őket.
Vásárló A lakosság felének rosszul alakultak a pénzügyei
Privátbankár.hu | 2014. december 18. 14:33
Elkészítette évzáró felmérést az Ipsos. A lakosság fele elégedetlen volt a pénzügyeivel, de örült a munkában eltöltött utóbbi egy évnek.
Adó Hat lóval sem menekült volna a kocsis-csempész
Privátbankár.hu | 2014. november 26. 13:03
Két lóerős kocsival csempésztek 7500 doboz cigit Beregdaróc határában, a kocsis nem úszta meg.
Pénzügyi szektor Újabb verseny segít a fiatalok pénzügyi jártasságának fejlesztésében
Privátbankár.hu | 2014. október 8. 13:41
Összesen 712 csapat indult el a második alkalommal kiírt PénzSztár versenyen. A középiskolások pénzügyi tudását mérő verseny döntője december 11-én lesz.
Vásárló Éljen a hosszú hétvége! Mennyibe kerül egy kis budapesti móka?
Privátbankár.hu | 2014. április 19. 17:35
Itt a húsvét, az iskolákban elkezdődött a tavaszi szünet, és május elején is lesz egy hosszú hétvége. A K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő meghirdetője annak nézett utána, milyen lehetőségei vannak a családoknak a kikapcsolódásra és mennyiért, ha tartalmasan szeretnének eltölteni együtt pár napot. Tervezzük meg előre, tudatosan programunkat!
KKV Még mindig a kiszámíthatatlanság a legnagyobb bajunk
Privátbankár.hu | 2014. február 1. 08:00
A saját cégük helyzetét és a gazdasági kilátásokat illetően is nőtt az elmúlt évben a Magyarországon működő vállalatok pénzügyi vezetőinek optimizmusa. Ennek ellenére hazánk még mindig a legpesszimistább országok közé tartozik a régióban. A magyar vállatok számára továbbra is a változó jogszabályi környezet és az adózással kapcsolatos kérdések jelentik a legnagyobb kihívást.
Pénzügyi szektor Így bankolnak a magyar fiatalok: bíznak a bankosokban
Privátbankár.hu | 2013. december 1. 13:50
Ma Magyarországon a 19-29 éves városi fiatalok átlagosan 18 évesen nyitják meg első bankszámlájukat. Bankot egyharmaduk, számlacsomagot a bankon belül pedig kicsivel kevesebb, mint negyedük váltott már. A kötődés egyik meghatározó oka, hogy bankjával a többségnek nincs problémája, így nem érez különösebb késztetést a váltásra. A K&H pályakezdők jóléti index kutatási adataiból kiderül az is, bár az internet korát éljük, ha számlacsomag váltanak, a fiatalok többsége a banki ügyintéző javaslata alapján dönt.
Pénzügyi szektor Külföldön dolgozom, mi legyen a bankszámlámmal?
Privátbankár.hu | 2013. november 12. 12:15
A külföldön munkát vállalók számos olyan pénzügyi kötelezettséget hagynak itthon, amelyeket magyar bankszámláról kell intézni. Hosszabb külföldi tartózkodás előtt érdemes áttekinteni, milyen számlacsomagra, banki szolgáltatásokra van szükség ebben a speciális élethelyzetben. A K&H Bank szakértői a legfontosabb tudnivalókat gyűjtötték össze.
Személyes pénzügyek Pénzügyekből 0-ás: miből takarítanak meg a fiatalok?
Privátbankár.hu | 2013. június 10. 19:30
A dolgozó fiatalok több mint fele tartalékok nélkül él - állapította meg a K&H pályakezdők jóléti indexének kutatása. Ez nem meglepő, hiszen a megkérdezett fiatalok nettó jövedelme átlagosan 71 ezer forint volt, ebből nem könnyű takarékoskodni. A kutatás pénzügyek részindexe ezért gyenge lett: 0 értéket kapott a -50 és +50 között elhelyezkedő skálán.
Pénzügyi szektor Kihasználja Ön bankkártyája összes funkcióját? Biztos benne?
Privátbankár.hu | 2013. június 4. 19:30
Mi mindenre lehet használni a bankkártyát? Mi különbözteti meg a hitelkártyától? Utánajártunk!
Vásárló Megéri eladóként köszönni és mosolygni, de szoktunk-e?
Privátbankár.hu | 2013. április 11. 18:30
A magyar ügyfélkiszolgálók a világátlaghoz képest a vevők üdvözlésében és a kapcsolt értékesítések terén is átlagon felül teljesítenek, azonban rendkívül keveset mosolyognak – derül ki abból a vevőkiszolgálási felmérésből, melyben 57 ország próbavásárlást végző szolgáltatói vettek részt világszerte. Hazánk összesítésben a középmezőnyben végzett, az első helyet a spanyolok szerezték meg – közölte a ClientFirst Consulting Kft a Privátbankárral.
Pénzügyi szektor Lagarde: ne az adófizetők pénzén tartsák fenn a bankokat
Privátbankár.hu | 2013. március 19. 12:14
A rendszerszintű kockázatot jelentő bankok terén szigorúbbnak kell lenni, elfogadhatatlan, hogy még mindig van bank "a túl nagy, hogy csődbe mehessen" kategóriában - mondta Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatója kedden egy frankfurti konferencián.
Személyes pénzügyek Így nevelhetők a gyerekek tudatos, okos pénzügyi döntésekre
Privátbankár.hu | 2013. március 4. 17:30
Kevés pénzügyi tudást szednek fel a gyerekek otthon, főleg a tehetős családokban, ahol nem mindennapos gond a pénz. Az iskolában is alig tanítanak erről, így kevés diák van képben a pénz értékéről, pedig ezen több módon is lehetne változtatni, akár órán kívüli oktatással, de gyakorlatban is, például az osztálypénz kezelésével lehet fejleszteni a diákokat.
Makro / Külgazdaság Tényleg kijön a magyar gazdaság a gödörből idén?
Privátbankár.hu | 2013. január 23. 11:34
Az osztrák Erste Group Bank vezérigazgatója szerint a magyar gazdaság fellendüléséhez gazdaságpolitikai fordulatra van szükséges, de erősen kétséges, hogy az 2013-ban bekövetkezik-e.
Makro / Külgazdaság Belassult a világ, túlköltekeznek a kormányok
Privátbankár.hu | 2012. július 26. 17:40
Hiába lélegeztek fel valamelyest a piacok az európai szuverén adósságválság terhe alól, a világ pénzügyi szakemberei még soha nem voltak olyan borúlátóak, mint 2012 második negyedévében. Ennek oka a kínai gazdaság lassulása és a kormányzatok túlköltekezése - derül az MTI-hez eljuttatott nemzetközi kutatásból.
hírlevél