<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A háromkarú gép háromszor annyi pizzát képes elkészíteni, mint embertársai.

Bátran állíthatjuk, hogy sokak kedvenc étele a pizza, a kézzel készült olasz finomsághoz kevés dolog ér fel, egy francia cég azonban megreformálná az ágazatot, konyhájukban ugyanis robotok készítik a pizzákat – írja a Reuters. Az Ekim nevű francia startup cég szeretné felgyorsítani a pizzakészítés gyakorlatát, a tervek szerint a pizza készítő gépeket hamarosan éjjel-nappali étkezdékbe is telepítenék.

A gép három karral rendelkezik, gesztusait pedig az emberi mozdulatok ihlették, a három karnak köszönhetően azonban gyorsabban látja el feladatait, mint az emberek. A gép ötletgazdája elmondta: pizzainkat a vendégek szeme láttára készítjük, az alapanyagok felhelyezése és a sütési idő miatt pedig nem tudunk gyorsabb ütemet diktálni.

Gyorsan jó minőséget

A robot három karjával azonban úgy képes koordinálni a folyamatokat, hogy több pizzát is egyszerre készít el – így, bár a gépnek is 4 perc 30 másodperc elkészíteni egy pizzát, a gép fél percenként képes kiadni egyet, egy óra alatt ezzel a technológiával akár 120 pizza is elkészül, míg emberi munkaerővel alig hozunk ki 40 darabot.

A bemutató darab jelenleg Párizs külvárosában van, a cég most helyet keres az új étteremnek. A mostanában megjelenő érintőképernyős McDonald’s-okhoz hasonlóan a vendégek maguk állíthatják össze, milyen feltétek kerüljenek a pizzára. Az alkotók szerint az egyre gyorsuló világban az embereknek egyre kevesebb idejük van étkezésre, és átlagosan alig van fél óra ebédszünetük – a koncepcióval azonban nem kell lemondaniuk a minőségi ételekről, hiába  kevés az idejük.

Ilyen jellegű automatizált éttermek már számos helyen vannak a világban, egy kaliforniai üzemben gépek és emberek együtt készítik a pizzákat. A kritikusok szerint azonban itt is fontos az emberi jelenlét, a robot ugyanis nem feltétlenül tudja megállapítani, megkelt-e például a tészta, míg egy szakácsnak ez nem okoz gondot.

Fordulat a munkahelyeken: robotokhoz járhatunk állásinterjúra?

Egy orosz startup cég mesterséges intelligenciával könnyítené a munkaerő-felvételt. Tovább >>>

A rovat támogatója a 4iG

Vállalat Nagyon hasít a kínai elektromosautó-gyár
Privátbankár.hu | 2023. március 30. 08:20
A BYD Co., a New Energy Vehicles (NEV), azaz a teljesen elektromos autókat és különböző hibrideket is magában foglaló alternatív hajtású járművek vezető kínai gyártója, tavaly jelentősen növelte nyereségét annak hatására, hogy nőttek a bevételei és az eladásai.
Vállalat Aligha perdül táncra az MSZP exelnöke Matolcsy György válaszától
Csabai Károly | 2023. március 29. 15:32
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke ugyanis azt írta a neki ugyancsak írásban feltett kérdésre Tóth Bertalannak, hogy nem merült fel a 4iG Nyrt. részvényeit érintő, tiltott piaci manipulációra utaIó gyanú, amely a jegybanktörvény szerinti piacfelügyeleti eljárás megindítását tenne indokolttá.
Vállalat Megtörténik az egyesülés, figyelnie kell a Bankholding ügyfeleinek is
Privátbankár.hu | 2023. március 29. 12:48
Április 30-án lezárul az MKB Bank és a Takarékban egyesülése, bankszünnapokat is tartanak.
Vállalat A Vörös Dior 85 éves lett
Elek Lenke | 2023. március 26. 16:23
Szegény munkáscsalád gyermekéből lett világhírű divattervező Szlava Zajcev, akinek először engedélyezték a Szovjetunióban, hogy ruhái saját nevén futhassanak.
Vállalat Elszólta magát Elon Musk - elképesztő, mennyi pénzt bukott
Privátbankár.hu | 2023. március 26. 11:57
A Twitter alkalmazottainak küldöt emailből derül ki, mennyit ér szerinte most a 44 milliárd dollárért megvett cég.
Vállalat Nem győzte meg a törvényhozókat a TikTok vezére
Privátbankár.hu | 2023. március 24. 11:28
Az amerikai kongresszus csütörtökön meghallgatta Shou Zi Chew szingapúri vállalkozót, a TikTok videómegosztó applikáció elnök-vezérigazgatóját.
Vállalat Hasít a Nike
Privátbankár.hu | 2023. március 22. 13:59
A Nike amerikai sportszergyártó negyedéves bevétele és részvényarányos nyeresége is magasabb lett a vártnál.
Vállalat Bele sem gondolunk, mekkora logisztikai kihívást jelent egy sajtburger kis krumplival
Privátbankár.hu | 2023. március 21. 16:52
Amikor beugrunk egy gyorsétterembe (angol nevén: Quick Service Restaurantba, azaz QSR-be), bele sem gondolunk, milyen hatalmas mennyiségű alapanyagra van szükség a zökkenőmentes és villámgyors kiszolgáláshoz, ahhoz, hogy a hamburger és a szalmakrumpli 50 másodpercen belül a tálcánkon landoljon. Az ehhez kapcsolódó logisztikai kihívásokról beszélt a Trend FM műsorában Haiman Ferenc, a Quick Service Logistics (QSL) magyarországi cégvezetője. 
Vállalat Bevásárolta magát a magyar állam a Yettelbe
Privátbankár.hu | 2023. március 20. 18:22
Részvénycsereügyletet kötött az állam képviseletében eljáró Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. és a 4iG Nyrt. leányvállalataként működő Antenna Hungária Zrt. A tranzakció eredményeképpen a Corvinus Zrt. közvetett kisebbségi tulajdonrészt szerez a Yettel Magyarországban, közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM).
Vállalat Nagy dilemmába kerültek a hazai vállalkozások
Privátbankár.hu | 2023. március 20. 11:57
A Magyar Bankholding kutatása feltérképezte a vállalkozók aktuális pénzügyi helyzetét és vállalkozásvezetéssel kapcsolatos nehézségeit.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG