BUX
32 591.95
+0.71%
+230.00
OTP
8 815.00
-0.28%
-25.00
MOL
2 000.00
+5.88%
+111.00
RICHTER
6 210.00
-2.66%
-170.00
MTELEKOM
355.00
-0.56%
-2.00
 
2020. január 17. 11:25

Ha franciaágyat vásárolunk, akkor mindig sarkalatos kérdés, hogy milyen matrac is az ideális. Hiszen mindenkinek más a kényelmes, így ennek függvényében kell dönteni az éjszakai kényelmünkről.

Kétszemélyes matrac: igen vagy nem?

Akik ezt preferálják, el sem tudják képzelni a franciaágyat nélküle. Hiszen az pont beleillik, nem rövid és illesztés sincs, maximálisan kényelmes.

Vannak helyzetek, amikor csak és kizárólag ez a típus jöhet szóba, hiszen mondjuk ha egy újszülött is beköltözik a szülői ágyba, akkor nincs is más megoldás. Ki szeret az illesztésnél aludni? Na ugye? Akkor valószínűleg a baba sem fogja szeretni.

Bár népszerű tévhit, hogy ha sokat forgolódó partnerrel áldott meg a sors, akkor felejtsék el a kétszemélyes matracot, mert senkinek nem lesz kényelmes. Ez óriási tévedés, hiszen egy jó minőségű memóriahabos matraccal ez bármikor megoldható. Sőt, az igazán jók pontrugózásúak, ami azt jelenti, hogy csak ott süpped be, ahol nyomás éri a felületet.

Azoknak is a kétszemélyes matrac a tökéletes választás, akik szeretnek összebújva aludni. Főleg azért, mert a többség középen bújik össze, ahova egyébként pont az illesztés esne, így meglehetősen kényelmetlenül töltenék az éjszakát.

A takarítás alapjában véve egyszerre könnyebb és nehezebb is, hiszen elég csak porszívóval átszaladni rajta néha, és mindezt egyenletes tempóban és felületen tehetjük meg.

Hátránya a takarításának, hogy ha egy levehető huzatú matracunk van, akkor az nem fog beférni a mosógépbe egyben, hacsak nem két részre szedhető.

Két darab egyszemélyes matrac pro és kontra

Az egyszemélyes matracok fő létjogosultságát az adja, hogy a többség nem szeret kompromisszumot kötni a kényelem kérdésében. Ilyenkor mindkét fél a saját kényelmének megfelelő matracot választ.

Mivel ennél a típusnál mindenki magának intézi a matracát, így ha éppen megunta az egyik fél a matrac egyik oldalát, akkor fordít egyet rajta, függetlenül a másiktól.

Szállítása és mosása sokkal könnyebb, hiszen 80-90 x 200-as méretével a huzata garantáltan befér a háztartási mosógépbe. Egy ekkora matraccal az élet is könnyebb, hiszen a kezelése is sokkal komfortosabb.

Csere esetén is sokkal gazdaságosabb, hogy elegendő egyről gondoskodni, mint egy kétszemélyesről.

Ha pedig ötvöznénk a két variációt, és mindkettőből csak az előnyösebbel élnénk, akkor a legjobb az a típus, ami rendelkezik férfi-női maggal. Az egyik markánsabb, míg a másik könnyített változatban is kérhető, így hiába kétszemélyes matrac, mégis személyre szabott és különböző. A legnépszerűbb indok, hogy miért döntenek mégis másik termék mellett a párok, az az, hogy érezni az illesztéseket, még akkor is, ha egy meglehetősen vastag fedőmatracot tesznek rá.

Vásárló Így írta át a lakásvásárlás szabályait a koronavírus
Privátbankár.hu | 2020. április 2. 10:24
Hamarosan indulnak a videós lakáshirdetések, és képbe kerültek az online megköthető adásvételi szerződések is. A néhány héttel ezelőtti hatalmas fékezés után újra elkezdtek érdeklődni az ingatlanok iránt az emberek, igaz, egyelőre csak visszafogottan.
Vásárló Koronavírus: tucatjával vannak most bolti eladói, pénztárosi állások
Privátbankár.hu | 2020. április 1. 17:48
Angliában a Tesco 35 ezer embert vesz fel most a járvány miatti helyzetre való tekintettel, hogy ki tudják szolgálni a megnövekedett számú online-rendeléseket. Magyarországon inkább több bolti eladót és pénztárost keresnek, online-területen nincs kifejezett állásdömping.  
Vásárló Fájó pontunk a szabadság! Az idegenforgalom átrendeződése
Natív tartalom | 2020. március 31. 14:39
Nem túlzás, ha azt mondjuk a válság első üzleti áldozata az idegenforgalom! Az ágazat összes területe zuhanórepülésbe indult az elmúlt hetekben, és még a legjobb szakemberek is csak óvatosan mernek nyilatkozni a jövőbeni károk nagyságáról. A válság egyfajta tisztítótűz, melyben lesznek olyan cégek, akik elvéreznek, lesznek olyanok, akik túlélik, és lesznek olyanok, akik felemelkednek. Ami biztos, hogy a fogyasztók hatékony elérése most kiemelt jelentőségű.
Vásárló Adjunk a minőségre is!
Privátbankár.hu | 2020. március 30. 08:46
Fertőtlenítsünk! - ez most a legfontosabb. Mi az otthonunkban, a hivatásos takarítók pedig mindenhol, ahol csak megfordulunk. Csakhogy mégsem becsüljük meg őket eléggé, ezért a változás érdekében érzékenyítő kampány indult.
Vásárló Kérjük most ne menjen kirándulni a Normafára!
Privátbankár.hu / MTI | 2020. március 29. 07:24
A polgármester a sportolásra más helyszínt javasol, mert túl sokan járnak a hegyre kikapcsolódni.
Vásárló Nagyon elment a magyarok kedve a dízelautóktól
Privátbankár.hu | 2020. március 26. 11:40
Újabb mélyponton áll a dízelautók népszerűsége: tavaly a forgalomba helyezett új személygépkocsiknak mindössze 20 százaléka működött gázolajjal.
Vásárló Ágyneműk - a Tchibo webáruház kínálatából válogattunk
Márkázott tartalom | 2020. március 25. 15:19
A Tchibo webáruház kínálatában a pihentető alváshoz szükséges puha ágyneműkből és lepedőkből is bőséges választékot találunk, hogy a lehető legteljesebb kényelemben pihenhessük ki a mindennapok fáradalmait.
Vásárló Mégsem lesz áramszünet? A munkák többségét elhalasztja az E.ON
Privátbankár.hu | 2020. március 25. 07:48
Csak a legszükségesebb beavatkozásokat végzik el.
Vásárló Beesett a használt autók kereslete
Privátbankár.hu | 2020. március 23. 14:18
Komoly keresletcsökkenésre kell felkészülniük az eladóknak - jósolja a Használtautó.hu.
Vásárló A piacoknak nem kell bezárni 15 óra után
Privátbankár.hu | 2020. március 18. 19:02
Az elrendelt veszélyhelyzeti intézkedések részeként az üzletek jelentős része március 17. óta nem lehet nyitva délután.
Friss
hírlevél