<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
Hamarosan önálló robotfutárok lephetik el egész Európát.

Idősgondozás, műtét, gyerekek fejlesztése – ma már azokon a területeken is aktív résztvevők a robotok, ahol korábban el se tudtuk volna képzelni, hogy valaha átvehetik az emberek helyét. Most egy egész Európára kiterjedő tesztüzem dolgozik azon, hogy egy sokkal hétköznapibb területen segíthessenek – vagy épp szoríthassanak – ki minket a robotok: a kiszállításban.

Példa nélküli összefogás

Az alapötlet a Skype két alapítótagjának, a jelenlegi Starship vezetőinek a fejéből pattant ki: miért ne bíznánk az étel- vagy csomagszállítást gépekre? A gondolatot tettekre váltották, és a londoni székhelyű cég az elmúlt 9 hónapban összesen 12 országban, köztük Angliában, Svájcban és Németországban tesztelték az új futárrobotokat, írja a Bloomberg. A kezdeményezéshez olyan nagy nevek társultak, mint a Metro AG nagykeráruház, a Hermes Group logisztikai vállalatcsoport, és az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő londoni étteremlánc, a Just Eat.

Kerülgetni sem kell őket – legalábbis kocsival

Allan Martinson, a projekt vezető igazgatója elmondta, hogy a gépeket elsősorban a gyalogos, kis hatótávú (2-3 mérföldes) kiszállításra tervezték, és maximum 20 font (kb. 9 kilót) bírnak el egyszerre. A tervek szerint egy városrészben 5-10 tagú flották üzemelnek majd, és amennyiben a teszt jó eredménnyel zárul, úgy Amerika felé is szeretnének terjeszkedni.

Azon viszont biztosan nem kell aggódni, hogy a robotok önálló randalírozásba kezdenek az utcákon. A gépek ugyan képesek önállóan útvonalat választani, de egy csoport távvezérléssel megfigyelés alatt tartja őket, és szükség esetén közbelépnek, ha a robot képtelen lenne segítség nélkül megoldani egy váratlan helyzetet. Az igazgató ugyanakkor jó jelnek tartotta, hogy a robotok eddig több mint négyszázezer alkalommal találkoztak emberrel, és még nem történt semmilyen fennakadás vagy konfliktus.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló MST, a magyar crypto elkezdte meghódítani a piacot
PR | 2022. január 17. 13:21
Hatalmas sikere kezd lenni a Millionstarternek a nemzetközi piacon.
Vásárló Az Aldi és a Lidl mostantól hibridhússal eteti az embereket
Privátbankár.hu | 2022. január 15. 13:06
A németországi Aldi és Lidl diszkontokban a vásárlóknak a napokban új húskészítményeket kínálnak, ami lehetővé teszi számukra, hogy egészségesebben étkezhessenek és jobban óvják a környezetet. Ezzel azonban nem kell teljesen nélkülözniük a húst sem. Mit is tartalmaznak ezek?
Vásárló Új járatot indít a Wizz Air
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 14:25
Szabad az út Moldovába.
Vásárló Olcsó húsnak híg lesz a leve? Import termékeket hozhat az árbefagyasztás
Privátbankár.hu | 2022. január 13. 15:48
Már borítékolható, mit lépnek majd a kereskedők februártól, és nem biztos, hogy a vevők fognak jól járni. 
Vásárló Gulyás Gergely bejelentette: hat helyett hét termék árát rögzítik
Csabai Károly | 2022. január 13. 13:28
Még mindig maradtak tisztázandó kérdések az Orbán Viktor által tegnap bejelentett intézkedésekkel kapcsolatban.
Vásárló Élelmiszerárstopot hirdetett ki Orbán Viktor
Privátbankár.hu | 2022. január 12. 17:45
Ez volt Orbán Viktor nagy bejelentése: az október közepi szintre kell visszavágni hat élelmiszer árát.
Vásárló Business, Duna, Lifestyle
PR | 2022. január 11. 13:35
A Danubius Hotel Helia szolgáltatási köre jó példája az átgondolt munka-élet egyensúlyt előtérbe helyező szemléletnek, ami sok szempontból teszi emberközelivé a Danubius Hotels XIII. kerületi, Duna-parti szállodáját.
Vásárló Megrohanták a magyarok a szállodákat, de a helyzet még nem az igazi
Privátbankár.hu | 2022. január 11. 09:02
A járvány előtti szinttől még mindig messze jár a hazai turizmus.
Vásárló Mire van szükség a CRM sikeres bevezetéséhez?
Márkázott tartalom | 2022. január 9. 12:40
Mi minden szükséges ahhoz, hogy a CRM rendszer céges bevezetése valóban sikeres legyen? Milyen lépések és feladatok szükségesek ehhez? Illetve jobb-e ezt önállóan, vagy inkább külsős segítséggel érdemes kivitelezni?
Vásárló Több mint öt holdraszálláshoz elég kilométert futott 2021-ben ez az autómegosztó flotta
Privátbankár.hu | 2022. január 8. 17:36
A 2020-as távolság közel háromszorosára, összesen 4 millió kilométerre nőtt 2021-ben a SHARE NOW budapesti autói által megtett utak hossza, ami tíz Föld-Hold távolságnak felel meg. Miközben az autómegosztó ügyfélszáma átlépte az 55 ezer főt, az üzleti célú felhasználás is megkétszereződött.
Friss
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló