<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
5p

Mi lesz, ha nyer az ellenzék? Megfékezhető az infláció?
Mekkora lesz a következő kormány mozgástere?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Király Júliával, az MNB korábbi alelnökével, Márki-Zay Péter tanácsadójával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. december 16. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az életben adódnak helyzetek, amikor elsősorban valamilyen hitel, például egy gyorskölcsön nyújthat megfelelő segítséget számunkra. Lehetséges, hogy új ház vagy autó finanszírozása a célunk, de előfordulhat az is, hogy egy váratlan orvosi beavatkozás miatt van szükségünk plusz pénzre. A pénzintézetek piaca ennek megfelelően széleskörű hiteltípus kínálattal rendelkezik. Azonban kevés az olyan ember, akinek ne okozna fejtörést ezek között eligazodni. Ezzel a cikkel azoknak szeretnénk segíteni, akik szeretnének eligazodni az egymástól különböző hiteltípusok között.

Miért fontos a megfelelő hiteltípus kiválasztása?

A céloknak megfelelő hiteltípus választásának célja, hogy a megállapodás megkötése után se bánjuk meg a döntésünket. Például ne akkor derüljön ki, hogy anyagilag valami nem a legmegfelelőbb számunkra, vagy éppen lett volna sokkal jobb lehetőségünk is egy másik banknál.

Személyre szabás

Legyünk tisztában pénzügyi helyzetünkkel. Ismerjük meg pénzügyi terhelhetőségünket akár egy banki tanácsadó segítségével, aki számtalan gyakorlati példával tud segíteni nekünk ebben. Mindez azért fontos, hogy tisztán lássuk, pontosan milyen típusú hitelt tudunk vállalni, illetve milyen időtávra és törlesztőrészlettel számolhatunk.

Célnak megfelelő

Nem minden hitel használható fel bármilyen célra. Ha például autót vagy házat vásárolnánk, akkor a céltermék megvásárlására szabott hiteleket érhetünk el. Válasszuk a konkrét cél megvalósításához legközelebb álló hitelt.

Legjobb termék kiválasztása

A hitelek kínálati piacán nagy a választék, ezért érdemes tüzetesen körülnéznünk, mert nagy különbségek lehetnek az egyes pénzintézetek ajánlatai között. A saját célunkhoz kell megtalálnunk a legmegfelelőbb terméket a legkedvezőbb feltételekkel.

Mi a különbség a népszerű hitelkonstrukciók között?

Minden hitelkonstrukciónak más és más a működése, ezért érdemes megismerni a legnépszerűbbekeket, hogy tudjuk, a céljainkkal mely termékek lehetnek összhangban.

Személyi kölcsön

A személyi kölcsönök esetében nem szükséges ingatlanfedezet. A bank szabad felhasználásra folyósítja a hitelt, amelynek alapja a rendszeres havi jövedelem összege. Ezt a hiteltípust általában autóvásárlása, ingatlanvásárlásra használják, de előfordul, hogy másik hitel törlesztésére veszik igénybe. Nincsen megkötve a felhasználás célja, tehát akár háztartási eszközöket is vásárolhatunk vagy egy nagyobb nyaralásra is költhetjük. Mivel könnyen hozzáférhető, nincs szükség az ingatlanfedezethez kapcsolódó ügyintézésre, ezért hirtelen felmerülő kiadásokra is fordítható.

Gyorskölcsön

A gyorskölcsön a személyi kölcsön egy speciális fajtája, amelyet a bankok rövid elbírálással folyósítanak, jellemzően kisebb összegekre és rövidebb futamidővel. Ez a hiteltípus gyorsan és könnyedén intézhető, személyes kapcsolatfelvétel nélkül. Felhasználása szabadcélú, tehát bármire fordítható. Szintén tökéletes választás a hirtelen felmerülő kiadásokra. A folyósítás és az ügyintézés ideje is rövidebb, mint a szimpla személyi kölcsön esetében.

Bankszámlahitel

hirdetés

Ha rendszeres ügyfelei vagyunk egy banknak, akkor a bank ajánlhat számunkra bankszámlahitelt, amelyet a folyószámlára érkező jövedelem nagyságához igazít, és úgymond egy rugalmas hitelkeretet biztosít számunkra, amit felhasználhatunk jövedelmünk pótlására vagy kisebb, váratlan kiadásokra.

Hitelkártya

Majdnem ugyanúgy használhatjuk, mint a bankkártyát, azzal a különbséggel, hogy az erről elköltött összeget vissza kell fizetnünk a banknak. A hitelkártya megállapodásban meghatározott fizetési határidő a kulcstényező, ugyanis ha addig visszafizetjük a hitelkártyáról elköltött összeget, akkor kamatot sem kell fizetnünk. Ha viszont kicsúszunk ebből a határidőből, a kamatok emelkednek. Ez az idő általában egy hónap plusz 15 nap türelmi idő.

Babaváró kölcsön

A 44/2019. (III.12.) Kormányrendelet alapján házaspárok által igényelhető szabad felhasználású, állami kezességgel biztosított személyi kölcsön. Bármire fordítható, így nem kell bizonyítani a felhasználás célját sem. Kamattámogatást is nyújt hozzá az állam teljes futamidőre. A törlesztése a havi jövedelemből történik.

Lakáscélú hitelek

Ezek jellemzően ingatlanfedezettel működő hitelkonstrukciók, ahol a rendszeres havi jövedelem mellett egy vagy több ingatlan fedezete is feltétele a folyósításnak. Ezeknek a hiteleknek a legösszetettebb az elbírálási folyamata, illetve az adminisztrációja és ügyintézése. A lakáscélú hitelek piacán nagyon sokféle hitelkonstrukció elérhető attól függően, hogy ingatlant vásárolni szeretnénk-e vagy éppen a felújítás a célunk.

Szabad felhasználású jelzáloghitel

Ezek az ún. jelzálog hitel alapú személyi kölcsönök, ahol kedvezőbb feltételeket kaphatunk, mint egy egyszerű személyi kölcsönnél, illetve a futamidő is lehet hosszabb. Az igényelt hitel összege pedig szabadon felhasználható.

Lakásfelújítási hitel

Még mindig az egyik legnépszerűbb hitel az ún. “Otthonfelújítási Kamattámogatott hitel”, amelyet az 518/2020. (XI.25.) Kormányrendelet szabályoz, és otthonfelújítási célokra fordítható. A felújítási költségek 50%-ára igényelhető visszatérítés, ez az összeg azonban maximum 3 millió forintos érték lehet.

Hogyan tanácsos hitelt felvenni?

Hitelt felvenni csakis előre átgondoltan és tájékozottan érdemes. Ha tisztában vagyunk a pénzügyi helyzetünkkel és a pontos céljainkkal, konzultáljunk a megfelelő szakemberekkel, hogy biztosan megtaláljuk az igényeinknek legjobban megfelelő hitelkonstrukciót.

Címkék: Vásárló

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló Balesetbiztosítás és életbiztosítás közötti különbségek
Márkázott tartalom | 2021. november 29. 09:51
Bár a két biztosítási forma hasonló védelmet nyújt, van néhány szignifikáns eltérés közöttük. Az alábbiakban szemléltetjük a főbb eltéréseket: milyen esetekre érvényes, miért hasznos és miben is különbözik valójában az élet- és balesetbiztosítás.
Vásárló Akciók a Keysfan-en: Ingyen Windows 10/Windows 11 Black Friday-en
PR | 2021. november 17. 15:25
A Black Friday-re való bemelegítés elkezdődött a Keysfan-nél, ezért visszatért az egyet fizet, kettőt kap akciójuk.
Vásárló Milyen szerszámok kellenek, ha az autóval nincs minden rendben?
Márkázott tartalom | 2021. november 15. 10:36
Az autók és motorok mindennapjaink fontos eszközei. Nélkülük már szinte el sem tudjuk képzelni az életünket. Fontos segítőink mind a munkában, mind pedig a magánéletben.
Vásárló Pénzügyi tudatosság digitálisan
Márkázott tartalom | 2021. november 15. 10:04
Napjainkra a digitalizálás, az automatizálás az élet egyre több területén van jelen, nem kivétel ez alól a számlázás sem. Bizonyára találkoztál már automatikusan kiállított számlával, hiszen az online kereskedelemben egyre több cég alkalmazza ezt a módszert. Az automatizálással időt spórolhatsz meg. Egy cég esetében minél több folyamatot automatizálsz, annál több időd és ennek folyományaként pénzt takaríthatsz meg, hiszen az idődet vagy munkatársaid idejét nem a repetitív feladatokra kell fordítanod.
Vásárló Kemény felületen lágy és romantikus minták
Márkázott tartalom | 2021. november 15. 09:26
  Az európai kerámiagyártás egyik nagy fellegvára Spanyolország. Nem csupán évszázadokra visszanyúló hagyományai miatt, hanem az utánozhatatlan stílus és a folyamatos és kiapadhatatlan ötletek, innovációk miatt is innen indult el hódító útjára számos cég. Vannak márkák, melyeket minden valamire való lakberendezési újság a címlapjára visz szezonról szezonra. Az ismert mediterrán életérzést közvetítik talán a termékeik? Az egzotikus és életörömtől duzzadó napfényes mindennapokat a kis kerámialapokba zárták talán, és átcsempészték a mi zordabb északi vidékünkre? Meglehet. Ki-ki vérmérséklete szerint ad e kérdésekre választ.
Vásárló Igazi ünnep műfenyővel
Márkázott tartalom | 2021. november 13. 10:17
Az adventi időszakban elkezdünk ráhangolódni az ünnepekre, és az ünnepi menü kitalálásán kívül az is nagy dilemma, hogy milyen fa alá kerüljenek az ajándékok.
Vásárló Hogy fest a hazai ételszállító-piac, ahová betörhet az amerikai óriás?
Kollár Dóra - Valkai Nikoletta | 2021. november 13. 06:09
Jókora lökést adott a hazai ételkiszállítási piacnak a koronavírus, amit az is mutat, hogy a Kifli.hu megjelenése, a Netpincér brandváltása után a héten bejelentették: egy amerikai cég felvásárolta a Woltot. De pontosan milyen piacra lépett be most az amerikai házhozszállító? 
Vásárló Gond van a Spar egyik saját márkás termékével
Privátbankár.hu / MTI | 2021. november 12. 19:19
Mikrobiológiai problémák adódtak.
Vásárló Így néz ki a megújult Szeged Plaza
Privátbankár.hu | 2021. november 12. 18:49
Az Indotek Group mintegy egymilliárd forintból valósította meg a projektet.
Vásárló Kollagénbevitel természetes formában
Márkázott tartalom | 2021. november 12. 18:45
Mit érdemes tudni a kollagénről? Milyen élettani szerepe van? Miért fontos az egészségünk szempontjából? Miért érdemes fogyasztani? Hogyan vihető be természetes formában? Mutatjuk a válaszokat! A kollagén teherbíró rostos fehérje, mely aminosavakból áll. Fontos alkotóeleme a porcoknak, a hajnak, a bőrnek, a körömnek, a csontoknak, az ínszalagoknak, az izmoknak, az inaknak és az ereknek.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló