A Bordó Blend programsorozat a cabernet franc, a cabernet sauvignon és a merlot borokra, valamint ezek házasításaira, tehát elsősorban azokra a borokra koncentrál, amelyek gyakran kerülnek bele a karácsonyi ajándékcsomagokba, és amelyeket előszeretettel bontanak ki az ünnepi asztalnál. Ezek a fajták, igaz, Bordeaux-ból indultak el, ma már elképzelhetetlenek lennének nélkülünk hazai vörösboros vidékeink, elsősorban a melegebb, déli területek.
A Bordó Blend rendezvénysorozathoz ennek megfelelően a budapesti borbárok és kereskedések mellett elsősorban a szakma villányi, szekszárdi, és balatoni szereplői csatlakoznak, de számíthatunk kapcsolódó programokra Egerben is.
A tematikus hónap fénypontja most is a fővárosi Nagy Bordói Kóstoló lesz, november 21-én a Corinthia Budapestben. Idén is több mint hatvan elismert pincészet állít itt ki összesen legalább 120 bort, miközben a különteremben egész délután mesterkurzusokon bővíthetjük ismereteinket.
A szervezők három szakmai előadást szerveznek. Malatinszky Csabával bordói házasítást készíthetnek a résztvevők, Szendei Gergő borász mesterkurzusán annak járhatnak utána, hogyan teljesít az újvilági borstílus Európában, az Egy hordónyi bordói Egerből című programon pedig a 2015-ös Challenge International du Vin borversenyen érmet nyert egri borokkal ismerkedhetnek meg.
További információk a www.bordoblend.hu oldalon.
(x)