Külföldi foglalkoztatás
Személyes pénzügyek Rekordot döntött az Ausztriában dolgozó magyarok száma – de megérkeztek az ukránok 
Eidenpenz József | 2022. június 24. 05:46
Az Ausztriában dolgozó magyar munkavállalók száma még sohasem volt ilyen magas, de alaposan megugrott az ukránok száma és az ázsiai menekülteké is. Elárasztják-e a munkaerőpiacot a menekültek? Miért nem helyezkednek el még többen?
Személyes pénzügyek Több magyar dolgozik Ausztriában, mint a 2019-es boldog békeidőkben 
Eidenpenz József | 2021. november 28. 06:17
Bár az előző hónaphoz képest csökkent októberben az Ausztriában dolgozó magyarok száma, egy és két évre visszatekintve mégis jelentős a növekedés. Más országok polgáraihoz képest is sok magyar kapott munkát idén. A bevezetett lezárások miatt azonban sokan kerülhetnek bajba, főleg, ha a korlátozás tovább tart a tervezettnél.
Személyes pénzügyek Emiatt nincs dolgozó a Balatonon? Még többen mentek át Ausztriába 
Eidenpenz József | 2021. szeptember 3. 05:24
Járvány ide vagy oda, ismét rekordot döntött a magyarok foglalkoztatása júliusban Ausztriában, ahol további kétezer fővel többet alkalmaztak tőlünk. A járvány után visszatérni látszik az a trend, amely eddig évente új és új csúcsot hozott a magyar vendégmunkások számában. Ezt a növekedést a többi küldő ország meg sem közelítette, de egy kontinens viszont igen.
Karrier Külföldön élsz? Ma rólad lesz szó a parlamentben  
Privátbankár.hu | 2017. november 3. 07:21
Az Országgyűlés pénteken összesen öt előterjesztést tárgyal, köztük a fiatalok életkezdési támogatásának kiterjesztéséről.
Karrier Külföldre költöznél? Itt még fizetnek is érte 
BR | 2016. november 12. 13:05
Kalandvágy, jobb fizetés, levegőváltozás: egyszer mindenki eljátszik a gondolattal, hogy új életet kezdjen valahol másutt. Költözni azonban nyűgös, beilleszkedni és munkát találni sem egyszerű egy idegen országban, vannak azonban városok, ahol bármikor szívesen tárt karokkal fogadnak bármilyen érkezőt, sőt: fizetnek is, csak költözzünk oda dolgozni! Ezeket a helyeket gyűjtöttük össze.
Makro / Külgazdaság Csökkent az apanázs - egyre kevesebbet utalnak haza a kint dolgozók 
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 19. 07:28
A forint leértékelődése mellett a családtagok kiköltözése állhat a háttérben.
Makro / Külgazdaság Az osztrákoknak is elegük lett a külföldi munkavállalókból 
Privátbankár.hu | 2016. február 14. 14:28
Hamarosan új szabályozás jöhet Ausztriában a külföldi dolgozók számára: időleges tartózkodást és létszámkorlátot akar a kancellár.
Pénzügyi szektor Külföldön dolgozom, mi legyen a bankszámlámmal? 
Privátbankár.hu | 2013. november 12. 12:15
A külföldön munkát vállalók számos olyan pénzügyi kötelezettséget hagynak itthon, amelyeket magyar bankszámláról kell intézni. Hosszabb külföldi tartózkodás előtt érdemes áttekinteni, milyen számlacsomagra, banki szolgáltatásokra van szükség ebben a speciális élethelyzetben. A K&H Bank szakértői a legfontosabb tudnivalókat gyűjtötték össze.
Adó Dolgozott tavaly külföldön? Erre kell figyelni az adóbevallásnál 
Privátbankár.hu | 2013. január 28. 08:13
Már csak alig pár napig, január 31-ig van idejük a vállalkozásoknak a személyi jövedelemadó bevallásokhoz szükséges igazolások elkészítésére. A dokumentumok helyes kiállításához - különösen az olyan speciális foglalkoztatási formák, mint a munkavállalók külföldi kiküldetése esetében - a vállalatoknak idén számos új szabályt kell figyelembe vennie. Tudatos kiküldetési politikával, a feladatok komplex megközelítésével a cégek sok kellemetlenségtől kímélhetik meg magukat.
Karrier Újabb 5190 magyar kért tb-számot Nagy-Britanniában 
Eidenpenz József | 2012. május 31. 10:31
Újabb 5190 honfitársunk igényelt társadalombiztosítási számot a tavalyi negyedik negyedévben Nagy-Britanniában, ami az eddig második legmagasabb három havi adat tíz év alatt. Tavaly 26 százalékkal nőtt és minden eddigi rekordot megdöntött a magyarok száma. Orbán Viktor szerint már csak 5-10 év, és jó hely lesz Magyarország.
Adó Így kerülhetik el a külföldön dolgozók a kettős adóztatást 
Privátbankár.hu | 2012. január 23. 12:35
A hazai és a külföldön foglalkoztatott munkavállalók esetében is január 31-ig kell a munkáltatónak kibocsátania az szja bevallás elkészítéséhez szükséges igazolásokat. Külföldi munkavégzés esetén azonban a cégeknek nemzetközi egyezmények illetőségi szabályait alapul véve számos feltételt kell tisztázniuk a kettős adóztatás elkerülése érdekében.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG