<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Közterületen nagy mennyiségű szemét lerakása és otthagyása szabálysértésnek minősül. Az ilyen típusú jogsértésért való felelősségre vonás elkerülése érdekében mindenkinek be kell tartania a hulladékgyűjtésre és -ártalmatlanításra vonatkozó magyar közigazgatási törvénykönyvben meghatározott szabályokat. A saját kertjében vagy udvarában pedig senki sem látja szívesen hetekig vagy hónapokig a felhalmozódott építési törmelékeket.

 

Nagyobb mennyiségű építési hulladék 

Számtalan különböző módon keletkezhet nagyobb mennyiségű hulladékunk. Gondoljunk például arra, hogy egy házfelújítás vagy otthonátalakítás esetében a lom, a törmelék és a vakolat felhalmozódása szinte elkerülhetetlen. 

Képzeljük el, hogy a régi padlóburkolatok felszedésével indítunk. A gipszkartonfalakat és ablakpárkányokat speciális konténerekben kell a megadott telephelyekre szállítani. Vagy kidobunk egy nagyobb méretű komódot. A bútordarabot tilos az utcai szemetesbe dobni, csak a kijelölt hulladéklerakókba lehet elvinni.

A hulladék elvitelének legfontosabb feltételei

A szemetet vagy magunk visszük el a szeméttelepre, vagy időt és energiát spórolva igénybe vehetjük egy erre szakosodott cég szolgáltatásait. Napjainkban számtalan vállalat foglalkozik a hulladék elvitelével. Nem mindegy azonban, kiket bízunk meg a feladattal, hiszen a konténeres sittszállítás több feltételnek kell, hogy megfeleljen. 

1. A hulladék típusai

Konténerrendelés előtt érdemes eldönteni, hogy ömlesztett (háztartási), bontási (építési), esetleg zöldhulladékot szeretnénk elszállítani. Az emberek gyakran nem tudják, hová dobják a szemetet. A régi bútorokat a hagyományos háztartási hulladékgyűjtőbe helyezik. Egy ilyen hiba súlyos pénzbírságot vonhat maga után, ezért javasolt időben tájékozódni. 

2. A konténer mérete

Természetesen nem hagyhatjuk figyelmen kívül a konténer űrtartalmát. A vegyes konténer méretei általában 4-8 m3-es befogadóképesség szerint változnak. Minél nagyobb mennyiségű hulladékot szeretnék elszállíttatni, annál nagyobb űrtartalmú konténert tanácsos rendelnünk. 

3. Kedvező díjszabás

Konténerrendelésnél arról is érdemes informálódni, hogy a feltüntetett árakon kívül vannak-e/ lesznek-e még rejtett költségek. Hiszen hiába rendkívül kedvező a szolgáltatás ár-érték arányban, ha a végén az előre számított díjnál sokkal magasabbal találjuk magunkat szembe. 

Egyéb szempontok

A legtöbb, konténeres szemétszállítással foglalkozó cég speciális járműveket használ és a lehető legoptimálisabb útvonalakat igyekszik kidolgozni a hulladék elviteléhez. A precíz és gyors munkavégzés ugyancsak elengedhetetlen. Javasolt arra is odafigyelni, hogy az adott cég a szétválogatást követően a hulladékot hatóságilag meghatározott hulladéklerakó bányákba szállítsa. Egyes társaságok nemcsak magánszemélyek, hanem társasházak számára is vállalnak sittszállítást. 

Címkék: Vásárló

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló Ellátási gondok: a Lidl korlátozza számos termék eladását
Privátbankár.hu | 2022. június 29. 13:01
Nem csak az árstopos termékekét. 
Vásárló Masszív áresés jön a benzinnél - az árstopos szinttől persze még mindig kilométerekre vagyunk
Privátbankár.hu | 2022. június 20. 10:55
A gázolaj piaci átlagára már 825 forint fölött jár, a benzin viszont sokkal olcsóbb lesz szerdától.
Vásárló Kerti támfalak építése – miből és mennyiért?
Márkázott tartalom | 2022. június 19. 09:34
Azok számára, akiknek valóban fontos az igényes, esztétikusan felállított kert, valószínűleg elképzelhetetlen az összkép a megfelelő kerti támfalak nélkül. Ezeket azonban többféle anyagból is el lehet készíteni – természetesen a felmerülő költségek is ennek fényében változnak. Viszont nem csupán a költségek változnak ilyenkor, de maga a támfal jellege is az anyag függvényében. Nézzük meg tehát, mikor és milyen kerti támfalat érdemes csináltatnunk a különféle anyagok felhasználásával? És milyen árakra számíthatunk ezek kapcsán?
Vásárló Tényleg még mindig olyan könnyű ingatlant eladni? Vagy mégsem?!
Márkázott tartalom | 2022. június 18. 10:20
Az elmúlt évek kétségtelenül azoknak kedveztek, akik ingatlant értékesítőként jelentek meg, hiszen a rendkívül magas kereslettel szemben viszonylag alacsony kínálat találkozott, aminek köszönhetően nemcsak rendkívül gyorsan, de meglepően jó áron is adhatta el ingatlanát az, aki jól hirdetett és jól árazott. De mit is jelent a jó hirdetés és a jó árazás? Mai cikkünkben ezt a kérdéskört igyekszünk körbejárni.
Vásárló Miért fogadja el a Gucci a kriptovalutákat - előretekintés a jövőre?
Márkázott tartalom | 2022. június 17. 09:38
A Gucci ügyfelei hamarosan olyan kriptovalutákkal fizethetnek majd a megvásárolt luxusdivatért, mint a Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), készpénz, Dogecoin (DOGE), shiba inu, wrapped bitcoin (WBTC), life Coin és más digitális valuták a kiválasztott amerikai üzletekben. A Gucci ügyfelei hamarosan olyan kriptovalutákkal fizethetnek majd a megvásárolt luxusdivatért, mint a Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), készpénz, Dogecoin (DOGE), shiba inu, wrapped bitcoin (WBTC), life Coin és más digitális valuták a kiválasztott amerikai üzletekben.
Vásárló Egy borbár, ahol nem lehet mellényúlni Vidd haza Magyarország borainak gyöngyszemeit az N28-ból!
PR | 2022. június 15. 10:44
A közel egy éve megnyitott N28 Wine & Kitchen bemutatkozásával két híres, magyar borászat álma vált valóra. Barta Károly – Ujvári Vivien főborász segítségével – világszínvonalú tokaji borokat készít Mádon. Szentesi József pedig a Velencei-tó északi részének vezető borásza, aki rengeteget tett az olyan ősi magyar fajták megmentéséért, mint például a csókaszőlő, a sárfehér vagy a tihanyi kék. Az ő nagy párosuk volt az alapja annak, hogy megszületett ez a különleges hely, mely azon túl, hogy a világjárt és világhírű Molnár Márk séf vezetésével álmodja meg étlapját, olyan széles választékot kínál hazai, kis pincészetek izgalmas boraiból, melyet máshol a városban nem igen találunk. Az N28 Wine and Kitchen különleges bortételeihez letisztult, szezonális fogások párosulnak, amelyeket úgy állítottak össze, hogy tökéletes harmóniában legyenek a borok adta ízélménnyel. Itt az ételeket párosítják a borokhoz és nem fordítva.
Vásárló Válasszon praktikus, dizájnos és elegáns üveg tolóajtót otthonába, irodájába!
Márkázott tartalom | 2022. június 14. 10:50
Az üveg tolóajtók gyönyörű megoldást jelentenek olyan terekben, ahol kevés a hely, a természetes fény, illetve a térérzet miatt szükség van valamilyen légies megoldásra a helyiségek elválasztására. 
Vásárló Defektet kaptál? Otthon is meg tudod javítani
Márkázott tartalom | 2022. június 14. 10:31
Hogyha sokat utazol kerékpárral, biztosan téged sem fognak elkerülni a defektek. Ezek megjavítása sokszor nagy fejtörést okozhat, de nem lehetetlen őket otthon is megoldani. Ha érdekel, hogy hogyan teheted meg mindezt, akkor tarts velünk, és megmutatjuk a lépéseket.
Vásárló Hogyan készíts köszöntőajándékot egyszerűen?
Márkázott tartalom | 2022. június 9. 20:11
Sok olyan esemény vagy ünnep van, ami alkalmat ad arra, hogy megajándékozzunk másokat. Gondolunk itt például az anyák napjára, ballagásra, névnapra, szülinapra. Ilyenkor nem feltétlenül kell kész ajándékban gondolkodunk, hiszen saját magunk is készíthetünk meglepetést.
Vásárló Az élelmiszerárstop nem több, mint egy szépségtapasz?
Privátbankár.hu | 2022. június 9. 18:02
Munkatársunk az ATV Start című műsorában beszélt a Privátbankár Árkosár legfrissebb eredményeiről.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG