<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Külföldi munkavállalás
Részvény / Deviza / Áru Izgalmas témák: bitcoin-árrobbanás, árupiaci őrület, osztrák munkavállalás
Privátbankár.hu | 2021. július 27. 13:15
Mi lehetett a hétfői bitcoin-árrobbanás oka? Rézhiány van-e már, és meddig mehet a vörös fém árfolyama? Miért nem dobnak több rezet a piacra? Miért van a válság ellenére is csúcson az Ausztriában dolgozó magyarok száma? Ezekről beszélt lapunk munkatársa a trend FM reggeli adásában. (Hangfelvétellel.)
Részvény / Deviza / Áru Válság előtti szinten az Ausztriában dolgozó magyarok száma, drágulnak az építkezések
Privátbankár.hu | 2021. június 30. 14:53
Az Ausztriában dolgozó magyarok száma erősen megközelítette már májusban a koronavírus-válság előtti szinteket, lehet, hogy még a nyáron új rekord születik. Az amerikai faanyag tőzsdei árának elszállása után Európában és Magyarországon is megdrágult a fűrészáru, de az építkezők más alapanyagok és a bérek emelkedése miatt is panaszkodnak. Hallgassa meg a hangfelvételt!
Személyes pénzügyek Fokozatosan visszatérnek a magyarok Ausztriába dolgozni, de még több románt vettek fel
Eidenpenz József | 2021. május 29. 06:10
Áprilisban már negyedik hónapja emelkedett az Ausztriában alkalmazott magyar állampolgárok száma, de a növekedés még viszonylag szerény volt. Két hónap alatt 93 ezer embert vettek fel szomszédainknál, aminek közel fele külföldi állampolgár. De határozottan több román állampolgárt alkalmaztak mostanában, mint magyart.
Személyes pénzügyek Elmaradt a síszezon, alig vettek fel magyar dolgozókat Ausztriában
Eidenpenz József | 2021. március 26. 14:35
Ausztriában januárban és februárban kissé nőtt a magyar állampolgárságú alkalmazottak száma, de így is mélyen az egy évvel korábbi szint alatt van. Jóval több román állampolgár kapott munkát, mint magyar, holott korábban ez rendszerint fordítva volt. A síszezon teljesen elmaradt és nem tudni, mikor következik a nyitás, sőt szigorításokról tárgyalnak. Svájcban viszont a koronavírus sem tudta megakasztani a magyarok számának növekedését.
Személyes pénzügyek Novemberben – még – kellett a magyar munkaerő Ausztriában
Eidenpenz József | 2021. január 1. 06:11
A márciusihoz képest sokkal kevesebb munkahely szűnt meg az újabb korlátozásokat, lezárást hozó novemberben Ausztriában. A magyar foglalkoztatottak száma pedig csak csekély mértékben csökkent, bár ezzel is csúcstartók lettünk. A karácsony utáni harmadik lezárással azonban tovább romolhat a helyzet.
Személyes pénzügyek Világutolsó olajcégek, stagnáló magyar munkavállaló-szám Ausztriában
Privátbankár.hu | 2020. október 26. 17:04
Az olajcégek és energiavállalatok nyomott árfolyamáról és az Ausztriában, Németországban dolgozó magyar munkavállalók helyzetéről beszélt munkatársunk a TrendFM-nek.
Személyes pénzügyek Hátrányba kerültek a magyar munkavállalók Ausztriában a határzár miatt?
Eidenpenz József | 2020. október 21. 05:08
Majdnem a tavaly őszi szinten járt szeptemberben a magyar állampolgárok száma az osztrák munkaerő-piacon. Nagyjából stabilnak nevezhető a létszám a legfrissebb jelentés szerint Németországban is. Ám a korábbiaktól eltérően feltűnően több román, szlovén, lengyel, török, horvát és német kapott munkát Ausztriában, mint magyar. Kérdés, mi lesz a síszezonban – ha megtartják egyáltalán.
Személyes pénzügyek Karanténba mennek-e a külföldön dolgozó magyarok?
Eidenpenz József | 2020. szeptember 7. 19:03
Senki sem tudja valójában, hogy aki Ausztriába vagy más országba jár dolgozni a határ 30 kilométeres sávján túl, az hazajöhet-e két hetes karantén nélkül, vagy sem. A jogszabály nem egyértelmű, a határátkelőkön pedig nincs egységes gyakorlat. Az ingatlanalapok eddig jól átvészelték a válságot.
Személyes pénzügyek Mi lesz veletek, Ausztriában dolgozó magyarok?
Eidenpenz József | 2020. augusztus 30. 06:04
Az Ausztriában dolgozó magyar állampolgárok száma kevés híján visszaállt a válság előtti szintre júliusban, egy jelentősebb, közel hatezer fős ugrás után. A többi ország polgárai jóval kisebb számban találtak munkát a nyár közepén, igaz, náluk a tavaszi visszaesés is kisebb volt. Frissítés: Az Ausztriában dolgozó magyarokat nem hivatalos információk szerint teljesen kivehetik a határzár alól.
Részvény / Deviza / Áru Miért szárnyal az arany? Mi történt a magyar munkavállalókkal Németországban?
Privátbankár.hu | 2020. július 28. 14:51
Mindenütt azt halljuk, hogy az aranyat és az ezüstöt azért vásárolják, mert nagy válság van, és biztos menedéket keresnek a befektetők. De vannak itt más, technikai ok is a háttérben, ugyanis kifogyhatnak a széfekben őrzött készletek a nagy kereslet hatására. Meglepően kevéssé csökkent áprilisban és márciusban a Németországban dolgozó magyarok száma, csak néhány százzal. Hallgassa meg a hangfelvételt.
Makro / Külgazdaság Koronavírus: jócskán megnőtt a munkaerőpiaci tartalék
Privátbankár.hu | 2020. május 22. 14:57
Egyre inkább látszik a statisztikai adatok alapján is, hogy a koronavírus nagyon súlyos munkaerőpiaci hatásokkal jár.
Karrier Erre nem számítottunk: áprilisban nőtt az Ausztriában dolgozó magyarok száma
Eidenpenz József | 2020. május 19. 06:06
Azon nyilván senki sem csodálkozik, hogy márciusban több mint 23 ezer fővel csökkent az Ausztriában dolgozó magyarok száma. Az már meglepőbb, hogy áprilisban már szerény emelkedést regisztráltak körükben. A legtöbb ország polgárainak foglalkoztatása jóval kevésbé esett vissza tavasszal, mint a magyaroké. Romániából például különvonatokkal vitték a betegápolókat Bécsbe, amelyek Magyarországon meg sem álltak.
Makro / Külgazdaság Soha nem dolgozott még Ausztriában százezernél több magyar, most igen
Izsó Márton | 2019. augusztus 16. 19:55
Megint rekordot döntött az Ausztriában dolgozó magyarok száma, de a trend valójában sok éve töretlen. Minden nyáron megdől a korábbi csúcs, de néha télen is, mert a síszezonban is sokak el tudnak helyezkedni az idegenforgalomban. A magyarok távolabbi országokba is szívesen mennek, meglepően sokan mentek Csehországba, vagy az ottani gazdasági nehézségek ellenére Spanyolországba, Olaszországba. A hét sztorija.
Makro / Külgazdaság Brexit: százezer magyar lélegezhet fel - vagy sokkal több
Wéber Balázs | 2018. november 15. 13:00
A Brexit-után is maradhatnak Nagy-Britanniában az ott dolgozó magyarok, és a megszerzett jogaik túlnyomó többségét is megtarthatják. Hivatalos adatok szerint mintegy százezer magyar dolgozik a szigetországban, közülük több mint hetvenezren az elmúlt nyolc évben vándoroltak ki. A valós szám azonban még ennél is jóval nagyobb lehet: korábban a magyar kormány 300 ezer „brit magyarról” beszélt.
Makro / Külgazdaság Komoly gond merült fel Japánban – tömegszám jöhetnek a külföldiek dolgozni?
Privátbankár.hu | 2018. július 13. 20:20
Komoly gonddal kell szembenéznie Japánnak, lakossága ugyanis folyamatosan csökken és egyre több az idős polgár. A tendencia a munkaerőpiacon is meglátszik, a harminc alatti munkavállalók gyors csökkenése számos ágazatban növeli a munkaerőhiányt. A kormány hiába próbálja az idősebbeket és a technológiát segítségül hívni, hosszabb távon elkerülhetetlen a külföldiek érkezése - ez azonban számos problémát okozhat.
Makro / Külgazdaság Fontos törvényt fogadtak el a külföldön dolgozók számára
Privátbankár.hu | 2018. május 29. 13:54
Egyenlők lesznek a kiküldött munkavállalók a helyiekkel.
Karrier Változik a rend – mostantól könnyebb lesz külföldön munkát találni?
Privátbankár.hu | 2018. április 12. 17:41
Az EU-tagországok elfogadták az Europass felülvizsgálatára irányuló bizottsági javaslatot.
Személyes pénzügyek Külföldön dolgoznál, külföldre költöznél? Ezzel sokat nyerhetsz vagy bukhatsz
Privátbankár.hu | 2018. január 19. 16:30
Te melyik adókulcsot választanád? Az angol 45 százalékosat, a magyar 15 százalékosat vagy a dubaji 0 százalékosat? Számos adóelőny érhető el, ha valaki átkerül egy másik ország adóztatási köre alá - ezt azonban nem lehet egyszerűen csak megválasztani. Érdemes adózási szempontból is észnél lennie annak, aki külföldi munkavégzésre adja a fejét. Tudatos tervezéssel komoly adómegtakarítás érhető el.
Karrier Tényleg elveszik a munkánkat a külföldiek - megrohanták Magyarországot a szomszédok
Privátbankár.hu | 2017. december 11. 08:01
Ukrajnából és Szerbiából jön a legtöbb külföldi munkavállaló az Európai Unión kívülről.
Makro / Külgazdaság Mi lesz a magyarokkal a Brexit után? May tett egy kijelentést
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 22. 16:14
A brit miniszterelnök szerint London azt szeretné, ha a brit EU-tagság megszűnése után is Nagy-Britanniában maradnának a külföldi EU-állampolgárok.
Karrier Még több külföldi munkavállalót szeretne három svájci város
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 29. 16:44
Mielőtt összecsomagolnál: nem Európában gondolkodnak.
Makro / Külgazdaság Mi lesz a britekkel, ha a magyarok hazajönnek? Kezdhetnek aggódni
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 8. 17:03
Szűkül a brit munkaerőpiac, a munkaadók egyre nehezebben találnak munkaerőt - a legnagyobb gondban pedig pont azok vannak, akik az EU többi országából érkező munkavállalókra építenek. A Brexit után ugyanis várhatóan egyre többen térnek haza.
Karrier Eljött az idő? Nemsokára tömegesen elindulhatnak haza a külföldi magyarok
Privátbankár.hu | 2017. július 25. 13:16
Van olyan közép-európai ország, ahol már megállt a kivándorlás.
Karrier Nem áll jól a briteknél dolgozó magyarok ügye
Privátbankár.hu | 2017. április 25. 07:54
Bár van olyan politikai erő, ami feltétel nélkül garantálná a Nagy-Britanniában élő külföldi EU-állampolgárok jogosultságait, messze nem ők állnak nyerésre.
Karrier Elegük van abból, ami itt folyik: ők hagyják el elsőként Magyarországot
Privátbankár.hu | 2017. április 16. 13:06
A fiatalok fele szerint az elmúlt egy évben nehezebbé vált a továbbtanulás - derül ki a K&H fiatalok jóléti indexéből. A felmérés szerint az aktív keresők sem látják pozitívabban a jövőjüket: mindössze 26 százalékuk lát előrelépési lehetőséget jelenlegi munkahelyén, 43 százalékuk szerint azonban ez nem reális forgatókönyv. A külföldi munkavállalásról a diákok és az aktívan dolgozók véleménye jelentősen eltér.
Karrier Ausztriában akarsz dolgozni? Most lépjél, mert nemsokára késő lesz
Eidenpenz József | 2017. február 21. 13:10
Az Ausztriában dolgozó magyarok létszáma nem túl gyorsan, de biztosan emelkedő tendenciát mutat, egy egész évet vizsgálva a magyarok száma nőtt legjobban. Az osztrák munkaerőpiacon viszont egyre nő a külföldiek aránya. A szövetségi kancellár most kitalálta, hogyan állíthatja meg ez a folyamatot.
Karrier Külföldre költöznél? Itt még fizetnek is érte
BR | 2016. november 12. 13:05
Kalandvágy, jobb fizetés, levegőváltozás: egyszer mindenki eljátszik a gondolattal, hogy új életet kezdjen valahol másutt. Költözni azonban nyűgös, beilleszkedni és munkát találni sem egyszerű egy idegen országban, vannak azonban városok, ahol bármikor szívesen tárt karokkal fogadnak bármilyen érkezőt, sőt: fizetnek is, csak költözzünk oda dolgozni! Ezeket a helyeket gyűjtöttük össze.
Személyes pénzügyek Külföldön dolgozol? Itt van minden, amit az adózásról tudnod kell!
Privátbankár.hu | 2016. október 3. 14:20
Egyre gyakrabban fordul elő, hogy magyar munkavállalók időszakosan, vagy állandó jelleggel külföldön vállalnak munkát, illetve tartósan külföldön telepszenek le. Ebből következően felmerül a kérdés, hogy a külföldön megszerzett jövedelem után mely országban kell adóznia az érintett munkavállalónak.
Makro / Külgazdaság Marad még ember Magyarországon? Így szívja el a külföld a munkaerőt
Privátbankár.hu | 2016. július 26. 10:55
Főleg a fiatalok és a magasan képzettek hagyják el az országot, sokszor családostul.
Karrier Tényleg ennyi a bér: ezért mennek a magyarok külföldre dolgozni
Privátbankár.hu | 2016. április 4. 09:01
Tavaly már 3,1 milliárd eurót, több mint 950 milliárd forintot kerestek azok a magyarok, akik csak nemrég kezdtek el külföldön dolgozni, vagy naponta ingáznak a határ menti településekről. Majdnem 700 ezer forint az átlagos havi kereset.
Karrier Egy jobb állásért bármikor külföldre költöznének a magyarok
Privátbankár.hu | 2016. március 21. 20:04
A magyar munkavállalók szerint a külföldi üzleti utak növelik a munkájuk értékét, mégis alig dolgoznak olyan pozícióban, amely erre lehetőséget adna. Mindössze tízből egy magyar szokott külföldre menni céges ügyben, amely messze elmarad az átlagtól. Ötből három megkérdezett egy jó állásért még a határon túlra is költözne.
Makro / Külgazdaság EU-s reform: ebbe a többiek is belemennek?
Privátbankár.hu | 2016. február 3. 12:59
Visszafogottan lelkesek a kelet-európai országok az Európai Tanács új javaslatcsomagával kapcsolatban.
Karrier Túlteljesített a kormány: ennyi fiatalt hoztak haza külföldről
Privátbankár.hu | 2016. január 25. 15:55
Tállai András szerint 3 év alatt akartak hazacsábítani 50 fiatalt, máris megdöntötték ezt a számot.
Makro / Külgazdaság Durva számok: rengetegen akarják itt hagyni az országot
Privátbankár.hu | 2016. január 13. 12:20
Akár rövid, akár hosszabb külföldi munkavállalásban gondolkodnak a magyarok, jól leírható azoknak a köre, akik inkább Magyarországon kívül képzelik el a jövőjüket. Lesújtó, hogy a diákok kétharmada és a munkanélküliek mennének el leginkább, de a politikai pártot választani nem tudók körében is jóval nagyobb a kivándorlási hajlandóság, mint ahogyan az országon belüli költözésnél is nagy különbségek vannak a migrációt tervezők és az aktív népesség között.
Karrier Bármikor külföldre költöznénk egy jobb állásért
Privátbankár.hu | 2015. december 10. 17:27
Egy friss felmérésben megkérdezettek túlnyomó többsége bármikor külföldre költözne, és akár tíz évnél is tovább maradna, ha felajánlanának neki egy állást. Az egészségügyből legtöbben Németországba költöznének, míg az informatikusok és a szolgáltatási szektorban dolgozók körében Kanada is népszerű.
Személyes pénzügyek Külföldön dolgozol, de hazajönnél? Kapkodnának utánad!
Privátbankár.hu | 2015. november 4. 13:26
A magyar munkavállalók fele nagy kedvvel vetné bele magát a külföldi munkába. Vonzó tényezőnek számít a magas fizetés, a nyelvtudás és a kapcsolatépítés, bár a hazaszeretet ezt mind együttvéve tudja überelni, ugyanis a legtöbben pár éven belül visszatérnének.
Karrier Nincs megállás: idén ennyi orvos hagyta el az országot
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 16. 08:26
Folytatódott az egészségügyi dolgozók elvándorlása Magyarországról.
Karrier Tippelj! Eddig hány fiatalt sikerült hazahozni külföldről?
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 26. 14:31
Eláruljuk: kevesebb, mint két tucatot. De a program állítólag nagyon sikeres, közel 2400-an regisztráltak.
Karrier Óvatosan az angliai munkával: mostantól börtön jár a trükköző bevándorlóknak!
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 25. 10:35
Börtönbüntetéssel sújtja a brit kormány a jogcím nélküli bevándorlók illegális munkavállalását, a munkaadók pedig elveszíthetik működési engedélyüket és be is zárathatják üzletüket.
Makro / Külgazdaság Hány magyar akarja elhagyni az országot? Itt vannak a friss számok
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 11. 15:15
Az első negyedév végén még csúcson volt a kivándorlást tervező magyarok aránya, júliusra azonban javult a helyzet. A Tárki felmérése szerint továbbra is Ausztria, Németország és Nagy-Britannia a legnépszerűbb célországok
Karrier Fokozódó agyelszívás? Bankok nélkül durvul el igazán az elvándorlás
Privátbankár.hu | 2015. július 23. 14:51
Egy hatalmas, kilencmillió álláskeresőt tartalmazó adatbázisban pár hét alatt kétszeresére nőtt azon görögök száma, akik Nagy-Britanniában keresnek munkát. Egyben lekörözik a portugálokat, lengyeleket és franciákat is.
Karrier 26 csúcsállás Németországban: mutatjuk, ki mennyit keres
Eidenpenz József | 2015. július 9. 14:17
Miután a felmérések szerint a hazai lakosság jelentős hányada foglalkozik a külföldi munkavállalás gondolatával, kikerestük a német átlagbéreket néhány szakmában. Csakhogy messze nem adják meg ugyanazt a külföldieknek, mint a helyieknek. Sok a különbség Németország régiói között, adott szakmán belül vagy nemek szerint is.
Karrier Ingyen repülőjegy és havi százezer forint - szerinted hány magyart csábítottak haza?
Privátbankár.hu | 2015. június 15. 08:13
Ezren regisztráltak, ötvenöten felvették a kapcsolatot magyar munkáltatókkal - Czomba Sándor szerint ezzel rést ütöttünk az elvándorlás pajzsán. Fizetik a repülőjegyet és egy évig havi százezer forintot - az államtitkár szerint azonban nem a pénz miatt jönnek haza, akik hazajönnek. Már csak 349 ezer 945 embert kell valahogy visszacsábítani.
Karrier Beindult a hazacsábító program: már itthon is van az első fiatal
Privátbankár.hu | 2015. június 12. 11:56
Londonból jött haza egy fiú, székesfehérvári új munkahelyén maga Varga Mihály köszöntötte.
Makro / Külgazdaság Politikai földrengés Ausztriában: nekimennek a magyar munkavállalóknak
Káncz Csaba | 2015. június 11. 08:42
Akárcsak az EU több országában, nyugati szomszédunknál is lefáradt és megrendült a politikai centrum. Ez markánsan fogja befolyásolni Bécs hozzáállását az euróövezet további integrációjához és a Görögország további megsegítéséhez. A keleti tartományokban dolgozó magyar munkavállalók is megérezhetik a változásokat.
Karrier Az államtitkár szerint sok fiatal akar hazajönni
Privátbankár.hu | 2015. május 20. 09:38
Egy hónapja indult egy program, amellyel a külföldön élő fiatalokat szeretnék hazacsábítani.
Makro / Külgazdaság Itt vannak a számok: ennyit talicskáztak ki az EU-ból a magyarok
Privátbankár.hu | 2015. január 11. 08:10
A migránsok inkább hazautalják az unióban megkeresett pénzüket, nem költik el a tagországokban. Rengeteg pénz áramlik át a nyugat-európai országokból a kelet-közép-európai térségbe. Magyarországra is bőven küldenek haza a kinti munkavállalók, így gondoskodva az itthoniakról.
Makro / Külgazdaság Ki a bevándorlókkal vagy ki az EU-ból? Cameron nem adja fel
Privátbankár.hu | 2015. január 4. 14:14
A brit miniszterelnök szerint Európai Unió szerződéseit is módosítani kell az EU-társállamokból érkezők nagy-britanniai bevándorlásának megfékezésére.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos