Startup
Vállalat Startup-ökoszisztéma: kik lesznek idén a legek?  
Privátbankár.hu | 2023. november 30. 11:10
A díjat a legeredményesebb magyar startup alapítója adja át december 7-én.
Vállalat Az évad startupeseménye volt a budapesti Central European Ecosystem Summit 
Privátbankár.hu | 2023. november 16. 15:21
12 országból 40 vállalat és 50 előadó gyűlt össze a Budapest ékkövének számító Néprajzi Múzeum konferenciaközpontjában a CEEcosystem Summiton. A hagyományteremtőnek szánt esemény célja a hazai startup-szcéna láthatóságának növelése, az egyesével kicsi, de összességében jelentős gazdaságfejlesztési kapacitást megteremteni képes ökoszisztéma életképességének növelése, főleg az induló vállalkozásokat segítő üzletfejlesztés és a kockázatitőke-finanszírozók megjelenítése révén.
Vállalat Közeleg a szezon legnagyobb hazai startup-eseménye 
Privátbankár.hu | 2023. november 4. 09:48
A pénteken Budapesten sorra kerülő Central European Ecosystem Summit (CEES)-on a Fundraising Masterclassra is sor kerül.
Vállalat November 10-én összegyűlik a startupvilág Budapesten 
Privátbankár.hu | 2023. október 27. 10:18
Lépjünk szintet – váljon láthatóvá hazai innovációs és befektetési ökoszisztéma hazai és regionális szinten is! Ezt a célt tűzték ki a szervezők a november 10-én Budapesten sorra kerülő Central European Ecosystem Summit (CEES) kapcsán, ahol felvonul a hazai szereplők színe-java, és számos elismert külföldi szakértő.
Részvény / Deviza / Áru Csak egy korrekció, vagy új bikapiac indult a bitcoinnál? 
Eidenpenz József | 2023. április 26. 09:52
Megtörni látszik a bitcoin és más kriptovaluták idei szédítő emelkedése, vajon mi van a háttérben? Kik azok a bitcoin-halak, kik a polipok, cápák, és kik a bálnák a szektorban? Az árfolyamon kívül miből látszik még, hogy a tavalyi rettenetes év sem vetett véget a szektor fejlődésének?
Vállalat Miért nehéz ma Magyarországon startupot indítani? Fontos kezdeményezés indult el 
Gáspár András | 2022. október 20. 10:27
Fontos találkozót rendezett október közepén a Tőkeportál: az első Ökoszisztéma Fesztiválon a startup-világ színe-java gyűlt össze, hogy megosszák egymással hazai és nemzetközi tapasztalataikat, elősegítve a hazai innovációs ökoszisztéma kiépülését, a hazai startupok számára a versenyképesség növelését lehetővé tévő működési környezet kialakítását.
Részvény / Deviza / Áru A kriptovaluták valójában startup cégek részvényei? 
Eidenpenz József | 2022. augusztus 17. 05:44
Miközben sokan még mindig azt szajkózzák, hogy a bitcoin nem ér semmit, mert nincs mögötte semmi, a kriptodeviza-világban egyre több vállalatszerű struktúra alakul ki. Saját árbevétellel, nyereséggel, osztalékszerű kifizetésekkel, alkalmazottakkal, menedzsmenttel. Az irányítást pedig online rendezett "közgyűlések" teszik hatékonyabbá.
Vállalat Ezrével telepítene úszó atomreaktorokat a világban egy dán cég 
Litván Dániel | 2022. július 20. 15:08
Gyorsan telepíthető, moduláris reaktorokat készül sorozatgyártani a Seaborg Technologies nevű dán startup. A technológia valóban lenyűgöző, de mennyire lehet biztonságos?
Vállalat "Lehet, hogy a kakaós csiga 700 forint, de úgy harsan a szádban, ahogy kell" – kézműves pékségek Budapesten 
Bendl Vera | 2022. március 30. 05:17
A Covid óta még a korábbi éveknél is nagyobb divat lett a kézműves pékség, és szuperslágerré vált a kovász. A kérdés csak az, hogy a kézműves álomprojekt behozza-e a kívánt gazdasági eredményt. Kézműves pékségeket kérdeztünk. 
KKV Honnan lesz pénze a hazai startupoknak? 
Privátbankár.hu | 2021. december 2. 14:19
Rohamléptekben növekszik a budapesti startup ökoszisztéma, az induló cégek pedig egyre több finanszírozási lehetőség közül választhatnak.
Piac&Profit Megvan a következő Prezi?  
Csabai Károly | 2021. április 24. 18:23
Pozsonyi Gáborral, az OTP Csoporthoz tartozó PortfoLion Capital Partners partnerével laptársunk, a Piac&Profit annak kapcsán beszélgetett, hogy a PortfoLion a világ egyik legmeghatározóbb, korai fázisú befektetésekre szakosodott cégével, a Creandummal közösen tízmillió eurót fektetett be az online csalások megelőzésére specializálódott SEON Technologies Kft.-be.
Vállalat Ezek a legígéretesebb startupok ma Magyarországon 
Privátbankár.hu | 2021. április 7. 16:47
A Now Technologies a legígéretesebb startup, a Bitrise pedig a legjobb scale-up Magyarországon 2021-ben - közölte a rangsort készítő Startup Online.
Karrier A focisták többsége a visszavonulás után csődbe megy: Loius Saha startupja segít nekik ezt elkerülni 
Pásztor András | 2021. március 20. 05:47
A Manchester Uniteddel a Bajnokok Ligáját is megnyerő Louis Saha saját rossz tapasztalatai miatt olyan vállalkozásba fogott, amely a sportolóknak nyújt segítséget, tanácsot pénzügyi kérdésekben. Amíg játszanak, rengeteget keresnek, ám megdöbbentően sokan vesztik el vagyonukat, fektetnek rossz üzletekbe. Akár egymilliárd fontot is veszthetett mintegy 500 Premier League játékos, csak mert adót akart optimalizálni.
Vállalat Lezárta eddigi legeredményesebb exitjét a Hiventures 
Privátbankár.hu | 2021. január 27. 15:44
Az MFB Csoporthoz tartozó tőkealap-kezelő az egyik legnagyobb magyar tulajdonú logisztikai vállalatnak, a Trans-Spednek adta el 27 százalékos kisebbségi tulajdonrészét a Webshippy-ben, az e-kereskedelmi logisztika digitalizálásában úttörő startupban.
Vállalat Milliókkal lök meg startup cégeket az OXO csoport 
MTI | 2021. január 2. 11:34
Korai fázisban lévő technológiai vállalkozások jelentkezését is várja január 4-től az OXO csoport, amelyen belül az OXO Labs Kft. a jelentkezők közül legalább tízet választ majd ki, az ígéretes jelölteknek 25-50 millió forint összegű befektetést biztosít a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával - közölte az OXO Labs Kft.
Személyes pénzügyek 11. Vállalkozási és adózási ismeretek 
Privátbankár.hu | 2020. december 28. 12:47
A vállalkozáshoz először is szükség van egy ötletre, hogy milyen tevékenységet szeretnénk végezni, legyen az akár termékértékesítés, akár szolgáltatásnyújtás. Meg kell vizsgálni, hogy ez az ötlet egyáltalán piacképes-e, azaz lesz-e rá érdeklődés, meg fogják-e venni a terméket, szolgáltatást.
Vállalat Magyar-amerikai hibrid startup forradalmasíthatja az építőipart 
PR | 2020. szeptember 23. 10:41
A Transcend egy mérnöki tervezést automatizáló startup, mely a világ egyik legjelentősebb építőipari vállalatával, a Black and Veatch-el szerződött a közelmúltban. A magyar-amerikai startup szoftverével az előzetes kivitelezései tervek elkészítése 1500 óráról pár órára csökken. A budapesti székhelyű Vespucci Partners kockázati tőkealap-kezelő decemberben látta meg bennük a lehetőséget és fektetett be a cégbe, ezzel megvalósítva a portfóliója első magyar-amerikai hibrid startupját.
Vállalat Oszkó Péter szerint az önkormányzati szájkarate helyett dolgozni kellene 
Baka F. Zoltán | 2020. július 10. 12:42
A korábbi pénzügyminiszter arra emlékeztetett, hogy a válságok idején a kormányok mozgástere beszűkül. Nincs ez most másképp sem, ami azzal jár, hogy az önkormányzatok költségvetéséhez is hozzá kell nyúlni. Mint elmondta, a mostani időszakkal kapcsolatban is hiányérzete van Budapest vezetése miatt.
Vállalat Startupokat célozna meg Áder János klímavédelmi alapítványa   
Valkai Nikoletta | 2020. május 30. 19:55
40 millió forint keretösszeggel írtak ki pályázatot, a győztes is megvan.
KKV Új színtér a startupoknak - a következő állomás a tőzsde? 
Privátbankár.hu | 2020. április 1. 15:12
Elindult Magyarország első virtuális tőkebefektetési piactere, amely kifejezetten azoknak az innovatív magyar startupoknak és cégeknek nyújt bemutatkozási lehetőséget, amelyek megoldást kínálnak a koronavírus-járvány okozta helyzetre, és segíthetik az ország gazdaságának újraindítását.  
Vállalatok Nyolc magyar cég került fel a kistigrisek listájára 
Privátbankár.hu | 2020. március 8. 17:06
A Financial Times FT1000 néven már a negyedik évben jelentette meg listáját Európa leggyorsabban növekvő társaságairól.
Részvény / Deviza / Áru Tőzsdére menne az OXO-csoport 
Csabai Károly | 2020. január 16. 11:11
Pontosabban az OXO Technologies Holding Zrt., amelyet az egykori pénzügyminiszter által alapított OXO-csoport hozott létre, s tette abba a befektetéseit. Egyelőre a Budapesti Értéktőzsdét célozzák meg, de nem kizárt, hogy a későbbiekben más piacokon is megjelennek.
Vállalat Bedőlt az egyik legígéretesebb magyar startup, amibe százmilliókat pumpáltak 
Gáspár András | 2019. december 4. 09:40
Felszámolják az elmúlt évek egyik legsikeresebbnek beharangozott magyar startupját, a BeeRides-t, amely korábban közel félmilliárd forint értékben tudott tőkét bevonni a befektetőktől. Egy ideje már semmilyen időpontra nem lehet autót foglalni a honlapjukon, Facebook-oldalukat törölték, a weboldalon megadott telefonszámon nem lehet elérni a céget.
KKV Az iparági problémákat megoldó startupoknak van jövőjük 
Kriston László | 2019. november 19. 13:00
Pénz van bőven, a befektetők tehát nem a tőkehiányban, hanem inkább a startup-alapítók hozzáállásában látják a hibát. A kalapozás helyett inkább a praktikumra kellene koncentrálniuk: hogyan tudom a világcégek és az iparágak működését új, diszruptív megoldásokkal segíteni? Ez a közvélekedés rajzolódott ki a Privatbankar.hu Finanszírozás 2019 konferenciáján rendezett panelbeszélgetésekből.
KKV Még mindig olcsóbb nálunk startupot építeni, mint Nyugat-Európában 
Kriston László | 2019. november 17. 17:02
Minden startup számára az okos tőke a leghasznosabb, mely szaktudást és releváns kapcsolati hálót, összeköttetéseket nyújt a tőkén túl, derült ki a Privatbankar.hu Finanszírozás 2019 konferenciáján rendezett panelbeszélgetésből.
Vállalatok Lefagyhat a mosoly a méregdrága ügyvédek arcáról 
Privátbankár.hu | 2019. november 9. 08:27
Bealkonyulhat a régi rendszernek, hogy ügyvédi irodák magas óradíj alapján számolják el a végzett munkát.
Kultúra A bizniszbohóc, aki nagyon más akart lenni – Mesés manufaktúrák 3.  
Wéber Balázs | 2019. október 11. 06:10
A Privátbankár.hu a közelmúltban lehetőséget kapott arra, hogy betekinthessen néhány német manufaktúra életébe, elbeszélgessen a vezetőikkel, és választ keressen sikerük titkára. A német tapasztalatok tanulságul szolgálhatnak a magyar műhelyek számára is. Sorozatunk harmadik részében egy szemüvegkészítő manufaktúrát mutatunk be, amelyet egy művészi vénájú "bizniszbohóc" futtatott fel. Az IC Berlin az árral szemben úszik – vagy legalábbis ezt hirdeti magáról.
KKV Források startupoknak: Az ötletre is van pénz 
Privátbankár.hu | 2019. október 10. 11:06
A kkv-k ma nem panaszkodhatnak, ha tőkére van szükségük, akkor meglehetősen széles palettáról válogathatnak – osztotta meg benyomásait a Piac & Profittal Oszkó Péter, akinek cége, az OXO Csoport 2015-től juttatja forráshoz a hozzájuk fordulókat.
KKV 2,5 millió euró egy médiaelemzéssel foglalkozó magyar startupnak  
Privátbankár.hu | 2019. október 7. 13:48
Az intelligens szövegelemzéssel és médiafigyeléssel foglalkozó Neticle Labs 2,5 millió euró kockázati tőkebefektetésről írt alá hétfőn megállapodást.
Vállalat Milliárdos befektetést kapott egy magyar startup - nem akárhonnan 
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 30. 10:12
A magyar Shapr3D a 6 millió dolláros befektetéssel egyebek mellett a Spotify-jal és a Revoluttal kerül egy polcra.
Vállalat Startupoknak ígérték a pénzt, saját magukat támogatják vele az MVM cégének vezetői 
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 20. 15:31
Az elmúlt három évben saját és alkalmazottaik fizetésére többet költöttek a Smart Future Lab Zrt. vezetői, mint amennyit befektetésekre fordítottak az elvileg az innovatív startupok felpörgetésére kitalált szervezetnél. De azt a kevés céget sem választották ki túl jól, amibe végül befektettek. Ezek ugyanis egyelőre egy fillér árbevételt nem termeltek, több üzleti modellje pedig kilátástalannak tűnik.
Vásárló Ezek a legígéretesebb hazai startupok 
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 18. 14:26
Nehéz rangsort felállítani az ígéretes magyarországi startupok között, hiszen mindegyik valamilyen innovációval, újítással kívánja magára felhívni a figyelmet. Mindannyian újak, frissek, fiatalosak, miközben megpróbálnak valahogy már a kezdetektől kitűnni a többi cég közül. Viszont mivel nem vagyunk jósok, ezért nehéz azt megmondani, hogy melyik startupból lesz később sikeres nagyvállalat is, azonban az biztos, hogy egyre többen valósítják meg ebben a formában az álmaikat. Magyarországon sokan kaptak kedvet az elmúlt években startupok elindításához, a tapasztalatok pedig azt mutatják, hogy a legtöbb vállalat hosszútávon is sikeresen tud működni itthon és külföldön egyaránt.
Vállalat Ha nem lesz változás, el kell hagynunk az országot – mondja a magyar sikercég 
Gáspár András | 2019. június 6. 12:43
Majdnem kétmilliárd forinttal szállt be a Barionba egy dúsgazdag cseh vállalkozó, a társaság meg is hálálta a tőkét: másfél év alatt nagyot nőttek, és a nemzetközi piacon is megvetették a lábukat. Most még nagyobb befektetés érkezhet a céghez, de könnyen lehet, hogy ezt már nem magyarországi vállalkozásként kezdik el költeni – elegük van a pocsék magyar szabályozásból, költözni készülnek.
KKV Oszkó Péter: nem sikervállalkozóból, hanem sikerbefektetőből van igazán kevés 
Csabai Károly | 2019. május 8. 06:05
A jó tíz éve elindított EU Jeremie-programok jobban is hozzájárulhattak volna ahhoz, hogy a kockázatitőke-szektor befektetői szegmense is tartós fejlődésnek induljon, e tekintetben Magyarország még a közép- és kelet-európai régióban is a középmezőnyben tanyázik – nyilatkozta a Privátbankárnak és az Mfornak Oszkó Péter, a kockázatitőke-befektető, üzleti angyal OXO Group alapítója, egykori pénzügyminiszter.
KKV Amikor a család, a barátok és a bolondok pénzénél több kell egy kkv-nak 
Csabai Károly | 2019. április 18. 16:29
Ilyenkor lehet alternatíva a kockázati tőke vagy a közösségi finanszírozás, alapvetően azoknak a kis- és középvállalkozásoknak, akik nem akarnak vagy tudnak bankhitelt felvenni – derült ki a Privátbankár és az Mfor szerdai Fókuszban a digitalizáció című konferenciáján megtartott tőkeági kerekasztal-beszélgetésen.
Karrier Mi kell a sikerhez? Tudj angolul, vagy kimaradsz az egész világból 
Eidenpenz József | 2019. február 8. 18:16
Hogyan indíts vállalkozást, hogyan legyél sikeres startupper? Három sikeres vállalkozó is úgy véli, hogy tanulni érdemes. Lehet ugyan menet közben is elsajátítani dolgokat, de az oktatás sok mindent megkönnyít. Az ötletnél fontosabb lehet a megvalósítás, és szinte mindennél fontosabb az angol, a csoportmunka meg a Google kereső.
KKV Startupok! Itt az újabb lehetőség 
Privátbankár.hu | 2019. január 5. 13:56
Idén is megrendezi a startup vállalkozások Be Smart versenyét a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK).
Makro / Külgazdaság Forradalom az igazságszolgáltatásban: a gépek törnek pálcát felettünk? 
Privátbankár.hu | 2018. október 27. 18:10
A mesterséges intelligencia már csaknem minden szektorba eljutott, most a bíróságokon fog segíteni ítéletet hozni. A szoftver örökre megváltoztathatja az igazságszolgáltatás világát, azonban az ember helyett döntő - és már konkrét ítéletet is hozó - gépek komoly kockázatot jelenthetnek, ha nem megfelelően használjuk őket a jövőben.
KKV Startupok, most figyeljetek: 80 milliárd forint friss forrás érhető el innovációra 
Privátbankár.hu | 2018. október 26. 09:48
Indulnak az új Jeremie-alapok. Öt év alatt 150 magyar mikro-, kis- és középvállalkozásba fektet majd be nyolc új kockázati tőkealap.
Vásárló Komoly áttörés az egészségügyben: ilyen lesz a jövő vizsgálata? 
Privátbankár.hu | 2018. július 20. 16:42
Már egy okostelefon alkalmazással és egy eldobható fejtapasszal is megállapítható lesz a traumás agysérülés jelenléte.
Vállalat Ilyen lesz a jövő étterme? Megérkezett a pizzarobot 
Privátbankár.hu | 2018. június 28. 13:04
A háromkarú gép háromszor annyi pizzát képes elkészíteni, mint embertársai.
Makro / Külgazdaság Új kínai-amerikai összecsapás: a mesterséges intelligencia forradalma? 
Káncz Csaba | 2018. május 31. 12:34
Kína a legmagasabb politikai szinten állt be a mesterséges intelligencia fejlesztése és katonai hasznosítása mögé. Peking fej-fej mellett halad Washingtonnal a szuperszámítógépek fejlesztésében, sőt egyetemeik 2016-ban több kutatási anyagot publikáltak a ’mélytanulás’ (deep learning) témakörében, mint amerikai társaik.
Makro / Külgazdaság Gombamód szaporodnak a cégek - ők menthetik meg a görög gazdaságot? 
Privátbankár.hu | 2018. május 5. 15:33
A 2008-as válság komoly sebet hagyott a görög gazdaságban, sok munkavállaló inkább külföldre ment új lehetőségek reményében. Akik maradtak, újítaniuk kellett - a fiatal munkavállalók körében pedig egyre inkább érezhető a vállalkozói szellem megerősödése. Ugyan a görög startup szektor még mindig gyerekcipőben jár, a következő években jelentős állami támogatás érkezik, ami a remények szerint talpra állíthatja a gazdaságot.
KKV Komoly elismerés: egészen félelmetesen növekszik egy magyar garázscég 
Privátbankár.hu | 2018. április 12. 08:37
Elképesztően nagyot ment az elmúlt években az alkalmazásfejlesztő cég.
KKV Nem csak az IT-é a világ – ennyit keresnek a fiatalok 
Privátbankár.hu | 2018. április 10. 10:10
Startupoknál egészen jó pénzeket lehet keresni, ráadásul nem csak a szoftverfejlesztőknek van esélye.
Vásárló Extrém helyen nyaralnál? Pár év múlva létrejöhet az első űrhotel 
Privátbankár.hu | 2018. április 7. 18:45
Egy amerikai űrkutatási startup cég már négy éven belül fogadná első vendégeit a fedélzeten.
Ingatlan A gatyád is rámegy az albérletedre? Adunk pár tippet! 
Privátbankár.hu | 2018. február 8. 11:53
Az emelkedő ingatlanárak és lakásbérleti díjak nemcsak nálunk, hanem Európa szinte minden nagyvárosában kihívást jelentenek a diákoknak és a bérből és fizetésből élőknek. Ennek következtében egyre népszerűbb trend az összeköltözés - olyanok is egy fedél alá költöznek, akik előtte egyáltalán nem ismerték egymást. Ilyen esetben persze kiemelten fontos, hogy jól válasszuk meg a lakótársakat…
Makro / Külgazdaság Komoly fejlesztések Kínában - így néz ki majd a jövő háborúja? 
Privátbankár.hu | 2017. november 28. 12:14
Amerikai elemzők szerint a jövőben Kína lehet a világ vezető mesterségesintelligencia-fejlesztője, ami a jövő hadviselését is teljesen átalakíthatja.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG