<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az emberek sokkal több alkoholt vásároltak a karantén alatt az üzletekből, de ez nem volt elég ahhoz, hogy megakadályozza az iparág általános visszaesését. A turizmus, éttermek, szórakozóhelyek bezárása sokkal nagyobb lyukat ütött a bevételeken. Az alkoholos italok ágazatában évekig tartó lassú javulást várnak.

A globális alkoholértékesítést nyomon követő IWSR Drinks Market Analysis szerint ebben az évben “kétszámjegyű csökkenés” várható az iparágban az utazások, éttermek, bárok és élő rendezvények szigorú globális leállítása miatt. A globális eladások ebben az évben 12 százalékkal csökkennek majd, szemben a tavalyi szerény, 0,1 százalékos növekedéssel – írta a CNN Business..

Mark Meek, az IWSR vezérigazgatója szerint a 2008-as pénzügyi válságot követő visszaesés “kevésbé volt súlyos, mint amit most látunk”, és 2019 lesz az iparág számára sokáig az “utolsó rendes év”. A cég azt várja el, hogy legalább 2024-ig tart, hogy elérje a világjárvány előtti értékesítési szintet

- mondta Meek.

Védőmaszkot viselő pincérnő szolgálja ki a vendégeket egy bár teraszán a katalóniai L'Escalában 2020. május 28-án. EPA/David BorratVédőmaszkot viselő pincérnő szolgálja ki a vendégeket egy bár teraszán a katalóniai L'Escalában 2020. május 28-án. EPA/David Borrat

A koronavírus azonban áldás volt az alkoholipar egyes szegmenseiben. A Nielsen marketingkutató cég a múlt héten azt közölte, hogy az Egyesült Államok kiskereskedelmi üzleteinek teljes alkoholértékesítése március közepe és május közepe között 26,5 százalékkal nőtt az egy évvel korábbi időszakhoz képest. Ez azonban nem elég ahhoz, hogy ellensúlyozza a zárt éttermek, bárok és rendezvények, sportesemények és fesztiválok miatt elszenvedett veszteségeket a teljes alkohol-iparágban.

Még az alkoholmentes sör is húzza

Az utazási kiskereskedelem az iparágban hozzávetőlegesen tízmilliárd dollárt termelt eddig évente. Ez a repülések során, hajóutakon és vámmentes üzletekben értékesített alkoholt jelenti. Ez különösen nehéz helyzetbe került az utazási korlátozások és a járattörlések miatt – közölte az IWSR.

Az alkoholtartalmú italok a korábbi gazdasági visszaesések során sokkal rugalmasabbnak bizonyultak. Különösen a sör eladása pattanhat vissza gyorsabban, mint a tömény szeszes italok vagy a bor, mert olcsóbb árszinten adják. Globálisan azonban az IWSR szerint a sörértékesítés eközben az alkoholmentes sörök irányába tolódik el. Az emberek az egészséges és másnaposság nélküli alternatívák felé fordulnak.

Egy másik nyertes részpiac az e-kereskedelem, mivel az emberek új szokásokat alakítanak ki, kiszállíttatják az alkoholt, miközben korlátozzák az emberi kapcsolatokat.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló MST, a magyar crypto elkezdte meghódítani a piacot
PR | 2022. január 17. 13:21
Hatalmas sikere kezd lenni a Millionstarternek a nemzetközi piacon.
Vásárló Az Aldi és a Lidl mostantól hibridhússal eteti az embereket
Privátbankár.hu | 2022. január 15. 13:06
A németországi Aldi és Lidl diszkontokban a vásárlóknak a napokban új húskészítményeket kínálnak, ami lehetővé teszi számukra, hogy egészségesebben étkezhessenek és jobban óvják a környezetet. Ezzel azonban nem kell teljesen nélkülözniük a húst sem. Mit is tartalmaznak ezek?
Vásárló Új járatot indít a Wizz Air
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 14:25
Szabad az út Moldovába.
Vásárló Olcsó húsnak híg lesz a leve? Import termékeket hozhat az árbefagyasztás
Privátbankár.hu | 2022. január 13. 15:48
Már borítékolható, mit lépnek majd a kereskedők februártól, és nem biztos, hogy a vevők fognak jól járni. 
Vásárló Gulyás Gergely bejelentette: hat helyett hét termék árát rögzítik
Csabai Károly | 2022. január 13. 13:28
Még mindig maradtak tisztázandó kérdések az Orbán Viktor által tegnap bejelentett intézkedésekkel kapcsolatban.
Vásárló Élelmiszerárstopot hirdetett ki Orbán Viktor
Privátbankár.hu | 2022. január 12. 17:45
Ez volt Orbán Viktor nagy bejelentése: az október közepi szintre kell visszavágni hat élelmiszer árát.
Vásárló Törölközők promóciós céllal
Márkázott tartalom | 2022. január 12. 10:21
Jól tudjuk, hogy rengeteg dolog, kütyü, ruhaféle alkalmas promóciós célra. Nem lehet ez alól kivétel a törölköző sem, hiszen egy fontos, mindennap használt tisztálkodási eszközről van szó. Lássuk, kiknek éri meg logóztatni ezt a tárgyat!
Vásárló Business, Duna, Lifestyle
PR | 2022. január 11. 13:35
A Danubius Hotel Helia szolgáltatási köre jó példája az átgondolt munka-élet egyensúlyt előtérbe helyező szemléletnek, ami sok szempontból teszi emberközelivé a Danubius Hotels XIII. kerületi, Duna-parti szállodáját.
Vásárló Fitness bringa - Hétköznapi kondi hatékonyan
Márkázott tartalom | 2022. január 11. 10:45
Problémát okoz, hogy egyszerre gyorsan és kényelmesen tekerj a városban? Jó lenne, ha nemcsak a szabadidődben, de a mindennapok során is beiktathatnád a tekerést a programfüzetedbe? Esetleg szeretnéd kényelmessé tenni a napi bicajos teljesítményed? Nos, akkor bizony ehhez szükséged lesz egy kifejezetten erre a célra kifejlesztett biciklire.
Vásárló Megrohanták a magyarok a szállodákat, de a helyzet még nem az igazi
Privátbankár.hu | 2022. január 11. 09:02
A járvány előtti szinttől még mindig messze jár a hazai turizmus.
Friss
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló