<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
A Tesco felelős vállalatként a legapróbb részletekre is odafigyel, és a nagy áruforgalmú karácsonyi időszakban kiemelten kezelte az élelmiszerbiztonsági szabályok betartását, köztük a rendszeres és gyakori rágcsálóirtást is – közölte a cég. Az elmúlt hetekben a megnövekedett áruforgalom miatt extra irtásokat rendelt el.

A kereskedelem minden szereplőjénél állandó probléma a nem kívánt vendégek jelenléte, amelyek a szállítmányokkal, nagy mennyiségű frissáruval jutnak az áruházak közelébe. Természetesen minden áruházlánc igyekszik megtenni a tőle telhetőt, de száz százalékban nem lehet kizárni a rágcsálók bejutását – írja a társaság közleménye.

A rágcsálók és egyéb kártevők általában áruk között megbújva, raklapon érkeznek az üzletekbe, raktárakba. Így minél nagyobb az áruforgalom, annál nagyobb a veszélye a felbukkanásuknak. A Tesco minőségbiztosítási szakemberei ezzel tisztában vannak, ezért ünnepek előtt fokozottan ellenőrzik, hogy észlelnek-e kártevő jelenlétére utaló nyomokat. Amennyiben ilyet találnak, soron kívüli irtást kérnek szerződéses partnerüktől, aki ezt 24 órán belül elvégzi.

A Tescónál külön minőségbiztosítási szakember dolgozik minden 3000 négyzetméternél nagyobb áruházban, aki legalább hetente egyszer ellenőrzi a létesítmények kártevőmentességét. Szerződéses partnerük munkatársai pedig tervszerűen havonta illetve rágcsáló jelenlétére utaló nyomok esetén 24 órán belül látogatják meg a Tesco áruházait és raktárait, hogy biztosítsák a rágcsálómentességet illetve a hatékony rágcsálóirtást - írják. A vállalat élelmiszerbiztonsági kézikönyve pedig számos ponton szigorúbb előírásokat tartalmaz a magyar rendelkezéseknél.

A csapdák rendszeres ellenőrzése mellett a rágcsálók bejutását a Tesco számos intézkedéssel igyekszik megakadályozni áruházaiban és logisztikai központjaiban, például az áruátvételi kapuk zárásával, a hulladékok rendszeres elszállításával, a takarítás és a karbantartottság tervszerű végzésével és a beérkező áruk szúrópróbaszerű ellenőrzésével. Saját márkás, illetve veszélyeztetett termékek esetén (pékáru, tejtermék, zöldség-gyümölcs) a szállítók telephelyét is rendszeresen ellenőrzi a vállalat.

Az ügy előzménye, hogy tavaly tavasszal rágcsálókat és azok nyomait találták több áruházban.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló MST, a magyar crypto elkezdte meghódítani a piacot
PR | 2022. január 17. 13:21
Hatalmas sikere kezd lenni a Millionstarternek a nemzetközi piacon.
Vásárló Az Aldi és a Lidl mostantól hibridhússal eteti az embereket
Privátbankár.hu | 2022. január 15. 13:06
A németországi Aldi és Lidl diszkontokban a vásárlóknak a napokban új húskészítményeket kínálnak, ami lehetővé teszi számukra, hogy egészségesebben étkezhessenek és jobban óvják a környezetet. Ezzel azonban nem kell teljesen nélkülözniük a húst sem. Mit is tartalmaznak ezek?
Vásárló Új járatot indít a Wizz Air
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 14:25
Szabad az út Moldovába.
Vásárló Olcsó húsnak híg lesz a leve? Import termékeket hozhat az árbefagyasztás
Privátbankár.hu | 2022. január 13. 15:48
Már borítékolható, mit lépnek majd a kereskedők februártól, és nem biztos, hogy a vevők fognak jól járni. 
Vásárló Gulyás Gergely bejelentette: hat helyett hét termék árát rögzítik
Csabai Károly | 2022. január 13. 13:28
Még mindig maradtak tisztázandó kérdések az Orbán Viktor által tegnap bejelentett intézkedésekkel kapcsolatban.
Vásárló Élelmiszerárstopot hirdetett ki Orbán Viktor
Privátbankár.hu | 2022. január 12. 17:45
Ez volt Orbán Viktor nagy bejelentése: az október közepi szintre kell visszavágni hat élelmiszer árát.
Vásárló Business, Duna, Lifestyle
PR | 2022. január 11. 13:35
A Danubius Hotel Helia szolgáltatási köre jó példája az átgondolt munka-élet egyensúlyt előtérbe helyező szemléletnek, ami sok szempontból teszi emberközelivé a Danubius Hotels XIII. kerületi, Duna-parti szállodáját.
Vásárló Megrohanták a magyarok a szállodákat, de a helyzet még nem az igazi
Privátbankár.hu | 2022. január 11. 09:02
A járvány előtti szinttől még mindig messze jár a hazai turizmus.
Vásárló Mire van szükség a CRM sikeres bevezetéséhez?
Márkázott tartalom | 2022. január 9. 12:40
Mi minden szükséges ahhoz, hogy a CRM rendszer céges bevezetése valóban sikeres legyen? Milyen lépések és feladatok szükségesek ehhez? Illetve jobb-e ezt önállóan, vagy inkább külsős segítséggel érdemes kivitelezni?
Vásárló Több mint öt holdraszálláshoz elég kilométert futott 2021-ben ez az autómegosztó flotta
Privátbankár.hu | 2022. január 8. 17:36
A 2020-as távolság közel háromszorosára, összesen 4 millió kilométerre nőtt 2021-ben a SHARE NOW budapesti autói által megtett utak hossza, ami tíz Föld-Hold távolságnak felel meg. Miközben az autómegosztó ügyfélszáma átlépte az 55 ezer főt, az üzleti célú felhasználás is megkétszereződött.
Friss
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló