<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Külföldi munka
Makro / Külgazdaság El nem hinnéd, hogy milyen helyekre vándorolnak ki magyarok
Eidenpenz József | 2019. augusztus 12. 06:06
Sok szó esik a néhány fő célországba költöző vagy ott dolgozó magyarok százezreiről. Van egyáltalán olyan ország az EU-ban, ahová nem áramlanak a magyarok? Van, de csak kettő. Néhány érdekes területre viszont csak úgy özönlenek. Mekkora lehet az éghajlat szerepe?
Makro / Külgazdaság A magyar lesz a legnagyobb migráns-csoport Ausztriában?
Privátbankár.hu | 2019. január 28. 09:52
Egyre több magyar dolgozik Ausztriában, a statisztikát alaposabban megnézve pedig az is látszik, kik mennek tőlünk nyugatra, mivel foglalkoznak és mennyit keresnek.
Személyes pénzügyek Külföldön dolgoznál, külföldre költöznél? Ezzel sokat nyerhetsz vagy bukhatsz
Privátbankár.hu | 2018. január 19. 16:30
Te melyik adókulcsot választanád? Az angol 45 százalékosat, a magyar 15 százalékosat vagy a dubaji 0 százalékosat? Számos adóelőny érhető el, ha valaki átkerül egy másik ország adóztatási köre alá - ezt azonban nem lehet egyszerűen csak megválasztani. Érdemes adózási szempontból is észnél lennie annak, aki külföldi munkavégzésre adja a fejét. Tudatos tervezéssel komoly adómegtakarítás érhető el.
Karrier Tényleg elveszik a munkánkat a külföldiek - megrohanták Magyarországot a szomszédok
Privátbankár.hu | 2017. december 11. 08:01
Ukrajnából és Szerbiából jön a legtöbb külföldi munkavállaló az Európai Unión kívülről.
Karrier Tömegesen hagynák el a fiatalok az országot - mit utálnak a legjobban?
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 21. 12:40
19-29 éves dolgozó fiatalok 36 százaléka tervezi a külföldi munkavállalást. Azonban nemek között jelentősek az eltérések: a dolgozó férfiak fele, míg a nők mindössze 16 százaléka keresné kenyerét külföldön - derül ki a K&H fiatalok jóléti indexéből. Az oktatási rendszert és a jelenlegi munkájukat is utálják a fiatalok, nem csoda, ha inkább az országhatáron túlra tekintgetnek.
Makro / Külgazdaság Mi lesz a britekkel, ha a magyarok hazajönnek? Kezdhetnek aggódni
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 8. 17:03
Szűkül a brit munkaerőpiac, a munkaadók egyre nehezebben találnak munkaerőt - a legnagyobb gondban pedig pont azok vannak, akik az EU többi országából érkező munkavállalókra építenek. A Brexit után ugyanis várhatóan egyre többen térnek haza.
Vásárló Közeleg a határidő: hamarosan végleg búcsút intünk a roamingnak
Privátbankár.hu | 2017. június 6. 10:02
Június közepétől nem kell lekapcsolni az internetet, ha elutazunk.
Makro / Külgazdaság Kiürül az ország? Rengetegen tervezik, hogy lelépnek
Privátbankár.hu | 2017. május 20. 14:46
Egy nagyszabású kutatás arra jutott: százezres nagyságrendben készülnek komolyan elhagyni az országot a magyarok. Nem csak fiatalok, hanem középkorúak fejében is gyökeret vert a távozás gondolata - olyannyira, hogy nagyrészük már elkezdte a szervezést, pénzt költött nyelvtanulásra, tájékozódott a külföldi munkavállalás lehetőségeiről.
Makro / Külgazdaság Mi lesz az Angliában dolgozó magyarokkal a Brexit után?
Privátbankár.hu | 2017. április 30. 15:48
Bár a brit kormány nem hajlandó feltétel nélkül garantálni a náluk élő uniós állampolgárok meglévő jogosultságait a Brexit utáni időszakra, egyelőre úgy tűnik, ebből nem lesz gond: az EU is a legfontosabb prioritásként kezeli az ügyet, a tárgyalások során először erről fognak megállapodni, minden bizonnyal kölcsönösségi alapon.
Makro / Külgazdaság Dúl a vita: mi lesz az Ausztriában dolgozó magyarokkal?
Privátbankár.hu | 2017. január 27. 14:03
Nem örülnek a magasabb fizetésért érkező kelet-európai migránsoknak az osztrákok - a visegrádi nagykövetek is beszálltak a vitába.
Karrier Lehangoló kép a magyar fiatalokról – tényleg rossz a helyzet?
Privátbankár.hu | 2016. december 17. 14:39
Egy friss felmérés szerint minden második fiatal élvezi a munkáját, mégis 46 százalékra csökkent az állásukat biztosnak érzők, és 31 százalékra azoknak az aránya, akik megbecsülést tapasztalnak munkahelyükön. Fejlődési lehetőséget mindössze ötödük százalék lát maga előtt. A diákok közül többen folytatnának külföldön tanulmányokat, mint amennyien munka miatt elhagynák az országot.
Karrier Hatalmas a munkaerőhiány – több ezer embert keresnek
Privátbankár.hu | 2016. február 23. 08:36
Éppen két állás közt vagy? Gondolkoztál már azon, hogy ezentúl takarítóként dolgozz?
Karrier A jó kis segélyek miatt hagynád el az országot? Van egy rossz hírünk
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 15. 12:53
Kizárhatnak bizonyos ellátásokból a területükre álláskeresés céljából más tagországból érkező uniós polgárokat - mondta ki kedden közzétett ítéletében a luxembourgi székhelyű Európai Bíróság egy német vonatkozású ügyben.
Karrier Megjöttek a románok Ausztriába, a magyar dolgozók mennek?
Eidenpenz József | 2014. november 7. 13:07
Szeptemberben a magyar munkavállalók létszáma Ausztriában pár száz fővel csökkent, ugyanakkor többi volt szocialista országból jött dolgozók teret nyertek, több ezer fő erejéig. Az év egészében is a románok vezetnek, de azért a magyarok létszáma is bővült. Horvátország a német nyugdíjasok új paradicsoma.
Karrier Hol élnének a magyarok, akik még nem költöztek külföldre?
Privátbankár.hu | 2014. november 4. 20:02
A magyarok több mint fele szeretne máshol élni, de sokakban ez az igény csak elméletben fogalmazódik meg, aktívan csupán a válaszadók 21 százaléka keres külföldi munkát. Bár magas azok aránya, akik elvágyódnak az országból, 62 százalék mégis motiváltnak érzi magát a jelenlegi munkahelyén.
Karrier Hányan hagyták el Magyarországot és hova mentek? Itt megnézheted
Privátbankár.hu | 2014. november 2. 11:30
Nagyon nehezen megbecsülhető, hogy pontosan hányan hagyták el az országot az utóbbi években - néhány friss kutatás alapján remek infografikát készített az Európa Pont.
Karrier Nem ijednek meg az árnyékuktól, ha külföldön süt a nap, akkor sem
Privátbankár.hu | 2014. január 13. 18:00
A Budapesti Kommunikációs Főiskola felmérése szerint a gyakorlati tapasztalatot tartják a legfontosabbnak a fiatalok. Jobban motiválja őket a szakmai fejlődés, mint a ranglétrán való feljebbjutás, és közel felük tervez külföldi munkavállalást a közeli jövőben.
Makro / Külgazdaság Dőlnek a milliárdok a külföldön dolgozó magyaroktól
Privátbankár.hu | 2014. január 13. 07:30
A magyar GDP mintegy 1,8 százalékát teszik ki a külföldön munkát vállalók hazautalásai - derült ki a Világbank statisztikáiból. Ezzel segítik a kivándorlók az itthon maradt családtagjaikat - írja a Népszava.
Karrier Már nem sokáig tolonghatnak a magyarok a brit munkáért
Privátbankár.hu | 2014. január 7. 08:32
A briteknek több mint a háromnegyede pártolja a bevándorlás korlátozását, és több mint a felük drasztikus mértékű csökkentést szeretne a kedden nyilvánosságra hozott legújabb országos felmérés adatai szerint.
Karrier Külföldön dolgozna? Egy újabb országnak kezd elege lenni
Privátbankár.hu | 2014. január 6. 15:03
Svájcban jobboldali kezdeményezésre a bevándorlók létszámának korlátozásáról tartanak hamarosan népszavazást, üzleti vezetők azonban arra figyelmeztetnek: a bevándorlók nélkül komoly bajba kerülhet a svájci ipar.
Pénzügyi szektor Külföldön dolgozom, mi legyen a bankszámlámmal?
Privátbankár.hu | 2013. november 12. 12:15
A külföldön munkát vállalók számos olyan pénzügyi kötelezettséget hagynak itthon, amelyeket magyar bankszámláról kell intézni. Hosszabb külföldi tartózkodás előtt érdemes áttekinteni, milyen számlacsomagra, banki szolgáltatásokra van szükség ebben a speciális élethelyzetben. A K&H Bank szakértői a legfontosabb tudnivalókat gyűjtötték össze.
Karrier Itt az Y generáció, a fiatalok külföldön keresik az álommunkát
Privátbankár.hu | 2013. október 29. 13:42
Türelmetlenek, magasabb pozíciót, jobb fizetést akarnak, és szabadságot. Egy kutatás szerint a 18-30 év közöttieknek két dolog számít, amikor munkát keresnek: kapjanak szabad kezet és legyen a munkahelyen jó hangulat. Ha Magyarországon ilyet nem találnak, külföldön biztosan.
Karrier Óriási tévedés terjed: nem veszik el a külföldön dolgozók személyijét!
Privátbankár.hu | 2013. április 23. 15:30
Több mint 17 ezren lájkolnak egy cikket arról, hogy a 3 hónapnál hosszabb ideig külföldön dolgozóktól elveszik a személyi igazolványt - pedig ez butaság.
Karrier Ingyen tanácsokkal csábítja haza a kormány a fiatalokat
Privátbankár.hu | 2013. március 21. 10:46
"A kormány támogat minden olyan kezdeményezést, amelynek keretében a fiatalok szeretnének magukért tenni" - kapnak erkölcsi támaszt is.
Karrier Vendéglátás: várják külföldön a magyarokat, ötször annyit lehet keresni
Privátbankár.hu | 2012. december 3. 07:45
Tömegével várják a téli szezonban is a magyar munkavállalókat külföldön az idegenforgalom és a vendéglátás területén, a bérek csábítóak, a hazai fizetések ötszörösét lehet keresni - írja a Magyar Hírlap.
Személyes pénzügyek Rohamosan nő a Németországba távozó magyarok száma
Privátbankár.hu | 2012. november 15. 12:15
Jelentősen, csaknem 50 százalékkal nőtt a Németországba bevándorló magyarok száma az idei első fél évben az egy évvel korábbihoz képest. Összesen 500 ezren érkeztek az első félévben, ebből 25 ezer magyar. Közben csak 13 ezren költöztek Németországból Magyarországra.
Karrier Külföldi munka: mennyit lehet keresni Nagy-Britanniában?
Privátbankár.hu | 2012. július 23. 13:26
Az egészségügyi dolgozókat, szakképzett embereket tárt karokkal várják Nagy-Britanniában, és olyan munkát is végezhetünk, amihez egy "őslakosnak" nem fűlik a foga - például szelektálhatjuk a hulladékot a szeméttelepen, vagy takaríthatunk.
Karrier Velünk jobban pörgött volna a német gazdaság?
Privátbankár.hu | 2012. július 21. 07:35
Nagy szükség volt a németországi munkavállalás korlátozására az Európai Unió (EU) 2004-es bővítését követő hét évben, és a felkészülés időszakát nemcsak Németország, hanem az érintett közép-kelet-európai országok is jól kihasználták - fejtette ki a német munkaügyi és szociális minisztérium parlamenti államtitkára pénteken a berlini magyar nagykövetség konferenciáján, amelyen a német munkaadói szervezetek szövetségének (BDA) képviselője ezzel ellentétes véleményt fogalmazott meg.
Személyes pénzügyek Te itt akarod hagyni az országot?
Privátbankár.hu | 2012. július 2. 13:36
Egyre-másra érkeznek a hírek a gyorsuló magyar kivándorlásról, a hazai és nemzetközi média is foglalkozik a jelenséggel, és mindenkinek van 1-2 ismerőse, aki Angliában, Németországban, Spanyolországban próbál szerencsét a magyar munkaerőpiac helyett.
Karrier Kínából jelentkezik magyar munkára a legtöbb külföldi
Privátbankár.hu | 2012. június 7. 16:54
Kínai, ukrán és szerb állampolgároknak adták ki a legtöbb munkavállalási engedélyt - derül ki a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat honlapján közzétett adatokból. 2625 engedélyt adtak ki, emellett további 1428 esetben jelentették be külföldi állampolgárok alkalmazását a magyar foglalkoztatók.
Karrier Van munka - Amerikában és Európában, de nem itt (videó)
Privátbankár.hu | 2012. június 4. 12:38
Az álláshirdetéseket monitorozó cég szerint Amerikában nagy igény van a friss munkaerőre, de Németországban is jó eséllyel szerencsét próbálhatunk. De kiket várnak és milyen szektorban a külföldi munkaerőpiacon? Magyarországon továbbra sem rózsás a helyzet.
Karrier Külföldi munkát keres? Vigyázzon, egyre több az átverés!
Privátbankár.hu | 2012. május 29. 12:03
Kecsegtető, kétkezi vagy szakipari munkát kínáló álláshirdetésekkel csalnak ki több tízezer forintot a külföldre, leginkább az angol és német nyelvterületre invitáló csalók a magyar munkavállalókból a Jobinfo.hu információi szerint.
KKV Nyugatra menekül a magyar építőipar
Privátbankár.hu | 2012. május 25. 12:20
A Mozgalom a Magyar Vállalkozásokért szervezete szerint az egzisztenciális kilátástalanság miatt Nyugatra induló építőipari vállalkozók jellemzően nyelvtudás, tapasztalat és helyi ismeretek nélkül mennek Ausztriába és Németországba, azért, mert itthon nincs munka, vagy ha van, nem fizetik meg, illetve nem fizetik ki őket.
Karrier Rekord: Minden második fiatal magyar felnőtt külföldre szeretne menni
Privátbankár.hu | 2012. május 23. 16:02
Az elmúlt húsz évben sose volt ilyen magas a magyarok körében a migrációt tervezők aránya: mára minden ötödik magyar felnőtt tervezi, hogy rövid- vagy hosszú távon külföldön vállal munkát vagy véglegesen kivándorol, a fiatalok közül minden második. Mindez egy néhány éve tartó egyértelműen növekvő trend eredménye, 2010 óta másfélszeresére nőtt a külföldi munkavállalást vagy kivándorlást tervezők aránya.
Karrier Meddig menne el 10 százalékkal magasabb fizetésért?
Privátbankár.hu | 2012. február 6. 09:56
A világ munkavállalóinak egyötöde (19%-a) nagyon szívesen dolgozna egy másik országban, ha olyan lehetősége adódna, hogy 2-3 évig, teljes munkaidejű állásban, három-öt óra repülőútnyi távolságra, a mostaninál 10%-kal magasabb fizetésért végezhetné a munkáját. A magyar munkavállalók mobilitási kedve az átlagosnál valamivel alacsonyabb.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG