3p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Hogyan néz ki az egész folyamat? Szerencsére egy igazán egyszerű és gyors folyamatról beszélünk, az egész tulajdonképpen 24-48 óra alatt megtörténhet. Sőt, ma már az online világnak köszönhetően arra sincs szükség, hogy személyesen menjünk el a lízingcéghez, mindent otthonról el tudunk intézni.

Az első lépés mindig a kapcsolatfelvétel

Meg persze az, hogy megnézzük, hogy mégis mennyi az annyi. A Lizingo.hu oldalán található autó lízing kalkulátor segítségével például pontosan ki lehet számolni, hogy mekkora törlesztőrészletre számíthatunk, mekkora lesz a hitelösszeg és az önerő mértékéről is pontos információt fogunk kapni.

A kapcsolatfelvétel általában telefonon keresztül történik, ahol minden kérdésünkre választ kapunk. Először is érdemes elmondani, hogy pontosan mi az igényünk, milyen autót választottunk ki. Ezt követően a hitelképességünkkel kapcsolatban fogunk kérdéseket kapni, mivel ez kifejezetten fontos ahhoz, hogy zökkenőmentes legyen a lízing igénylése.

Ha minden kérdésre választ kaptunk, valamint minden kért információt megadtunk, akkor e-mailben fogunk kapni egy egyedi, kedvező, hivatalos banki ajánlatot a választott konstrukcióról, valamint egy listát a szükséges dokumentumokról, amit majd a hitelbírálathoz kell elküldeni.

Hatékony és gyors kommunikáció

A telefonos egyeztetésnek és az e-mailnek köszönhetően nem lesz szükség hosszas levelezésre, utánajárásra, elkerülhetjük a hiánypótlásokat és kellemetlenségeket, mindent otthonról intézhetünk. A kért dokumentumokat e-mailben küldhetjük el, elég csak beszkennelni őket vagy okostelefonnal lefotózni (a személyes iratok esetében fontos, hogy mind a két oldalról készüljön kép).

Alkalmazottak esetében bőven elég a netbankban is elérhető és letölthető számlakivonat (az utolsó háromhavi, ami jövedelem-jóváírást is tartalmaz).

Pár órán belül megtörténik a hitelbírálat

Ha minden dokumentumot sikeresen beküldtünk, akkor általában még aznap, de legkésőbb a következő munkanapon megkapjuk az értesítést a hitelbírálat eredményéről. Ezt követi az egyeztetés a szerződéskötés helyéről és idejéről, valamint további tájékoztatást kapunk a későbbi folyamatokról és teendőkről, hogy minél hamarabb (akár a szerződéskötés napján) megtörténjen a hitel folyósítása.

Az egyeztetett helyen és időben megérkezik hozzánk a bank által aláírt adásvételi, nekünk csak a szerződéscsomagot kell aláírni, valamint átadni az önerőt az eladónak. Természetesen ez lehet készpénz, átutalás vagy autóbeszámítás is.

Az aláírt dokumentumokat e-mailben továbbítják a bankba, ahol az ellenőrzés után előkészítik a folyósítást.

Az autó átírását bízhatjuk az eladóra vagy a lízingcégre is, ez fontos, hogy a bank meg tudjon győződni arról, hogy a jármű valóban tehermentes. Ha 2014 óta még nem tettünk közjegyző előtt Azonossági Nyilatkozatot, akkor erre is szükség lesz.

Ha mindennel megvagyunk, akkor megtörténik a folyósítás az eladó bankszámlájára és nyugodtan használatba vehetjük álmaink autóját. A lízing egy igazán kedvező és rugalmas pénzügyi konstrukció, ami bárki számára elérhető.

Címkék: Vásárló

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Vizsgálat indult az Aldi ellen - mi volt igazából a hűtőpultokban?
Privátbankár.hu | 2024. július 18. 11:22
100 százalék magyar - írták a hűtőpultokra, de a GVH azt gyanítja, hogy ez nem volt igaz.
Vásárló Hamarosan kiderülhet, melyik áruház nyert a júliusi „karácsonyi” vásárban
Privátbankár.hu | 2024. július 16. 10:05
A karácsonyi vásárra emlékeztető júliusi nagy akciósorozatot az Amazon kezdte a Prime Dayjel, ám az online áruházak gyorsan átvették az ötletet, sőt a hagyományos játékosok is beszálltak a versenybe. 
Vásárló Legyen résen, árcsökkenés jön a kutakon!
Privátbankár.hu | 2024. július 15. 15:46
Keddtől a benzin nagykereskedelmi ára 2 forinttal, a gázolajé pedig 3 forinttal mérséklődik.
Vásárló Az Oktogonról elment, most Romániából rajtolna újra az amerikai gyorsétteremlánc
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. július 15. 12:55
Románia lehet térségünkben az az ország, ahol az amerikai Wendy’s teszteli, hogy képes lenne-e visszatérni Európába. A kudarccal végződött előző kísérletnek Magyarország is részese volt.
Vásárló Intézkedett a Lidl: majdnem milliós fizetést kínál a kezdőknek a német üzletekben
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. július 15. 12:21
Szeptembertől többet kapnak a német Lidl-üzletek dolgozói. 
Vásárló Eddig bírta, példátlan lépésre szánta el magát a másik Aldi
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. július 15. 07:47
Az Aldi szerint minden termékét olyan olcsón kínálja a vevőknek, amilyen olcsón csak tudja, ezért a cég áruházai egyfajta kedvezményt testesítenek meg a kiskereskedelemben. Ez változhat a jövőben.
Vásárló A legfelsőbb szintet is elérte a botrány: mérgezték a lakosságot, nem csoda, hogy bedühödtek a kínaiak
Buksza blog | 2024. július 14. 14:37
Kínában nem ritkák az élelmiszer-biztonsági botrányok, amelyeknek ismert és ismeretlenül maradt halálos áldozatai is vannak. A legújabb ügyre a legfelsőbb pekingi vezetés is kénytelen volt reagálni.
Vásárló A vásárlóknak és a boltosoknak is elege lett
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. július 13. 19:14
Nagy változás jöhet az önkiszolgáló pénztáraknál egy felmérés nyomán. Nagyjából kétszer annyian vannak, akik szerint meg kellene szüntetni az önkiszolgáló pénztárakat, mint akik támogatják ezeknek a megtartását. 
Vásárló Spóroljunk a légkondicionálás költségén inverteres split klímával!
Márkázott tartalom | 2024. július 10. 12:50
A nyári hónapokban az energiaszámlánk az egekig nőhet, hiszen áramfogyasztásunk is emelkedik. Elsősorban a régi típusú, nem túl energiahatékony klímák, ventilátorok okozhatják a magas villanyszámlákat.
Vásárló A hőszigetelés a nyári hőség ellen is megoldást jelent!
Márkázott tartalom | 2024. július 8. 10:19
A hőszigetelés fontossága megkérdőjelezhetetlen az energiahatékonyság szempontjából, mivel általa jelentős fűtési- és hűtésiköltség-megtakarítást, illetve nagyobb komfort érhetünk el. 
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG