TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
Hazánk első világszinten ismert és elismert szupermodellje keményen megdolgozott a pénzéért. De mennyi az annyi?
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Későn ért be a magyar modell szakma

A magyar modellügynökségek alaposan megküzdenek a szupermodellek körüli sztereotípiákkal, épp ezért, itthon nehezebben ismeri el a köztudat egy magyar modell munkáját, mint külföldön. Pedig inkább büszkélkednünk kellene a már három befutott modellünkkel, mint ócsárolni őket.

Főleg úgy, hogy a keleti blokk országai közül Magyarország tudta felmutatni a legkésőbb az első szupermodellt, aki nem más, mint Mihalik Enikő. Őt tartják az egyik első fecskének a szakmában, a második Palvin Barbara, a legújabb pedig Axente Vanessza - írja legújabb számában a Forbes.

A magyar ügynökségek elég fukarok modelljeikkel

Az magyar ügynökségek tucatjával gyűjtik a 13-14 éves lányokat, és akiben lehetőséget látnak, azt felkészítik a külföldi karrierre. Fizetik a fodrászt, sminkest, a fotóst, aki összedob nekik egy sorozatot, emellett a kondibérletet és a nyelvtanfolyamot is, ugyanakkor komolyabb fogászati beavatkozást már nem finanszíroznak.

Sőt, az ügynökség elsőként mindig bepróbálkozik a modell szüleinél, hogy azok állják a munkával járó kiadásokat. Végül a modellre fordított összeg körülbelül 200 ezerre rúg, ami párszázas tételnek mondható, ha azt vesszük, hogy nyugaton a tízezer eurós beruházások sem kottyannak meg.


A modell 16 éves korától elkezd visszatérülni a belefektetett összeg


Az ügynökségek igyekeznek elkülöníteni, hogy miből vonják le a lányok pénzét. Amit a modellek külföldön keresnek, azt az ottani ügynökségük szerzi, ezért cserébe egységes, tízszázalékos jutalékot fizet az anyaügynökségeknek.

A legtöbben nem ebből, hanem a magyarországi munkákból vonják le a lányok felfuttatására költött pénzt. Ezután már az ügynökség és a modell döntésein múlik, milyen irányt vesz a pálya - írja a lap.

Így üzletel a hungarikumnak számító szupermodellünk


A 28 éves Mihalik Enikő jelenleg épp New York-i lakásából irányítja karrierjét. A modell elmondta, bérezése a közös megbeszélés alapján dől el az ügynökség és közte. Emellett van egy fix napidíja, ami nem foglalja magában az utazást, a szállást, de ezt a felkérések válogatják, hogy kifizeti-e a kliens vagy sem.

Munkadíjak
Katalógus-munka 10-20 ezer euró, azaz 3-6 millió forint
Divatbemutató, show 600-1000 euró, azaz 180 ezer - 3 millió forint
Kampány (főleg a kozmetikai-és a parfümipar fizet a legjobban): 10-20 ezer euró, azaz 3-6 millió forint
H&M felkérés 20 000 euró, azaz 6 millió forint
Exkluzív kampány 100 ezer euró felett, azaz 30 millió forint felett

Enikő elmondta, nem tartja számon pénzügyeit, de azt élvezi, hogy jól keres, amiért keményen dolgozik. Mivel ebből a szakmából jelenleg hamar kiöregednek a modellek, most kell megszednie magát, hogy később nyithasson akár egy saját vállalkozást is.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló Fűtési kisokos a fától a hőszivattyúig: hogyan működnek?
Natív tartalom | 2020. november 25. 12:47
Dübörög a fűtési szezon Magyarországon. Ez nem csak akkor válik nyilvánvalóvá, ha a hőmérőre nézünk: a légszennyezettségi adatokat nézve is látszik, hogy országszerte füstölnek a kémények. Magyarországon a szakértői becslések szerint 800 ezer és 1 millió közé tehető az elavult, több mint 20 éve felszerelt kazánok száma, így sok háztartásban esedékes vagy válik hamarosan esedékessé a fűtőberendezés cseréje.
Vásárló Újra visszajöhet az idősek vásárlási idősávja
Privátbankár.hu | 2020. november 23. 10:47
Az Idősek Tanácsa javasolja.
Vásárló Hagyományos vagy modern karikagyűrű?
Márkázott tartalom | 2020. november 18. 10:35
Milyen is az a hagyományos karikagyűrű? Mivel érdemli ki egy gyűrű ezt a titulust, és mitől válik modernné? Ezekre keressük ma a választ, és ezzel talán segítünk abban, hogy ki tudd választani azt is, hogy hozzád melyik stílus áll a legközelebb.
Vásárló Ragyogó tisztaság a HORECA szektorban is!
Márkázott tartalom | 2020. november 16. 12:22
A vendéglátóipar egyes szegmenseiben, az éttermek, a szállodák és a kávéházak személyében, azaz a HORECA szektorban kifejezetten fontos a vendégek számára a higiénikus és egészséges környezet biztosítása. Hiszen ahol az ember alszik és ételeket vagy italokat fogyaszt, ott érzékenyebb a megfelelő higiéniára. Amennyiben ezzel nincsen megelégedve, akkor többször garantáltan nem fogja látogatni az adott helyszínt, és más lehetőség után néz.    Az ő helyzetében könnyű a váltás, míg a szektorban tevékenykedő szálloda, kávéház vagy étterem hírneve egyetlen rossz tapasztalat hatására is romolhat. Ennek tükrében érdemes beszerezni a legideálisabb ipari tisztítószereket, hiszen jó minőségű szerek segítségével képes az ember biztosítani a megfelelő higiéniát és elégedetté tenni a vendégeit. 
Vásárló Ne féljen a budapesti költözéstől! Így néz ki a költöztetés egy profi csapattal
Márkázott tartalom | 2020. november 15. 12:43
Sajnos a legtöbben félnek a költözéstől. Akik nem vesznek igénybe költöztető cégtől segítséget, azoknak többféle félelmük is van. Egyrészt attól félnek, hogy hogyan fogják kilogisztikázni az egész fuvart. Gondolok itt a segítőkre, a parkolásra, a fel-le cipelésre, a sérülésmentes szállításra, stb. Ez mind-mind jogos félelem, mert nem profi költöztetők végzik a költöztetést, a pakolást, a rakodást.   Akik viszont költöztető segítségét veszik igénybe, részben másfajta félelemmel rendelkeznek. Persze ők is félnek attól, hogy valóban épségben meg fog-e minden érkezni, vagy megérkezik-e egyáltalán minden. Attól is tartanak, hogy a felpakolás pillanatában valóban meg fog-e érkezni a teherautó, és megkezdik-e a felpakolást. És természetesen ott van a végösszegtől való félelem, nehogy többe kerüljön, mint amire számítanak. Nézzük, hogy miért érdemes költöztető cég segítségét kérni, és kis körültekintéssel miért alaptalanok a félelmek!
Vásárló Így lehet megoldani házilag a gumicserét a robogón
Márkázott tartalom | 2020. november 14. 17:55
Mi szükséges ahhoz, hogy a robogó gumicseréje akár önállóan, házilag is megoldható legyen? Ezt a kérdést fogjuk részletesen megválaszolni ebben a bejegyzésben. Megnézzük a műveletet indokoló tényezőket, a beavatkozás eszközigényét, illetve a leghasznosabb tudnivalókat a robogó gumicseréjére vonatkozóan. Szóval, amennyiben előszeretettel javítjuk és tartjuk karban a motorunkat önállóan, akkor a házilag történő gumicserét is sikeresen oldhatjuk meg.
Vásárló Szigorítások - mit léptek a vidéki városok?
Privátbankár.hu / MTI | 2020. november 12. 18:18
Több helyen is korlátozták, hogy egy időben hányan tartózkodhatnak a piacokon. Van, ahol újra bevezették az idősek vásárlási idősávját.
Vásárló A magyar GDP háromnegyedét költötték el pár nap alatt két áruházban
MTI | 2020. november 12. 08:19
Majdnem kéthetesre húzták el a szinglik napját, és egyébként is pörög az internetes vásárlás - el is költötték pár nap alatt a tavalyi éves magyar GDP háromnegyedét két áruházban.
Vásárló Sehol sincs már a fekete péntek: ma van a legnagyobb vásárlási őrület
MTI | 2020. november 11. 06:43
Úgy tűnik, hogy nem a fekete péntek lesz idén sem a vásárlók legnagyobb ünnepe, hanem a szinglik napja: már a felvezető időszakban megdőlt a tavalyi rekord az Alibabán.
Vásárló A jövő innovatív technológiái egy helyen: Moon Store
Márkázott tartalom | 2020. november 10. 13:10
Most egy olyan hazai céget fogok bemutatni neked, ahol felismerték, hogy a jövő elkezdődött. A Moon Store azért jött létre, hogy globális, vezető, innovatív márkák termékeit hozza el Magyarországra. Olyan termékeket, melyekről egyszerűen bűn lenne lemaradni.    Fókuszban az innováció és a minőség, valamint a kiváló felhasználói élmény. Ezeket az igényeket, elvárásokat, vágyakat veszik figyelembe egy-egy innovatív termék forgalmazásának megkezdésekor. Ha szeretnél betekinteni a jövőbe, jó helyen vagy, ugyanis a Moon Store elhozta számodra is a jövő innovatív technológiáit. Lássuk, hogy az Anker cégcsoport milyen innovatív termékeit érheted el immár te is Magyarországon az otthon, biztonság és szórakozás területén.
Friss
hírlevél