Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A mosolytervezés egyre népszerűbb azok körében, akiknek munkájuknál fogva fontos a jó megjelenés. Topmenedzserek, középvezetők, területi képviselők, közszereplők, modellek döntenek úgy, hogy igénybe veszik ezt a szolgáltatást. De mit takar pontosan a mosolytervezés?

Valójában nincs olyan kezelés vagy kezeléssorozat, amelynek mosolytervezés a neve. A szolgáltatásokban csupán egy közös vonás van: első lépésként megtervezik, hogyan kellene kinézni a kezelés végére a frontrégiónak. Természetesen egyéni kívánságra a többi fogat is helyrehozzák, ám a mosolytervezés definíció szerint csak a legszembetűnőbb fogakra vonatkozik: azokra, amelyek meghatározzák mosolyunkat.

Kép forrása: Uniklinik.huKép forrása: Uniklinik.hu

Digitális technológia és offline makett

A mai modern fogászatban gyakran használnak kombinált technológiákat. A mosolytervezés tipikusan ilyen eljárás: a mosolyával elégedetlen páciens fogairól először is fotók készülnek, majd hagyományos lenyomat, végül egy speciális számítógépes programban megtervezik a kívánt végeredményt. Ennek alapján a fogtechnika alkot egy makettet, amely a végeredményt reprezentálja. 

A makettet fel kell helyezni a fogakra, így az ember előre látja, milyen lesz a mosolya a kezelés (kezeléssorozat végére).

Mi a következő lépés?

Ha a makett alapján úgy döntöttünk, hogy igen, ilyen mosolyt szeretnénk, akkor még egy tervezési lépés van hátra: a kezelőorvosnak vázolnia kell a végeredményhez szükséges beavatkozásokat, vagyis kezelési tervet kell készítenie. Mik lehetnek ezek? 

Szín, forma, méret, dőlésszög, hézagok

Nagyjából ezek azok a paraméterek, amelyeken változtatni lehet, ha valami nem tetszik. Az esztétikai hibákat ínyplasztikával, porcelán héjakkal, koronákkal, a tömések cserével, fogfehérítéssel stb. lehet eltüntetni.

 A gyökérkezelés miatt elszürkült fogakat speciális belső fehérítéssel, ún. Walking Bleach technikával lehet újra ragyogóvá tenni. Ha szükséges, a régi, csúnya gyökértöméseket kicserélik.

 A fogak mérete és formája szintén orvosolható fogászati héjakkal, amelyekkel a valóságosnál nagyobb vagy akár kisebb fogakat is varázsolhatunk magunknak.

Kép forrása: Uniklinik.huKép forrása: Uniklinik.hu

A hézagok új fogpótlással vagy fogszabályozással tüntethetők el. A megsüllyedt vagy ferde harapás, a fogsor dőlésszögének megváltoztatása is fogszabályozási technikákkal korrigálható.

A foghiány megoldása vagy hagyományos fogpótlással: koronával, hagyományos híddal, kivehető pótlásokkal történik, vagy implantációval, melynek során egy titánból készült csavart (műgyökeret) ültetnek az állkapocs csontállományába. A becsontosodást követően egy speciális csavarral rögzítik a műgyökérhez a műfog látható részét, a koronát. Az implantátum arra is alkalmas lehet, hogy több fog hiányát pótolja: kettő-négy implantátummal az egész alsó vagy felső fogsor hiányát betöltő körhidat is szilárdan lehet rögzíteni.

Mennyi ideig tart mindez?

Minden mosoly egyedi. Ezért a mosolytervezés egy rendkívül plasztikus műfaj: ha a kívánt változtatások néhány porcelánhéj felhelyezésével és tartós (pl. Opalescence Boost típusú) fogfehérítéssel is megoldható, akár 2-3 órán belül végezhetünk.

Máskor fogszabályozásra, ínykorrekciós műtétekre és fogpótlásokra kerülhet sor, ami 2-3 évig is elhúzódhat.

Ám mindez megéri, ha olyan mosolyt szeretnénk, amely egy óriásplakáton is makulátlanul mutat, közeli kamerafelvételen is tökéletes, no meg az igazgatótanácsról készült fotókon is magabiztos profizmust sugall.

(x)

Címkék: Vásárló

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz januárban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló Csúcsközelbe drágult a nagybevásárlás - mégis fellélegezhetnek a nyugdíjasok és az alacsony jövedelműek
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2021. május 10. 15:22
Az áprilisban mért hajszálnyi havi árcsökkenés májusra eltűnt: áremelkedést mértünk a hazai hipermarketekben. Nemcsak havi szinten, éves távlatban is feljebb mentek az árak - az áremelkedés üteme azonban beállni látszik a 3 százalék körüli szintre. Már második hónapja mértünk ekkora éves áremelkedést szokásos havi Árkosár-felmérésünk során - a tavalyi évvel ellentétben idén kissé fellélegezhetnek az alacsonyabb jövedelműek és a nyugdíjasok.
Vásárló Szakállkérdések
Márkázott tartalom | 2021. május 10. 14:51
Többször felmerülő kérdés, hogy kinek áll jól egyáltalán a szakáll? Ez egy olyan kardinális kérdés, mint a nőknél a haj hosszúsága. Ők is mindig az ellenkező hosszban gondolkodnak, hogy vajon jól állna-e nekik. Ugyanez a helyzet a férfiaknál, csak náluk az arcszőrzet van a középpontban.
Vásárló Személyre szóló ajándéktárgyak
Márkázott tartalom | 2021. május 9. 14:20
Júniusban apák napja! Ha előrelátóak vagyunk, már év közben is készülhetünk, ötletelhetünk, hogy mi lenne az, amivel örömet szerezhetnénk. Minél személyre szólóbb az ajándékunk, annál nagyobb örömet fog okozni. Egy jól eltalált ajándékkal kifejezhetjük figyelmességünket, érdeklődésünket a másik iránt. Mivel családtagról van szó, nagyjából ismerjük a kedvenc dolgait, legyen az kedvenc szabadidős tevékenysége, kedvenc állata vagy filmje, autómárkája. Ezek mind-mind segítségünkre lehetnek az ajándékozásban. 
Vásárló A leghasznosabb társ az otthonod tisztán tartásában
Márkázott tartalom | 2021. május 7. 14:33
Neked mi segít rendben és tisztán tartani az otthonodat? A jól felosztott otthoni házimunka? Egy takarító vagy takarítónő? Kipróbált és hatékony tisztítószerek? Jól nevelt gyerekek? Ahányan vagyunk, annyiféle választ adhatunk, de abban egyformák vagyunk, hogy mindannyian igyekszünk rendben és tisztán tartani az otthonunkat, na meg abban is, hogy igyekszünk ezt minél hatékonyabban, minél kevesebb energia és idő ráfordításával teljesíteni.
Vásárló Egy konyhai eszköz, ami felgyorsítja a folyamatokat: az aprító
Márkázott tartalom | 2021. május 7. 14:16
Manapság már számos olyan konyhai eszközzel találkozhat a piacon, amely arra született, hogy megkönnyítse dolgát, hogy felgyorsítsa és leegyszerűsítse a folyamatokat.
Vásárló Jön a pályázat: elektromos autóra vágyók, figyelem!
Privátbankár.hu / MTI | 2021. május 6. 17:57
Jön az elektromos járműves pályázat.
Vásárló Idén nyáron sem lesz Sziget Fesztivál
Privátbankár.hu / MTI | 2021. május 6. 13:29
A szervezők már 2022-re koncentrálnak. 
Vásárló Jelenlét: a példaértékű program hosszú távra nyújt segítséget
PR | 2021. május 5. 10:07
A Jelenlét Program keretében a Magyar Máltai Szeretetszolgálat fenntartható társadalmi célú vállalkozásokat működtet, melyek legfontosabb célja, hogy a perifériára szorult embereket integrálja az értékteremtő munka világába. A program válságálló, hazai munkahelyeket hoz létre és sikeres termékeket juttat a piacra.
Vásárló Egyre több gyermek látja meg a világot magánklinikákon
PR | 2021. május 3. 18:01
Folyamatosan növekszik a magánszülések száma, olyannyira, hogy a tavalyi év az eddigi legnagyobb elmozdulást mutatta, az évek óta sztenderd, országos 2%-os arány 2020-ban 3%-ra növekedett. Budapesten pedig még ennél is nagyobb arányú volt a növekedés, a három budapesti magánszülészeten több mint kétezer csecsemő jött világra.
Vásárló Mennyi idő alatt szerelhető fel egy napelemes rendszer?
Márkázott tartalom | 2021. május 3. 13:42
Sokszor felmerül a kérdés, hogy mennyi idő alatt szerelhető fel egy napelemes rendszer, talán a türelmetlenség vagy a technológia nem ismerete miatt. Tudnunk kell, hogy a szerelés lényegében egy-két munkanapnál többet nem vesz igénybe. Ha nem kellene az engedélyeztetésre időt szánni, akkor valószínűleg észre sem vennénk, hogy egyik napról a másikra napelemre váltottunk. 
Friss
hírlevél
depositphotos

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.