<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
Jó hónapja és jó éve van a magyar szálláshely-szolgáltatóknak: a belföldi és külföldi vendégek száma is szépen nő. Valamivel kevesebb volt most a német vendég, de a britek nagyon rákaptak Magyarországra.

Augusztusban a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 5,7, a belföldi vendégeké 4,9%-kal nőtt az egy évvel korábbi szinthez képest.

Mi bajuk a külföldieknek Észak-Magyarországgal?

A külföldiek augusztusban 1 millió 916 ezer vendégéjszakát töltöttek Magyarországon, 7,3 százalékkal többen döntöttek úgy, hogy nálunk nyaralnak, mint egy évvel ezelőtt. Az ország 9 turisztikai régiójából 8-ban nőtt a külföldi forgalom, Észak-Magyarországon viszont számottevően csökkent.

Honnan jöttek a turisták Magyarországra augusztusban? A vendégéjszakák megoszlása

A német turisták 2,0%-kal kevesebb vendégéjszakát vettek igénybe, de ezt többszörösen ellensúlyozta az, hogy a Lengyelországból, a Hollandiából, az Olaszországból és a Csehországból érkező vendégforgalom 1,9–8,0%-kal gyarapodott, valamint folytatódott a brit turisták forgalmának dinamikus (21%-os) növekedése.

Honnan jöttek az európai turisták Magyarországra augusztusban? A vendégéjszakák megoszlása

 

3,2 milliárdot költöttünk SZÉP-kártyával

Nem csak külföldi turistából volt több: a belföldi vendégek száma 6,8, az általuk eltöltött éjszakáké (2 millió 227 ezer) 4,9%-kal bővült.

Széchenyi Pihenőkártyával a kártyatulajdonosok 5,4%-kal többet költöttek augusztusban: összesen 3,2 milliárd forintot.

Egy hónap alatt 46 milliárdos árbevétel

A kereskedelmi szálláshelyek összes bruttó árbevétele (augusztusban 46 milliárd forint) 14%-kal nőtt egy év alatt.

Külföldiből vagy belföldiből volt több? A vendégéjszakák megoszlása augusztusban


Az idei év összességében is jobb, mint a tavalyi. A szálláshelyek 6,4%-kal több vendégéjszakát regisztráltak, egyforma arányban nőtt a külföldiek és belföldiek száma is. Az árbevétel 247 milliárd forintra nőtt, 12 százalékkal a tavalyi első 8 hónaphoz képest.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló A nap képe: ezer forintért adják a tejet ebben a budapesti áruházban
Privátbankár.hu | 2022. november 25. 18:01
Bio és 3,5 százalékos, de az ártól akkor is lehidaltunk. 
Vásárló A karácsonyi ajándékon is spórolnak a magyarok
Privátbankár.hu | 2022. november 17. 14:53
Kevesebb ajándékot vesznek a magyarok idén karácsonyra, és 7 százalékuk senkinek nem ad ajándékot - derült ki a Yettel országos reprezentatív kutatásából.
Vásárló Néhány nap, és ajándékot kapnak a magyar autósok
Privátbankár.hu | 2022. november 16. 14:19
Csökken a tankolás ára.
Vásárló A LEGO® a felnőttek arcára is mosolyt csal
Márkázott tartalom | 2022. november 15. 08:32
Ha Neked is fejtörést okoz a karácsonyi ajándékok kiválasztása, segítünk. Mit szólnál valamihez, ami játékos örömöt szolgáltat, megmozgatja a kreatív gondolatokat és lehetőséget kínál a humoros énetek kiélésére? A LEGO nem csak a gyermekek játékszere; minden felnőtt számára létezik hozzá illő készlet, legyen szó járművekről, művészetről és dekorációról, filmekről vagy videójátékokról. Lepd meg a szeretteid és élvezzétek a közös játékot!
Vásárló Az otthon és a kert gondozásához nélkülözhetetlen eszközök
Márkázott tartalom | 2022. november 13. 08:52
Amikor egy lakásról vagy házról, és a hozzá tartozó kertről gondolkodunk, általában nem az az első gondolatunk, hogy milyen szerszámokra és szerszámgépekre lesz szükségünk a karbantartásához. Pedig számtalan olyan eszköz van, ami nélkül nem tudjuk megoldani még a legegyszerűbb feladatokat sem. Nézzük, milyen dolgok nélkülözhetetlenek a ház körül!
Vásárló A húsdaráló és a legfontosabb alkatrészei
Márkázott tartalom | 2022. november 12. 09:44
A darált húsos ételeket imádjuk. Össze is fut a nyál a számban, ha a rakott spagettire vagy a bolognai spagettire gondolok, de az egytálételeket is bármikor szívesen tálaljuk otthonunkban. Azok számára, akik friss alapanyaggal szeretnének dolgozni, elengedhetetlen a húsdaráló.
Vásárló A nap képe: újabb boltban korlátozzák a tojásvásárlást
Privátbankár.hu | 2022. november 12. 09:40
Kollégánk a Reál boltjában járva látta ezt a figyelmeztető táblát.
Vásárló Készülnek a nagy lakásfelújítási tervek?
Márkázott tartalom | 2022. november 11. 09:48
Sokszor észre sem vesszük, hogy mennyire ráférne az otthonunkra egy alapos tatarozás, hiszen a forró nyári hónapokban sokkal többet tartózkodunk kint a szabadban, és leginkább csak akkor szembesülünk az otthonunk hiányosságaival, amikor az ősz és a tél bezár minket a négy fal közé.   Ilyenkor akad ugyanis időnk arra, hogy alaposan szétnézzünk, és mivel a hideg esték amúgy is kuckózással telnek, jobban felerősödik bennünk a vágy, hogy tovább csinosítsuk az otthonunkat.
Vásárló Árstop: néhány nap haladékot kaptak a boltok
Privátbankár.hu | 2022. november 10. 17:07
November 14-ig nem büntetnek a krumpli és tojás árstopok megsértése miatt.
Vásárló Katasztrofálisan gyenge a forint, hirdess inkább euróban!
Márkázott tartalom | 2022. november 9. 14:13
Úgy látszik nincs remény a 400 forint alatti euróra, hiszen az elmúlt napokban is épphogy csak benézett 400 alá a forint. Az utóbbi időszak átmeneti erősödése az euróval szemben már megtorpant. Így akár megtakarításról, akár befektetésről van szó, érdemes euróban gondolkozni. És ha eladó ingatlanunk van, az árfolyam kockázat elkerülése érdekében érdemes azt is euróban értékesíteni. 
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG