<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Repülésbiztonság
Személyes pénzügyek Menj inkább vonattal, óriási káosz lesz nyáron a repülőtereken
Privátbankár.hu | 2022. június 12. 05:13
Repülési káosz várható a nyári vakációk idején Európában, mivel a légitársaságoknál és a repülőtéri szolgáltatóknál óriási a munkaerőhiány, az utasellenőrzéstől kezdve a repülőgépek karbantartásán át a légiutas-kísérő személyzetig. Sokan ugyanis a világjárvány idején új munkahelyet kerestek. Aki nyáron szeretne repülni, annak sok türelemre lesz szüksége.
Makro / Külgazdaság Valaki mellényúlt? Egyre több a rejtély a lezuhant repülő körül
Wéber Balázs | 2020. január 10. 13:38
Nyugati hírszerzések gyanúja szerint az iráni légvédelem lőtte le – valószínűleg tévedésből – a Teherán mellett lezuhant ukrán utasszállítót. Irán képtelenségnek és az amerikai pszichológiai hadviselés részének tartja a vádat. De a levegőben maradhat-e másfél percig egy olyan gép, amelyet rakétatalálat ért? És a levegőben maradt-e valójában? És miért jelentek meg buldózerek a becsapódás helyszínén?
Makro / Külgazdaság Oroszok perlik elsőként a Boeinget
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 27. 20:04
Elsőként egy orosz légitársaság indított peres eljárást a Boeing ellen a MAX 737 típusú gép miatt. A cég azt állítja, hogy a két, közelmúltbeli szerencsétlenség hátterében nem csak tervezési hiányosságok álltak, hanem a tanúsítványok kiadásakor fontos információkat hallgattak el, ezért szerződésszegés miatt több millió dolláros kártérítésre tartanak igényt.
Vállalat Újabb szoftverhibát találhattak a Boeingeknél
Privátbankár.hu | 2019. június 27. 08:07
A részletekkel egyelőre erősen spórol az amerikai repülésbiztonsági hivatal, így még az is lehet, hogy a régi hiba maradt meg.
Vásárló Életveszélyes hobbi – egyre több drón zavarja a repülőket
Privátbankár.hu | 2019. január 18. 11:11
Valamiért sokan tartják jó ötletnek a légiforgalmi utakon reptetni a drónjaikat.
Vásárló Őrültek a Liszt Ferenc reptérnél: komoly veszélybe sodorják a repülőket
Privátbankár.hu | 2018. november 10. 14:12
Egyre több a repülésbiztonságra kockázatos lézerzavarás Magyarországon, az idén eddig közel száz bejelentés érkezett a HungaroControlhoz. Csak októberben kilencszer jelezte valamelyik repülőgép személyzete, hogy lézer zavarta őket felszállás vagy leszállás közben.
Vásárló Melyik angol kifejezésnél kell megijedni a repülőn?
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 2. 18:31
Nyár van, repülünk. A repülési zsargont még az angolul tudók sem mindig értik, angolról angolra is magyarázni kell. Összeszedtünk néhány érdekesebb vagy fontosabb kifejezést, amelyeket hallani lehet, bár az korántsem biztos, hogy ez a teljes lista. Vagy hogy nem változtatták meg a titkos kódot, miután kiszivárgott.
Vásárló Hol a legbiztonságosabb ülni a repülőn?
Privátbankár.hu | 2018. június 8. 20:31
Elöl, vagy hátul? Folyosó vagy ablak? Aki szeretné magát nagyobb biztonságban érezni az egyébként biztonságosnak tartott gépmadarakon, az feltehet ilyen kérdéseket. A válaszok azt mutatják, hogy hátul-középhátul, vészkijárat közelében érdemes ülni. De ez még nem minden.
Vállalat Megreformálnák a repülést – emiatt veszíthetik el a munkájukat a pilóták
Privátbankár.hu | 2017. november 22. 14:12
Az Airbus már dolgozik az önrepülő személyszállításon.
Makro / Külgazdaság Már a drónos terrortámadásokra is fel kell készülni
Privátbankár.hu | 2017. január 18. 15:05
A német kormány új törvényi szabályozást vezetne be a drónokra, jönne a drónvezetői jogosítvány, a drónrendszám, a repülési tilalom bizonyos objektumok környékén és a magasságkorlátozás. Másutt drasztikusabb megoldásokon is dolgoznak, a rossz helyre tévedt, veszélyes vagy ellenséges drónok leszedésére fejlesztenek speciális fegyvereket.
Makro / Külgazdaság Történelmi fordulat: megvan a törvény, átalakíthatják a világot a drónok
Privátbankár.hu | 2016. június 22. 08:05
Nem lehetett már tovább halogatni: az Egyesült Államokban elkészült a kereskedelmi célú drónok forgalmát szabályozó törvény.
Vásárló Elutazol a nyáron? Hat repülőszabály, amit ne felejts el!
Privátbankár.hu | 2016. június 4. 18:30
Nemsokára jön a nagy nyári szabadságolások ideje, sokan veszik a tengerpartokra vagy távoli vidékekre az irányt. Repülni nagy élmény, de könnyen pocsékká válhat, ha az utastársak nem veszik figyelembe az alapvető légi illemszabályokat. A Business Insider összegyűjtötte, hogy mi az, amit inkább ne tegyünk meg a repülőutakon.
Makro / Külgazdaság A terroristák mindenhol ott vannak - biztonságos repülőre ülni?
KD | 2016. február 12. 14:01
A terrorizmus terjedésével egyre nagyobb a félelem a repülésbiztonság miatt is. Elég csak a tavaly októberben felrobbantott orosz gépre, vagy a pár hete nagyon gyanús körülmények közt kilyukadó szomáliai utasszállítóra gondolni, és máris felmerül, hogy merjünk-e még repülőre ülni? Bár a statisztikák szerint egyre biztonságosabb a légi közlekedés, a helyzet nem ilyen egyszerű.
Vállalat Pánikolnak a légitársaságok, nem repülnek a Sínai-félsziget felett
Privátbankár.hu | 2015. november 1. 14:15
Több társaság is bejelentette, hogy eltéríti járatait az orosz légiszerencsétlenség miatt.
Vásárló 7+1 mítosz a repülésről megdöntve
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 16. 11:51
A repülés titokzatos dolog, az egyszer biztos. Valószínűleg mindenki, aki járt már repülőgép közelében, hallotta ezeket a mítoszokat. Van, amelyiknek akad valóságalapja, csak nem valószínű, de van olyan is, ami szimplán csak röhejes. Most minden kiderül.
Utazás Óriási biztonsági hiba – így törhetik fel a repülőgépek elektronikáját
Privátbankár.hu | 2015. április 15. 07:25
A legmodernebb utasszállító gépek repülőelektronikai rendszerébe be lehet törni a legtöbb kereskedelmi járaton ma már elérhető wifivel.
Utazás Itt a lista – ezek a világ legbiztonságosabb és legveszélyesebb légitársaságai
Privátbankár.hu | 2015. február 3. 18:00
A JACDEC idén is elkészítette a tavalyi évre szóló repülésbiztonsági értékelését, amelyben a világ 60 legnagyobb légitársaságát pontozták. Meglepő módon Európa a második legveszélyesebb régió volt és nem maláj a legkevésbé biztonságos légitársaság.
Utazás Helló anyu, épp most szállunk le! Óriási változás a repülőkön
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 29. 13:50
Teljesen eltörölte a repülőgépen tartózkodás közbeni mobilhasználat korlátozását az európai légügyi hatóság - írja a hvg.hu. Ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy amíg van térerő, addig bármikor lehet használni a telefont.
Utazás Így veti be a drónokat az EasyJet – fotókkal
Privátbankár.hu | 2014. május 7. 16:56
Drónok a kereskedelmi repülésben, papírmentes adminisztráció, 3D-s kiterjesztett valóság projekt - az EasyJet több innovációt jelentett be. Az újításokon az EasyJet 237 mérnöke dolgozott mostanában.
Utazás Kütyüszabadság: melyik repülőn lehet mobilozni?
Privátbankár.hu | 2014. február 19. 19:30
Egyre több légitársaság engedélyezi a járatok fedélzetén a hordozható elektronikai eszközök használatát repülési üzemmódban a repülés bármely szakaszában, miután az európai és amerikai hatóságok is hozzájárultak a lazább szabályozáshoz.
Utazás Rómában majdnem katasztrófát okozott a Carpatair
Privátbankár.hu | 2013. február 3. 13:08
Az olasz ügyészség vizsgálatot indított, a légiforgalmi szakszervezetek pedig sztrájkot hirdettek a szombat este a római repülőtéren történt baleset miatt. A Carpatair román légitársaság gépe kisiklott a leszállópályáról.
Utazás Tokió és Washington is vizsgálódik a Boeing üzemanyagszivárgás miatt
Privátbankár.hu | 2013. január 14. 13:35
Washington után most a japán közlekedési minisztérium is vizsgálatot indtott a Japan Airlines Boeing 787-es Dreamliner repülőgépén kétszer történt üzemanyag-szivárgás kiderítésére.
Utazás Oroszországban a legveszélyesebb repülőre ülni
Privátbankár.hu | 2012. január 3. 15:17
Tovább javult tavaly a légi közlekedés biztonsága. A balesetben elhunytak száma alapján 2011 a második legbiztonságosabb év volt 1945 óta, a balesetek száma alapján pedig a harmadik. A baleseti statisztika évről évre javul, annak ellenére, hogy a megtett utaskilométer és a repülőgépek száma szakadatlanul nő.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG