<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Az emlősök osztályának egyik legnépesebb rendjét a rágcsálók alkotják. Folyamatosan rágnak valamit, és emiatt folyamatosan is kopnak a fogaik, amelyek azután persze ismét megnőnek. Nagyon szorosan összetartanak egyes közösségeik, ez pedig nem mindig kedvező az emberekkel egy területen honos fajok esetében. 

Igen sok fertőzés terjedéséért bizonyos rágcsálófajokat tesznek felelőssé, éppen emiatt is érdemes ellenük felvenni a harcot. Nemcsak vidéken, hanem bizony a nagyvárosokban is, ahol szennyezhetik az ivóvizet, az élelmiszereket. Még az általuk beszennyezett por is okozhat megbetegedéseket.

Gátold meg, hogy bejussanak!

Ahogy rendőrt sem lehet minden tolvaj ellen kirendelni, úgy nincs annyi macska, amely az összes rágcsálóval elbánna. A Mentool.hu rágcsáló elleni remek termékeket forgalmaz, amelyekkel sikeresen veheted fel a harcot ezek ellen a kártevők ellen.

Védekezhetsz úgy, hogy a bejutásukat próbálod meggátolni alumíniumból gyártott szúnyoghálókkal vagy ponthegesztett hálókkal. Ha a megfelelő helyre és szakszerűen helyezed ezeket fel, akkor nem sok esélyt adsz a kisebb méretű rágcsálófajoknak arra, hogy nálad töltsék meg a bendőjüket.

Beltéri küzdelem

Más a helyzet, ha már azt veszed észre, hogy apró lábaikon már bent szaladgálnak a te területeden. Igen gyakori lehet ez, amikor melegebb helyet keresnek maguknak a kis családok. Ilyen esetekben fontos, hogy mielőbb beszerezd a megfelelő eszközöket, mert nagyon gyorsan képesek ezek az állatok szaporodni, és nem mindegy, hogy kisebb vagy már egy hatalmas haddal kell szembeszállni! Az egér évente hat alkalommal fial, és általában 4-6 kölyök jön világra egyszerre. Hatalmas a szám, ugye?

Sokan a kíméletesebb megoldásban hisznek, számukra az élvefogók jelenthetik a megfelelő megoldást. Csak bele kell csalogatni a példányokat, majd jó messze az otthonunktól kiengedni belőle. Mind beltéren, mind pedig kültéren alkalmazhatóak ezek a csapdák.

Talán a legrégebben alkalmazott módszer - a puhatappancsos barátaink segítségén kívül - a csalétkes, felhúzós szerkezet, amelynek a kimenetele nem szokott a gyenge idegzetűeknél igazán nagy tetszést kiváltani. A hatása azonban visszafordíthatatlan.

Hatékony szerek

Léteznek méregtartós dobozok is, amelyekkel nagyon hatékonyan megszabadulhatsz a hívatlan és kellemetlen vendégektől. A pép is garantálja a sikeres egyedirtást, ez az egyik legkönnyebben fogyasztható irtószer. Erősen vonzza mind az egereket, mind pedig a sokkal tekintélyesebb méretű patkányokat is. 

A különféle ragasztókkal is nagyon hatékonyan megtizedelheted a populációt, ráadásul ezek irtószermentesek, és a kellemetlen rovarok ellen is hatékonyan működnek. A rágcsálók, bár sokan nagyon kedvesnek találják őket, rendkívül komoly megbetegedéseket tudnak okozni. Ha nyomokat észlelsz, azonnal kezdj védekezni, és légy nagyon óvatos!

Címkék: Vásárló

Vásárló Elérhető energiatakarékos megoldások
Márkázott tartalom | 2023. január 30. 09:22
A 21. században egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk arra, hogy megóvjuk a teremtett világot, takarékoskodjunk az energiákkal, tesszük mindezt azért, hogy legyen mit hátrahagynunk az utánunk jövő generációknak. 
Vásárló Különleges ékszerkollekciók
Márkázott tartalom | 2023. január 25. 10:23
  Évről évre különleges ékszerkollekciók jönnek divatba. Jellemzően ezeket a márkákat híres emberekkel, celebekkel reklámozzák, így hamar igen népszerűek lesznek.
Vásárló Üzleti öltözködés – Tényleg ennyire bonyolult?
Márkázott tartalom | 2023. január 22. 10:44
Öltöny vagy ing farmerrel? Magassarkú vagy sportcipő? Az üzleti dresszkódok sűrű eredjében nem nehéz eltévedni. A különféle ruhadarabok mellett a karórák, a zoknik, a retikülök és a márkás szemüvegek pedig csak tovább bonyolítják a helyzetet. Azonban néhány egyszerű szabály megtanulása sokkal könnyebbé teheti a dolgunkat.
Vásárló Mire figyeljünk egy sportfogadási portálnál?
Márkázott tartalom | 2023. január 20. 12:24
A sportfogadás szinte egyidős a versenyszerű sportok megjelenésével. Sok mindenben fogadhatunk, akár egy szívességet is vállalhatunk vereség esetén, de a legtöbben pénzben játszanak. Ma már nem kell elsétálni a legközelebbi lottózóba, hanem könnyedén, egy internetes weboldal megnyitásával el is kezdhetjük a játékot.
Vásárló A legjobb játékok a gyerekeknek
Márkázott tartalom | 2023. január 19. 18:54
Nem csak szórakoztatnak, fejlesztenek is.
Vásárló Milyen előnyei vannak a saját cég indításának?
Márkázott tartalom | 2023. január 19. 13:31
Milyen kérdésekre kell választ keresnünk?
Vásárló A GVH-nak is szúrja a szemét, ami a hazai élelmiszerüzletekben megy
Privátbankár.hu | 2023. január 18. 14:06
Éppen ezért vizsgálják az élelmiszer-kiskereskedelmi piaci szektort annak ellenőrzésére, hogy az élelmiszerárak kiugró emelkedésében közrejátszhatott-e versenyjogsértés vagy versenytorzulás.
Vásárló Hogyan élik túl a telet a vadállatok?
Márkázott tartalom | 2023. január 18. 12:50
Bemutatjuk, milyen stratégiákat alkalmaznak. A tél nehéz időszak lehet a vadon élő állatok számára, de sok faj hatékony stratégiát dolgozott ki a hideg hónapok túlélésére. Ezek az alkalmazkodási módok hozzájárulnak a fajták fennmaradásához.
Vásárló Mire jó a probiotikum?
Márkázott tartalom | 2023. január 16. 11:04
Sokat olvashatunk a probiotikumokról, és azok jótékony hatásairól. Azonban a legtöbben még mindig legfeljebb az antibiotikum kúra mellé alkalmazzák őket, vagy éppen akkor sem. 
Vásárló Az úti cél: Anglia
Márkázott tartalom | 2023. január 15. 12:43
Ahol a teát tejjel isszák, a villanykapcsolók fordítva működnek, és az autók a bal oldalon közlekednek, ez a különc és különleges Anglia, ahol a fürdőszobában két külön csapból folyik a hideg és a meleg víz.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG