Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A legtöbb ember életében eljön az a pillanat, amikor egy házat szeretne építeni magának. Az emberiség történelme során a családi ház, az otthon fogalma nem sokat változott. A formája, mérete, technikai adottságai viszont nagyon sokrétű változásokon ment keresztül.

Tudnunk kell, hogy ami régen elfogadott vagy pedig divatos volt, az mára elavulttá vagy éppen haszontalanná vált. A mai épületeink tágasabbak, nagyobbak, színesebbek, és nem utolsósorban biztonságosabbak is.

Az otthonunk megépítése során az álmainkat szeretnénk megvalósítani, mondván: “Az én házam, az én váram!”. Ezzel együtt sok helyen hallhatjuk a panaszkodást az építkezési előírások és azok költségeinek kapcsán, de tudnunk kell, hogy ezek az előírások és szabályok a mi biztonságunkat és hasznunkat szolgálják. 

Természetesen kényelmetlen, amikor egy építkezést egyetlen papír hátráltat. Ennek ellenére azt ajánljuk minden építkezni vágyó olvasónknak, hogy bátran vágjon bele az építkezésbe és minden engedélyt türelmesen, kitartással szerezzen be.

A bürokrácia sajnos komplikált, és ha nem tartjuk be annak szabályait, akkor csak a saját bajunkat gyűjtjük meg. Éppen ezért érdemes elfogadni azokat; annál gördülékenyebben halad majd a kivitelezés.

Mire figyeljünk a tervezéskor

Még a tervezési szakasz legelején, amikor megálmodjuk otthonunkat, ki kell számolni minden költséget. Tudniillik felléphetnek előre nem látott költségek, amelyekre érdemes már előre felkészülni.

Egy építkezési és kivitelezési kalkulátorral lépésről lépésre végezhetjük el a pontos számításokat és ezért azt ajánljuk az olvasóinknak, hogy akár többször is vegyék igénybe. Ellenőrizzék minden egyes lépésnél az építkezés előrehaladtát, minőségét, és kövessék a költségeket is.

Egy építkezéshez jogász is kell, nem csak kőműves?

Nem kötelező, hogy a tervezés és építkezés megkezdése előtt jogász tanácsát kérjük a projekttel kapcsolatban. Ennek ellenére célszerű nagyon alaposan utánajárni a jogi követelményeknek. Mindenképp olvassuk el és jegyezzük le a számos szabályozás és rendelet közül azokat, amelyek ránk vonatkoznak.

Szerencsére az interneten minden szükséges információ megtalálható, és egyes dolgokat online is intézhetünk. A kérvényeket, lapokat, dokumentumokat általában le tudjuk tölteni, hogy előre kitölthessük.

Barkácsoljunk, vagy keressünk szakembert

Az a tapasztalatunk az építkezésekkel kapcsolatban, hogyha a tulajdonos számára a készülő ingatlan egy “szerelemgyerek”, akkor mindent elkövet, hogy személyesen részt vehessen a kivitelezésben. 

Persze sokan az anyagi oldalára hivatkoznak, mondván: “Úgy olcsóbb, ha a mester keze alá dolgozok”. De valljuk be, hogy a legtöbb esetben élvezzük a kétkezi munkát, amivel otthont teremtünk magunknak. Ennek ellenére keressünk szakembert a kivitelezés minden fázisához. Figyeljünk az épülő otthonunk és a magunk biztonságára!

Címkék: Vásárló

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz januárban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló Újra megjelent a régi áremelős trükk a boltokban – A Hét Videója
Izsó Márton - Gáspár András | 2021. április 9. 19:33
Az élelmiszerárak emelkedése lassul a hipermarketekben, örülni azért mégsem lehet felhőtlenül: az elmúlt év robosztus drágulása után nem csoda, ha most lassul az élelmiszer-infláció. Friss tapasztalat, hogy résen kell lennünk a bevásárlásnál és néha bizony a kisebb betűtípussal írt számot is meg kell néznünk az árcímkén, mert néhány termék ismét elkezdett „összemenni” – és mindezt a járványhelyzetben jobb, ha inkább egyedül tesszük, nem a fél családdal.
Vásárló Nagyon meglódult az infláció márciusban
Privátbankár.hu | 2021. április 9. 09:25
A februári 3,1 százalék után márciusban 3,7 százalékkal nőttek az árak az előző év azonos hónapjához képest.
Vásárló Átírta a tavalyi pánikvásárlási hullám a kiskeradatot
Privátbankár.hu | 2021. április 9. 09:23
Az előző hónaphoz képest 1,2 százalékkal, tavaly februárhoz mérten 5,9 százalékkal csökkent a kiskereskedelem forgalma.
Vásárló Húsvét utáni nagybevásárlás: mi maradt a boltokban?
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2021. április 8. 17:25
Ha nem is őrült tempóban, de március után áprilisban is valamelyest tovább folytatódott a hazai hipermarketekben az árcsökkenés – legalábbis ez olvasható ki szokásos Árkosár-felmérésünk során szerzett tapasztalatokból. Miközben előző évhez képest újabb drágulásnak lehettünk tanúi, az ünnep utáni vásárlási láz utóhatásai is megmutatkoztak a boltokban.
Vásárló Meghosszabbította a kikapcsolási moratóriumot az MVM
MTI | 2021. április 7. 18:29
A döntés nem csak a védett ügyfeleket érinti.
Vásárló Új javaslat: applikációval ellenőriznék a koronavírus-védettséget?
Privátbankár.hu | 2021. április 6. 14:36
Az MKIK újabb javaslatokat tett a kormány számára.  
Vásárló A nyugdíj előtakarékosságokról őszintén
Márkázott tartalom | 2021. április 1. 14:00
A nyugdíj előtakarékosságok igen népszerűek: 1998 óta, amikor az önkéntes nyugdíjpénztárat létrehozták, már több mint egy millióan nyitottak itt számlát. 2014 óta, amikor pedig megjelent a nyugdíjbiztosítás is az állami adó-visszatérítés lehetőségének kedvezményezettjei között, ezt a lehetőséget is több mint 350.000-en kihasználták már. A főbb okok között kell említenünk a közhangulatot: igen sokan gondolják azt, hogy a (távoli) jövőben nem lesz elégséges az állami nyugdíj a tisztességes életvitel folytatásához. Vannak, akik szerint ez már a közeljövőben így lesz, míg egyesek szerint a jelenlegi állami nyugdíjrendszer ellátása sem megnyugtató. Az Államkincstár 2020-as adatai alapján az átlagos nyugdíj havonta 142.000 Ft volt, míg a medián nyugdíj összege 127.000 Ft. Ezek az összegek az ország különböző pontjain reálértékben különböznek, de az átlagos nyugdíjasok – könnyen beláthatjuk –, nem luxusvakációkon vesznek részt ezekből az összegekből.
Vásárló Nem veszélyezteti a járvány a húsvét egyik legfőbb szereplőjét
Privátbankár.hu / MTI | 2021. március 30. 17:33
A járvány idén sem veszélyezteti a tojásellátást, a kínálat az emelkedő fogyasztást is fedezi – közölte a Magyar Tojásszövetség.
Vásárló Három napra bezárnak a boltok - előtte tömeg lehet az áruházakban
Privátbankár.hu / MTI | 2021. március 30. 15:34
Ne mindenki az utolsó pillanatra hagyja a húsvéti nagybevásárlást!
Vásárló Eldőlt: egyetlen külföldi nézőt sem engednek be az olimpiára
MTI | 2021. március 20. 14:51
Az egyetlen értelmes döntést hozták meg a szervezők a 2021-ben (talán) megrendezésre kerülő 2020-as olimpiával kapcsolatban.
hírlevél
depositphotos