3p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

A C-vitamin egy rendkívül fontos antioxidáns, amelynek a kutyákra gyakorolt hatását a tudósok 1942 óta folyamatosan vizsgálják. Eddig arra a következtetésre jutottak, hogy fokozza a fehérvérsejtek működését, növeli a vér interferon- és antitestszintjét, továbbá nagymértékben segíti a kollagén beépülését, amelynek köszönhetően nagy segítséget nyújthat az ízületi problémák esetében.

A kutya szervezete azonban abban különbözik az emberétől, hogy képes maga is előállítani a szükséges C-vitamin mennyiséget a természetes táplálékából. Ez azonban nem jelenti azt, hogy bizonyos esetekben ne lehetne kúraszerűen olyan C-vitaminban gazdag étrend-kiegészítőket adni a kedvencednek, mint amilyen a BARFSHOP.hu kutya vitamin kínálatában megtalálható Fanni’s csipkebogyó por. 

A beteg, a vemhes, az éppen növésben lévő vagy az egyéb stresszhatás alatt álló kutyák ugyanis sokkal több C-vitamint használnak el, mint az egészséges társaik. Ennek a természetes étrend-kiegészítőnek az adagolásával pedig nagyban hozzájárulhatsz az immunitásuk növeléséhez.

A kúraszerű alkalmazásától azonban semmiképpen sem szabad eltérned!

Ezzel ugyanis csak azt éred el, hogy a kedvenced vizeletének pH-ját fogod megnövelni, amely miatt megnő a kiválasztott húgykő mennyisége, és annak a valószínűsége, hogy ezt csak műtéti úton lehet eltávolítani. Továbbá egyes esetekben hasmenés is jelentkezhet.

Hogyan adagold a C-vitamint tartalmazó étrend-kiegészítőket?

Egy egészséges kutyus szervezete körülbelül 0,45 testkilogrammonként 18 milligramm C-vitamint állít elő, amely egy stresszhelyzetben lévő kutyánál akár 500 milligrammal is növelhető.

Ezt az adagot azonban mindenképpen érdemes 3-4 felé elosztani naponta, hogy hatékonyabban szívódjon fel. De ez a megközelítés azért is előnyös, mert sokkal könnyebben meghatározható, hogy a kedvenced érzékeny-e a C-vitaminra vagy sem.

Abban az esetben pedig, hogy ha kollagénnel, vagy MSM-el együtt adagolod, mivel a kedvencedet adott esetben valamilyen ízületi probléma gyötri, akkor a 2:1 arányhoz kell tartanod magad a kollagén por, illetve az MSM javára.

Milyen egyéb vitaminokra lesz még szüksége a kutyádnak?

Az A-vitamin szintén egy olyan tápanyag, amelynek a hiánya különböző betegségeket idézhet elő. Ez a vitamin ugyanis elősegíti a csontok növekedését és a szem egészségét, de a fogak megfelelő állapotának megőrzésében is nagy szerepet játszik. 

Aztán ott van még a B-vitamin, amely az egészséges, puha és fénylő szőr hatékony támogatója. Ezt főként vedlés idején vagy akkor érdemes adnod a kutyádnak, ha korpásodik a bőre.

Végül pedig még a vérplazma kalcium- és foszforszintjének megfelelő szinten történő tartásáért felelős D-vitamint, a sejtmembránok stabilitásának fenntartásában szerepet játszó E-vitamint, illetve a véralvadást befolyásoló K-vitamint említenénk.

De egyébként a vitaminokon kívül még az Omega zsírsavak is elengedhetetlenek, mivel ezek nagymértékben segítik a kutyád szervezetének működését és fejlődését, valamint nagy hatással vannak a szívre is.

 

Címkék: Vásárló

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Új szabály jöhet a fizetési haladékra, rögtön kiverte a biztosítékot
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2023. szeptember 17. 14:52
Az áruházak beszállítóit védené az Európai Bizottság azzal a javaslatával, amely számukra kedvezőbb fizetési határidőt szabna meg, ám a kiskereskedők lobbiszervezete akcióba lendült.
Vásárló Miért érdemes diákmunkát vállalni?
Márkázott tartalom | 2023. szeptember 16. 10:27
Legyen szó akár a középiskolai, akár a felsőoktatásban eltöltött évekről, nyugodtan kijelenthető, hogy ez az egyik legszebb és leggondtalanabb időszak egy ember életében. Tanulás mellett ugyanis tele van olyan élményekkel, amelyekre és életünk későbbi szakaszában is szívesen gondolunk majd vissza.
Vásárló Hogyan válhatunk jobb értékesítővé?
Márkázott tartalom | 2023. szeptember 16. 09:44
Ahhoz, hogy egy cég vagy vállalkozás elég bevételre tegyen szert, nélkülözhetetlen, hogy az értékesítési folyamat hatékony és gördülékeny legyen. Ez pedig sok esetben azon múlik, hogy a cég alkalmazásában vagy megbízásában álló értékesítő mennyire hatékonyan végzi a munkáját.
Vásárló Meglepetések a boltokban: jönnek a szuper bevásárlókocsik és az exoskeletonok
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2023. szeptember 15. 14:55
Rakodást segítő robotszerű gépek könnyíthetik meg a boltosok munikáját. A bevásárlókocsik pedig okosabbak lesznek, kérdés, hogy ez mennyire jön be a vásáróknak. 
Vásárló Mi a helyzet jelenleg a fizikai munkák terén?
Márkázott tartalom | 2023. szeptember 14. 17:30
Bár 2022 őszén jelentősen beindult az álláskeresések üteme, de az év végi elemzések mégis azt mutatták, hogy a munkaerőhiány továbbra sem csökken Magyarországon. Ez idén sincs másképp.
Vásárló Változás: bejelentést tett a kormányszóvivő a kötelező akciókról
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 14. 12:23
Szeptember végén lejárt volna a kötelező akciók rendszere, de a kormány meghosszabbítja az év végéig. 
Vásárló Újabb fejlemény diszkontversenyben: a Lidl gyarapodhat az Aldi meglepő dániai döntése után
Buksza blog | 2023. szeptember 13. 17:23
Komoly változást hoz a dán kiskereskedelmi piacon, hogy több mint negyvenéves jelenlét után az Aldi úgy döntött, elhagyja az észak-európai ország piacát. Boltjain versenytársai, köztük a Lidl osztoznak.
Vásárló Az irodai hatékonyság záloga
Márkázott tartalom | 2023. szeptember 13. 10:17
Bár az irodai életforma évről évre egyre inkább digitalizálódik, azért még mindig szükség van jó minőségű irodaszerekre és felszerelésekre a hatékony munkavégzéshez. A modern irodai életben a hatékonyság és az egyszerűség az elsődleges szempont. 
Vásárló Az Ikea matracforradalmat indít, ezért a hatóságokkal is szövetkezne
Buksza blog | 2023. szeptember 12. 15:22
Az elhasznált, hepehupás, kényelmetlenné vált matracoktól körülményesen lehet megválni, az Ikea ezért úgy gondolja itt az ideje, hogy ne a szemétbe kerüljenek.
Vásárló Szerezzünk meglepetést korántsem hétköznapi formában!
Márkázott tartalom | 2023. szeptember 8. 17:38
Ajándékozni nagyszerű dolog, látni az őszinte meglepetést, meghatottságot, mosolyt a másik arcán, akár egy születés- vagy névnap, esküvő, babaszületés, lánykérés vagy más ünnepelnivaló alkalmából. 
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG