3p

Legyen szó akár a középiskolai, akár a felsőoktatásban eltöltött évekről, nyugodtan kijelenthető, hogy ez az egyik legszebb és leggondtalanabb időszak egy ember életében. Tanulás mellett ugyanis tele van olyan élményekkel, amelyekre és életünk későbbi szakaszában is szívesen gondolunk majd vissza.

Lényegében tekinthetünk úgy rá, mint a felnőtt életre való felkészülésre, amit ennél kicsit tudatosabban is elkezdhetünk, ha elvállalunk egy-két diákmunkát. Aki ezzel a gondolattal kacérkodik, itt találhat a diákmunka lehetőségeket Gyöngyösön.

Persze tudjuk, hogy a középiskolai kötöttebb tanrend és az iskolán kívüli tevékenységek mellett ez eléggé körülményes, de a diákmunka keretei erre az eshetőségre is biztosítanak lehetőségeket.

Ami az egyetemistákat és a főiskolai hallgatókat illeti, nekik már jóval könnyebb dolguk van, hiszen az előadásaik időpontja sokkal rugalmasabb és több is a szabadidejük, amit igazán hasznosan tudnak eltölteni, ha egy diákmunka keretén belül tapasztalatot és persze némi pénzt gyűjtenek a diákévek befejezése előtt.

No, de milyen előnyökkel is jár pontosan a diákmunka?

Először is az általuk nyújtott flexibilitást említenénk. Ezek a pozíciók ugyanis kellően rugalmasak ahhoz, hogy mellettük a diákok a tanulásra is tudjanak összpontosítani, illetve maradjon még egy kis szabadidejük is, amely során kapcsolatot építhetnek, a barátokkal tölthetik az időt, és szórakozhatnak.

Sőt, sok esetben a munkáltatók arra is lehetőséget biztosítanak, hogy mi magunk határozzuk meg, mennyit szeretnénk dolgozni. Mivel pedig mindezért órabért kapunk, így gyakorlatilag csak rajtunk áll, hogy mennyi időt fordítunk az általunk végzett feladatra, és mennyi pénzt gyűjtünk össze.

Az általunk nyert tapasztalat is jól jön

Akár egy fizikai, akár egy komolyabb szellemi munka mellett tesszük le a voksunkat a diákmunkák sokszínű palettájából, az általa nyert tapasztalati tőke igazán hasznos lehet a későbbiekben akár referenciaként is, amikor a munkaerőpiacra kikerülve szeretnénk állandó állást találni.

Ezáltal megmutathatjuk ugyanis a leendő munkáltatónknak a szorgalmunkat, az elhivatottságunkat, és ha rendelkezünk vele, akkor a megpályázott pozícióval kapcsolatos releváns tapasztalatainkat is.

Ha szeretnénk tudatosan kitaposni magunknak az utat, akkor mindenképpen érdemes az egyetemi éveink alatt olyan profilú cégnél elhelyezkedni diákmunkásként vagy gyakornokként, amely egybevág a tanulmányainkkal. Ennek köszönhetően ugyanis a későbbiekben igazán nagy előnyre tehetünk szert a többi jelentkezővel szemben.

Sőt, előfordulhat az is, hogy a főnök olyannyira elégedett a munkánkkal, hogy a diákévek után hajlandó lesz állandó jelleggel is alkalmazni bennünket.

Ne csak a jelenre koncentráljunk tehát, hanem a jövőbeli tervekre is!

A fentebb leírtakból is látható, hogy érdemes a szabadidőnket arra áldozni, hogy valamilyen diákmunkát vállaljuk. Ezekben a pozíciókban komoly potenciál rejlik, amelyet ha szemfülesek vagyunk, akkor könnyedén ki is tudunk aknázni.

Címkék: Vásárló

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Érdekes jóslat jelent meg Lidlről, a Tescóról és a többi boltláncról
Buksza blog | 2023. november 29. 16:04
A legnagyobb boltláncok - köztük a Tesco és a Lidl - a piaci súlyuknál fogva fordulatot hozhatnának a húsfogyasztásban és ezzel a környezetvédelemben néhány éven belül.
Vásárló Erre vártak az autósok: péntektől csökken a benzin ára
Privátbankár.hu | 2023. november 29. 11:01
577 forintot kell majd fizetni egy literért.
Vásárló Mennyiért lehet bevásárolni a magyar diszkontokban? Itt a Privátbankár Diszkont Árkosár legfrissebb felmérése
Csernátony Csaba | 2023. november 27. 05:42
Tartották magukat novemberben is a diszkontláncok, a Privátbankár Diszkont Árkosarában szereplő termékek átlagára alig változott októberhez képest. Tehát a drágulás elmaradt, igaz, egyelőre várni kell az árak csökkenésére is.
Vásárló Itt a fordulat: vesztésre állnak a boltok online riválisai
Buksza blog | 2023. november 24. 09:31
Rossz idők járnak az online élelmiszer-forgalmazó cégekre: a járvány alatt felfutó elektronikus vásárlás után egyre inkább visszatértek a vevők a fizikai boltokba. Az Egyesült Államokban például az élelmiszerek mintegy 11 százaléka talál gazdára az interneten. Magyarországon is hasonló a helyzet: itt az elszálló árak miatt tértek vissza sokan a boltokba.
Vásárló Jönnek az új "árcímkék", érdemes tisztában lenni a boltok bűvésztrükkjeivel!
Buksza blog | 2023. november 22. 11:20
Az elmúlt évben nagyon árérzékennyé váltak a vásárlók, ezért kulcskérdés lett az árazás. A következő évben tovább folyhat a vásárlók „elbűvölése” a jó ármeghatározással.
Vásárló Komfortos otthon, kisebb környezethasználat
PR | 2023. november 21. 09:05
A napi közlekedés mellett az otthon, a háztartás működése a legnagyobb környezethasználat egy átlagember életében. Fűtünk, világítunk, háztartási gépeket üzemeltetünk – mindez jelentős energiafogyasztással és ökológiai lábnyommal jár. A fejlett országokban, így Magyarországon is egyre nagyobb teret nyernek az ún. intelligens otthonok, amelyek úgy képesek növelni a mindennapok komfortját, hogy közben egyszerre csökkentik a lakhatáshoz kapcsolódó negatív környezeti hatásokat és fokozzák a mindennapok biztonságát. Íme ezen otthonok legfőbb előnyei!
Vásárló A karikagyűrű divat évről évre változik
Márkázott tartalom | 2023. november 20. 10:16
A házasságkötés egy igen nagy döntés a pár életében, hiszen ezután már hivatalosan is összetartozónak minősülnek. Az összetartozás egyik szimbóluma a karikagyűrű, amit a pár az esküvő alkalmával húz rá egymás ujjára.
Vásárló A víz, mint természetes üzemanyag: így segíti a hidratáltság a hatékony munkavégzést
Márkázott tartalom | 2023. november 19. 09:49
A víz az emberi test legfontosabb üzemanyaga. Alapvető szerepet játszik az életfunkciók működésében, ugyanakkor a megfelelő hidratáltság javítja az agy teljesítményét és segíthet csökkenteni a fáradtságot. Éppen ezért a vízfogyasztás a munka folyamán is nélkülözhetetlen.
Vásárló Pocsék eredmény jött: utolsók között a magyar üzletek
Buksza blog | 2023. november 18. 16:03
Az uniós kiskereskedelmi listán Magyarország a legrosszabbul teljesítő államok között van. Csak Belgium és Szlovénia rendelkezik rosszabb eredménnyel. A spanyolok jelentik a jó példát. 
Vásárló Az Aldi újabb forradalmat indítana, így lehetnek olcsóbbak az élelmiszerek is
Buksza blog | 2023. november 18. 09:09
Olcsóbbá válhatnak alapvető élelmiszerek az Aldi boltjaiban: egy üzletben már munkába állt egy újratöltő állomást, amelyből kimérve, és a csomagolt verzióhoz képest olcsóbban lehet vásárolni. Az állomás ráadásul a környezetnek is jót tesz: heti egy újratöltéssel ugyanis 1,4 milliárd egyszer használatos műanyagtól lehetne elköszönni.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG