3p
Ritka eset, hogy az ötös és a hatos lottó főnyereménye is a milliárdos nagyságrendben mozog, mint most. Az ötösön minden idők tizedik, a hatoson harmadik legmagasabb nyereménye a tét. A legnagyobb nyertes persze mindig az állam, csak a bevétel felét osztják vissza a játékosoknak.

Amennyiben szombat este valaki az Ötöslottó mind az öt nyerőszámát eltalálja, 1,996 milliárd forinttal lesz gazdagabb – írja a Szerencsejáték Zrt. közleménye. Ezen a héten nemcsak hőségrekordok dőltek meg, a lottózás is csúcsra jár. Az eheti várható főnyeremény a magyar ötöslottó-történelem 10. helyén áll. A Hatoslottó több mint 1,2 milliárdnyi várható jackpotja pedig a képzeletbeli hatoslottó-főnyeremények dobogójának 3. fokán található – írják.

Kidekorálhatná bankókkal a metrót

A cég szerint a Londonban szervezett luxusautó-árverésen licitálni lehet többek között az 1977-es „A kém, aki szeretett engem” (The Spy Who Loved Me) című Bond-moziban fontos szerepet kapott víz alatt közlekedő Lotus Esprit autóra. A hírek szerint akár egymilliárd forintba is kerülhet az autó. Ha ezt megveszi magának a szerencsés lottónyertes, akkor is marad egymilliárd forintja, amiért vehet egy magánrepülőgépet, hogy azzal szállítsa haza az egyik legdrágább Bond-autót.

(Fotó: Szerencsejáték Zrt., Youtube.com)

A nyertes kidekorálhatná az M4-es metró teljes útvonalát húszezres címletekben, a nyeremény pont elég neki arra, hogy a bankókat hosszában egymás mellé ragasztva az új metróvonalat mindkét irányban végigragassza – próbál kedvet csinálni az üzletágban érdekelt állami vállalat. A múlt héten több mint 4,5 millió ötöslottó-alapjátékot vásároltak a játékosok, 2-3 hónappal korábban csak 3,5 milliót.

Az állam lesz a nyerő

Azt persze tudjuk, hogy a legnagyobb nyertes mindig az állam, amely a különböző adókból és az elvont nyereségből (játékadó, szja, ÁFA, osztalék) a szelvények árának komoly részét elviszi. Az 1782-ben Mária Terézia által engedélyezett lottónak már akkor is nagy szerepe volt a költségvetés egyensúlyának megőrzésében.

A Nol.hu és a Napi.hu adatai szerint a Szerencsejáték Zrt. tavalyi mérlegében jelentősen, 183 milliárd forintról 216 milliárdra, azaz 18 százalékkal nőtt az árbevétel 2011-hez képest. A kifizetett nyeremények ebből 112,7 milliárdra rúgtak, tehát a befolyó pénznek csak 52 százaléka jutott vissza a játékosokhoz. A tulajdonosnak –lényegében az államnak – kifizetett osztalék 7,8 milliárd forintról 17,5 milliárd forintra ugrott 2012-ben.

Tavaly 78 milliárdot nyelt el a költségvetés

Ehhez jönnek még az annál is magasabb adóbevételek, a költségvetés – az osztalékfizetés nélkül – 60,9 milliárd forintos bevételre tett szert, 15,7 százalékkal többre, mint 2011-ben. Ha a két tételt összeadjuk, 78,4 milliárddal járultak hozzá az államadósság kordában tartásához a játékosok.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Fontos hír jött a benzinről, már ne tankoljon hétfőig!
Privátbankár.hu | 2024. május 17. 18:35
Pünkösd hétfőn tovább csökkennek az üzemanyagárak.
Vásárló Nem Magyarországot választotta célpontjául a kisbolt-specialista
Buksza blog | 2024. május 14. 10:04
A főleg élelmiszereket és italokat árusító lengyel Zabka három üzlet megnyitását tervezi májusban Romániában, majd ezt követően gyors terjeszkedésbe kezd. 
Vásárló Jelentős árcsökkentésre kényszerül a McDonald's: menüt adnának szendvicsárban az amerikai éttermekben
Buksza blog | 2024. május 14. 08:57
A McDonald’s arra készül, hogy extra árengedményt ad legalább egyik menüjére, hogy visszacsalogassa azokat a vendégeit, akik az infláció miatt az utóbbi időben inkább otthon főznek.
Vásárló Hamarosan szívhatják a fogukat az autósok?
Privátbankár.hu | 2024. május 11. 11:19
Az árcsökkenésnek vége szakadhat. 
Vásárló Nagyon bejött a "féláras" megoldás a magyar vásárlókat is megcélzó lengyel "cipőkirálynak"
Buksza blog | 2024. május 11. 09:37
Remekeltek az év elején a CCC cipőboltlánc üzletei. A nyereség a triplájára nőtt.
Vásárló Miért pont az Aldi vagy a többi diszkont? Megvan az új varázsszó
Buksza blog | 2024. május 9. 19:03
Az Aldi azon áruházláncok között lesz, amelyek jól jönnek majd ki abból az időszakból, amelyben az inflációval küszködő vásárlók sokkal jobban megnézik, mit vásárolnak a boltokban.
Vásárló Az elképzelhetetlent kínálja a svájci bicska új változata
Buksza blog | 2024. május 9. 15:13
A svájci bicska mögött 140 éves múlt áll, ám a fejlesztése soha nem áll meg egy pillanatra sem. Más kérdés, hogy amire a gyártó most készül, az igencsak meglepő változást hoz a bicska történetében.
Vásárló Hogyan tehetünk szert több bevételre?
Márkázott tartalom | 2024. május 9. 11:04
A nagy kérdés, ami a legtöbb ember foglalkoztatja: hogyan lehetnék gazdagabb, sikeresebb? Mit kellene tennem ahhoz, hogy biztonságos pénzügyi helyzetet teremtsek magamnak?
Vásárló Kitalálja, mennyivel olcsóbb ugyanaz a magyar tészta Romániában, mint nálunk?
Privátbankár.hu | 2024. május 9. 06:35
Bődületes a különbség - miért vásárolna itthon az, aki Romániában is megteheti?
Vásárló Ezért kellett új ellenséget keresnie a kormánynak: sosem láttunk még ilyet a magyar boltokban
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2024. május 9. 05:36
A Privátbankár Árkosár-felmérések bő 17 éves történetének legnagyobb éves árcsökkenését mértük a hazai hipermarketekben májusban - igaz, az áresés mértéke messze-messze elmarad a korábban látott óriási áremelkedésektől. Jó hír, hogy végre havi szinten is értelmezhető árcsökkenés történt az élelmiszerek frontján. Megnéztük azt is, hol a legolcsóbb a spárga, a párizsi és a csirkemáj.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG