<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Első ránézésre óriásit emelkedett a külföldi turisták száma decemberben, de az egy évvel korábban kicsúcsosodó menekültválság torzítja a képet. 2016-ban 7 százalékkal több turista volt a hazai szálláshelyeken.

2016. decemberben a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 21, a belföldi vendégek által eltöltötteké 8,6%-kal emelkedett az egy évvel korábbi szinthez képest. A külföldi vendégek száma 18 százalékkal nőtt egyetlen év alatt - bár ez óriási ugrásnak tűnik, a KSH megjegyzi: ebben szerepet játszott a migránsválság miatti alacsony bázis is.

Külföldről nézve Magyarország az szinte csak Budapest

A fővárosi szállodákban tízből kilenc vendég külföldi, az emelkedés hátterében így a budapesti szállodák 22 százalékos forgalomnövekedése áll első sorban. A KSH adataiból az is kiderül, hogy az országba érkező összes külföldi vendég 70 százaléka Budapestre jön. Mindenesetre a külföldivendég-éjszakák száma szinte valamennyi turisztikai régióban kisebb-nagyobb mértékben nőtt.

A legtöbb vendégéjszakát az Egyesült Királyságból és az Olaszországból érkezett turisták töltötték el, a briteknél 20, az olaszoknál 17 százalékos az éves emelkedés. A külföldivendég-éjszakák együttesen mintegy hatodát – az egy évvel korábbinál 14%-kal többet – a Németországból és az Ausztriából érkező vendégek töltötték el a hazai kereskedelmi szálláshelyeken. A szintén jelentős küldő országoknak számító Csehország, Franciaország, Oroszország, Románia esetében is nagymértékű (17–58%-os) vendégéjszaka-növekedést regisztráltak a szálláshelyek.

A belföldi turizmus is élénkült, mivel azonban ezt nem vetette vissza tavalyelőtt a menekültválság, így a bővülés sem annyira látványos számszerűsítve: a belföldi vendégek száma 5,9, az általuk eltöltött vendégéjszakáké 8,6%-kal nőtt.

Ilyen volt 2016 a magyar turizmusban

Ha az egész évet nézzük, akkor azt látjujk: 2015-höz képest a szálláshelyek 7 százalékkal több, összesen 27,7 millió vendégéjszakát regisztráltak. A külföldi vendégek 6,9 százalékkal (13,9 millió), a belföldiek 7,1 százalékkal több (13,8 millió) vendégéjszakát töltöttek a kereskedelmi szálláshelyeken.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló Most éri meg önéletrajzot írni! A fiatalok adómentessége
PR | 2022. január 21. 15:55
Bombaként robbant a hír tavaly, hogy a kormány szeretné a 25 év alatti munkavállalók számára eltörölni a személyi jövedelemadót. Ez az eltörlés 2022. január elseje óta van érvényben, ezzel pedig megkönnyítik a diákmunkások és a pályakezdő fiatalok helyzetét.
Vásárló Melyik a mi autónk? Megdőlt a rekord a piacon
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 08:22
Csúcsot döntött a használtautó-piac forgalma 2021-ben - 819 ezer használt autó cserélt gazdát tavaly.
Vásárló MST, a magyar crypto elkezdte meghódítani a piacot
PR | 2022. január 17. 13:21
Hatalmas sikere kezd lenni a Millionstarternek a nemzetközi piacon.
Vásárló Az Aldi és a Lidl mostantól hibridhússal eteti az embereket
Privátbankár.hu | 2022. január 15. 13:06
A németországi Aldi és Lidl diszkontokban a vásárlóknak a napokban új húskészítményeket kínálnak, ami lehetővé teszi számukra, hogy egészségesebben étkezhessenek és jobban óvják a környezetet. Ezzel azonban nem kell teljesen nélkülözniük a húst sem. Mit is tartalmaznak ezek?
Vásárló Új járatot indít a Wizz Air
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 14:25
Szabad az út Moldovába.
Vásárló Olcsó húsnak híg lesz a leve? Import termékeket hozhat az árbefagyasztás
Privátbankár.hu | 2022. január 13. 15:48
Már borítékolható, mit lépnek majd a kereskedők februártól, és nem biztos, hogy a vevők fognak jól járni. 
Vásárló Gulyás Gergely bejelentette: hat helyett hét termék árát rögzítik
Csabai Károly | 2022. január 13. 13:28
Még mindig maradtak tisztázandó kérdések az Orbán Viktor által tegnap bejelentett intézkedésekkel kapcsolatban.
Vásárló Élelmiszerárstopot hirdetett ki Orbán Viktor
Privátbankár.hu | 2022. január 12. 17:45
Ez volt Orbán Viktor nagy bejelentése: az október közepi szintre kell visszavágni hat élelmiszer árát.
Vásárló Törölközők promóciós céllal
Márkázott tartalom | 2022. január 12. 10:21
Jól tudjuk, hogy rengeteg dolog, kütyü, ruhaféle alkalmas promóciós célra. Nem lehet ez alól kivétel a törölköző sem, hiszen egy fontos, mindennap használt tisztálkodási eszközről van szó. Lássuk, kiknek éri meg logóztatni ezt a tárgyat!
Vásárló Business, Duna, Lifestyle
PR | 2022. január 11. 13:35
A Danubius Hotel Helia szolgáltatási köre jó példája az átgondolt munka-élet egyensúlyt előtérbe helyező szemléletnek, ami sok szempontból teszi emberközelivé a Danubius Hotels XIII. kerületi, Duna-parti szállodáját.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló