3p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Sok emberben felmerül az, hogy a nagyvárosi létből kitörve változtasson az életén és elköltözzön egy kisebb, vidéki településre. A gondolatot gyakran tettek is követik, hiszen egy nagyvárosi lakás árából a legtöbb esetben vidéken már egy kertes ingatlan is vásárolható, ezáltal elhárul az akadály a változtatás elől.

A legtöbb esetben azonban ez a gondolat csak vágy marad, mivel sokan valamilyen oknál fogva nem merik megtenni ezt a jelentős lépést. Cikkünkben összegyűjtöttük azokat az előnyöket, amelyek a költözés mellett szólnak, lehet, hogy Önnek is csupán erre a kis inspirációra lesz szüksége a nagy életmódváltáshoz.

A szmogos városból a tiszta levegőre

Sajnos nagyon sokan küzdenek légúti problémákkal, melyhez a kipufogógázok folyamatos belélegzése is hozzájárulhat. Ebben az esetben meg kell fontolni, hogy nem lenne-e érdemesebb egy kistelepülésre költözni. A költöztetés vidékre a Promove segítségével is történhet, mivel nem érdemes egyedül nekivágni ennek a feladatnak.

A költöztető cégek levesznek egy nagy tehet a megrendelők válláról, így Önnek ezzel már nem lesz feladata a továbbiakban. Arra azonban vidéken is számítania kell, hogy fűtési szezonban nagyon sokan szilárd tüzelésű rendszert használnak, ezáltal ebben az időszakban a falu levegője is füstös lehet.

A munkahely kérdése

Ha a jelenlegi munkahelyünkön átszervezik a munka helyszínét, akkor lehet, hogy a munkahely megtartása érdekében meg kell változtatni a lakóhelyünket. Az is elképzelhető, hogy egy vidéki településre csábítanak bennünket, vagy itt találunk munkát. Ez a kérdés nagyon fontos, hiszen a mindennapi megélhetésünk függ tőle, így jelentős motivációt adhat a költözésre.

Szeretnénk önellátók lenni

A szupermarketek polcain a legtöbb esetben tömeggyártásból származó élelmiszereket találhatunk, ezért gyakran gondolunk arra, milyen remek lenne, ha saját termesztésű zöldségeket, gyümölcsöket fogyaszthatnánk, saját nevelésű haszonállatokat tarthatnánk, és nem kellene boltba járni a tojásért, húsért és egyéb főzési alapanyagokért.

Egy közepes méretű vidéki telken ezek már megoldhatóak és ha nem is leszünk teljes mértékben önellátók, de amit mi magunk termelünk meg, abban biztosak lehetünk, hogy nincsenek káros anyagok. Emellett anyagilag is könnyebb az, ha nem kell mindenért az üzletbe menni.

Igény a vidéki miliőre

A panelházakból vagy a belvárosi zsúfoltságból gyakran vágyunk a nyugalomra, a madárcsicsergésre, az élő emberi kapcsolatokra, melyek egy kistelepülésen teljesen természetesek. Az, hogy köszönnek egymásnak az emberek, ismerik egymást a szomszédok, segítenek, ha szükséges, teljesen normális emberi igény. Ezt ma vidéken sokkal hatékonyabban meg lehet valósítani, itt lelassulnak a hétköznapok, nem zárkóznak be annyira az emberek. 

Ha meghoztuk a kedvét a vidékre költözéshez, akkor nincs is más hátra, mint belevágni! A háznézegetés, tervezgetés is remek tevékenység, ezért nyugodtan merjen álmodni. Ha pedig megtalálta álmai otthonát, akkor jöhet a pakolás és az új élet kialakítása vidéki otthonában.

Címkék: Vásárló

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Váratlan döntés a Pepcótól
Buksza blog | 2024. február 22. 11:02
Korábban még terjeszkedést tervezett a Pepco Ausztriában, most viszont az exitről döntött a cég.  
Vásárló Akár duplázhatja is az árakat a vörös-tengeri válság
Privátbankár.hu | 2024. február 19. 13:19
A támadások miatti hosszabb kerülőút csak a kisebbik baj, a krízis az egész világ szállítmányozási piacára komoly hatással van – és ezen keresztül a pénztárcánkra is.
Vásárló A boltláncoknak elege lett: a Lidl, a Tesco és a többiek közösen fordultak Brüsszelhez
Buksza blog | 2024. február 19. 10:55
Az elmúlt év ősze óta akadályozzák a Vörös-tengeren folyó hajózást a jemeni lázadók, ami túlcsordult az európai kiskereskedők tűrésküszöbén. Szakértők nem jósolják a helyzet gyors normalizálódását.
Vásárló Harapófogóba kerülnek a kávéfogyasztók, az aggastyán azonban menekülőutat kínál
Buksza blog | 2024. február 18. 13:57
A szenvedélyes fogyasztók lenézik, ám az elmúlt közel száz év alatt óriási utat járt be az instant kávé. Ráadásul a kilátásai is kedvezőek. 
Vásárló Kiverte a biztosítékot a trükközés, márciustól új világ jön a magyar boltokban
Buksza blog | 2024. február 15. 19:04
Számos élelmiszer jelentős változáson ment át az elmúlt időszakban: több készítmény kiszerelése kisebb lett vagy a minőségi összetevők aránya csökkent, az áruk azonban nem lett alacsonyabb. Egy felmérés szerint ez a jelenség többféle terméket is érint a brit boltokban.
Vásárló Így növelheted a webáruházad konverziós arányát
Márkázott tartalom | 2024. február 14. 12:55
  Az online marketing stratégia nagymértékben befolyásolja a webshopod sikerességét. Az eszközeivel csökkenteni lehet a kosárelhagyást, és meg lehet szilárdítani az ügyfélkört. Ebben a cikkben hatékony technikákat mutatunk, amelyekkel növelni tudod a webshopod teljesítményét.
Vásárló Készpénzt a balesetért: a Tescótól akartak lopni, csúnyán ráfáztak
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. február 13. 16:55
Nem túl okos bűnözők úgy látták, hogy a Tesco profitjából nekik is juthatna egy kevés, pontosabban nem is olyan kevés, ha rá tudnák szedni az áruházláncot. Trükkjük azonban átlátszónak bizonyult.
Vásárló Új korszak indult a tartós tejeknél
Buksza blog | 2024. február 12. 16:26
A műanyagszemét egyik legnagyobb forrása a tejtermékek csomagolására használt palackok és tégelyek sokasága, ám ezek eltüntetésének terén elkezdődött valami. 
Vásárló Kíméletlenek lesznek a boltláncok, a diszkontok kezében van az adu
Buksza blog | 2024. február 12. 12:33
Az európai áruházláncok nehéz időszakot zártak, de még mindig problémákkal kell számolniuk egy friss felmérés szerint, amely a diszkontoknak jósol szebb jövőt.
Vásárló Ha sportolsz, mindig legyen nálad egy kulacs folyadék!
Márkázott tartalom | 2024. február 12. 10:09
Ha sportolsz, fogyókúrázol vagy aktív mozgást végzel, nagyon-nagyon fontos közben odafigyelned a megfelelő hidratálásra. Erre minden évszakban szükség van, de különösen nyáron, vagy ha meglehetősen sokat edzel. 
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG