<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Egy amerikai űrkutatási startup cég már négy éven belül fogadná első vendégeit a fedélzeten.

A Nemzetközi Űrállomásra érkező asztronautáknak nem éppen a pihenésről szól az ottlét: folyamatos munka, vizsgálat és edzés a program, a pihenésre igazán nincs ideje az ott dolgozóknak. Pár év múlva azonban létre jöhet az első űrhotel, ahova – elég pénz ellenében – bárki kiruccanhat egy földöntúli pihenésre.

Az Aurora Űrállomást a világ első űrben lévő luxushotelének nevezik, az amerikai  Orion Span már 2021-ben felküldené az első modult, rá egy évre pedig már fogadná is az első ügyfeleket. Az állomás több mint 300 kilométerre keringene a Föld felett, és hat fő számára kínálna csaknem kéthetes nyaralást – ezalatt pedig csaknem 400 napkeltét és napnyugtát láthatnának a vendégek - írja a Bloomberg.

Korábban egy ilyen terv csupán a sci-fi irodalomban kaphatott volna helyet, az utóbbi időben azonban igencsak bebizonyosodott, hogy magáncégek is sikerrel meghódíthatják a világűrt, így egy űrhotel gondolata mára már szinte evidensnek tűnik.

Nem a szokásos tengerparti kiruccanás

Frank Bunger, az Orion Span alapítója elmondta: civilizációnk legvégső határa az űr, ide akarjuk eljuttatni az embereket - mi azonban nem egy tengerparti nyaralással egyenértékű élményt kínálunk, hanem azt szeretnénk, ha az utasok egy asztronauta bőrébe bújhatnának.

Erre vágyott Willy Fogg: 1 óra alatt a Föld körül Elon Muskkal

Újabb meghökkentő tervel állt elő a milliárdos feltaláló, most a repülőgép társaságokat döngölné a földbe. Részletek a Privátbankár.hu-n. >>>

A tizenkét napos utazás ára csaknem 10 millió dollár személyenként, vagy nagyjából 800 ezer dollár éjszakánként. Az űrhotelben négy vendég és két valódi asztronauta lenne, akik felügyelik a vendégeket ottlétük alatt. A cégnek támogatásra van szüksége a projekt megvalósításához, azt azonban nem közölték, pontosan mennyi lenne elegendő.

Szakértők szerint az alacsony Föld körüli pálya üzleti alapokra helyezése izgalmas vállalkozás, különbséget kell azonban tenni, mely ötletek megvalósíthatók igazán. A cég még nem szerződött le más szolgáltatókkal, akik segítenének a hotelt, vagy az utasokat az űrbe juttatni. Bár a cég négy éves terve elég ambiciózus, talán rávilágít, mekkora igény lehet egy ilyen szolgáltatásra.

A terveket a NASA volt alkalmazottjai készítik, így kompatibilisek a legtöbb cég, például a SpaceX szabványaival is. Az utóbbi években számos cég kínál olyan megoldásokat, amik lényegesen csökkentik az általános költségeket, így reális lehet, hogy az egy főre jutó díj 10 millió dollár alatt marad.

Űrutazás gombnyomásra: álom vagy valóság az űrlift?

Az űrutazásnak nemcsak a képzelet, hanem a pénztárca is határt szab: hiába a SpaceX újrafelhasználható rakétája, egy ember kilövése az űrbe továbbra is több száz millió forintba kerül. A költésgek a töredékükre esnének, ha létrehoznák a már több évtizede tervezett űrliftet, amely elegáns megoldás lehetne a jövő asztronautáinak. Ugyan milyen nehéz lehet megépíteni ehhez egy 36 ezer kilométeres kábelt? További részletek >>>

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló Most éri meg önéletrajzot írni! A fiatalok adómentessége
PR | 2022. január 21. 15:55
Bombaként robbant a hír tavaly, hogy a kormány szeretné a 25 év alatti munkavállalók számára eltörölni a személyi jövedelemadót. Ez az eltörlés 2022. január elseje óta van érvényben, ezzel pedig megkönnyítik a diákmunkások és a pályakezdő fiatalok helyzetét.
Vásárló Melyik a mi autónk? Megdőlt a rekord a piacon
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 08:22
Csúcsot döntött a használtautó-piac forgalma 2021-ben - 819 ezer használt autó cserélt gazdát tavaly.
Vásárló MST, a magyar crypto elkezdte meghódítani a piacot
PR | 2022. január 17. 13:21
Hatalmas sikere kezd lenni a Millionstarternek a nemzetközi piacon.
Vásárló Az Aldi és a Lidl mostantól hibridhússal eteti az embereket
Privátbankár.hu | 2022. január 15. 13:06
A németországi Aldi és Lidl diszkontokban a vásárlóknak a napokban új húskészítményeket kínálnak, ami lehetővé teszi számukra, hogy egészségesebben étkezhessenek és jobban óvják a környezetet. Ezzel azonban nem kell teljesen nélkülözniük a húst sem. Mit is tartalmaznak ezek?
Vásárló Új járatot indít a Wizz Air
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 14:25
Szabad az út Moldovába.
Vásárló Olcsó húsnak híg lesz a leve? Import termékeket hozhat az árbefagyasztás
Privátbankár.hu | 2022. január 13. 15:48
Már borítékolható, mit lépnek majd a kereskedők februártól, és nem biztos, hogy a vevők fognak jól járni. 
Vásárló Gulyás Gergely bejelentette: hat helyett hét termék árát rögzítik
Csabai Károly | 2022. január 13. 13:28
Még mindig maradtak tisztázandó kérdések az Orbán Viktor által tegnap bejelentett intézkedésekkel kapcsolatban.
Vásárló Élelmiszerárstopot hirdetett ki Orbán Viktor
Privátbankár.hu | 2022. január 12. 17:45
Ez volt Orbán Viktor nagy bejelentése: az október közepi szintre kell visszavágni hat élelmiszer árát.
Vásárló Törölközők promóciós céllal
Márkázott tartalom | 2022. január 12. 10:21
Jól tudjuk, hogy rengeteg dolog, kütyü, ruhaféle alkalmas promóciós célra. Nem lehet ez alól kivétel a törölköző sem, hiszen egy fontos, mindennap használt tisztálkodási eszközről van szó. Lássuk, kiknek éri meg logóztatni ezt a tárgyat!
Vásárló Business, Duna, Lifestyle
PR | 2022. január 11. 13:35
A Danubius Hotel Helia szolgáltatási köre jó példája az átgondolt munka-élet egyensúlyt előtérbe helyező szemléletnek, ami sok szempontból teszi emberközelivé a Danubius Hotels XIII. kerületi, Duna-parti szállodáját.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló