2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A foodpanda üzleti modellje lehet ellenszenves, de eddig bejött. A NetPincér új tulajdonosa piacvezető pozícióba vásárolta magát, de rengeteg fejlesztésre lehet még szükség.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, eladták Magyarország egyik legrégebbi online vállalkozását, a NetPincért. A vevő a szektor egyik legnagyobb globális játékosa, a német hátterű foodpanda. A vállalat 2012-ben alapított startupként indult, de igen gyorsan megnőtt az agresszív akvizíciós politikájának köszönhetően. A legnagyobb e-commerce inkubátor Rocket Internet szárnyai alól kinövő cég mára 5 kontinens 41 országában működik, csak idén 10 bevásárlást hajtott végre.

A foodpanda ugyanazzal az üzleti modellel dolgozik, mint a Rocket Internet legtöbb cége: fejlett gazdaságokban már sikeresen teljesítő üzletek replikáit hozzák létre fejlődő országokban, ahol jellemzően sokkal olcsóbban fel lehet építeni a vállalkozást. A NetPincér tranzakcióval kapcsolatban Ralf Wenzel, a foodpanda csoport ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a foodpanda egyik legfontosabb piaca Közép-Kelet-Európa, ahol a felvásárlás révén erősítik pozíciónkat, így még teljesebb körű szolgáltatást tudnak nyújtani az ügyfelek részére.

A NetPincér magánszemély tulajdonosai 16 évvel az alapítás után szállnak ki a társaságból, amely a magyar piac domináns online ételrendelési platformjává nőtte ki magát. 2013-ban közel 5 milliárd forint rendelést közvetített és országosan több mint 550 étterem kínálatát teszi elérhetővé a fogyasztók részére.

„Hiszünk abban, hogy a NetPincér a legjobb kezekbe került és a szolgáltatás sikertörténete töretlenül folytatódik. Cégünk know-how-ja nagyban hozzá fog járulni a vevő terjeszkedési terveinek megvalósulásához. 16 év után sem távolodunk el az e-commerce-től és reméljük, hogy hamarosan hasonlóan sikeres tranzakciókat zárhatunk.” – ezt Csontos Zoltán, a NetPincér társalapítója mondta.

A magyar vásárlással egy időben történtek még akvizíciók Horvátországban, Bosznia-Hercegovinában és Szerbiában is. Legutóbb augusztusban kapott tőkeinjekciót 60 millió dollár értékben a sokadik tőkebevonás után.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Egyértelmű mondás jött a magyar Tesco sorsáról
Buksza blog | 2024. április 16. 07:29
Bár legutóbb a Sparral csapott össze a kormány, de a Tesco is az "örök" felvásárlási célpontok között szerepel. Úgy tűnik, marad ebben a státuszban.
Vásárló Észrevette? Szép csendben tovább kúszik felfelé a családi nagybevásárlás ára
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2024. április 10. 05:44
Idén szinte minden hónapban drágább lett egy kicsit a nagybevásárlás, nincs ez másképp áprilisban sem - megint feljebb kúsztak az árak az előző hónaphoz képest. Tavaly ilyenkor viszont még drágábban vásárolhattunk, így a bázishatás továbbra is kitart: éves szinten árcsökkenésről számolhatunk be, és pár hónapig ez így is marad még. Míg azonban 2 évvel ezelőtt még a 30 ezer forintos kosárérték is brutálisan drágának tűnt, most a 35 ezer is realitás. Itt a Privátbankár legfrissebb Árkosár-felmérése.
Vásárló Vége lett a marakodásnak, visszatértek a kiebrudalt termékek a carrefouros polcokra
Privátbankár.hu | 2024. április 8. 12:51
Róka fogta csuka, csuka fogta róka helyzetbe kerültek a kiskereskedők és a legismertebb élelmiszer- és italmárkák tulajdonosai azzal, hogy a felek médiapartnerekké is váltak.
Vásárló Új frontot nyitott a Temu
Buksza blog | 2024. április 8. 11:51
A Temu csak másfél éve jelent meg a Kínán kívüli online piacon, ám máris csavar egyet azon a stratégián, hogy nagyon alacsony áraival elszívja a vevőket versenytársaitól.
Vásárló Megbukott a kísérlet a boltok pénztárainál
Buksza blog | 2024. április 8. 08:55
Az áruházláncok folyamatosan keresik a módját annak, hogy összekapcsolják a várlást és a mobilfizetési lehetőségeket, ám úgy tűnik göröngyös útra léptek kísérleteikkel.
Vásárló Hogyan befolyásolja a máj egészsége az epe működését?
Márkázott tartalom | 2024. április 5. 19:01
Az emberi test egy meglehetősen komplex felépítésű rendszer, melynek a működését még máig sem sikerült a tudósoknak teljes egészében megfejtenie. Az azonban már világos, hogy szinte minden mindennel összefügg, és ha egy szerv működése rendellenessé válik, az akár a teljes szervezetre, fizikai és mentális állapota is kihathat.
Vásárló Mit jelent valójában a szeretet, és hogyan függ össze az önzetlenséggel?
Márkázott tartalom | 2024. április 5. 10:17
Tetszik vagy sem, voltaképpen az egész életünk egy olyan út, amin folyamatosan fejlődünk, részben az eleve bennünk lévő vonásokból kiindulva, másrészt az életünk ránk gyakorolt hatásai által.
Vásárló A Lidl nagyobbat harapott az osztrák piacból
Privátbankár.hu | 2024. április 4. 18:36
Az osztrák Lidl növelte piaci részesedését Ausztriában. 
Vásárló A környezettudatos stretchfóliák alkalmazásának előnyei
Márkázott tartalom | 2024. április 4. 12:57
Biztosan te is láttál már olyan videót a közösségi média platformokon, amelyekben fóliák és műanyag flakonok között úszkáló állatok láthatók. Ezek ékesen bizonyítják, hogy égető szükség van a hatékony és környezettudatos megoldásokra az ipari fóliázás terén is.
Vásárló A jakuzzi külseje is fontos
Márkázott tartalom | 2024. április 3. 12:49
A masszázsmedence pozitív tulajdonságai akkor érvényesülnek igazán, ha rendszeresen sor kerül a használatára. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy a külsejében is örömét lelje mindenki. Fontosak a tetszetős formák, a modern színek és az időtállóság. A cikkben minden fontos kérdést megválaszolunk a témával kapcsolatban.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG