3p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

A emberek egy része inkább megválik a kacatoktól, sokan azonban hordár módjára díszítik lakásukat különböző csecsebecsékkel.

Világszerte az emberek egyötöde vásárol heti rendszerességgel valamit otthonába. A megkérdezettek csaknem egyharmada igyekszik minél kevesebb személyes tárgyat tárolni, míg a válaszadók másik harmada szívesen gyűjtögeti tárgyiasult emlékeit, és ezek jól látható helyen helyezi el otthonában, hogy mindig szem előtt legyenek – derült ki az IKEA reprezentatív kutatásából.

A lakberendezési vállalat az otthonban fellelhető tárgyakhoz való viszonyulást, a rendetlenséget és a tárolási szokásokat mérte fel a 18 és 65 év közötti aktív magyar lakosság körében. Ez alapján a háztartások csaknem 40 százalékában nincs elegendő hely a személyes tárgyak tárolására, amitől a lakók bevallottan rendezetlennek érzik otthonukat. Ennek gyakran az az oka, hogy nincs minden tárgynak (például az elektronikai eszközök töltőinek) helye a lakásukban.

Neked is van otthon " a fiók"

A felmérés szerint minden magyar háztartásban van legalább egy kupifiók vagy lomos doboz, amit előszeretettel használunk kábelek, prospektusok tárolására. A megkérdezettek 62 százaléka szerint, ha több hely jutna tárolásra, az otthon tisztább, rendezettebb lenne, 57 százalékuk pedig úgy vélekedik, hogy ha mindennek meglenne a helye a lakásban, akkor könnyebb lehetne a takarítás is – írják.

A helyhiányból adódó frusztráltság elég tipikus a lakosság körében: a felmérésben résztvevők 55 százaléka elviselhetetlennek tartja, ha nem talál helyet egy-egy keresetlen holmi eltűntetésére, 69 százalék számára pedig kifejezetten zavaró, hogyha az átláthatatlan mennyiségű tárgy között nem találja meg a keresettet.

Vendéglátó a magyar

A felmérés szerint a magyarok kifejezetten adnak a vendéglátásra. Bár a vendégekkel szemben nincs különösebb elvárásuk – esetleg egy üveg bor szokott lenni a gesztus – a vendégvárók magukkal szemben komoly elvárásokat támasztanak. A megkérdezettek 77%-a azonnal takarításba kezd, ha váratlan vendég érkezik. A magyarok mindig a legjobbat szeretnék mutatni: a megkérdezettek napi szinten nemcsak a kényelem megteremtésért, hanem azért is takarítanak, hátha váratlanul beugrik valaki otthonukba.

A magyarok legkevésbé a baráti látogatások alkalmával szégyenlősek, vagy ha kisgyermekes családot látnak vendégül. Ezekben az esetekben a napi rendetlenség még elfogadott, de a kosz már nem. Ha a család, közeli hozzátartozók jönnek látogatóba, akkor sokkal szigorúbbak magukhoz a vendéglátók, ekkor a kisebb rendetlenség sem megengedett.

A magyarok álomlakása: mire vágyunk igazán?

Az álomotthon minden magyar számára mást jelent, de egy dologban a legtöbben egyetértenek: a berendezésnek tükröznie kell az ott élők személyiségét. Az IKEA folyamatosan szemmel tartja a lakberendezési szokások alakulását, legújabb körképéből pedig kiderül, hogy ki így, ki úgy, de a személyre szabott megoldásokban bízik. Részletek a Pirvátbankár.hu-n. >>>

Címkék: Vásárló

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Örömteli hír érkezett a magyar benzinkutakról
Privátbankár.hu | 2024. április 29. 11:24
Olcsóbb lesz megtölteni a tankokat. 
Vásárló Bevetik a "mindent tudó" tanácsadót az élelmiszereknél
Privátbankár.hu | 2024. április 28. 15:28
Komoly változás jöhet az élelmiszer- és italpiacon, miután minden vállalat a mesterséges intelligenciára támaszkodva akar versenytársai fölé kerekedni. 
Vásárló Használtcikk-forradalmat hirdet a Decathlon
Buksza blog | 2024. április 28. 14:41
Magasabb szintre emeli használtcikk-üzletét a Decathlon.
Vásárló Ki lehet mosni a legkoszosabb ruhákat is 15 perc alatt?
Buksza blog | 2024. április 28. 12:57
A távmunka egyik kevésbé ismert mellékhatása, hogy sokan többet sportolnak, amihez nem az öregebb pólókat használják, hanem az úgynevezett athleisure ruházatot. Ennek is van azonban egy mellékhatása.
Vásárló Meglepő újdonsággal állt elő az Aldi, mérföldkő lehet a boltlánc életében
Buksza blog | 2024. április 28. 08:33
Az Aldi és építőipari beruházó partnere új szintre emelte Németországban közös tevékenységét azzal, hogy többre vállalkozott egyszerűen egy új áruház felépítésénél. A bolt felett lakóház épült.
Vásárló Búcsú az 1687 milliárd forintos értéktől: eladósorba kerülhet a Dr. Martens
Buksza blog | 2024. április 23. 10:07
Az elmúlt hónapokban egymás után érkeztek a rossz hírek a legendás Dr.Martens bakancsokat gyártó vállalat háza tájáról, aminek a márka önállóságának elvesztése lehet a következménye.
Vásárló Inkább a pénzre szavaztak: maradnak a kínálatban az egészségtelenebbnek mondott élelmiszerek
Buksza blog | 2024. április 23. 07:44
Elbukott egy olyan civil szervezet támadása a kényeztető csokoládék ellen, amely azt gondolja magáról, hogy a hozzá hasonló felvilágosult csoportoknak meg kell védeniük az embereket saját maguktól.
Vásárló Csempésszünk egy kis zöldet bárhová!
Márkázott tartalom | 2024. április 22. 16:32
A szép, zöld, gondozott fűfelület nagyon vonzó és kellemes látványt nyújt. Azonban tény, hogy sok odafigyelést is igényel. A rendszeres fűnyírás, öntözés, esetlegesen a gyomirtás vagy a különféle növényvédelmi kezelések időt és energiát igényelnek. Emellett költségesek is, és még a környezetet is terhelik.
Vásárló Visszafordultak a magyar diszkontok
Csernátony Csaba - Kollár Dóra | 2024. április 22. 05:31
Fordult a kocka a magyarországi diszkontláncokban a Privátbankár Diszkont Árkosár-felmérése szerint áprilisban. Miközben februárról márciusra drágább, most olcsóbb lett a kosár. 
Vásárló Miért nehéz fogást találni a legnagyobb boltláncokon?
Buksza blog | 2024. április 21. 13:16
A kereskedés a legősibb mesterségek közé tartozik, ám egy friss tanulmány szerint nagyot téved az, aki azt hiszi, hogy talpon maradhat az a kereskedő, aki csak a kereskedői szimatára támaszkodik.  
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG