<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Ha a házunkon kívülre tervezünk lépcsőt, akkor mindenképp érdemes alaposan fontolóra vennünk a megfelelő alapanyagok kiválasztását, hogy valóban a kívánt végeredményt kapjuk. Ehhez azonban több szempontot is figyelembe kell vennünk, hiszen a kültéri viszonyok néha elég szélsőségesek, éppen ezért az ide tervezett lépcsőnek komoly kritériumoknak kell megfelelnie. Nézzük meg tehát, mire is érdemes pontosan odafigyelnünk az anyag választásánál.

Hőmérsékletváltozás

A kültéri hőmérséklet jóval ingadozóbb és ráadásul elég széles skálán változik a beltérihez képest. Ezért kiemelten fontos, hogy az ide tervezett lépcső megfelelően ellenálljon ennek. A fából készült darabok pontosan ezért nem tartoznak a legjobb megoldások közé, hiszen a lépcsőnek nem csupán az időjárás viszontagságainak kell ellenállnia, de a közlekedők súlyának is. Nem véletlen tehát, hogy a különféle teraszokhoz a fagyálló betonból készült lépcsők a legelterjedtebbek, míg a kívülről megközelíthető tetőtéri bejárók esetében a fémből készült darabok. Előbbi esetében is vasbetont szoktak leginkább alkalmazni, azonban a tetőtéri bejáróknál ennek a kivitelezése túl lassú és költséges lehet. Így tehát nem csodálkozhatunk azon sem, ha a gyorsan és olcsón összeszerelhető fémlépcsők jóval ideálisabbak utóbbi esetben.

Csapadék

A csapadék szintén egy olyan tényező, amely nagyban befolyásolja megfelelő alapanyagok kiválasztását a lépcsőépítés esetében. Szintén a fém- és a betonlépcsők azok, amelyek ilyenkor valóban jól szuperálnak – tehát a faanyagok a csapadék szempontjából is kerülendőek. A fémlépcsők esetében, ha szeretnénk gondoskodni a csapadék elleni védelemről, akkor az alumínium, de még inkább az acél jelenti a legjobb választást. Viszont a vasszerkezetű konstrukciók is megfelelőek lehetnek, ha azok megfelelő felületkezeléssel rendelkeznek, tehát olyan festéssel, amely megóvja őket a rozsdától. A fagyálló betonlépcsők önmagukban is jól ellenállnak a csapadéknak, viszont ha burkolót szeretnénk rájuk, akkor feltétlen olyan csúszás- és fagyálló típust válasszunk ebből, amely az erősebb igénybevételt is jól bírja.

Árak

A kültéri lépcső árak sok mindentől függhetnek, a két leginkább meghatározó tényező ilyenkor viszont leginkább az anyagválasztás, valamint az építtetni kívánt lépcső mérete. Ezen felül természetesen az építési felület helye is meghatározó, hiszen nem mindegy, hogy a betonalapot milyen területen kell kivitelezni. A fémből készült lépcsők mind az alapanyag, mind a szerelési díj tekintetében kedvezőbb árakkal kecsegtetnek. Ezek viszont nem igazán mutatnak jól a különféle teraszok esetében, ráadásul, ha csupán pár lépcsőfokra van szükségünk, akkor gyakran egyedi tervezésre lehet szükség, amelynek már jóval költségesebb. Természetesen az árak tekintetében sokat számít az is, hogy ki a kivitelező. Éppen ezért mindig olyan szakembert válasszunk, aki elismert a saját szakmájában, és garantáltan korrekt árazás mellett hajlandó az adott munkát kivitelezni.

Címkék: Vásárló

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló A nap képe: ezer forintért adják a tejet ebben a budapesti áruházban
Privátbankár.hu | 2022. november 25. 18:01
Bio és 3,5 százalékos, de az ártól akkor is lehidaltunk. 
Vásárló A karácsonyi ajándékon is spórolnak a magyarok
Privátbankár.hu | 2022. november 17. 14:53
Kevesebb ajándékot vesznek a magyarok idén karácsonyra, és 7 százalékuk senkinek nem ad ajándékot - derült ki a Yettel országos reprezentatív kutatásából.
Vásárló Néhány nap, és ajándékot kapnak a magyar autósok
Privátbankár.hu | 2022. november 16. 14:19
Csökken a tankolás ára.
Vásárló A LEGO® a felnőttek arcára is mosolyt csal
Márkázott tartalom | 2022. november 15. 08:32
Ha Neked is fejtörést okoz a karácsonyi ajándékok kiválasztása, segítünk. Mit szólnál valamihez, ami játékos örömöt szolgáltat, megmozgatja a kreatív gondolatokat és lehetőséget kínál a humoros énetek kiélésére? A LEGO nem csak a gyermekek játékszere; minden felnőtt számára létezik hozzá illő készlet, legyen szó járművekről, művészetről és dekorációról, filmekről vagy videójátékokról. Lepd meg a szeretteid és élvezzétek a közös játékot!
Vásárló Az otthon és a kert gondozásához nélkülözhetetlen eszközök
Márkázott tartalom | 2022. november 13. 08:52
Amikor egy lakásról vagy házról, és a hozzá tartozó kertről gondolkodunk, általában nem az az első gondolatunk, hogy milyen szerszámokra és szerszámgépekre lesz szükségünk a karbantartásához. Pedig számtalan olyan eszköz van, ami nélkül nem tudjuk megoldani még a legegyszerűbb feladatokat sem. Nézzük, milyen dolgok nélkülözhetetlenek a ház körül!
Vásárló A húsdaráló és a legfontosabb alkatrészei
Márkázott tartalom | 2022. november 12. 09:44
A darált húsos ételeket imádjuk. Össze is fut a nyál a számban, ha a rakott spagettire vagy a bolognai spagettire gondolok, de az egytálételeket is bármikor szívesen tálaljuk otthonunkban. Azok számára, akik friss alapanyaggal szeretnének dolgozni, elengedhetetlen a húsdaráló.
Vásárló A nap képe: újabb boltban korlátozzák a tojásvásárlást
Privátbankár.hu | 2022. november 12. 09:40
Kollégánk a Reál boltjában járva látta ezt a figyelmeztető táblát.
Vásárló Készülnek a nagy lakásfelújítási tervek?
Márkázott tartalom | 2022. november 11. 09:48
Sokszor észre sem vesszük, hogy mennyire ráférne az otthonunkra egy alapos tatarozás, hiszen a forró nyári hónapokban sokkal többet tartózkodunk kint a szabadban, és leginkább csak akkor szembesülünk az otthonunk hiányosságaival, amikor az ősz és a tél bezár minket a négy fal közé.   Ilyenkor akad ugyanis időnk arra, hogy alaposan szétnézzünk, és mivel a hideg esték amúgy is kuckózással telnek, jobban felerősödik bennünk a vágy, hogy tovább csinosítsuk az otthonunkat.
Vásárló Árstop: néhány nap haladékot kaptak a boltok
Privátbankár.hu | 2022. november 10. 17:07
November 14-ig nem büntetnek a krumpli és tojás árstopok megsértése miatt.
Vásárló Katasztrofálisan gyenge a forint, hirdess inkább euróban!
Márkázott tartalom | 2022. november 9. 14:13
Úgy látszik nincs remény a 400 forint alatti euróra, hiszen az elmúlt napokban is épphogy csak benézett 400 alá a forint. Az utóbbi időszak átmeneti erősödése az euróval szemben már megtorpant. Így akár megtakarításról, akár befektetésről van szó, érdemes euróban gondolkozni. És ha eladó ingatlanunk van, az árfolyam kockázat elkerülése érdekében érdemes azt is euróban értékesíteni. 
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG