<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az okostelefonok USB csatlakozója az egyik legsűrűbben használt alkatrésze a készülékeknek, így a meghibásodásuk is gyakori, javításuk a szervizekben mindennapos dolog.

Az USB csatlakozóra ma már nemcsak az akkumulátor töltése miatt van szükség, de USB adatkábelekkel is ezen a porton keresztül csatlakoztathatjuk más eszközökhöz, például számítógépekhez, hangszórókhoz, külső merevlemezhez. Amennyiben meghibásodik a csatlakozó, a készülék használhatatlanná válik, így a port cseréjéről, javításáról mielőbb gondoskodni kell. Honnan tudhatod, hogy a töltő vagy a csatlakozó hibája okozza a bajt? Utánajártunk, tarts velünk.

A töltőcsatlakozó sérülékenysége

Ami elromolhat, az el is romlik, állítja Murphy, és igaza is van, ha a mobilok USB csatlakozójára gondolunk. Bár nem annyira kényes, mint a telefonkijelző, mégis gyakran a csatlakozó meghibásodása okozza a készülékek működésképtelenségét. A GSM Pont szervizeiben a töltőcsatlakozó-csere sem okoz problémát, legyen szó bármilyen típusú készülékről.

A legújabb modellek már reverzibilis USB-C csatlakozóval ellátottak, ezek kevésbé sérülékenyek a kialakításuknak köszönhetően, mint a hagyományos microUSB portok, amelyeknél a többszöri, rossz irányból való csatlakoztatás a port deformálódását okozza. 

Az apró alkatrészek miatt a használatból eredő kopás, emiatt a pontatlan illeszkedés töltési elégtelenséget okozhat, továbbá a nyitott kialakításnak köszönhetően a szennyeződések is eltömíthetik, meghibásodást okozhatnak.

Ezeket feltétlen próbáld ki, mielőtt szervizbe vinnéd a telefont

Gyakran a tekercselésre érzékeny töltőkábel megtörése, sérülése okozza, hogy nem tölt a készülék. Ezt egyszerűen ellenőrizheted egy másik töltő használatával.

Az adapter hibájából is eredhet az elégtelen töltés, ezt is könnyen tesztelheted.

A gyártók nem véletlenül a saját töltőkábel és adapter használatát szorgalmazzák, ugyanis a más gyártmányok eltérő névleges amper értéke is okozhat töltési problémát. 

És bizony egy elöregedett, a töltés felvételére nem képes akkumulátor is okozhatja a bajt. 

Mi lehet még a megoldás meghibásodás esetén?

Lehetséges, hogy a telefon nem veszi fel a töltést, de ennek több oka is lehet, nem kizárólag a csatlakozó meghibásodása. Érdemes kipróbálnod más töltő- vagy adatátviteli kábellel, vagy akár újraindítani a telefont, mert sok esetben szoftverhiba is okozhat ilyen tünetet.

A mechanikai sérülésekből, a csatlakozó szilárd szennyeződéssel - pl. sárral - való telítettségéből eredő meghibásodások szinte biztosan csak a port cseréjével orvosolhatók. Ehhez mindenképp keress fel egy szervizt, ahol hozzáértő módon, profin elvégzik a műveletet.

Amennyiben port vagy apróbb szennyeződéseket, bolyhokat észlelsz szabad szemmel a csatlakozóban, megpróbálkozhatsz sűrített levegővel való tisztítással is, ami megoldhatja a problémát. Ha ehhez se affinitásod, sem szerszámod, a szervizekben ezt is vállalják. Nem hozzáértő, házilagos javítással nagyobb bajt is okozhatsz.

Címkék: Vásárló

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló Bang & Olufsen moziélmény otthonában. Itt a Beosound Theatre
PR | 2022. december 7. 10:49
A Bang & Olufsen – a dán audió márka – bejelentette a Beosound Theatre-t, mely azzal a céllal készült, hogy a világ legerőteljesebb és legjobban magával ragadó hangélményét nyújtsa. Az innovatív és aprólékosan kidolgozott csúcskategóriás soundbar egyetlen termékben nyújtja azt a moziélményt, melyet mások komplett rendszerekkel tudnak csak elérni.
Vásárló Újabb brutális élelmiszerár-emelkedést kapnak karácsonyra a magyarok
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2022. december 7. 05:21
Semmi jele annak, hogy enyhülne az élelmiszerárak emelkedése: decemberben újabb csúcsok dőltek meg a Privátbankár Árkosár-felmérésben. Sosem került még ennyibe a családi nagybevásárlás, és az elmúlt közel 16 évben nem mértünk a mostanihoz hasonló éves áremelkedést sem. Egyre közelebb vagyunk a Matolcsy György által beharangozott 50 százalékos élelmiszer-inflációhoz - és újabb szögek verődnek az árstop koporsójába.
Vásárló A nap képe: hosszú sor kígyózik egy budapesti benzinkútnál
Privátbankár.hu | 2022. december 6. 11:24
Mindenki tankolni akar. Amíg van mit. 
Vásárló Egy cipzár is lehet elegáns kiegészítő
Márkázott tartalom | 2022. december 3. 11:31
A cipzárak már évtizedek óta meghódították a világot: ott vannak az öltözőszekrényünkben lévő ruhákon, a bőröndeinken, a különböző tokokon, a speciális öltözetek szerves részei, és még sok más, olykor meglepő alkalmazási módja van egy cipzárnak.
Vásárló A tehéntejen túl is van élet
Márkázott tartalom | 2022. december 2. 09:08
Gyerekkorunkban folyamatosan azt hajtogatták számunkra, hogy a tej és a tejtermékek fogyasztása a kalcium, a szénhidrát, a fehérje és az egészséges zsírtartalom miatt elengedhetetlen a táplálkozási szükségleteink kielégítéséhez.
Vásárló Lényeges a rágcsálók elleni küzdelem!
Márkázott tartalom | 2022. december 1. 08:58
Az emlősök osztályának egyik legnépesebb rendjét a rágcsálók alkotják. Folyamatosan rágnak valamit, és emiatt folyamatosan is kopnak a fogaik, amelyek azután persze ismét megnőnek. Nagyon szorosan összetartanak egyes közösségeik, ez pedig nem mindig kedvező az emberekkel egy területen honos fajok esetében. 
Vásárló Tiszta levegő az otthonában
Márkázott tartalom | 2022. november 29. 20:16
Mindannyian tiszta levegőt szeretnénk belélegezni, akár az otthonunkban, akár a munkahelyünkön vagyunk. Egyre többen részesítik előnyben a tiszta levegőjű, csendesebb településeket, mert azt szeretnék, hogy a gyermekeik tiszta levegőben játszanak, tanuljanak, éljenek.
Vásárló A nap képe: ezer forintért adják a tejet ebben a budapesti áruházban
Privátbankár.hu | 2022. november 25. 18:01
Bio és 3,5 százalékos, de az ártól akkor is lehidaltunk. 
Vásárló A karácsonyi ajándékon is spórolnak a magyarok
Privátbankár.hu | 2022. november 17. 14:53
Kevesebb ajándékot vesznek a magyarok idén karácsonyra, és 7 százalékuk senkinek nem ad ajándékot - derült ki a Yettel országos reprezentatív kutatásából.
Vásárló Néhány nap, és ajándékot kapnak a magyar autósok
Privátbankár.hu | 2022. november 16. 14:19
Csökken a tankolás ára.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG