<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Google
Részvény / Deviza / Áru Nem erősíti tovább az MNB a forintot, a Google kriptokártyát készít
Eidenpenz József | 2022. január 20. 12:18
A tegnapi technológiai vérengzés után már korrekcióról beszélnek a Nasdaq-on, de ma egyébként is javulni látszik a helyzet. Végre jött pár kedvező banki gyorsjelentés, és Kína is stimulálja a gazdaságát. Az energiafaló bitcoin-bányászat betiltását sürgetik, közben a Google egy olyan kártyán dolgozik, amelynek segítségével kriptodevizánkat elkölthetjük.
Vállalat Ennél több kell: mire elég a Facebook és a Google által felajánlott pénz a médiában?
Kollár Dóra | 2021. június 13. 17:15
Az egyre növekvő nyomás hatására a Facebook és a Google közel 600 millió dollárt különített el a hírszolgáltatók támogatására világszinten, így több ezer médium kapott pénzügyi és más jellegű, például oktatási támogatást.
Vállalat Technológia és sajtószabadság: Egy egészséges demokráciának szüksége van egészséges újságírásra
Pásztor András | 2021. március 15. 06:54
1848. március 15-én mi magyarok a szabadságot, az autonóm, nemzeti önállóságon alapuló polgári öntudat kifejeződését ünnepeljük. A 173 évvel ezelőtti, márciusi ifjak által összeállított 12 pont első helyén ez állt: "Kivánjuk a’ sajtó szabadságát, censura eltörlését." Mit jelentenek ma, a 21. században ezek a szavak? Ki és mi veszélyezteti ma a sajtó szabadságát, mit is jelent ma a cenzúra? Ezekre a kérdésekre rendhagyó módon Brad Smith, a Microsoft elnökének pénteken, az amerikai Kongresszus albizottságának meghallgatásán tett tanúvallomását idézzük válaszul, mert olyan állításokat fogalmaz meg, amelyek egyszerre időtállók és reflektálnak az aktuális helyzetünkre, nemcsak Magyarországon, de szerte a világon. 1848. március 15-én ugyanis a haza és a haladás ügye még nem mondott ellent egymásnak, harmonikus egységben fonódtak össze. Erre lenne ma is szükség.
Vállalat Az EU is feldarabolással fenyegeti a Big Tech cégeit
Pásztor András | 2020. december 15. 13:48
A múlt héten már több csapást is mértek az EU és az Egyesült Államok különböző szervezetei a Facebookra és a Big Tech többi cégére. Ma újabb fenyegetéssel kénytelenek szembenézni a legnagyobb digitális cégek: az EU új szabályozási tervei szerint az ismételt szabályszegések következményeként fel is darabolhatja a multikat.
Vállalat Össztűz zúdul a Facebookra
Pásztor András | 2020. december 12. 11:02
Az elmúlt napokban ismét egyre több hír jelent meg arról, hogy mind az EU, mind az Egyesült Államok több fronton is beveti a nehéztüzérséget a világ legnagyobb közösségi médiát üzemeltető tech cége ellen. A folyamat évekkel ezelőtt indult, ám sokáig nem lehetett tudni, mennyire komolyak ezek megrendszabályozási szándékok. Most úgy tűnik, tényleg betelt a pohár a nyugati világ két leghatalmasabb szervezeténél.
Makro / Külgazdaság Felemás ítéleteket hozott a magyar ügyekben az Európai Bíróság
Gyévai Zoltán - Brüsszel | 2020. március 3. 15:19
A távközlési és a bolti kiskereskedelmi különadót jogszerűnek, a magyar reklámadóhoz kapcsolódó szankciórendszert viszont összeegyeztethetetlennek minősítette három külföldi cég által benyújtott keresetről hozott ítéleteiben kedden az Európai Bíróság.
Vállalat Gond van a Google-nak kiszórt magyar óriásbírsággal
Privátbankár.hu | 2020. március 3. 12:21
A Google egymilliárd forintos bírsága ütközik az uniós joggal az illetékes hatóság szerint. Egy másik ügyben viszont igazat adott a kormánynak az EU-s bíróság.
Részvény / Deviza / Áru Újabb cég lépte át az 1000 milliárdos álomhatárt
Privátbankár.hu | 2020. január 18. 07:04
Sokáig elképzelhetetlen volt, hogy egy vállalat elérje az 1000 milliárd dolláros szintet. Az immár tíz éve tartó tőzsdei szárnyalás azonban több társaságot is az álomhatár közelébe vitt. Nem elsőként, de immár a Google holdingcége, az Alphabet is át tudta lépni.
Részvény / Deviza / Áru Tovább alkothatnak a Google zsenijei, őrült vágtában az OTP
Eidenpenz József | 2019. december 4. 18:59
Meglepően hirtelen távozott a Google három alapítója közül kettő a társaság felső vezetői közül. Az azonnali hatályú szakítást egyelőre jól fogadta a tőzsde, mert lehet, hogy a műszaki zseniknek az adminisztratív teendők hiánya egyenesen szárnyakat ad. Meglepően hirtelen kilábaltak a tőzsdék az eheti gödörből is, az OTP ára valósággal robbant.
Makro / Külgazdaság A Google felveszi a kesztyűt a fake news ellen
Privátbankár.hu | 2019. november 23. 09:03
A Google a továbbiakban meg kívánja szüntetni azt a gyakorlatot, hogy érdeklődés, vagy éppen e-mail cím alapján szűrhessék a politikai hirdetők az online felhasználókat - jelentette be a cég, így készülve a december 12-i nagy-britanniai általános választásokra.
Részvény / Deviza / Áru Fekete péntek – most már ugye tényleg nulla lesz a bitcoin ára?
Eidenpenz József | 2019. november 22. 16:25
Egy nap alatt tíz százalékot esett a bitcoin ára, ami november elejétől már összesen 23 százalék. A magyarázatot lehet, hogy megint Kínában kell keresni, vagy a bányászoknál. de az is lehet, hogy csak sok befektető elfáradt, és biztonságra törekszik. Egy éve azonban sokkal csúnyább zuhanás volt.
Részvény / Deviza / Áru Dark weben árult jelszavak, akadozó játékok – döcögve indul a nagy streaming-forradalom
Eidenpenz József | 2019. november 21. 19:02
Esnek a tőzsdék, köztük a BUX index is, és megint gyengébb a forint. Több cég indított streaming szolgáltatást, így online televíziót vagy játékplatformot az utóbbi hetekben, de eddig mindegyikkel van valami baj. A forradalom akadozva indul, ahogyan az animációk vagy filmek megjelenítése is.
Vállalat A Google titokban amerikaiak millióinak egészségügyi adatait szerezte meg
Privátbankár.hu | 2019. november 12. 08:10
A techóriás laboratóriumi eredményekhez, orvosi diagnózisokhoz és kórházi ápolási dokumentumokhoz jutott hozzá egy egyébként törvényesnek látszó akcióban. Az adatokat a cég közlése szerint egy új szoftver kidolgozásához használják fel, és ez szerintük a betegeknek csak jó lesz - de attól még egyiküket sem kérdezték meg, hogy hozzájárulnak-e az információk továbbadásához.
Makro / Külgazdaság Postapalotába költözik a müncheni Google
Privátbankár.hu | 2019. október 31. 17:06
Az amerikai informatikai óriáscég megszerzett egy több százmillió euró értékű ingatlant a bajor tartományi főváros központjában, és ezernél is több új munkatárs felvételét tervezi.
Vállalat Felemásan sikerült a Google anyacégének éve
Privátbankár.hu | 2019. október 29. 08:10
A várakozásokat meghaladó bevétellel zárta a harmadik negyedévet az Alphabet, a Google anyavállalata, amelynek ugyanakkor a becsültnél kisebb lett a profitja.
Vállalat A Google bejelentette a kvantumfölényt
Privátbankár.hu | 2019. október 24. 09:31
Állításuk szerint kvantumszámítógépük 200 másodperc alatt végzett el egy számítást, ami a világ legnagyobb teljesítményű szuperszámítógépének is 10 ezer évébe telt volna.
Makro / Külgazdaság Megint leleplezték a Google-t, hogy nem érdekli a környezetvédelem
Privátbankár.hu | 2019. október 11. 16:01
A Google jelentős összegekkel támogat az éghajlatváltozást tagadó szervezeteket, miközben azt hirdeti, hogy a környezetvédők oldalán áll. A Google azzal válaszolt a Guardian megállapításaira, hogy a vállalat igen környezettudatosan, évek óta károsanyag-kibocsátás nélkül dolgozik.
Makro / Külgazdaság Klímasztrájk – a technológiai cégek előre menekülnek
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 20. 13:52
Előre kívánnak menekülni a nagy technológiai cégek, és a péntekre tervezett világméretű klímasztrájk előtt megpróbálnak olyan zöld vállalásokat tenni, mellyel talán elejét vehetik, hogy saját munkavállalóik is az utcára vonuljanak a megmozdulás részeként.
Részvény / Deviza / Áru Jönnek az új Apple-modellek, visszatér a főinkvizítor
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 10. 18:59
Keményvonalas ellenfelet kaptak a multik, egy olyan személy kerül az EU digitális ügyekért felelős vezetői székébe, aki korábban már súlyos büntetéseket szabott ki rájuk. Az USA-ban is versenyjogi eljárásokat kezdeményeztek a Facebook és a Google ellen. Az Apple is célkeresztbe kerülhet, ma viszont új telefonokat és üzleti modellt mutat be.
Vállalat Amerikai trösztellenes vizsgálatok a Google ellen
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 10. 07:58
Negyvennyolc amerikai tagállam trösztellenes vizsgálatot indított a Google ellen - jelentette be Ken Paxton texasi ügyész Washingtonban.
Vállalat Hivatalosan is kikelt a francia techadó ellen az Amazon, a Google és a Facebook
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 22. 17:01
A nagyvállalatok egyoldalúnak és diszkriminatívnak bélyegezték a digitális sarcot, és a visszavonására szólították fel Párizst. Donald Trumpnak sem tetszik az újítás, ő máris válaszcsapásokkal fenyegetőzik, bár a techcégek erről azért lebeszélnék.
Makro / Külgazdaság Korlátozta a Google-t az orosz távközlési hatóság
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 11. 19:46
Felszólította a Google-t az orosz tömegtájékoztatási és távközlési hatóság (Roszkomnadzor), hogy állítsa le a tulajdonában lévő YouTube-on az Oroszországban törvényellenesnek minősített tömegmegmozdulások hirdetését.
Részvény / Deviza / Áru A nap slágere: még hatalmasabbak az internetes óriások
Eidenpenz József | 2019. július 26. 18:34
A Twitter, a Google, az Amazon gyorsjelentése is ma érkezett, a háromból kettő jó eredményei nyomán óriásit ugrik a tőzsdén. Az idén az internetes óriások különbözőségeik ellenére egyben megegyeztek: mindegyik részvénye két számjegyű emelkedést ért el a tőzsdén. Még a csúcsokat döntögető Nasdaq indexet is lekörözték.
Makro / Külgazdaság Büntetővámokkal válaszolhat az USA a francia techadóra
Privátbankár.hu | 2019. július 11. 07:48
A nagy techcégeket, köztük az amerikai Google-t és Facebookot is sújtó új sarc bevezetéséről ma tárgyalnak Párizsban. Ezt Washington aggódva figyeli: vizsgálatot indítanak a várható hatásairól, és ha úgy ítélik, nem fair, jöhetnek a válaszcsapások.
Vállalat 2,5 milliárd forint maradhatott a Google és a Facebook zsebében a be nem fizetett reklámadó miatt
Privátbankár.hu | 2019. június 27. 17:18
Komoly összeget vihettek ki az országból az amerikai techóriások tavaly.
Vállalat Reagált a Huawei a bojkotthullámra
Privátbankár.hu | 2019. május 20. 11:42
A kínai vállalat a jövőben is folytatja készülékei biztonsági frissítését és szoftverszolgáltatásait.
Vállalat Itt az év üzleti szakítása? A Google dobja a Huawei-t
Privátbankár.hu | 2019. május 20. 07:34
A kínai techóriás többé nem férhet hozzá az Android frissítéseihez és új verzióihoz. Lehet, hogy a Huawei telefonjain elérhetetlenné válik a Gmail és a Play appáruház is. Mindezt Donald Trump rendelete miatt.
Makro / Külgazdaság Van egy ország, ahol már csak egy apró lépésre van a Facebook-adó
Privátbankár.hu | 2019. április 10. 13:16
Míg az Európai Unióban falnak ütközött a nagy techcégek megsarcolásának ügye, addig a francia parlament alsóháza már megszavazta a digitális adót.
Vállalat 95 millióan dolgoznak a Google-nak világszerte, fizetés nélkül
Privátbankár.hu | 2019. április 3. 12:51
Ők a local guide-ok, akik javítják a techvállalat térkép-szolgáltatásának pontatlanságait. A magyar önkénteseknek kinéz néhány friss feladat, mert szerdától ismét útnak indul a Google Maps utcaképeket rögzítő autója, hogy körbefotózza az ország hét nagyvárosát.
Részvény / Deviza / Áru Két részvény elintézte a DAX-ot, a BUX állta a sarat
Eidenpenz József | 2019. március 20. 18:52
A kereskedelmi háború réme, a készülő Fed-döntések miatt óvatosak a befektetők Amerikában. Európában nagyobb esést a német részvénypiac élt át, aminek főleg két nagyvállalat volt az oka. Itthon az OTP és a Mol ellensúlyozta a Richter zuhanását, a forint visszagyengült.
Vállalat Még egy gigabírságot kiszórtak a Google-nak
Privátbankár.hu | 2019. március 20. 12:39
Az Európai Bizottság szerint ismét visszaéltek a piaci fölényükkel.
Személyes pénzügyek Nézünk még Youtube-ot? Kemény lépésre készül az EU
Eidenpenz József | 2019. március 11. 20:15
Egy napra le fogják kapcsolni a Wikpedia német oldalait a készülő európai szerzői jogi törvény elleni tiltakozásul. Ha az Európai Parlament elfogadja az új jogszabályt, eltűnhet a Youtube-tartalmak jelentős része és sok kisebb weboldal, szolgáltató is hátrányba kerülhet. Kérdés, valami más, új technikával ki lehet-e játszani az új szabályokat. Jelentkezők biztosan lesznek rá. Putyin eközben valósággal saját internetet építene ki.
Vállalat Gyilkos drónokat fejlesztettek, csak erről nem szóltak nekik
Privátbankár.hu | 2019. február 5. 15:37
Tudtukon kívül alkalmazott katonai fejlesztésre dolgozókat a Google. A Pentagon számára kidolgozott projekt embereket és objektumokat különböztet meg drónfelvételeken, vagyis segít a célpontok azonosításában.
Vállalat Ekkora GDPR-bírságot még nem látott a világ: 16 milliárd forint
Privátbankár.hu | 2019. január 22. 14:45
A francia adatvédelmi hatóság (CNIL) január 21-én 50 millió eurós bírságot szabott ki a Google LLC-re.
Vállalat Büdös a Google-nek az uniós cikkadó, bezárhatják a hírgyűjtőjüket Európában
Privátbankár.hu | 2019. január 22. 11:40
Az egyre közelítő új, szerzői jogokat védő uniós törvény arra kötelezné a céget, hogy minden cikktöredék után, ami csak megjelenik a Google Newson, fizessen a médiakiadóknak. A techóriás ezt nem biztos, hogy lenyeli, bár jelezték: a híraggregátorukat sem szívesen vonultatnák vissza a kontinensen.
Vállalat Befenyítik a Facebookot és a Google-t, mert szórakoztak az adatainkkal
Privátbankár.hu | 2019. január 7. 20:20
2018-ban sorra derült fény olyan esetekre, amikor a Facebook, a Google és társaik visszaéltek a felhasználók személyes adataival. Ez az egyre erősebb európai ellenállás után most oda vezetett, hogy idén maga az amerikai vezetés rántja meg a pórázt, és importál bizonyos elemeket az EU GDPR-törvényéből.
Vállalat Ügyeskedés az adóparadicsomban: elképesztő összeget utalt át a Google
Privátbankár.hu | 2019. január 5. 12:11
Mintegy 19,9 milliárd eurót utalt át bermudai bejegyzésű leányvállalatának 2017-ben a Google egy holland fedőcégén keresztül, így csökkentve az Egyesült Államokban és Európában fizetendő nyereség-, illetve forrásadóját.
Makro / Külgazdaság Titkolózik a Facebook és a Google: virágzik a propaganda a közösségi médiában
Privátbankár.hu | 2018. december 18. 18:30
Az amerikai szenátus hírszerzési bizottsága által közzétett jelentésekből az derül ki, hogy a három óriásvállalat, valamint a Facebook tulajdonában lévő Instagram sorozatosan kibújik a pontos információk átadása alól az oldalaikon megjelenő orosz aktivitásról. Azokban az adatokban, amiket viszont átadtak, nagyon sok volt a hiányosság.
Vállalat Költi a pénzt a Google – komolyan gondolják a költözést
Privátbankár.hu | 2018. december 17. 13:58
Rengeteg pénzt kiad a techcég az új irodákra.
Vállalat Vészjósló komédia: még mindig nem tudjuk, hogy mit tud rólunk a Google
Kollár Dóri | 2018. december 12. 17:31
Mark Zuckerberg, Sheryl Sandberg és Jack Dorsey után a Google vezérigazgatója, Sundar Pichai is megjelent az amerikai kongresszus előtt, a több mint három órás kihallgatás időnként vészjóslóan titokzatossá, időnként pedig egész egyszerűen komikussá vált - sok új információ ugyanakkor nem derült ki.
Vállalat Újabb botrányos adatszivárgás miatt a tervezettnél korábban zár be a Google+
Privátbankár.hu | 2018. december 11. 09:04
50 millió felhasználó személyes adataihoz fértek hozzá illetéktelenek, így a sikertelen közösségi oldal leállítását négy hónappal előre hozták.
Vállalat Bezöldül a Google és a Facebook
Privátbankár.hu | 2018. november 25. 09:10
A big data cégek presztízskérdést csináltak a megújulóenergiára való átváltásból. Persze nem puszta jófejségből: ez egyrészt használ az imidzsüknek, másrészt pedig kiemelkedően kedvező feltételekkel tudnak szerződést kötni a szolgáltatókkal. A Google már száz százalékban megújulókat használ, a Facebook pedig hamarosan a világ legnagyobb tisztaenergia-felhasználója lesz.
Vállalat Mégsem lesz EU-s Facebook-adó? Nagyot döccent az ügy
Privátbankár.hu | 2018. november 7. 14:15
Több tagállam is ellenáll az átfogó teher bevezetésének, annak ellenére, hogy az unió majdnem fele ezzel egyidejűleg már a saját digitális adóján dolgozik.
Vállalat Trump is nekimehet a Google-nek - pedig a mamutok mostanában olcsón megússzák
Privátbankár.hu | 2018. november 5. 18:30
Trumpot bosszantja, hogy az EU egy amerikai cégre szabott ki óriási bírságot, de ha már így alakult, otthon is megnézik, nem nőttek-e túl nagyra a tech-mamutok. Általában véve elég jó világot hozott az amerikai nagyvállalatoknak és bankoknak a Trump-éra: sokkal kevesebb bírságot szabnak ki rájuk, amióta nem Obama az elnök.
Vállalat Példátlan lépés: Nagy-Britannia megadóztatja a Facebookot
Privátbankár.hu | 2018. október 30. 10:07
A hivatalosan "digitális adó" néven futó új, egyelőre még csak tervként élő teherrel az összes nagy techvállalatot sújtanák, megkapná a nyakába a Google és az Amazon is.
Vállalat Kezdhet izzadni a Google? Méretes növekedést vár a vetélytárs
Privátbankár.hu | 2018. október 29. 15:59
Nagyot ment a Google orosz vetélytársa, a Yandex.
Részvény / Deviza / Áru Nagyot esett az OTP, zuhan az Amazon
Fellegi Tamás | 2018. október 26. 18:40
A részvénypiacokat egy nap kihagyás után ismét az eladók uralják világszerte. Amerikában főleg az Amazon húzza le a piacot, de a Google is csalódást okozott negyedéves jelentésével. Nálunk az OTP kapta a legnagyobbat, a Richter és a Mol is esett, viszont a Telekom pluszban zárt.
Személyes pénzügyek Letarolta a magyar internetet a lakástakarék - valaki előre tudta, mi lesz?
Gáspár András | 2018. október 18. 15:25
A Google keresési trendjei alapján október 15-én gyakorlatilag teljesen letarolta a magyar internetet a lakáskassza kinyírása. Az intézkedést rohamtempóban vitte végig a kormány, a hivatalos indoklás mellett megy a találgatás a valódi okokról - október 16-án például máris a top 3 keresés közé került a lakáslottó. Akik már szeptemberben a megszűnésre kerestek rá, vajon honnan tudták, mi várható?
hírlevél
Ingatlantájoló