3p

 

Az online marketing stratégia nagymértékben befolyásolja a webshopod sikerességét. Az eszközeivel csökkenteni lehet a kosárelhagyást, és meg lehet szilárdítani az ügyfélkört. Ebben a cikkben hatékony technikákat mutatunk, amelyekkel növelni tudod a webshopod teljesítményét.

 

Érdemes létrehoznod személyre szabott vásárlási élményt, amely segíti az ügyfél elköteleződését. Készíthető például dinamikus termékajánlat, és profi e-mail marketing, személyre szabott e-mailes kommunikáció. A cikkben lévő tanácsok elsajátításában a Konverzió Mester tud Neked segíteni. Érdemes időpontot foglalni online az konzultációra.

Kiemelt jelentősége van a lenyűgöző tartalomnak és látványnak

A tartalomra és a látványra kiemelt figyelmet kell fordítanod. Nagy felbontású képeket, meggyőző leírásokat, és érdekes videókat célszerű használni. Olyan elemeket kell alkalmazni, amelyek a hitelesség és a bizalom érzését keltik.

Gyakori kihívás a webáruházak esetében a kosárelhagyások számának csökkentése. Sok esetben a váratlan költségek, illetve a túl bonyolult fizetési folyamatok állnak a háttérben. Minden esetben elemezned kell a vásárlói utat, hogy kiderüljön a pontos ok!

Hogyan csökkenthető a kosárelhagyások száma?

Sokszor megoldást jelent, ha sor kerül a fizetési folyamatok egyszerűsítésére. Érdemes több fizetési lehetőséget bevezetni, és csökkenteni a kötelezően kipipálandó felhasználási feltételek számát. 

Továbbá javasolt hatékonyan használni a kulcsszavakat, optimalizálni a webshop láthatóságát a keresőkben. A kulcsszavak ne csak a blogcikkekben kerüljenek elhelyezésre, hanem a termékleírásokban is!

Mindemellett az ügyfélmegtartási stratégia erősítésén is dolgoznod kell. Ugyanis ez a lépés nem elhanyagolható a webáruház tartós sikeréhez. Szóval nemcsak az új ügyfelek megszerzésére kell koncentrálnod, hanem a meglévők megtartására is. Ehhez például érdemes bevezetni hűségprogramot, illetve egy saját mobilapp létrehozása is hatékony eszköze lehet a cél elérésének. A Konverzió Mester Csapata ez utóbbi feladatban is örömmel tud Neked segíteni, vedd fel velük a kapcsolatot!

Továbbá jó ügyfélmegtartási stratégia a remarketing kampányok készítése, a kosárelhagyással kapcsolatos e-mailek kiküldése, valamint az ügyfélvélemények feltüntetése. Az emberek szívesebben vásárolnak olyan oldalon, ahol sok-sok pozitív vélemény található.

A vásárlói bázis kialakítása

Érdemes tartós kapcsolatot kialakítani az ügyfelekkel, egy erős vásárlói bázist létrehozni. Ehhez meg kell értened az aggodalmaikat és a preferenciáikat, valamint használni kell a marketing eszközeit. Érdemes hűségprogramokat bevezetni, lebilincselő hírleveleket kiküldeni, illetve célszerű kihasználni a közösségi média erejét. 

Az online marketingnek meghatározó szerepe van a webáruházak sikerességében. Az eszközei segítségével növekedés felé lehet terelni a webshopot. Nemcsak elindítani kell a folyamatokat, hiszen folyamatos finomhangolásra is szükséged van.

Címkék: Vásárló

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Búcsú az 1687 milliárd forintos értéktől: eladósorba kerülhet a Dr. Martens
Buksza blog | 2024. április 23. 10:07
Az elmúlt hónapokban egymás után érkeztek a rossz hírek a legendás Dr.Martens bakancsokat gyártó vállalat háza tájáról, aminek a márka önállóságának elvesztése lehet a következménye.
Vásárló Inkább a pénzre szavaztak: maradnak a kínálatban az egészségtelenebbnek mondott élelmiszerek
Buksza blog | 2024. április 23. 07:44
Elbukott egy olyan civil szervezet támadása a kényeztető csokoládék ellen, amely azt gondolja magáról, hogy a hozzá hasonló felvilágosult csoportoknak meg kell védeniük az embereket saját maguktól.
Vásárló Visszafordultak a magyar diszkontok
Csernátony Csaba - Kollár Dóra | 2024. április 22. 05:31
Fordult a kocka a magyarországi diszkontláncokban a Privátbankár Diszkont Árkosár-felmérése szerint áprilisban. Miközben februárról márciusra drágább, most olcsóbb lett a kosár. 
Vásárló Miért nehéz fogást találni a legnagyobb boltláncokon?
Buksza blog | 2024. április 21. 13:16
A kereskedés a legősibb mesterségek közé tartozik, ám egy friss tanulmány szerint nagyot téved az, aki azt hiszi, hogy talpon maradhat az a kereskedő, aki csak a kereskedői szimatára támaszkodik.  
Vásárló Kihívás, szórakozás és megmérettetés is; minden, amit a futóversenyekről tudni kell!
Márkázott tartalom | 2024. április 19. 10:51
A futás egy olyan természetes mozgásforma, amely egyszerűen kivitelezhető, nem igényel komoly anyagi beruházást, hatékony a test számára, ráadásul könnyen beiktatható a napirendünkbe. 
Vásárló Automatikusan megírt SEO szövegekkel a nagy kínai áruház ellen?
Márkázott tartalom | 2024. április 18. 12:11
Az újdonsült nagy kínai webáruház idehaza is tarol, így nem véletlen, hogy a hazai cégek többek között automatikusan megírt SEO szövegekkel és egyéb marketingmegoldásokkal is próbálnak tenni a cég térnyerése ellen. Mivel árban egyszerűen lehetetlen velük versenyezni, így nincs más lehetőség, minőségben és vásárlási élményben kell, még akkor is, ha ez sem olyan egyszerű.
Vásárló Nekiment a Temunak a legendás márka
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. április 18. 08:42
Régi gondja a legismertebb márkáknak, hogy a hamisítók olyan árukkal bombázzák a vásárlókat, amelyek nagyon hasonlítanak legendás termékeikre, és a végeláthatatlan pereskedés nem segít rajtuk.
Vásárló Példátlan lépésre szánta el magát a magyar Penny tulajdonosa: teljesen új boltot nyitott Berlinben
Buksza blog | 2024. április 17. 10:43
A vegán étkezés egyre inkább „divatba jön”, ha lehet így fogalmazni, amivel igyekeznek lépést tartani az élelmiszergyártók is. Eljött az ideje annak, hogy a kiskereskedők is csatasorba álljanak.
Vásárló Egyértelmű mondás jött a magyar Tesco sorsáról
Buksza blog | 2024. április 16. 07:29
Bár legutóbb a Sparral csapott össze a kormány, de a Tesco is az "örök" felvásárlási célpontok között szerepel. Úgy tűnik, marad ebben a státuszban.
Vásárló Környezetvédelem a társasjáték csomagolásoknál
Márkázott tartalom | 2024. április 11. 09:41
Egyre gyakoribb, hogy a társasjátékok esetében is mind inkább odafigyelnek a csomagolásra. Ezzel előtérbe került az a törekvés, hogy ez az iparág is egyre “zöldebb” legyen. Kérdés persze, hogy a játékok minőségére és sérülékenységére mindez nincs-e negatív hatással?
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG