<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
Saját magát buktatta le tegnap az FTC egyik szponzora: nincs érdemi közölnivalója a közönséggel, vagyis a szponzorpénz nem valós üzleti döntést takar.

Tegnap átadták az új Fradi stadiont, a Groupama Arénát. Az elmúlt napokban rengeteg cikk jelent meg ezzel kapcsolatban, a Privátbankár is sokszor foglalkozott az új, Európa legmodernebbjének hirdetett stadionjának építésével és az átadással.


Lehetetlen küldetés

"Élőben" az embernek két dolog tűnt fel a stadionnal kapcsolatban. Az egyik, hogy a lelátón csak arra nem gondoltak a tervezők, hogy az emberek közlekedni is akarnak. Ha valaki a 20 méteres szektorok közepére igyekszik még úgy is komolyan egyensúlyoznia kell, ha sortársai felállnak - ha nem teszik, lehetetlen a küldetés.

A másik dolog, hogy kifejezetten gyorsítja a kiszolgálást a készpénzmentesség, ám a Sziget példájára meglehet érdemes volna az érintésnélküli bankkártyákat azért beengedni a fizetésbe. Ez ugyanis nem lassítaná a kiszolgálást, de az embernek sem lenne keserű a szájíze, hogy most pl. 500 forint pihen a kártyámon, miközben nem tudom, mikor megyek ki legközelebb Fradi meccsre... Ez persze egy fradistának, vagy egy fővárosi fociszeretőnek nem gond, de mit mondjon majd az a nyíregyházi szurkoló, aki évente jó, ha egyszer jön meccsre? Vagy a visszaváltást kellene megoldani.

A sor vége a metrónál

A beléptetőrendszer és a regisztráció kell és fontos, a névre szóló jegyekkel az embernek lehet vitája, de az ésszerűsége vitathatatlan. Az már kevésbé érthető - hacsak nem a kártyánként 1000 forintos beszedett díj nem volt motiváló -, hogy miért ezen a gálameccsen kellett ezt ilyen szigorúan venni. Vagy ha ezt tesszük, akkor miért 3 munkaállomás végezte ezt a munkát egész hétvégén, mikor látható volt, hogy szurkolók ezreinek nincs még szurkolói kártyája, ráadásul hosszú ideig nem jön újra az Arénába.

Már szombaton 50 méteres sor kígyózott a regisztráció előtt, ez vasárnap 300 méterre duzzadt, ám a Fradi korifeusok semmit nem tettek az ügyben - ment a megnyitó, miközben a sor vége a metrómegállónál volt.

Aki bejutott, annak szemet szúrhattak a reklámok

Az öregebb szurkolónak déja vu érzése volt a pálya mellett futó hirdetések kapcsán. Valamennyi hirdető - a stadion névadójaként szereplő és talán túl sok helyen megtalálható Groupama hirdetések és a mezszponzor taxitársaságon (Főtaxi) kívül olyan cégekből került ki, amelyek meglehetősen érdekes helyzetűek: Főváros Csatornázási Művek, Mahart PassNave, Metropol, Class Fm. És az, hogy a TV2 Csoport hirdetése fut, miközben állítólag az RTL Klubot nem engedték a stadionba, még furcsább.

Az igazi furcsaság ott kezdődik, amikor a közönség a szünetben 3 perces reklámfilmet néz meg arról, hogy a Fővárosi Csatornázási Művek miként újította fel a köztéri illemhelyeket. Ez még a "Cipőt a cipőboltból!" szlogenű, az átkosban  látható értelmetlen reklámnál is komolyabb öngólnak tűnt. Mert a napnál világosabbá tette, hogy a hirdetőnek nincs igazi mondanivalója a közönség felé, vagyis alapvetően nincs üzleti értelme a szponzorációnak....

A meccs viszont nagyon jó volt - magyar szinten.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló Kereskedői szolgáltatások: Amit a kiskereskedőknek tudniuk kell
Márkázott tartalom | 2022. augusztus 8. 15:44
Az ügyfelek szabadságot és rugalmasságot szeretnének élvezni a termékekért való fizetés módjának megválasztásában. 79%-uk az érintés nélküli fizetést részesíti előnyben, és a digitális pénztárcás fizetés gyorsan felváltja a készpénzt.
Vásárló Sosem került még ennyibe a családi nagybevásárlás – duplázódott a kenyér és a sajt ára
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2022. augusztus 8. 05:20
Augusztusban is 30 százalék fölötti éves áremelkedést mutat a Privátbankár Árkosár több mint 15 éve havi rendszerességgel elvégzett felmérése. Még soha nem fordult elő, hogy 30 ezer forint fölé kerüljön a családi nagybevásárlás átlagos ára, most ez is bekövetkezett. A sajt és a kenyér ára is megduplázódott egyetlen év alatt - összességében nehéz lenne azt mondani, hogy az árstopnak egy teljes bevásárlás árára lenne bármi érdemi hatása. 
Vásárló Miért válasszunk rozsdamentes acél mosogatótálcát?
Márkázott tartalom | 2022. augusztus 7. 12:46
A sokoldalúsága miatt a rozsdamentes acél mosogatótálca a legjobb választás lehet a lakástulajdonosok számára, ha konyhatervezésről vagy felújításról van szó. Amellett, hogy költséghatékony opció is, rengeteg előnnyel bír más anyagokkal szemben.
Vásárló Első lépés cipők járástanuláshoz
Márkázott tartalom | 2022. augusztus 7. 12:34
Már az első önálló lépések megtételét követően fontos, hogy minőségi cipő kerüljön a gyermek lábára. Ezzel minden szülő megalapozhatja a megfelelő mozgásfejlődést, és sokat tehet azért, hogy a gyermeknek a jövőben se legyenek egészségügyi problémái.  Nézzük meg, miért az első lépés babacipők a legmegfelelőbbek erre a célra!
Vásárló Futár vagy? Ezt olvasd el!
Márkázott tartalom | 2022. augusztus 7. 11:41
Eltűnődtél már azon, hogy egyszerű lenne az ismerkedés, ha már jóval előre tudnánk, hogy mivel foglalkozik az illető? Amolyan “mutasd a pólód, megmondom ki vagy” elven működnének a dolgok, és máris lenne közös téma. Persze a hétköznapok alatt nincs ilyen egyszerű dolgunk, de előfordulhat, hogy mi szívesen képviselnénk a szakmánkat, csak éppen nem tudjuk, hogyan.
Vásárló Otthoni kényeztetés hidromasszázs káddal
Márkázott tartalom | 2022. augusztus 6. 08:13
Mindannyian különbözőek vagyunk, de az egészen biztos, hogy közös bennünk, hogy lételemünk a víz. Az ember valószínűleg evolúciós okok miatt is vonzódik ehhez az ősi anyaghoz, amely testünk nagy részének is alkotóeleme. A kellemes hőmérsékletű vízben történő tartózkodás vitathatatlanul nagyszerű módja az idő eltöltésének, emellett pedig a testünk és lelkünk is megköszöni és meghálálja az így eltöltött időt.
Vásárló A tökéletes üzleti ajándék nyomában
Márkázott tartalom | 2022. augusztus 4. 11:50
Az üzleti ajándékok jelentősége nagyon is hangsúlyos, hiszen cégvezetőként ezek által fejezheted ki üzletfeleid, valamint munkatársaid felé megbecsülésedet, köszönetedet, további együttműködési szándékodat. Az ideális céges ajándék kiválasztása azonban nem egyszerű feladat, hiszen több szempontot is mérlegelni kell a döntés előtt. 
Vásárló Napi munkánkhoz nagy segítséget nyújt a rokon értelmű szavak gyűjteménye
Márkázott tartalom | 2022. augusztus 1. 08:19
A magyar nyelvről mi, magyarok tudjuk leginkább, hogy mennyire részletgazdag, kiterjedt szókinccsel rendelkezik. A mi nyelvünk annyira eredeti, hogy semmihez nem fogható, és még mindig kutatják az ősi nyelvemlékeinket. A külföldiek számára az egész egy katyvasz és szerintük nehezen tanulható, amivel teljes mértékben egyet lehet érteni. Bár, aki felismeri a mélyen benne rejlő logikát, az könnyebben el tudja sajátítani.
Vásárló A nap képe: ezt láttuk egy budapesti benzinkúton az üzemanyagár-stop szigorítása után
Privátbankár.hu | 2022. július 30. 15:34
A rendkívüli, szombati Kormányinfón jelentette be Gulyás Gergely, hogy szűkül a jogosultak köre.
Vásárló A bentlakásos terápia nem büntetés, hanem esély egy új életre!
Márkázott tartalom | 2022. július 13. 10:52
Amikor valaki a függőségével odáig jut, hogy már nem elegendő a heti néhány alkalmas konzultáció egy szakemberrel, akkor a legjobb választás részt venni egy több hetes bentlakásos terápián. Ez elsőre rémisztőnek tűnhet, de ha megtesszük az első lépést, akkor már csak nyerhetünk vele.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG