Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A masszázsmedencék vízkezelése alapvetően egy igen macerás folyamat, hiszen kezelni kell a vízkövet, a baktériumok szaporodását, az algásodást, de figyelni kell a víz lágyságára, és a szűrőkről szintén nem feledkezhetünk meg.

Azonban létezik egy olyan sóbontó rendszer, melynek segítségével nem csupán sokkal kevesebb klórra lesz szükségünk a medence vizének tisztán tartásához, hanem akár hetekkel tovább maradhat tiszta a jakuzzi vize.

A vízkezelés fontossága

A masszázsmedencék vízkezelése igen fontos feladat, hiszen az elhanyagolásával nem csupán az egészségünkben tehetünk kárt, hanem a pénztárcánk is bánni fogja a lustaságunkat.

A vízkezelés során az egyik legfontosabb teendő a vízkő megelőzése. Erre egyrészt azért van szükség, mert a vízkő könnyen lerakódik a vékony csövekben és a masszázsbefúvókban is, ami a vízkő miatt nem lesz a továbbiakban használható. Másrészt a lerakódott vízkő nagyszerű táptalajt nyújt a baktériumok szaporodásának is.

Persze a baktériumok ellen nem csupán a vízkő kezelésével kell fellépni, hanem valamilyen fertőtlenítőszer használatára szintén szükség van, erre a klór jelenti az esetek többségében a legjobb megoldást.

Az algásodásra általában elegendőnek bizonyulnak a fertőtlenítőszerek, hiszen ezek nem csak a betegségeket okozó mikroorganizmusokat szorítják vissza, hanem az algásodás ellen szintén hatékonyak. Ugyanakkor vannak esetek, amikor a fertőtlenítőszer ereje kevésnek bizonyul, ekkor érdemes speciális algairtó szereket is bevetni a tiszta víz érdekében.

FreshWater sóbontó rendszer

Kétségtelen, hogy az utóbbi időben az egyik legjobb fejlesztés a masszázsmedencék piacán a FreshWater sóbontó és vízkezelő rendszer, ami egyszerű konyhasóból állít elő klórt. Sajnos ez a rendszer még nem minden jakuzzihoz elérhető, de amely modellek mellé kiegészítésként választható, ott érdemes élni a lehetőséggel.

Így ugyanis egyrészt rengeteget spórolhatunk, hiszen a sóbontó rendszernek köszönhetően akár háromszor tovább marad tiszta a medence vize, mint egyéb vízkezelő adalékanyagokat alkalmazva, másrészt jóval kevesebb vegyszerre lesz szükség, ami miatt a klórra érzékeny bőrű felnőttek és a gyermekek számára egyaránt ideálissá válik a víz minősége.

Szűrőkarbantartás

A vízkezeléshez szorosan hozzátartozik a szűrők rendszeres karbantartása is, hiszen csak így biztosítható azok megfelelő működése. Ehhez nem kell mást tenni, mint havonta egyszer kiemelni a helyükről a szűrőket, és nagy nyomású vízsugár alatt alaposan átmosni azokat, valamint évente egyszer cserélni szintén ajánlott.

Amennyiben neked is egy olyan masszázsmedencére lenne szükséged, amelyikben a FreshWater sóbontó rendszernek hála kevés vegyszerre van szükség, keresd fel a Caldera Spas oldalát, és válassz egyet az Utopia vagy a Paradise modelljei közül!

Címkék: Vásárló

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz januárban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló Újra megjelent a régi áremelős trükk a boltokban – A Hét Videója
Izsó Márton - Gáspár András | 2021. április 9. 19:33
Az élelmiszerárak emelkedése lassul a hipermarketekben, örülni azért mégsem lehet felhőtlenül: az elmúlt év robosztus drágulása után nem csoda, ha most lassul az élelmiszer-infláció. Friss tapasztalat, hogy résen kell lennünk a bevásárlásnál és néha bizony a kisebb betűtípussal írt számot is meg kell néznünk az árcímkén, mert néhány termék ismét elkezdett „összemenni” – és mindezt a járványhelyzetben jobb, ha inkább egyedül tesszük, nem a fél családdal.
Vásárló Nagyon meglódult az infláció márciusban
Privátbankár.hu | 2021. április 9. 09:25
A februári 3,1 százalék után márciusban 3,7 százalékkal nőttek az árak az előző év azonos hónapjához képest.
Vásárló Átírta a tavalyi pánikvásárlási hullám a kiskeradatot
Privátbankár.hu | 2021. április 9. 09:23
Az előző hónaphoz képest 1,2 százalékkal, tavaly februárhoz mérten 5,9 százalékkal csökkent a kiskereskedelem forgalma.
Vásárló Húsvét utáni nagybevásárlás: mi maradt a boltokban?
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2021. április 8. 17:25
Ha nem is őrült tempóban, de március után áprilisban is valamelyest tovább folytatódott a hazai hipermarketekben az árcsökkenés – legalábbis ez olvasható ki szokásos Árkosár-felmérésünk során szerzett tapasztalatokból. Miközben előző évhez képest újabb drágulásnak lehettünk tanúi, az ünnep utáni vásárlási láz utóhatásai is megmutatkoztak a boltokban.
Vásárló Meghosszabbította a kikapcsolási moratóriumot az MVM
MTI | 2021. április 7. 18:29
A döntés nem csak a védett ügyfeleket érinti.
Vásárló Új javaslat: applikációval ellenőriznék a koronavírus-védettséget?
Privátbankár.hu | 2021. április 6. 14:36
Az MKIK újabb javaslatokat tett a kormány számára.  
Vásárló A nyugdíj előtakarékosságokról őszintén
Márkázott tartalom | 2021. április 1. 14:00
A nyugdíj előtakarékosságok igen népszerűek: 1998 óta, amikor az önkéntes nyugdíjpénztárat létrehozták, már több mint egy millióan nyitottak itt számlát. 2014 óta, amikor pedig megjelent a nyugdíjbiztosítás is az állami adó-visszatérítés lehetőségének kedvezményezettjei között, ezt a lehetőséget is több mint 350.000-en kihasználták már. A főbb okok között kell említenünk a közhangulatot: igen sokan gondolják azt, hogy a (távoli) jövőben nem lesz elégséges az állami nyugdíj a tisztességes életvitel folytatásához. Vannak, akik szerint ez már a közeljövőben így lesz, míg egyesek szerint a jelenlegi állami nyugdíjrendszer ellátása sem megnyugtató. Az Államkincstár 2020-as adatai alapján az átlagos nyugdíj havonta 142.000 Ft volt, míg a medián nyugdíj összege 127.000 Ft. Ezek az összegek az ország különböző pontjain reálértékben különböznek, de az átlagos nyugdíjasok – könnyen beláthatjuk –, nem luxusvakációkon vesznek részt ezekből az összegekből.
Vásárló Nem veszélyezteti a járvány a húsvét egyik legfőbb szereplőjét
Privátbankár.hu / MTI | 2021. március 30. 17:33
A járvány idén sem veszélyezteti a tojásellátást, a kínálat az emelkedő fogyasztást is fedezi – közölte a Magyar Tojásszövetség.
Vásárló Három napra bezárnak a boltok - előtte tömeg lehet az áruházakban
Privátbankár.hu / MTI | 2021. március 30. 15:34
Ne mindenki az utolsó pillanatra hagyja a húsvéti nagybevásárlást!
Vásárló Eldőlt: egyetlen külföldi nézőt sem engednek be az olimpiára
MTI | 2021. március 20. 14:51
Az egyetlen értelmes döntést hozták meg a szervezők a 2021-ben (talán) megrendezésre kerülő 2020-as olimpiával kapcsolatban.
hírlevél
depositphotos