3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Bár ma már egyre többen felismerik az öko termékek jelentőségét, mégis sokan elutasítják azokat a magasabb áruk miatt. Első ránézésre valóban többe kerülhetnek ezek az árucikkek, mint a nem organikusan termelt és gyártott társaik. 

De nézzünk kicsit a kulisszák mögé is, hogy miért kerül ennyibe a bio! Rögtön rájövünk, hogy hosszabb távon egy sokkal kifizetődőbb befektetésről van szó. Az így előállított termékek egészségünkre gyakorolt pozitív hatása megkérdőjelezhetetlen.

Érdemes harmóniában élni a természettel és bio cikkeket választani mind az élelmiszerek, mind az étrendkiegészítők és a szépségápolás terén is! Ha nem szeretnénk sokat keresgélni az interneten, vásároljunk egy helyről! Ezeket a termékeket például elérhetjük a bio barát webáruház oldalán is.

Bio élelmiszerek

Amikor a “bio” szót halljuk, rögtön arra gondolunk, hogy végre vegyszermentes árucikkeket vásárolhatunk. Ennél jóval többről van szó! Ugyanis a termelés és az előállítás során figyelnek az állatok jólétére, a talaj-egészségügyre, valamint a műtrágya és szintetikus szerek használatának elkerülésére is. Gyártás közben pedig kifejezetten ügyelnek arra, hogy ne alkalmazzanak mesterséges tartósítókat, ízfokozókat és egyéb adalékanyagokat.

Az említett webshopban találhatunk ide sorolható alapvető élelmiszereket: többek között liszteket, fűszereket, rizseket, lekvárokat. De vannak itt olyan italok is, mint a növényi tejek, zöldség- és gyümölcslevek vagy a különféle teák. Szerencsére édességekből, snackekből sincs hiány, és reggelihez, ebédhez is be tudunk szerezni félkész, kész termékeket. 

Étrend-kiegészítőkből is öko

Vannak esszenciális vitaminok, amelyek nélkülözhetetlenek a szervezetünk számára. Sokszor ezek megfelelő szintjét nem tudjuk csak táplálékokkal elérni. Ilyenkor kerülnek képbe a vitaminok, étrend-kiegészítők. 

Léteznek általános, roboráló típusok, de vannak speciálisan egy-egy érzékszervünk, testrészünk működését támogatók is. Mielőtt vásárolunk, nem árt tisztában lenni azzal, hogy melyik alkotóelem mire jó. Az pedig nagyon fontos, hogy csak megbízható gyártótól származó, lehetőleg öko címkével ellátott étrend-kiegészítőket vegyünk meg!

Szépségápolás bio módon?

Ha már az élelmiszerek és vitaminok terén a bio mellett tettük le voksukat, a szépségápolásban is kövessük ezt a példát! Legyen az arc-, test-, fog-, száj- vagy hajápolás, válasszunk olyan márkákat, amelyeknek megvannak a megfelelő öko minősítései! Ha ezek mellett döntünk, természetesen, kemikália-mentesen ápoljuk magunkat kívül-belül.

Amikor bio árucikkeket vásárolunk, ne az ár legyen a döntő szempont. Figyeljünk az ár-érték arányra: miért mit kapunk. Szerezzük be megbízható helyről a mindennapi és a szépségápolási cikkeket. Biztosak lehetünk abban, hogy magas minőségű termékeket kapunk, amelyekre megéri áldozni. Az egészség mindig jó befektetés!

Címkék: Vásárló

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Sosem látott újdonságok a parfümpiacon: ez már az új világ?
Elek Lenke | 2024. június 16. 16:07
A 21. század a szagokról szól. Mindennek finom, kellemes, egyedi illatúnak kell lennie. A  globális parfümpiac egyre nő, és ez a tendencia itthon is érezhető. Több mint 10 milliárd forintot költenek évente a magyarok parfümökre, és nemcsak a nők. Főleg külföldi termékekre adnak ki ennyi pénzt, hiszen Magyarországon nem létezik ez az iparág, eltekintve néhány niche, azaz egyedi, művészi, designer illatkompozíciótól.
Vásárló Célba vették a konyhák új lakóit
Buksza blog | 2024. június 15. 09:25
A forró levegős sütők már nem számítanak újdonságnak, ami felkeltette a nagy élelmiszergyártók érdeklődését is. Úgy gondolják, ideje kiszolgálniuk az emberek új konyhai „játékszerét”.
Vásárló Nagy fekete pontot adhatnak a Tescónak
Buksza blog | 2024. június 14. 10:58
Ha a részvényesek jóváhagyják a juttatásait, akkor a Tesco vezérigazgatója 430-szor többet fog keresni, mint egy átlagos dolgozó. Ezt a befektetők egy része a cég hírnevét romboló döntésnek tartja. 
Vásárló Kormányzati meghívót kaphat a Lidl és az Aldi Kanadából
Buksza blog | 2024. június 12. 09:04
Kanadában a kormány lépéseket tett arra, hogy külföldi versenytársakat, például az Aldival és/vagy a Lidlt hívja az országba, hogy versenytársat kapjon a legnagyobb helyi boltlánc. 
Vásárló Gazdasági csapás jön? Egy meglepő mutatóból is kiderülhet
Buksza blog | 2024. június 12. 08:29
Akár esik, akár fúj, a hölgyek használnak szépészeti termékeket, ám nem függetleníthetik magukat attól, hogy mennyi pénzt költhetnek ezekre. Ebből fakad egy lehetőség a recessziók előrejelzésére.
Vásárló Percenként frissülő árakkal bombázhatják a vevőket a boltok
Buksza blog | 2024. június 12. 07:55
Olyan tempóban frissülhetnek az áruházi akciók a jövőben, hogy az akcióvadászoknak lényegében folyamatosan a boltban kellene maradniuk, mert csak így lesznek képesek lecsapni a legfrissebb árengedményekre.
Vásárló Megjött a rossz hír a kormánynak a választások előtt - a boltokból érkezett a pofon
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2024. június 7. 05:49
A hivatalos inflációs adatok egy nappal a választások után érkeznek, a Privátbankár Árkosár friss eredményei viszont már most olvashatóak. Az előző havi komolyabb árcsökkenés után ráfagyhat a vásárlók arcára a mosoly: sokat drágult májushoz képest a nagybevásárlás júniusban, és tavaly nyárhoz képest is minimális az árcsökkenés. Ha már választások, megnéztük, hol a legolcsóbb a krumpli, a narancs és a pezsgő.
Vásárló Mindent vitt a Lidl és a barátja a szomszédban
Buksza blog | 2024. június 5. 10:55
Akárcsak Magyarországon, Romániában is a Lidl az egyik legnépszerűbb áruházlánc. Évek óta első helyen áll, most megvédte a címét. 
Vásárló Olyan vásárlók jelentek meg a diszkontokban, akikre senki sem számított
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. június 5. 10:11
Váratlan eredményt hoztak az Egyesült Államokban készült piackutatások. A viszonylag jól élő fogyasztóknak ugyan lenne pénzük hagyományos áruházakban vásárolni, ám sokszor a diszkontokat választják.
Vásárló Megjelenik a tévéshop utóda Európában is a kínai siker után
Buksza blog | 2024. június 5. 09:11
Az elmúlt évtizedek tévéshopjait támasztja fel új formában Európában is a Zara divatáruházlánc azt követően, hogy a kínai vásárlókat már sikerült a pénztárhoz terelnie a régi-új módszerrel.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG