TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
Végre lerántották a leplet az új okostelefonról, ráadásul egy teljesen új termékcsaláddal is bővített a keresőóriás.
Forrás: madeby.google.com

Ahogy arról már tegnap is írtunk a Privátbankár.hu-n, nagy bejelentést tett a Google – a Made by Google névre keresztelt esemény keretében (ami egyben a termékek gyűjtőneve is lett) végre kézzel fogható formábban láthattunk egy sor új terméket, amikről még májusban tett említést a vállalat. Ezek közül is csokorba szedtük a legfontosabbakat – lássuk, mivel teszi élménnyé az életünket ezentúl a Google?

Ez már majdnem JARVIS – megjött a Pixel

Talán a show fénypontjának lehet nevezni az új telefon leleplezését, a Pixel és a Pixel XL a 2010-ben indított Nexus-szériát váltja majd ki. Amellett, hogy egy bivalyerős eszközt kapunk (mindkét verzióban egy Snapdragon 821-es processzor ketyeg), a kamerákat is egy új, HDR+ változatra cserélték, ráadásul a telefonok egy teljesen új Android operációs rendszeren (Nougat 7.1) futnak, ami már kompatibilis a – szintén most bemutatott – virtuális valóság szemüvegükkel, a Daydreammel. A telefonokat a HTC fejlesztette, a dizájn és a beltartalom a Google-t illeti – és ebből kaptunk bőven.

A Pixel ugyanis az első olyan telefon, ami már a vállalat beépített mesterséges intelligenciájával, a Google Assistanttal érkezik, fűzte hozzá az előadáson Rick Osterloh, a Google hardware üzletágának új vezetője. Az asszisztens hangparanccsal (is) aktiválható, onnantól kezdve pedig lesi minden szavunkat (beleértve a beszélgetéseket is). A korábbi keresések és parancsok alapján lassan megtanulja a szokásainkat, így idővel teljesen belesimul az életünkbe, és ad tanácsokat – például javasol éttermet vagy esti programot. Az asszisztens mellett korlátlan felhő-tárhelyet is kapunk.

Mibe fog ez kerülni?

A kisebb, 32 Gb tárhelyes Pixel valahol 649 dollárnál kezdődik majd, ez a tárhely növelésével 749 dollárig megy fel. A Pixel XL innen indul, de száz dollárral többért ebből is kaphatunk 128 giga belső tárhelyet. Ha csomagban vesszük a Daydreammel, az plusz 79 dollár.

Intelligens otthon – Wifi, Home

Az okos otthonokban gondolkodóknak is tartogatott meglepetést a bejelentés, igaz, itt sem a Google találta fel a spanyol viaszt: a Google Wifi névre keresztelt jelerősítő elődjét, az Eeró-t és a Google Home-ot megelőző Echót már rég piacra dobta az Amazon, emlékeztet a Verge cikke. A Google úgy döntött, lenyúlja és tovább gondolja a kezdeményezést – de legalábbis olcsóbbá teszi. Ez történt a Wifivel, az Eeróhoz képest mintegy hetven dollárt tudtak lefaragni az árból.

Az asztalon is elfér a Google Home. Forrás: madeby.google.com

A Google Home azonban már nagyobbat villant, mivel ez is az új mesterséges intelligenciára épít. Az „okos házimozi-rendszernek” tűnő eszköz valójában szintén egy hangparanccsal működtethető kütyü, amit elsősorban zenelejátszásra használhatunk, de összekötve a házban található többi okos eszközzel – például a termosztáttal vagy a telefonunkkal – egy sor egyéb funkciót is képes ellátni: beállíthatunk magunknak egy emlékeztetőt, fel-lekapcsolhatjuk a lámpát, vagy egyszerűen feljebb tekerhetjük a fűtést. Anélkül, hogy fel kéne állni a székünkből.

Új élmény a videózásban – itt a Daydream és a Chromecast Ultra

A VR (virtual reality, virtuális valóság) technológia több gyártónak is a szíve csücske, elég csak a már kapható Oculus Riftre vagy a HTC Vivera vagy a Samsung Gearre gondolni, most azonban a Google is beszállt a versenybe a saját eszközével, a Daydreammel. A headset a belehelyezett telefont használja képernyőnek (ez lényegesen lefaragja az árát is), a zavartalan filmnézés mellett játékhoz is használható.

Forrás: madeby.google.com

Szintén a zavartalan mozizás vagy zenehallgatás élményére épít a Chromecast Ultra. A „tévéokosító” kis HDMI számítógép valójában az eszközök közötti streamelést teszi lehetővé, az új eszközzel pedig most már 4K-ban is átdobhatunk valamit a tévé képernyőjére a telefonunkról vagy a számítógépünkről, hogy ott folytassuk a mozizást. Az Ethernet csatlakozóval ráadásul az eddigi „buta tévén” is tudunk majd internetezni.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló Újra visszajöhet az idősek vásárlási idősávja
Privátbankár.hu | 2020. november 23. 10:47
Az Idősek Tanácsa javasolja.
Vásárló Hagyományos vagy modern karikagyűrű?
Márkázott tartalom | 2020. november 18. 10:35
Milyen is az a hagyományos karikagyűrű? Mivel érdemli ki egy gyűrű ezt a titulust, és mitől válik modernné? Ezekre keressük ma a választ, és ezzel talán segítünk abban, hogy ki tudd választani azt is, hogy hozzád melyik stílus áll a legközelebb.
Vásárló Ragyogó tisztaság a HORECA szektorban is!
Márkázott tartalom | 2020. november 16. 12:22
A vendéglátóipar egyes szegmenseiben, az éttermek, a szállodák és a kávéházak személyében, azaz a HORECA szektorban kifejezetten fontos a vendégek számára a higiénikus és egészséges környezet biztosítása. Hiszen ahol az ember alszik és ételeket vagy italokat fogyaszt, ott érzékenyebb a megfelelő higiéniára. Amennyiben ezzel nincsen megelégedve, akkor többször garantáltan nem fogja látogatni az adott helyszínt, és más lehetőség után néz.    Az ő helyzetében könnyű a váltás, míg a szektorban tevékenykedő szálloda, kávéház vagy étterem hírneve egyetlen rossz tapasztalat hatására is romolhat. Ennek tükrében érdemes beszerezni a legideálisabb ipari tisztítószereket, hiszen jó minőségű szerek segítségével képes az ember biztosítani a megfelelő higiéniát és elégedetté tenni a vendégeit. 
Vásárló Ne féljen a budapesti költözéstől! Így néz ki a költöztetés egy profi csapattal
Márkázott tartalom | 2020. november 15. 12:43
Sajnos a legtöbben félnek a költözéstől. Akik nem vesznek igénybe költöztető cégtől segítséget, azoknak többféle félelmük is van. Egyrészt attól félnek, hogy hogyan fogják kilogisztikázni az egész fuvart. Gondolok itt a segítőkre, a parkolásra, a fel-le cipelésre, a sérülésmentes szállításra, stb. Ez mind-mind jogos félelem, mert nem profi költöztetők végzik a költöztetést, a pakolást, a rakodást.   Akik viszont költöztető segítségét veszik igénybe, részben másfajta félelemmel rendelkeznek. Persze ők is félnek attól, hogy valóban épségben meg fog-e minden érkezni, vagy megérkezik-e egyáltalán minden. Attól is tartanak, hogy a felpakolás pillanatában valóban meg fog-e érkezni a teherautó, és megkezdik-e a felpakolást. És természetesen ott van a végösszegtől való félelem, nehogy többe kerüljön, mint amire számítanak. Nézzük, hogy miért érdemes költöztető cég segítségét kérni, és kis körültekintéssel miért alaptalanok a félelmek!
Vásárló Így lehet megoldani házilag a gumicserét a robogón
Márkázott tartalom | 2020. november 14. 17:55
Mi szükséges ahhoz, hogy a robogó gumicseréje akár önállóan, házilag is megoldható legyen? Ezt a kérdést fogjuk részletesen megválaszolni ebben a bejegyzésben. Megnézzük a műveletet indokoló tényezőket, a beavatkozás eszközigényét, illetve a leghasznosabb tudnivalókat a robogó gumicseréjére vonatkozóan. Szóval, amennyiben előszeretettel javítjuk és tartjuk karban a motorunkat önállóan, akkor a házilag történő gumicserét is sikeresen oldhatjuk meg.
Vásárló Szigorítások - mit léptek a vidéki városok?
Privátbankár.hu / MTI | 2020. november 12. 18:18
Több helyen is korlátozták, hogy egy időben hányan tartózkodhatnak a piacokon. Van, ahol újra bevezették az idősek vásárlási idősávját.
Vásárló A magyar GDP háromnegyedét költötték el pár nap alatt két áruházban
MTI | 2020. november 12. 08:19
Majdnem kéthetesre húzták el a szinglik napját, és egyébként is pörög az internetes vásárlás - el is költötték pár nap alatt a tavalyi éves magyar GDP háromnegyedét két áruházban.
Vásárló Sehol sincs már a fekete péntek: ma van a legnagyobb vásárlási őrület
MTI | 2020. november 11. 06:43
Úgy tűnik, hogy nem a fekete péntek lesz idén sem a vásárlók legnagyobb ünnepe, hanem a szinglik napja: már a felvezető időszakban megdőlt a tavalyi rekord az Alibabán.
Vásárló A jövő innovatív technológiái egy helyen: Moon Store
Márkázott tartalom | 2020. november 10. 13:10
Most egy olyan hazai céget fogok bemutatni neked, ahol felismerték, hogy a jövő elkezdődött. A Moon Store azért jött létre, hogy globális, vezető, innovatív márkák termékeit hozza el Magyarországra. Olyan termékeket, melyekről egyszerűen bűn lenne lemaradni.    Fókuszban az innováció és a minőség, valamint a kiváló felhasználói élmény. Ezeket az igényeket, elvárásokat, vágyakat veszik figyelembe egy-egy innovatív termék forgalmazásának megkezdésekor. Ha szeretnél betekinteni a jövőbe, jó helyen vagy, ugyanis a Moon Store elhozta számodra is a jövő innovatív technológiáit. Lássuk, hogy az Anker cégcsoport milyen innovatív termékeit érheted el immár te is Magyarországon az otthon, biztonság és szórakozás területén.
Vásárló A szigorítások előtti utolsó nagybevásárlás: éves mélypont közelébe estek az élelmiszerárak
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2020. november 9. 17:01
Tovább lassult az élelmiszerárak emelkedésének tempója: a Privátbankár novemberi Árkosár-felmérése alapján idei mélypontja közelébe esett egy átlagos család havi nagybevásárlásának ellenértéke - hosszú idő után először egyetlen terméknél sem mértünk kiugró éves áremelkedést. Az előző hónaphoz képest pedig 5,5 százalékkal olcsóbb lett a nagybevásárlás. Kérdés, hogy a frissen bejelentett, a kiskereskedelmet is érintő szigorítások hogyan befolyásolják majd az élelmiszerárakat az év hátralévő részében.
Friss
hírlevél