<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lesz, ha nyer az ellenzék? Megfékezhető az infláció?
Mekkora lesz a következő kormány mozgástere?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Király Júliával, az MNB korábbi alelnökével, Márki-Zay Péter tanácsadójával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. december 16. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ajándékozni öröm. Így van ez akkor is, amikor nem a szeretteinket, hanem a cégünk ügyfeleit szeretnénk meglepni valamivel. Igen ám, de mivel? Nagy dilemma, hiszen olyan ajándék kellene, ami egyedi, maradandó, és emlékezteti majd ránk is.

Az ajándékozás története

hirdetés

Az ajándékozás nem új keletű szokás, mondhatni az emberiséggel egyidős. A legkorábbi civilizációk az isteneiknek vittek ajándékot a bő termés és a gazdagság reményében, később az uralkodókat illett ajándékokkal elhalmozni, napjainkban pedig egyértelmű társadalmi viselkedési forma, amivel a másik fél iránti szeretetünket, tiszteletünket, odaadásunkat, hálánkat fejezzük ki.

Ajándékozás a társadalomtudomány szemszögéből

Az ajándékozási szokásokon keresztül az egész társadalom működése leírható. Nem véletlen, hogy a társadalomtudományok legtöbbet vizsgált, központi témájaként még ma is kereskedelmi szakemberek, bölcsészek és közgazdászok tanulmányozzák az adok-kapok összefüggéseit és hatásait. Íratlan társadalmi szabály, hogy szokás adni, ahogy az is, hogy az ajándékot el kell fogadni, majd viszonozni is szükséges.

Milyen a jó ajándék?

Attól függ, hogy mi az ajándékozás célja, mert teljesen más jellegű ajándékot kell választani a szeretteinknek, mint a munkatársainknak vagy az ügyfeleinknek. Sarkalatos kérdés lehet az ajándék értéke is - hiszen elvileg egy jó ajándéknak nem a pénzben kifejezett értéke számít, hanem a személyre szóló volta. Önzetlenül ajándékokkal szoktuk meglepni a családtagjainkat, barátainkat, ilyenkor az ajándék mindig egyedi és személyre szabott. Miért? Mert a törődésünket, szeretetünket azzal tudjuk a leginkább kifejezni, ha ismerjük a szeretteink szokásait, vágyait, és ennek fényében választunk ajándékot.

Az üzleti ajándékozás sajátosságai

Hazánkban is elterjedt szokássá vált az üzleti ajándékozás, ami lényegében olyan tárgyiasult kedvesség, ami kifejezi az adott cég ügyfelei vagy munkatársai iránt érzett megbecsülését, korrekt, bizalmon alapuló kapcsolatát. Egy jól megválasztott céges ajándék megerősíti a két fél közötti kapcsolatot, megalapozhatja a további hosszú távú együttműködést. 

A céges ajándékok nagy szerepet kapnak a marketingben is. Tudják ezt a reklámajándékokat forgalmazó Extrametál.hu-nál is, ahol időtálló, igényes, egyedileg tervezhető - logózható ajándékok közül lehet választani. Mi minden jöhet szóba, amikor céges ajándékot szeretnénk? Jó döntés lehet a szépségápolási termékek, például egy logózható manikűrkészlet, ami maradandó értéket képvisel.

Az utazási eszközökkel sem “nyúlunk mellé”, hiszen táskára mindig szükség van. A logózható bőröndök, hátizsákok, oldaltáskák, irathordozók, sporttáskák, laptoptáskák az élet számos területén tartós és emlékezetes ajándéknak bizonyulhatnak. Ahogy a széles választékban kapható minőségi Victorinox zsebkések is, amelyek személyre szabható, logózható felülettel rendelkeznek.

Ajándékozz te is időtálló ajándékot munkatársaidnak, céges ügyfeleidnek!

Címkék: Vásárló

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló Balesetbiztosítás és életbiztosítás közötti különbségek
Márkázott tartalom | 2021. november 29. 09:51
Bár a két biztosítási forma hasonló védelmet nyújt, van néhány szignifikáns eltérés közöttük. Az alábbiakban szemléltetjük a főbb eltéréseket: milyen esetekre érvényes, miért hasznos és miben is különbözik valójában az élet- és balesetbiztosítás.
Vásárló Akciók a Keysfan-en: Ingyen Windows 10/Windows 11 Black Friday-en
PR | 2021. november 17. 15:25
A Black Friday-re való bemelegítés elkezdődött a Keysfan-nél, ezért visszatért az egyet fizet, kettőt kap akciójuk.
Vásárló Milyen szerszámok kellenek, ha az autóval nincs minden rendben?
Márkázott tartalom | 2021. november 15. 10:36
Az autók és motorok mindennapjaink fontos eszközei. Nélkülük már szinte el sem tudjuk képzelni az életünket. Fontos segítőink mind a munkában, mind pedig a magánéletben.
Vásárló Pénzügyi tudatosság digitálisan
Márkázott tartalom | 2021. november 15. 10:04
Napjainkra a digitalizálás, az automatizálás az élet egyre több területén van jelen, nem kivétel ez alól a számlázás sem. Bizonyára találkoztál már automatikusan kiállított számlával, hiszen az online kereskedelemben egyre több cég alkalmazza ezt a módszert. Az automatizálással időt spórolhatsz meg. Egy cég esetében minél több folyamatot automatizálsz, annál több időd és ennek folyományaként pénzt takaríthatsz meg, hiszen az idődet vagy munkatársaid idejét nem a repetitív feladatokra kell fordítanod.
Vásárló Kemény felületen lágy és romantikus minták
Márkázott tartalom | 2021. november 15. 09:26
  Az európai kerámiagyártás egyik nagy fellegvára Spanyolország. Nem csupán évszázadokra visszanyúló hagyományai miatt, hanem az utánozhatatlan stílus és a folyamatos és kiapadhatatlan ötletek, innovációk miatt is innen indult el hódító útjára számos cég. Vannak márkák, melyeket minden valamire való lakberendezési újság a címlapjára visz szezonról szezonra. Az ismert mediterrán életérzést közvetítik talán a termékeik? Az egzotikus és életörömtől duzzadó napfényes mindennapokat a kis kerámialapokba zárták talán, és átcsempészték a mi zordabb északi vidékünkre? Meglehet. Ki-ki vérmérséklete szerint ad e kérdésekre választ.
Vásárló Igazi ünnep műfenyővel
Márkázott tartalom | 2021. november 13. 10:17
Az adventi időszakban elkezdünk ráhangolódni az ünnepekre, és az ünnepi menü kitalálásán kívül az is nagy dilemma, hogy milyen fa alá kerüljenek az ajándékok.
Vásárló Hogy fest a hazai ételszállító-piac, ahová betörhet az amerikai óriás?
Kollár Dóra - Valkai Nikoletta | 2021. november 13. 06:09
Jókora lökést adott a hazai ételkiszállítási piacnak a koronavírus, amit az is mutat, hogy a Kifli.hu megjelenése, a Netpincér brandváltása után a héten bejelentették: egy amerikai cég felvásárolta a Woltot. De pontosan milyen piacra lépett be most az amerikai házhozszállító? 
Vásárló Gond van a Spar egyik saját márkás termékével
Privátbankár.hu / MTI | 2021. november 12. 19:19
Mikrobiológiai problémák adódtak.
Vásárló Így néz ki a megújult Szeged Plaza
Privátbankár.hu | 2021. november 12. 18:49
Az Indotek Group mintegy egymilliárd forintból valósította meg a projektet.
Vásárló Kollagénbevitel természetes formában
Márkázott tartalom | 2021. november 12. 18:45
Mit érdemes tudni a kollagénről? Milyen élettani szerepe van? Miért fontos az egészségünk szempontjából? Miért érdemes fogyasztani? Hogyan vihető be természetes formában? Mutatjuk a válaszokat! A kollagén teherbíró rostos fehérje, mely aminosavakból áll. Fontos alkotóeleme a porcoknak, a hajnak, a bőrnek, a körömnek, a csontoknak, az ínszalagoknak, az izmoknak, az inaknak és az ereknek.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló