<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

A külföldön munkát vállalók számos olyan pénzügyi kötelezettséget hagynak itthon, amelyeket magyar bankszámláról kell intézni. Hosszabb külföldi tartózkodás előtt érdemes áttekinteni, milyen számlacsomagra, banki szolgáltatásokra van szükség ebben a speciális élethelyzetben. A K&H Bank szakértői a legfontosabb tudnivalókat gyűjtötték össze.

Több százezer azoknak a magyaroknak a száma, akik jelenleg külföldön vállalnak munkát. Amikor valaki új életet kezd külföldön, az itthonit, ha felszámolnia nem is kell, de számos dologról, közte a pénzügyekről, gondoskodnia kell. 

A bankkártya felesleges, a netbank hasznos

Ha hosszabb időre külföldre utazunk, és az évnek csak kis részét töltjük Magyarországon, érdemes átnézni a bankszámla kínálatot, és olyan számlacsomagot és banki szolgáltatásokat választani, amely ehhez a speciális élethelyzethez igazodik. Nagyobb jelentőséget kap például a netbank használat, hogy távolról is bármikor ránézhessünk a számlánkra, megtakarított pénzünkre. Hasznos az a szolgáltatás is, amely a számlamozgásról, kártyahasználatról sms üzenetet küld. 

Külföldi munkavégzésnél kevésbé fontos például a magyar bankkártyához kapcsolódó ingyenes készpénzfelvételi lehetőség. Érdemes megfontolnunk azt is, hogy mindenképp szükséges-e fenntartani egy forint alapú bankkártyát, amelynek – a bankok többségénél – külön éves díja is van. 

Ha folyamatosan fizet róla

Több mindent kell figyelembe vennie annak, aki például hitelt törleszt vagy egy ingatlan állandó költségeit fizeti be rendszeresen a bankszámlájáról. A lakásbiztosítás vagy a közös költség fizetésére érdemes állandó átutalási vagy csoportos beszedési megbízást adni, és nem árt legalább félévente átnézni a limiteket, ha valamelyik tételnél emelkedés volt, ne maradjon kifizetetlenül a számla. 

Ügyelni kell arra is, hogy abban az időpontban, amikor a bank a hiteltörlesztést vonja le a számlánkról, legyen elegendő fedezet ennek kifizetésére. Ezt elkerülendő igényelhető folyószámla-hitelkeret is, így biztosan nem csúszik el a törlesztő részlet megfizetése, vagy bármely, nem tervezett kötelezettség kiegyenlítése.

Figyeljen az átfutási időre

Ha külföldi banknál vezetett számláról utalunk pénzt az itthoni bankszámlára, annak átfutási ideje 3-4 munkanap is lehet. Aki a fizetését euróban kapja, és időszakosan forint költései is vannak, annak érdemes devizaszámlájáról a forintszámlára utalni egy akkora összeget, amellyel az időről-időre felmerülő kötelezettségeket ki lehet egyenlíteni. Így egy konverziós utalás költségét kell csak megfizetni. A forint számlák közötti utalás díja jóval kedvezőbb, mint a deviza és forintszámlák közötti, ezért az itthon esedékes fizetni valókat költséghatékonyabban intézhetjük.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Pénzügyi szektor Csányi Sándor nem érti, miért nem vonult még ki néhány bank az országból
Gáspár András | 2022. szeptember 22. 13:55
Csányi Sándor nem érti, egyes bankok miért nem vonultak még ki Magyarországról ilyen terhek mellett. Más szektorok sokkal jövedelmezőbbek, mégis a bankok nyakába varrták az extraprofitadót – ami a hitelezés visszafogásában is lecsapódhat. Az OTP mindezt persze túléli, de a hitelezésnek nem fog jót tenni.
Pénzügyi szektor Stratégia együttműködést kötött a MagNet és az SPB
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 21. 16:33
Stratégiai együttműködést kötött a MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt. (MagNet) és az SPB Befektetési Zrt. (SPB), amelynek keretében az SPB befektetési tanácsadási és portfóliókezelési szolgáltatásokat nyújt a MagNet ügyfelei számára.
Pénzügyi szektor Izmosan indította a reggelt a forint
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 20. 07:38
Erősödött a forint kedd reggelre a főbb devizákkal szemben az előző esti árfolyamához képest a nemzetközi devizakereskedelemben.
Pénzügyi szektor Bank360: A kisbankoknál már 6-7 százalékos betéti kamatok is elérhetők
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 12. 09:20
Az emelkedő jegybanki alapkamatot követve a kisebb pénzintézetek is igyekeznek kedvezőbb betéti kamatokat kínálni ügyfeleiknek. A nagybankok egyelőre nem léptek jelentőset.
Pénzügyi szektor Kevesen akarnak hitelt, mértéktartóbbak lettek a bankok
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 9. 13:02
Idén júliusban már kisebb kamatmarzs mellett helyezték ki személyi hiteleiket a bankok, mint amekkora felárat a kormány a pandémia elején bevezetett kamatplafon idején engedélyezett nekik. Bár a legtöbb érv a komoly mértékű kamatemelés mellett szól, a money.hu szakértői szerint a bankok a szűkülő kereslet miatt csak vonakodva emelik a személyi kölcsönök kamatát, sőt kamatcsökkentésre is van példa.
Pénzügyi szektor Kiderült, mennyit vett ki a bankok zsebéből az Orbán-kormány
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 5. 12:59
Alapvetően az extraprofitadó, valamint a romló hitelportfóliókra elszámolt veszteségképzés miatt a bankszektor jóval kisebb nyereséget ért el az elmúlt egy évben, mint azt megelőzően.
Pénzügyi szektor Meg sem lepődünk: rekordmagas volt az infláció augusztusban az Európai Unióban
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 31. 14:19
Az euróövezetben a fogyasztói árak rekordmértékben, 9,1 százalékkal nőttek augusztusban éves összevetésben - közölte az unió statisztikai hivatala (Eurostat) szerdán előzetes adatként.
Pénzügyi szektor Brutális drágulás történt a lakáshiteleknél
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 26. 07:58
Az elmúlt fél évben a jegybanki kamatemelések jelentősen feltornázták a lakáshitelek árát: az új kölcsönöknél 30 százalékkal nőttek a törlesztőrészletek. A Bank360.hu kalkulációi alapján egy 20 millió forintos lakáshitel csaknem 10 millió forinttal többe kerül most, mint februárban.
Pénzügyi szektor Kritikus ponthoz érkezett a lakossági bankolás: mit hoz a jövő?
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 24. 14:39
A lakossági bankszektor jelentős változások kereszttüzében van és kritikus ponthoz érkezett.
Pénzügyi szektor A MagNet Bank átvette a Sopron Bank fiókjait
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 14. 15:03
Az év második felétől a Sopron Bank fiókhálózatával beolvadt a MagNet Bank Pest megyei fiókhálózatába.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG