<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi a béke ára Ukrajnában és ki fizeti meg? Lesz-e hitel Magyarországon?

Találkozzon személyesen neves külpolitikai szakértőkkel és bankvezérekkel!

Klasszis Klub Live - először élőben, személyesen, Budapesten!
Vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. március 23.

Jelentkezzen most!

A napelem-aukciók egyre elterjedtebbé válnak, Lengyelországban például a napelemes rendszerek telepítésében kifejezetten jelentős szerepet képviselnek. Az aukciók során ajánlatok érkeznek napelemes rendszerek telepítésére, egy meghatározott kapacitás elérésére, a termelésre, valamint az üzemeltetésre vonatkozóan.

Az utolsó aukción, Lengyelországban az ajánlatot tevők által 2,2 GW kapacitásra tettek szert a hivatalos tájékoztatás szerint. Az aukciók népszerűsége miatt jellemző, hogy kisebb projekteknél a nyertes ajánlatokat nem csak az ár, hanem még a benyújtás sorrendje szerint is rangsorolják. 

Lengyelország olyan jól halad a fejlesztésekkel, hogy 2021-ben sikerült megdupláznia a napenergiát használó rendszerek kiépítését, a SolarPower Europe pedig rendkívül elismerően nyilatkozott az eredményekről. Lengyelországban 2030-ig a 7,3 GW napenergia-kapacitás elérése a cél, és jelenleg úgy tűnik, hogy sikerrel el is érhetik azt.

Sürgető feladat a környezet védelme

A klímaszakértők már kongatják a vészharangokat és arra figyelmeztetnek, hogy nincs már mire várni, azonnali lépések szükségesek, ha a klímaváltozás okozta katasztrófát el akarjuk kerülni. Már közvetlenül a saját bőrünkön tapasztaljuk a globális klímavészhelyzet jeleit, mint az egyre gyakoribbá váló hőségriadók, a tűzvészek, ciklonok és áradások, amelyek mind-mind a felborult egyensúly jelei. 

Azonnali lépéseket igényel a helyzet, s nem várhatunk tovább a szükséges feladatok elvégzésével. Az ökoszisztéma helyreállítása, a vegetáriánus étrendre történő váltás, a bolygó népességnövekedésének megállítása mellett a fosszilis energiahordozók használatát is fel kell számolni. 

A megújuló energiák felhasználásával rengeteget tehetünk a környezetünkért.

Válts te is napenergiára!

A Napelemespályázatok komplex szolgáltatása révén a napelemes rendszer kivitelezéséig vezető út minden feladatát elvégzik, neked csak a döntést kell meghoznod. A pályázattól kezdve, melyek nagymértékű anyagi támogatást kínálnak a napelemes rendszered megvalósításához, a tervezésen, az engedélyeztetésen keresztül egészen a rendszer installálásáig minden feladatot kézben tartanak.

Az elsődleges cél a fenntartható jövő, de mindeközben számos járulékos nyereségre is számíthatsz, ha befektetsz a saját napelemes rendszeredbe. Várhatóan már hét év alatt, vállalatok esetén akár egy év alatt megtérül az anyagi befektetés, és attól kezdve akár húsz éven keresztül számíthatsz a nulla forintos villanyszámládra. 

A napelemes rendszerbe történő befektetés ráadásul emeli az ingatlan értékét, miközben a rendszer fenntartása és üzemeltetése minimális költségekkel jár csak. Amennyiben később növekedne az energiaigényed, a napelemes rendszeredet akár bővítheted is. Ha pedig tervezed azt is, hogy leváltod az autódat, és egy környezetbarát hibrid vagy elektromos járműre váltasz, akkor napelemes rendszerrel akár töltheted az otthonodban is.

Címkék: Vásárló

Vásárló Újabb árcsökkenés a magyar boltokban - most a CBA tett bejelentést
Privátbankár.hu | 2023. március 22. 07:06
Újabb fronton csökkentek a beszállítói árak, így a vaj, a trappista, a tészta után újabb árcímkékre lehet kisebb számot írni. Egyelőre még nem a kenyérről van szó.
Vásárló Hogyan legyünk sikeresek a karrierünkben?
Márkázott tartalom | 2023. március 19. 09:28
A karrierépítés egy hosszú és kihívásokkal teli út, amely rengeteg lehetőséget kínál. Azonban ahhoz, hogy sikeresek legyünk, szükségünk van néhány jó tanácsra. Ebben a cikkben bemutatunk néhány hatékony karriertippet, amelyek segítenek elindítani és fenntartani egy sikeres karriert.
Vásárló Így ne csapjanak be minket egy fiktív munkával
Márkázott tartalom | 2023. március 16. 18:49
Sajnos az utóbbi időben nagyon elszaporodtak azok az esetek, amikor fiktív munkával csaptak be embereket. Magyarországon is egyre több ilyen esetre derül fény, mely során anyagilag is megkárosítottak munkavállalókat. Nézzünk egy konkrét példát, valamint nézzük meg azt is, hogy miként tudunk az ilyen típusú fiktív munkák ellen védekezni.
Vásárló Az autósokat kiszolgáló szervizek és szolgáltatók svájci bicskájává válhat a most induló nDRU startup
Márkázott tartalom | 2023. március 15. 18:02
Az autóipari szolgáltatók mostantól egy új, innovatív alkalmazás segítségével digitalizálhatják működésüket és eladásaikat, ezzel radikálisan, akár 40%-kal, növelve hatékonyságukat.  
Vásárló Öltözködési gyorstalpaló állásinterjúra, hölgyeknek
Márkázott tartalom | 2023. március 15. 11:50
Bárkinek jól jöhet egy öltözködési gyorstalpaló állásinterjú előtt, nem igaz? A hölgyek olykor kifejezetten nehéz helyzetben érezhetik magukat, ugyanis nem szeretnének sem alul-, vagy épp túlöltözni.  Vannak íratlan szabályok, melyek betartásával máris magabiztosabbak lehetünk a következő állásinterjúnkon.
Vásárló Ezektől az ételektől óvakodj késő este!
Márkázott tartalom | 2023. március 14. 13:25
Amikor diétába kezdünk, akkor érdemes előre megtervezni és beszerezni azokat az ételeket, melyeket a nap folyamán el szeretnénk fogyasztani. Egy nem megtervezett nap során ugyanis könnyen kísértésbe eshetünk, és összevásárolhatunk mindenféle olyan ételt, ami nem illik bele az étrendükbe. Az sem helyes, ha egész nap nem eszünk rendesen, mivel ebben az esetben estére már olyan éhesek leszünk, hogy mindent felfalunk, ami a kezünk ügyébe kerül. A vacsorával egyébként is érdemes csínján bánni, mivel könnyen elcsúszhat rajta a diétánk, ezért cikkünkben összegyűjtöttük 5 ételt, amit semmiképpen ne fogyassz vacsorára.
Vásárló Munkakeresés a 21. században
Márkázott tartalom | 2023. március 14. 11:38
Régebben a dédszüleinknek, nagyszüleinknek nem volt szüksége arra, hogy munkát keressenek. Már gyerekkorukban meg volt, hogy mit fognak dolgozni egész életükben. Földművelés, termelőszövetkezet és miegymás, aki, amibe született. Viszont mára már mindenki megtalálhatja az ideális állást.
Vásárló Melyek a videós álláspályázat előnyei?
Márkázott tartalom | 2023. március 13. 11:16
A modern cégek toborzási módszereinek korszerű eleme a videós álláspályázat, amelynek lehetőségével egyre több munkáltató él. A mai világban sok olyan munkakör van, ahol nem szükséges a személyes jelenlét, de azok esetében is hatékony lehet, ahol igen. 
Vásárló Így talál a legtöbb ember állást 2023-ban
Márkázott tartalom | 2023. március 12. 11:12
Régen az embereknek az újságot kellett várniuk, hogy megtudják a híreket és átböngésszék a legfrissebb álláshirdetéseket, ma meg már szinte csak az idősebb korosztály olvas újságot. A digitalizáció okozta fejlődés az álláskeresés folyamatát is teljesen átformálta. Napjainkban az emberek többsége például álláskereső portálokon szűri meg a kereséseket, így tudatosan nézhet szembe a munkaerőpiaci kihívásokkal.  A következő cikkben tehát az efféle online felületek legnagyobb használati előnyeit vesszük górcső alá. 
Vásárló Saját otthont hitelből?
Márkázott tartalom | 2023. március 11. 11:47
Manapság egy lakás vagy ház szinte helyszíntől függetlenül komoly összeg befektetését jelenti a vásárolni kívánók számára. Azok, akik a párjukkal kívánnak közös otthont venni, vagy már a meglévő családjuk számára keresnek ingatlant, kicsivel talán könnyebb helyzetben vannak. Az egyedülállók számára azonban lényegesen kevesebb támogatási lehetőség áll rendelkezésre, ebből kifolyólag megeshet, hogy nekik tovább kell várniuk álmaik otthonának megszerzésére.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG