BUX
35 875.71
-1.28%
-465.00
OTP
10 370.00
-2.99%
-320.00
MOL
1 970.00
-0.86%
-17.00
RICHTER
6 810.00
+0.67%
+45.00
MTELEKOM
393.00
-1.87%
-7.00
 
2020. április 21. 11:54

Házak sokaságának rejtekében hatalmas limlomok élnek. Ezek a felhalmozott bútorok, feleslegessé vált háztartási eszközök, ruhák, örökségek rendszerint a padlásra, pincébe vagy a ház köré kerülnek. Aztán az önkormányzati lomtalanítás során rendre szelektálunk belőlük. Persze, van, hogy azonnal kell a “nagytakarítás”, és nem várhatunk a kijelölt időpontra. Azonban erre is van hatékony és környezetbarát megoldás. 

Lomtalanítás az év bármely szakaszában

Előfordul, hogy egy házfelújítás során, esetleg a kert rendbetétele előtt válik azonnal szükségessé a lomok eltakarítása. Ezek a szemétbe nem férnek bele, ráadásul sokszor hatalmas méretűek is. Ilyenkor a legcélravezetőbb egy hatékony lomelszállításra specializálódott céget fogadnunk. 

Ki takarítsa el a limlomot?

A lomtalanítással foglalkozó cégek szolgáltatása remek lehetőség, ha a szükségtelen tárgyakat szeretnénk hatékonyan és azonnal eltüntetni otthonunkból vagy a kertünkből. A KonténerSitt olyan cég, amely Budapest valamennyi kerületében és környékén is vállal - a konténeres sittszállítás mellett - lomtalanítási feladatokat. A kisebb magánmegbízásoktól kezdve az önkormányzat által szervezett kerületi lomtalanításokban is gyakorlottak. A megbízhatóság és gördülékeny, profi megoldás tehát adott. 

Mi is az a lom?

Sokszor felmerül a kérdés, mit tehetünk a “lomok” közé. Veszélyes hulladékokat természetesen nem, de azon kívül bármilyen zöldhulladék, ruha, könyv, papíráru, szemét és ócskaság beletartozik ebbe a kategóriába. Kidobásra váró bútor is belekerülhet, tehát tényleg egyszerűen és nagyszerűen pucolhatjuk ki a nem szükséges, feleslegessé vált dolgokat. 

Hova kerül a lom?

Felelősségteljes környezetvédelmi szempontoknak megfelelő gondolkodásmód mellett természetesen felmerül a kérdés, hova viszik a szemetünket. Megbízható céget válasszunk ennek okán is, hisz - csakúgy mint a sittszállítás esetében - a legmegfelelőbb, ha a hulladék speciális telephelyre kerül, ahol annak szétválogatása megtörténhet. Az újrahasznosítás is fontos lépés szanálás esetén, amit egy jól megválasztott cég meg is fog tenni. Nagyszerű érzés, hogy lomunknak csak egy kis része kerül szeméttelepre, míg a nagy része az újrahasznosítás útjára lép.

Tippek lomtalanításhoz

  • A megfelelő gépjármű 

Mikor kiválasztjuk, ki fogja a lomot elszállítani, érdemes leegyeztetni, hogy mekkora gépjárművel rendelkezik. Gondoljuk át, miket fogunk elvitetni, és ezt pontosítva kérjük és beszéljük meg a szállítást!

  • A lomelszállító csapat

Érdemes tapasztalt szakemberekből álló brigádot hívni, akik pillanatok alatt végzik el a kipucolás minden részletét. Ne feledjük, az idő pénz, nem mindegy, mennyi óránk megy el azzal, míg a lomtalanítás folyamata lezajlik. 
 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Címkék: Vásárló

Vásárló A budapesti plázázók fele már vissza is tért természetes élőhelyére
MTI | 2020. május 22. 07:58
Néhány hét, és visszatér a másik felük is.
Vásárló Műanyagok betiltása: megmagyarázták, miért vonta vissza a kormány a törvényjavaslatot
Valkai Nikoletta | 2020. május 20. 15:36
A szaktárca szerint a munka folytatódik az egyszer használatos műanyagok 2021-ben megkezdődő kivezetéséhez. 
Vásárló Jönnek a támogatások - mekkora összegre pályázhat, aki elektromos autót venne?
Privátbankár.hu / MTI | 2020. május 20. 13:36
Ötmilliárd forintos keretösszegű pályázat indul szerdán a tisztán elektromos autók és segédmotoros kerékpárok beszerzésének támogatására - jelentette be Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára.
Vásárló Közterületeket kaphatnak a budapesti vendéglátósok
Privátbankár.hu / MTI | 2020. május 19. 20:31
A fővárosi önkormányzat így segítené a vendéglátás újraindítását. 
Vásárló Váratlanul visszavonta a kormány a műanyagok betiltásáról szóló javaslatot
Privátbankár.hu | 2020. május 19. 19:48
Múlt héten nyújtották be a tervezetet az egyszer használatos műanyagok jövő évi betiltásáról, ezt most egyszer csak visszavonták. Még dolgoznak rajta. 
Vásárló Szájmaszkkal fedett citylight posztereken hirdetik a magyar árut
Márkázott tartalom | 2020. május 19. 15:55
Izgalmas, a járványhelyzetre közvetlenül reagáló plakátkampánnyal jelentkezik Budapest közterein a „Vedd a hazait! Védd a hazait!” mozgalmat elindító Magyar Termék Nonprofit Kft. Szájmaszkkal ellátott citylight posztereken hirdeti most a kezdeményezést a plakátkampányban résztvevő húsz magyar cég részvételével.
Vásárló Drágul a postai csomagküldés
Privátbankár.hu / MTI | 2020. május 15. 12:28
A Magyar Posta  június elsejétől átlagosan 6,1 százalékkal emeli a belföldi és a nemzetközi csomagfeladás díjszabását a költségek növekedése és a nemzetközi szállítási díjak drasztikus emelkedése miatt - közölte a társaság.  
Vásárló Elszálló árak, kígyózó sorok: ilyen lehet a repülés a koronavírus után
Privátbankár.hu | 2020. május 14. 20:01
A légiközlekedés már a pandémia előtt is macerás, kényelmetlen és drága folyamat volt, és ennél a jövőben valószínűleg csak macerásabb, kényelmetlenebb és drágább lesz.
Vásárló Karácsony Gergely bejelentette: hétvégén a gyalogosoké a pesti alsó rakpart
Privátbankár.hu / MTI | 2020. május 14. 15:38
A hétvégén lezárják a gépjárműforgalom elől a pesti alsó rakpartot és átadják a gyalogosoknak, kerékpárosoknak a városvezetés újranyitási politikájának részeként, bővítve a kikapcsolódásra használható közterületeket - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester.
Vásárló Jövőre tényleg vége az egyszer használatos műanyagoknak Magyarországon
Valkai Nikoletta | 2020. május 13. 13:03
Egy éve tudni lehet, hogy 2021-től idehaza is be kell tiltani egyes egyszer használatos műanyagok forgalmazását. Minderről végre egy kormányrendelet és egy törvényjavaslat is napvilágot látott. 
hírlevél