A minták között kevesebb volt a fogyasztásra alkalmatlan, hibás tétel, de most is sok olyan akadt, amely díszcsomagolásban, nemzetiszín szalaggal, mindenféle tanúsítványnak látszó plecsnikkel feszített az üzletek polcain, de valójában gyalázatosan gyenge minőségű, rossz ízű, egy tisztességes minőségellenőrzési és eredetvédelmi rendszerben piacra sem volna szabad engedni - írják.
A tesztet Érsekcsanádon rendezték meg, 19 mintát vizsgáltak, és az első helyen egy szegedi márka, a Rubin végzett. A tesztelés körülményeiről és eredményeiről itt olvashat többet >>
1. Rubin Szegedi Paprikafeldolgozó Kft. – Szegedi paprika OEM (oltalom alatt álló eredetmegjelölés) |
2. Szabó Péter (Bátya) |
3. Kiss család (Bezdán) |
4. (holtversenyben) Mohai Tibor (Érsekcsanád) |
4. (holtversenyben) Rubin Szeged Paprikafeldolgozó Kft. - Szegedi Paprika OEM, bio |
4. (holtversenyben) Lacikonyha Magyarország Kft. (Békéscsaba) – Lacikonyha Csemege fűszerpaprika |
7. Szegedi István (Jánoshalma) |
8. Kovács Zoltán (Érsekcsanád) |
8. Szegedi Paprika Zrt. – Csemege őrölt paprika (Magyarországról és Bulgáriából származó alapanyagot tartalmaz) |
A mezőny gyengébb felében végzett (az egyesület szerint már élvezeti értéket alig mutató, kisebb-nagyobb mértékben akár hibás tételek): |
Kalocsai Fűszerpaprika Zrt. – Kalocsai OEM paprika |
Krasnyánszky János (Jászberény) |
Márton Miklós (Szentes) |
Hódi Imréné (Szeged) |
Chili Trade Kft. (Bátya) |
Szegedi Paprika Zrt. – Szegedi paprika OEM |
Kotányi Szegedi paprika |