<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
Mivel 2015. március 15-én lépett életbe a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény, garantált, hogy minden évben méltóképpen megemlékezünk a magyar lakosság döntő többségének ellenszenvét kiváltó rendelkezésről. Az Országos Kereskedelmi Szövetség összeszedte, hogyan alakul az üzletek nyitva tartása a négynapos hétvégén.

Eszerint március 12-én szombaton a szokásos rendnek megfelelően (4,30 - 22,00 óra között) lehetnek nyitva az üzletek, március 13-án  vasárnap pedig (a már egy éve szokásosnak mondható módon) zárva lesz szinte minden.

Március 14-én hétfőn az OKSZ szerint a szokásos rendnek megfelelőegyes kisebb üzletek, iparcikk boltok zárva lesznek. Március 15-én, kedden az üzletek zárva lesznek.

A zárva tartási időszakban (március 13., vasárnap, március 15., kedd) a jogszabályok alapján nyitva tartó kivételek:

  • gyógyszertárak,
  • benzinkutak,
  • a reptéri boltok, a vasúti és autóbusz-pályaudvarokon lévő üzletek,
  • piacok, vásárok, az ott elhelyezkedő üzletek,
  • 200 négyzetméternél kisebb alapterületű kis üzletek (a tulajdonossal és segítő családtagokkal),
  • újságot (50 négyzetméter alapterület alatt), virágot (150 négyzetméter alapterület alatt), valamint kizárólag pékárut és tejterméket értékesítő üzletek 4:30-12:00 óra között
  • vendéglátó-, szórakozóhelyek.

Március 16-tól, szerdától a szokásos rendjüknek megfelelően fogadják az üzletek a vásárlókat.

A nyitva tartás változásáról az üzlet bejáraton kifüggesztett felirattal tájékoztatni kell a vásárlókat - emlékeztet az OKSZ.

Vásárló Elérhető energiatakarékos megoldások
Márkázott tartalom | 2023. január 30. 09:22
A 21. században egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk arra, hogy megóvjuk a teremtett világot, takarékoskodjunk az energiákkal, tesszük mindezt azért, hogy legyen mit hátrahagynunk az utánunk jövő generációknak. 
Vásárló Különleges ékszerkollekciók
Márkázott tartalom | 2023. január 25. 10:23
  Évről évre különleges ékszerkollekciók jönnek divatba. Jellemzően ezeket a márkákat híres emberekkel, celebekkel reklámozzák, így hamar igen népszerűek lesznek.
Vásárló Üzleti öltözködés – Tényleg ennyire bonyolult?
Márkázott tartalom | 2023. január 22. 10:44
Öltöny vagy ing farmerrel? Magassarkú vagy sportcipő? Az üzleti dresszkódok sűrű eredjében nem nehéz eltévedni. A különféle ruhadarabok mellett a karórák, a zoknik, a retikülök és a márkás szemüvegek pedig csak tovább bonyolítják a helyzetet. Azonban néhány egyszerű szabály megtanulása sokkal könnyebbé teheti a dolgunkat.
Vásárló Mire figyeljünk egy sportfogadási portálnál?
Márkázott tartalom | 2023. január 20. 12:24
A sportfogadás szinte egyidős a versenyszerű sportok megjelenésével. Sok mindenben fogadhatunk, akár egy szívességet is vállalhatunk vereség esetén, de a legtöbben pénzben játszanak. Ma már nem kell elsétálni a legközelebbi lottózóba, hanem könnyedén, egy internetes weboldal megnyitásával el is kezdhetjük a játékot.
Vásárló A legjobb játékok a gyerekeknek
Márkázott tartalom | 2023. január 19. 18:54
Nem csak szórakoztatnak, fejlesztenek is.
Vásárló Milyen előnyei vannak a saját cég indításának?
Márkázott tartalom | 2023. január 19. 13:31
Milyen kérdésekre kell választ keresnünk?
Vásárló A GVH-nak is szúrja a szemét, ami a hazai élelmiszerüzletekben megy
Privátbankár.hu | 2023. január 18. 14:06
Éppen ezért vizsgálják az élelmiszer-kiskereskedelmi piaci szektort annak ellenőrzésére, hogy az élelmiszerárak kiugró emelkedésében közrejátszhatott-e versenyjogsértés vagy versenytorzulás.
Vásárló Hogyan élik túl a telet a vadállatok?
Márkázott tartalom | 2023. január 18. 12:50
Bemutatjuk, milyen stratégiákat alkalmaznak. A tél nehéz időszak lehet a vadon élő állatok számára, de sok faj hatékony stratégiát dolgozott ki a hideg hónapok túlélésére. Ezek az alkalmazkodási módok hozzájárulnak a fajták fennmaradásához.
Vásárló Mire jó a probiotikum?
Márkázott tartalom | 2023. január 16. 11:04
Sokat olvashatunk a probiotikumokról, és azok jótékony hatásairól. Azonban a legtöbben még mindig legfeljebb az antibiotikum kúra mellé alkalmazzák őket, vagy éppen akkor sem. 
Vásárló Az úti cél: Anglia
Márkázott tartalom | 2023. január 15. 12:43
Ahol a teát tejjel isszák, a villanykapcsolók fordítva működnek, és az autók a bal oldalon közlekednek, ez a különc és különleges Anglia, ahol a fürdőszobában két külön csapból folyik a hideg és a meleg víz.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG