<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
Nemsokára jön a nagy nyári szabadságolások ideje, sokan veszik a tengerpartokra vagy távoli vidékekre az irányt. Repülni nagy élmény, de könnyen pocsékká válhat, ha az utastársak nem veszik figyelembe az alapvető légi illemszabályokat. A Business Insider összegyűjtötte, hogy mi az, amit inkább ne tegyünk meg a repülőutakon.

1. A legtöbb gépen szűkös keresztmetszet a mosdó. Ha nem muszáj, ne tölts el órákat ott, és bár a Mile High Club elsőre vonzónak hangzik, a repülővécék nem számítanak ideális helynek egy kis etyepetyére.

2. Testszag és erős szagú ételek. A szűkös, zárt légterű helyiségek felerősítik a szagokat, így van ez a repülőgép törzsével is. Minden utastársnak kellemesebb lesz az együtt töltött idő, ha az erőteljes magyaros ételeket inkább leszállás után eszed meg.

3. Nem tudjuk, ti hogy vagytok vele, de mi egyszerűen képtelenek vagyunk elaludni repülés közben. Aki viszont mégis azoknak javasoljuk a nyakpárna beszerzését, arról nem is beszélve, hogy több nagyobb légitársaság egyébként is biztosít ilyet a fedélzeten. A nyakad is kevésbé fog így elzsibbadni, ráadásul mennyivel jobb, ha nem a szomszédod vállán ébredsz fel.

4. Senki sem szeret a középső ülésen ülni, különösen akkor nem, ha két idegen ül mellette, ezért íratlan szabály, hogy mindig a középső utasé a karfa. Mi is beszélgettünk már utastársakkal repülőkön, de alapvetően senki sem köteles társalgásokba bonyolódni, ezt nem árt tiszteletben tartani.

5. Tízezer méteren sokkal könnyebb berúgni, ráadásul az alkoholszag is sokkal erősebben érződik a repülőkön (lásd kettes pont), ezért a nagy nyaralós berúgásokat érdemes leszállás utánra hagyni. Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb járaton méregdrága az alkohol.

6. Különösen fapados járatokon jellemző, hogy a felső tárolórekeszek meglehetősen szűkösek. Ezekbe érdemes helytakarékosan és okosan pakolni. Amire szükséged lesz repüléskor, felrakás előtt szedd ki, mivel senki sem szeret húsz percenként felugrálni.

Vásárló Hatalmas eredményeket ért el az energiafelhasználás terén a Pólus Center!
PR | 2023. március 25. 11:24
A pláza a gazdasági kihívások közepette megőrizte a stabilitását, növelte forgalmát, illetve a látogatók számát, és az infrastruktúra-fejlesztés révén csökkentette energiafogyasztását.    
Vásárló Nyomdaipari és dekoratőri munkalehetőségek Pécsett
Márkázott tartalom | 2023. március 22. 11:20
A nyomdai vagy dekoratőri állások azért válthatja ki sokak tetszését, mert látványos eredményeket lehet elérni, ami ráadásul kézzel is fogható, bemutatható. Ki ne szeretné megmutatni ismerőseinek azt a kirakatot, amit maga rendezett be? Vagy éppen milyen jó kézbe venni azt az újságot, ami a kezünk alól kerül ki! Pécsett is lehetőség van ilyen munkára, lássuk hol vannak üres helyek!
Vásárló Újabb árcsökkenés a magyar boltokban - most a CBA tett bejelentést
Privátbankár.hu | 2023. március 22. 07:06
Újabb fronton csökkentek a beszállítói árak, így a vaj, a trappista, a tészta után újabb árcímkékre lehet kisebb számot írni. Egyelőre még nem a kenyérről van szó.
Vásárló Hogyan legyünk sikeresek a karrierünkben?
Márkázott tartalom | 2023. március 19. 09:28
A karrierépítés egy hosszú és kihívásokkal teli út, amely rengeteg lehetőséget kínál. Azonban ahhoz, hogy sikeresek legyünk, szükségünk van néhány jó tanácsra. Ebben a cikkben bemutatunk néhány hatékony karriertippet, amelyek segítenek elindítani és fenntartani egy sikeres karriert.
Vásárló Így ne csapjanak be minket egy fiktív munkával
Márkázott tartalom | 2023. március 16. 18:49
Sajnos az utóbbi időben nagyon elszaporodtak azok az esetek, amikor fiktív munkával csaptak be embereket. Magyarországon is egyre több ilyen esetre derül fény, mely során anyagilag is megkárosítottak munkavállalókat. Nézzünk egy konkrét példát, valamint nézzük meg azt is, hogy miként tudunk az ilyen típusú fiktív munkák ellen védekezni.
Vásárló Az autósokat kiszolgáló szervizek és szolgáltatók svájci bicskájává válhat a most induló nDRU startup
Márkázott tartalom | 2023. március 15. 18:02
Az autóipari szolgáltatók mostantól egy új, innovatív alkalmazás segítségével digitalizálhatják működésüket és eladásaikat, ezzel radikálisan, akár 40%-kal, növelve hatékonyságukat.  
Vásárló Öltözködési gyorstalpaló állásinterjúra, hölgyeknek
Márkázott tartalom | 2023. március 15. 11:50
Bárkinek jól jöhet egy öltözködési gyorstalpaló állásinterjú előtt, nem igaz? A hölgyek olykor kifejezetten nehéz helyzetben érezhetik magukat, ugyanis nem szeretnének sem alul-, vagy épp túlöltözni.  Vannak íratlan szabályok, melyek betartásával máris magabiztosabbak lehetünk a következő állásinterjúnkon.
Vásárló Ezektől az ételektől óvakodj késő este!
Márkázott tartalom | 2023. március 14. 13:25
Amikor diétába kezdünk, akkor érdemes előre megtervezni és beszerezni azokat az ételeket, melyeket a nap folyamán el szeretnénk fogyasztani. Egy nem megtervezett nap során ugyanis könnyen kísértésbe eshetünk, és összevásárolhatunk mindenféle olyan ételt, ami nem illik bele az étrendükbe. Az sem helyes, ha egész nap nem eszünk rendesen, mivel ebben az esetben estére már olyan éhesek leszünk, hogy mindent felfalunk, ami a kezünk ügyébe kerül. A vacsorával egyébként is érdemes csínján bánni, mivel könnyen elcsúszhat rajta a diétánk, ezért cikkünkben összegyűjtöttük 5 ételt, amit semmiképpen ne fogyassz vacsorára.
Vásárló Munkakeresés a 21. században
Márkázott tartalom | 2023. március 14. 11:38
Régebben a dédszüleinknek, nagyszüleinknek nem volt szüksége arra, hogy munkát keressenek. Már gyerekkorukban meg volt, hogy mit fognak dolgozni egész életükben. Földművelés, termelőszövetkezet és miegymás, aki, amibe született. Viszont mára már mindenki megtalálhatja az ideális állást.
Vásárló Melyek a videós álláspályázat előnyei?
Márkázott tartalom | 2023. március 13. 11:16
A modern cégek toborzási módszereinek korszerű eleme a videós álláspályázat, amelynek lehetőségével egyre több munkáltató él. A mai világban sok olyan munkakör van, ahol nem szükséges a személyes jelenlét, de azok esetében is hatékony lehet, ahol igen. 
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG