3p
Szép léptekkel haladunk a jövő felé, de azért az 5G fejlesztések sikeréhez még komolyabb erőfeszítések kellenek.

Támogató szabályozásra, hatalmas összegű befektetésekre és az iparágak közötti együttműködésre, ötletbörzére van szükség az 5G fejlesztések sikeréhez, mindennapi elterjedéséhez - hangzott el a Deutsche Telekom és az Ericsson részéről a barcelonai Mobil világkongresszuson.

Nagy összeborulás nélkül nem fog menni

Tim Höttges, a DT vezérigazgatója szerint az 5G hálózat globális kiépítése lehetővé tenné, hogy a technológia immáron minden területen az élet részévé, később pedig észrevétlenné váljon. Mindazonáltal ehhez több tényezőre, így például támogató politikai környezetre, szabályozásra is szükség van, amely sokkal több frekvencia értékesítését és az iparág számára is megfizethető frekvenciadíjakat tesz lehetővé - hangsúlyozta a vezérigazgató.

Másfelől csak Európában 300-500 milliárd euró befektetést igényel az 5G hálózat kiépítése, fejlesztése a következő években - tette hozzá. A vezérigazgató mindezek mellett kiemelte az iparágak közötti együttműködést, proaktív hozzáállást és a folyamatos ötletbörzét is.

Pedig ez lesz a jövő

Mint mondta, az 5G elődeivel szemben egyéni igényekre szabható: így például a szórakoztatóiparnak - egyebek mellett zavartalan videó letöltéshez - hatalmas sávszélességet, míg az önvezető járművek és a robotok számára kivételesen gyors reakcióidőket biztosít, az érzékelőknek és az utcai világítótesteknek viszont magas terhelhetőségű, keskenysávú kapcsolatot kínál.

Az 5G kapacitása mintegy ezerszerese lesz a jelenleg elérhető 4G hálózaténak, illetve százszor gyorsabb szolgáltatást eredményez és minimalizálja az úgynevezett késleltetési időt (latency - a végpontok közötti adatátvitel során fellépő esetleges elcsúszások idejét) - mondta a vezérigazgató.

A valósidejű adatkommunikáció lehetővé tesz olyan későbbi megoldásokat, mint a távműtét és a távolsági hibaelhárítás, valamint ennek eredményeként jött létre az a barcelonai kiállításon is bemutatott ipari robot, amely mindig pontosan 8 milliszekundumon belül reagál.

Milyen világkongresszus?

A Barcelonában évente megrendezett Mobil világkongresszus a mobil iparág legjelentősebb rendezvénye, amely az idén február 27-től március 2-ig tart. Az idei kiállításon 2200 cég mutatkozik be 110 ezer négyzetméteren. Az eseményen részt vesznek a legnagyobb mobilkészülék-gyártók, a kiegészítőket, tartozékokat készítő cégek, kiállítanak a hálózati eszközöket, hardver komponenseket szállítók és a szoftverfejlesztők, megjelennek a nagy mobilszolgáltatók, valamint más szolgáltatásokat, például biztonsági megoldásokat nyújtó vállalatok is.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Kellemetlen áremelkedésre ébredhetnek szerdán a magyar autósok
Privátbankár.hu | 2024. március 25. 12:47
Drágul a benzin a húsvéti ünnepek előtt. 
Vásárló Hiába van vasszigor a magyar diszkontokban, erre jutott a legújabb Privátbankár Diszkont Árkosár-felmérés
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. március 25. 05:44
Februárhoz képest 1,9 százalékkal nőtt a Privátbankár Diszkont Árkosarában szereplő termékek átlagára. Októberhez képest viszont bő 4 százalékos a csökkenés.
Vásárló Újra napirendre került a vasárnapi boltzár, a szomszédban
Buksza blog | 2024. március 24. 16:09
Könnyen lehet, hogy kellemetlen meglepetés érheti hamarosan a Romániába utazó magyarokat, ugyanis a bukaresti kormányt azt fontolgatja, hogy bevezeti a boltok kötelező vasárnapi zárva tartását.
Vásárló „Eldugják” a csokit a vásárlók elől egy diszkontláncban
Privátbankár.hu | 2024. március 23. 12:46
Az áruházak egyik vásárlásra csábító trükkje, hogy a pénztárak futószalagjai fölötti polcokon csábító apróságokat kínálnak a vevőknek ösztönözve az impulzus vásárlást. Ez megváltozhat a jövőben.
Vásárló Pórul járt a Tesco, a Lidl jött ki jól a veszekedésből
Buksza blog | 2024. március 21. 10:16
Mélyen a zsebébe kell nyúlnia a Tescónak azt követően, hogy a fellebbviteli bíróság is úgy találta, megtévesztő, ha úgy reklámozza Clubcardjának árait, mintha azok a Lildlénél is kedvezőbbek lennének.
Vásárló A romániai vásárlók nem ismernek tréfát
Privátbankár.hu | 2024. március 20. 15:21
Romániában győzelemre állnak a hazai élelmiszerek. Az ottani vásárlók többsége azokat választja a külföldi termékek helyett. Előbb leveszik a polcról a helyben termelt árut és csak utána nézik meg az árát. 
Vásárló Az osztrák nyugdíj igénylése
Márkázott tartalom | 2024. március 20. 09:47
Amennyiben életünk során nem csak Magyarországon dolgoztunk, hanem más országokban is, akkor jó tudni, hogy ezekből az országokból is számíthatunk nyugdíjkifizetésre. Ha Ausztriában dolgoztunk, akkor attól függően, hogy ez az időtartam mennyi volt, kaphatunk nyugdíjat egyenesen az osztrák nyugdíjfolyósítótól, vagy a magyar nyugdíjunkat emeli meg ez az időszak. Cikkünkben segítséget nyújtunk az osztrák nyugdíjrendszer megismeréséhez.
Vásárló Megváltozhatnak az áruházak, 237 000 milliárd forintból
Buksza blog | 2024. március 19. 08:36
Az EU rendületlenül alkotja azokat az új szabályokat, amelyek célja a kontinens iparának támogatása a fenntarthatóvá válásban és a digitalizálás elsajátításában. A kiskereskedelem is beállt a sorba.
Vásárló Fordulat az Ikeánál, már látszik, mire számíthatnak a magyar vásárlók
Privátbankár.hu | 2024. március 16. 16:19
Az Ikea vissza akarja hozni az elmúlt évek drasztikus inflációja előtti időszakot, ez pedig az árak jelentős csökkentését helyenként akár a profit rovására is.
Vásárló Extrém ízeket kaphatnak a kenyerek
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. március 16. 11:36
A margetingguruk legújabb ötlete, hogy kézzelfoghatóvá, pontosabban ízlelhetővé teszik az emberi érzelmeket, amihez a mesterséges intelligenciát hívták segítségül. Kiderül, beveszik-e ezt az emberek.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG