<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Groupama Garancia
Pénzügyi szektor Megváltozik az egyik nagy biztosító neve
Nagy László Nándor | 2015. július 1. 09:49
Végleg kikopik a Garancia név, így mától csak Groupama néven dolgozik tovább a piac 4. legnagyobb biztosítója. Új székhelyet is avatnak, de ezek a változások nem zavarják meg az OTP-vel kötött 20 éves megállapodás teljesítését.
Biztosítás Eltört a gyerek keze? Tudta, hogy van rá biztosítás?
Nagy László Nándor | 2015. április 14. 16:46
Továbbra is kevesen tudják, hogy a 3-18 éves gyerekek alanyi jogon biztosítva vannak - az idén a kárigényeket a Groupama Biztosítóhoz kell benyújtani.
Biztosítás Már 200 milliót fújt ki a biztosítók zsebéből az áprilisi szél (Frissített)
Privátbankár.hu | 2015. április 3. 17:10
Az áprilisi szelek a 4 legnagyobb vagyonbiztosítónál már most 200 milliót meghaladó kábejelentést generáltak.
Biztosítás Indul az árverseny: egyre olcsóbbak a lakásbiztosítások
Nagy László Nándor | 2015. március 30. 18:20
A jelek szerint a lakásbiztosítási verseny váltja a kgfb-versenyt: az átlagos díjak a Netrisk szerint az év első 3 hónapjában 5 százalékkal csökkentek. Egyelőre a biztosítóknak sem kell emiatt aggódniuk: a megspórolt pénzt a többség kiegészítő biztosítások megkötésére fordítja, ráadásul az átdolgozott konstrukciókban csökken az alulbiztosítottság is, ami ezen piac legnagyobb gondja.
Biztosítás Azt hiszed, éjjel jön a betörő? Így védd meg az értékeidet!
Privátbankár.hu | 2015. március 21. 08:13
Az ingatlanok tulajdonosai nagyon sokat tehetnek azért, hogy ne váljanak betörés áldozatává. Minél több védelmi eszközt szerelünk fel, alakítunk ki, annál valószínűbb, hogy a betörők nem próbálkoznak ingatlanunkkal.
Biztosítás Anyjánál jobban hízott a magyar leány: jól ment ennek a biztosítónak
Privátbankár.hu | 2015. március 2. 14:03
A francia Groupama csoport tavaly 13,6 milliárd euró díjbevételt ért el, 0,3 százalékkal többet, mint az előző évben, a csoport magyar leányvállalata, a Groupama Garancia Biztosító 5,04 százalékkal növelte díjbevételét, ami így 94,09 milliárd forintot ért el.
Biztosítás Ezekre figyelj, hogy ne súlyos milliókba kerüljön a síelés
Privátbankár.hu | 2015. február 8. 12:05
Ahhoz, hogy valóban biztonságban teljen a téli kikapcsolódás, számos dologra kell figyelni, kezdve a jó minőségű védőfelszerelés beszerzésétől, a megfelelő sporteszközök kiválasztásán át, egészen a helyi előírások betartásáig.
Biztosítás Télen is jól akarsz kinézni a volán mögött? Így öltözködj a biztonságos vezetéshez
Privátbankár.hu | 2015. február 5. 20:07
Télen nemcsak hasznos vezetéstechnikai trükkökkel, hanem megfelelően kiválasztott öltözettel is hozzájárulhatunk a biztonságos vezetés feltételeinek megteremtéséhez. Bár sokan tudják, mégis kevesen figyelnek oda a cipő talpára, a kabát vastagságára, vagy épp a viselt kiegészítőkre, mielőtt a volán mögé ülnek.
Vásárló Újra lehet hóban vezetni - te az úton tudnád tartani az autót?
Privátbankár.hu | 2015. január 24. 17:00
Egy friss kutatás nemrég a magyar autósok téli vezetési szokásait térképezte fel, és azt, hogy mennyire tartják szem előtt a biztonságos vezetés szabályait és kritériumait. Kiderült, hogy a válaszadók többsége időben cseréli le a nyári gumit télire, de használt garnitúrájukat csak akkor, ha az már túlságosan elkopott. Emellett az autóvezetők kétharmada még életében nem használt hóláncot.
Ingatlan Hogy védjük meg az otthonunkat a betörőktől? 2. rész: panellakás
Privátbankár.hu | 2014. december 24. 11:15
A Groupama Garancia szakértői megvizsgálták egy panelház bejárása során, hogy általában milyen zárakkal, védelmi szerkezetekkel óvják az emberek lakásaikat, illetve, hogy melyek egy panellakás esetén az alapvető tévhitek. Mitől számít egy lakás biztonságosnak, vagy a biztosító szemszögéből mi minősül zártnak?
Ingatlan Hogy védjük meg otthonunkat a betörőktől? 1. rész: családi házak
Privátbankár.hu | 2014. december 24. 08:05
A Groupama Garancia szakértői összegyűjtötték, hogy melyek egy családi ház leggyengébb pontjai, ahol a tapasztalatok szerint a betörők leggyakrabban bejuthatnak. A kertes házak legkritikusabb részei a hátsó kertek, az utcafronti kertkapuk, a bejárati ajtók, az ablakok, illetve erkélyajtók.
Vásárló Villámteszt az utakon: milyen a jó téli gumi?
Privátbankár.hu | 2014. december 11. 14:45
A dugóban várakozó autósok abroncsait vizsgálták meg, sokan furikáznak alkalmatlan gumival, de milyen a jó?
Vásárló Baleset érte a gyereket az őszi szünetben? Ide lehet fordulni
Privátbankár.hu | 2014. október 26. 12:01
Minden 3 és 18 év közötti gyereknek ingyen jár biztosítás az őszi szünetben is. Az állam fizet akkor is, ha nem az óvodában vagy az iskolában történt a baj.
Biztosítás Öt perc után feladják a betörők - így védjük meg lakásunkat
Privátbankár.hu | 2014. október 23. 08:42
Napi rutinunk része, hogy mielőtt elindulnánk otthonról, amellett, hogy végiggondoljuk, kikapcsoltuk-e az elektromos berendezéseket vagy elzártuk-e a gáztűzhelyet, ellenőrizzük azt is, hogy becsuktuk-e az ablakokat. Miután gondosan bezártuk az ajtónkat is, már nyugodtan indítjuk a napot.
Személyes pénzügyek Így gondolkodnak a magyarok a nyugdíjas évekről
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 7. 17:34
Mi vár ránk nyugdíj után? Kell-e készülnünk a jövőre? Ki fog rólunk gondoskodni? Egyáltalán gondoskodni fog-e rólunk bárki is? A Groupama Garancia Biztosító és a GfK Hungária közös kutatása szerint az emberek többsége tart a jövőtől. A legnagyobb félelmük, hogy nem lesz elegendő bevételük, pedig sok mindenre szeretnének költeni a nyugdíjas években. A többség úgy véli, nagy szükség lenne előtakarékoskodásra.
Vásárló Mit akar üzenni a csatornázási cég az FTC szponzorációval?
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 11. 10:02
Saját magát buktatta le tegnap az FTC egyik szponzora: nincs érdemi közölnivalója a közönséggel, vagyis a szponzorpénz nem valós üzleti döntést takar.
Biztosítás Egy hét mérlege: több százmilliós kárt okozott a szeszélyes nyár
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 7. 12:57
A Groupamához csak az elmúlt héten több mint 3500 lakásbiztosítási kárbejelentés érkezett.
Biztosítás Van miből félretenni? Te hogyan gondoskodsz gyereked jövőjéről?
Privátbankár.hu | 2014. július 21. 17:58
A magyaroknak a legfontosabb értékek között szerepel a család. De tudunk-e gondoskodni gyermekeink jövőjéről, és ha igen, hogyan, amikor a napi kiadások is óriási terhet jelentenek?
Ingatlan Kiderült, mi lesz a neve az új Fradi stadionnak
Privátbankár.hu | 2014. július 2. 16:40
Kiderült, melyik cég lesz új FTC-stadion névadó szponzora, azt még nem tudni, ki a főszponzor.
Személyes pénzügyek Így spórolhat havi 20 ezret
Privátbankár.hu | 2014. június 21. 08:29
Háztartási energia, dohány, öltözködés, szeszes ital, szórakozás - ezek a területek, ahol egy most közzétett felmérés részt vevői szerint spórolni lehetne. A megkérdezettek több mint fele mégsem teszi. 56 százalék mondta azt, hogy egyik kiadás sem felesleges. Sőt, úgy érzik, komoly megszorításokkal élnek. Ki érti ezt?
Vásárló Mire megy el a fizetésünk? Erre költenek a magyarok
Privátbankár.hu | 2014. június 19. 19:55
A rezsi és az élelmiszer viszi el a pénzünk nagy részét - derült ki egy friss kutatásból, amely azt vizsgálta, miből áll az eltérő családmodellek háztartásainak éves fogyasztása, és milyen módszerekkel tudnának az emberek spórolni. A magyarok több mint fele úgy gondolja, nincsenek felesleges kiadásai, így nincs lehetősége az előgondoskodásra sem.
Személyes pénzügyek Pénzügyek okosan: hogy gondolkodnak a magyarok a jövőről?
Privátbankár.hu | 2014. június 3. 20:02
A magyarok kétharmada gyakran szokott gondolkodni azon, hogyan tudna jobban takarékoskodni. Sokan mérlegelnek és összehasonlítják a különböző banki ajánlatokat és tájékozódik a lehetőségeikről, mielőtt valamelyik termék mellett döntenek.
Biztosítás Öt tévhit a bringázásról: lehet inni, kell a mellény?
Privátbankár.hu | 2014. május 1. 17:30
Megjött a jó idő, egyre többen járnak biciklivel, sokan azonban nincsenek tisztában azzal, hogy a kerékpáros közlekedésre pontosan milyen szabályozások vonatkoznak. Gyakoriak a tévhitek az alkoholfogyasztásról, a bukósisak és a láthatósági mellény viseléséről, a járdán való biciklizésről, és más közlekedési szabályokról, amelyeket a KRESZ részletesen taglal.
Biztosítás Összetörte magát a gyerek? Így fizet a biztosító
Privátbankár.hu | 2014. március 20. 16:35
A Groupama Garancia Biztosító nyerte el a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium általános gyermek- és ifjúsági balesetbiztosítási pályázatát.
Biztosítás Falfirka, rongálás, beázás: így védje magát a társasházi rémálmoktól
Privátbankár.hu | 2014. február 27. 18:03
Falfirka, rongálás, beázás: ezek olyan problémák, amikre van megoldás. Ehhez azonban tisztában kell lenni azzal, hogy mire nyújt védelmet a társasházunk biztosítása és milyen kiegészítő biztosításra van szüksége a lakás tulajdonosának a megfelelő biztonságérzet megteremtéséhez.
Biztosítás Földrengés van - hozd a fényképezőgépem!
Privátbankár.hu | 2014. január 29. 19:50
A január 19-én hajnalban, Észak-Magyarországon tapasztalt földrengés kapcsán összesen 539 kárbejelentés érkezett csak egy biztosítóhoz. A bejelentések 80%-át a társaság már lezárta, több mint 32 millió forintnyi kárkifizetéssel.
Biztosítás Szélsőséges időjárás, csúszós utak - így készülj fel a télre!
Privátbankár.hu | 2013. december 13. 19:40
Az elmúlt hetekben rekord meleg és rekord hideg váltotta egymást hazánkban, a december beköszöntével pedig még csak most érkeznek hozzánk az igazán fagyos nappalok és éjszakák. Nem elég, hogy az útviszonyok is veszélyesebbek ilyenkor, a változékony, szélsőséges időjárás befolyásolja lelkiállapotunkat és vezetési morálunkat is. Hogyan védekezhetünk ellene?
Biztosítás Épül-szépül otthona? Ezt ne feledje, ha nő a lakás értéke!
Privátbankár.hu | 2013. november 22. 19:30
Ha van lakásbiztosításunk, akkor hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy nem kell vele foglalkozni, hiszen hosszú évekre megfelelő biztonságot nyújt a hozzá tartozó fedezet. Igaz, amikor megkötöttük, nem volt benne házimozi rendszer, új parketta, galéria vagy éppen antik értéktárgy. Pedig ha lakásunk értékét új bútorokkal, drága lakberendezési eszközökkel növeljük, felújítjuk, mindenképpen érdemes ellenőriztetnünk az ingatlanhoz tartozó biztosítást is.
Biztosítás Amikor a zár a kulcs - így érdemes védekezni a betörők ellen
Privátbankár.hu | 2013. november 1. 13:00
Lehet, hogy nem is gondolnánk, de hiába a kamera, hiába a rács, ha nem megfelelő zárat választunk lakásunk ajtajára, nemcsak megkönnyítjük a betörő dolgát, de még biztosítónk sem fizeti ki kárigényünket.
Személyes pénzügyek A nélkülözéstől félnek, de utazgatnának a leendő magyar nyugdíjasok
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 11. 19:15
Miközben a sokakban vannak félelmek, hogy hogyan is boldogul majd nyugdíjas évei alatt, aközben sokan írják a bakancslistájukat. Természetesen arról is vannak elképzelések, hogy mennyi pénzre lenne szükség egy-egy álom megvalósításához.
Személyes pénzügyek Egyre több 40-es tervez a váratlanra, avagy mi lett az álmokból?
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 8. 08:00
Kiderült, hogy a negyvenesek a legpesszimistábbak a jövőjüket illetően, többségük úgy érzi, hogy nincs elég megtakarítása a nyugdíjas éveikre. A mindennapi létfenntartás finanszírozása kiadásaik közel 80-90%-át is eléri, így alig marad arra, hogy élvezzék az életet.
Személyes pénzügyek Carpe diem? Utazni kellene, nem a holnaptól félni
Privátbankár.hu | 2013. június 20. 18:50
Szomorú tényre mutatott rá egy kutatás: a bizonytalanságot jelzi, hogy az azonnali kiadás megjelenik a megtakarítási célok között. A nemzetközi trendeket elemezve ez magyar sajátosság, a fiataloknak tanulni, utazni kellene vagy épp a gyermekvállalást tervezni.
Biztosítás Százmilliós károk a földrengés miatt - ezek a lgfrissebb adatok
Privátbankár.hu | 2013. április 24. 17:01
Várhatóan átlagosan 130 ezer forintot fizet majd ki két biztosító a földrengés okozta károk miatt. Az elsődleges adatok szerint csaknem 130 millió forintnyi kár keletkezett az épületekben.
Biztosítás 10 tipp kátyúkár esetére: kihez kell fordulni?
Privátbankár.hu | 2013. március 5. 10:45
Sokan nem tudják, hogy ha kátyú okoz kárt az autójában, mit kell tenni, kihez kell fordulni. Fontos, hogy ilyen esetben nem az autótulajdonos saját biztosítójához, hanem az útszakasz biztosítóját kell keresni, és nagyon figyelmesen kell a dokumentációt elkészíteni.
Befektetési alapok Összefogott a Groupama és az OTP Alapkezelő: bent vannak a vízben
Privátbankár.hu | 2013. február 15. 13:33
A Groupama Garancia Biztosító Generáció Életbiztosítása új eszközalapokkal bővült, Generáció Klasszis néven. Az új portfóliók kialakításában az OTP Alapkezelő is közreműködött.
Biztosítás Pufi dzseki, hótaposó, sínadrág: miben (ne) vezessünk autót télen?
Privátbankár.hu | 2013. február 2. 08:15
Bár sokan tudják, mégis kevesen figyelnek oda a cipő talpára, a nadrág hosszára vagy a kabát vastagságára, mielőtt beülnek a volán mögé. Egy vezetéstechnikai instruktor és egy stylist segíthet kiválasztani a megfelelő ruhadarabokat a téli vezetéshez.
Biztosítás Megérett a direkt kárrendezésre a hazai kgfb-piac
Privátbankár.hu | 2012. december 14. 10:18
A Groupama Garancia Biztosítónak, a nála kötelező gépjármű felelősségbiztosítást (kgfb-t) kötött ügyfelei, néhány ezer forintért direkt kárrendezést vásárolhatnak, ilyenkor ha vétlenek egy balesetben, akkor is az ő biztosítójuk rendezi a kárukat - közölte a biztosító szerkesztőségünkkel.
Biztosítás Jöhet sötét, eső, hó: télen sem kell a BKV
Privátbankár.hu | 2012. december 3. 10:04
A megkérdezettek csupán 37%-a cseréli le autóját tömegközlekedési eszközre rossz idő, hó, vagy ónos eső esetén. Minden ötödik sofőr telefonál néha kihangosító nélkül - derül ki a Groupama Garancia Biztosító és a GfK Hungária háromszáz ügyfél megkérdezésével készült kutatásából.
Biztosítás Van biztosításom, a biztosító mégsem fizet - erre kell figyelni!
Zsiborás Gergő | 2012. november 9. 13:14
A kgfb mellé sok biztosító ajánl kiegészítőtermékeket vagy olcsóbb lakásbiztosításokat - nem árt azonban elveszni ezek szabályzatában, hogy ne érjen minket később kellemetlen meglepetés. Lehet okosan spórolni a biztosításokon, az idősebb autók tulajdonosai a cascóra is találhatnak most alternatívát. Mire kell figyelni?
Biztosítás Kgfb: ne csak az árat nézze, jönnek az extrák is!
Privátbankár.hu | 2012. október 25. 13:31
A Groupama Garancia Biztosító gépjármű szakértői szerint az idei kgfb-kampányban is várható, hogy az előző évek tendenciáját követve bizonyos szegmensekben tovább is csökkenhetnek a biztosítási díjak. A biztosító társaság az ügyfelek elvárásainak megfelelően a korábbi évekhez hasonlóan az ár mellett a szolgáltatásokat is előtérbe helyezi - indul a KárExpressz szolgáltatás expressz közúti segítségnyújtással és expressz kárfizetéssel.
Biztosítás Nyári viharok: volt, hogy egy nap alatt 4000 kárt jelentettek be
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 14. 12:28
Több mint 34 000 viharkár bejelentés érkezett idén a Groupama Garancia Biztosítóhoz – 2012 elmúlt nyolc hónapjában az általános vihar, a villámlás és a felhőszakadás tartozik a leggyakoribb kár okok közé.
Biztosítás Vakmerő nyaralók - csak minden harmadik magyar gondol utasbiztosításra
Privátbankár.hu | 2012. június 15. 12:30
Kezdetét vette a nyár és ezzel együtt beindult a családi utazások menetrendszerű tervezése: szállás foglalása, közlekedési eszköz szervezése, pénznem váltása, azonban sajnos még mindig sokan azt hiszik, hogy spórolhatnak költségeiken, ha nem kötnek utasbiztosítást. A Groupama Garancia Biztosító adatai alapján csak minden harmadik magyar utazónak jut eszébe az utasbiztosítás.
Biztosítás A 3,5 milliárdos bankadó után is nyereséges a Groupama
Privátbankár.hu | 2012. április 11. 14:00
A Groupama Garancia Biztostó társaság a 10,88%-os piaci részesedése alapján továbbra is a magyar biztosítási piac harmadik legnagyobb szereplője, úgy a nem-életbiztosítási, mint az élet-biztosítási piacon. A Groupama Garancia Biztosító auditált eredménye a bankadó ellenére továbbra is nyereséget mutat, 1,778 milliárd forintot tett ki 2011-ben.
Biztosítás Anyagi biztonság: a magyarok 80%-a tudja, csak magára számíthat
Privátbankár.hu | 2012. március 30. 11:34
A jövő arról szólhat a biztosítási piacon, hogy mi magunknak keresünk terméket: pontosabban olyan szerződést kötünk, ami abszolút ránk szabható. A unit-linked biztosítások piacán egyre több az új termék: felértékelődött a rugalmasság és a befektetésekhez adott garanciák. Tudjuk, hogy a nehéz helyzetekben csak magunkra számíthatunk.
Biztosítás Megértettük, hogy az eredményeink felét elviszi az állam - interjú
Zsiborás Gergő | 2012. március 13. 06:00
Egyszerűen megértettük, hogy ez eredményeink felét elveszik adó formájában - mondja Yann Armand Ménétrier, a Groupama Garancia Biztosító francia vezérigazgatója, aki a válság kitörésekor került Magyarországra. A biztosító vezetője szerint még mindig vonzó dolog Magyarországon dolgozni, szerinte a dolgok jó irányba változnak itt. A szakember szerint a magyar kisbefektetők okosan gondolkoznak, de nem mindenki ennyire művelt a pénzügyi kultúra területén. Interjú.
Biztosítás Magyar Közút: új biztosítási tender indul, alacsonyak voltak az eddigi ajánlatok
Privátbankár.hu | 2012. február 6. 17:19
A kirívóan alacsony ajánlatra kért indoklás, majd annak a versenytárs elöli eltitkolása miatt a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) megsemmisítette a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kétfordulós, biztosításra kiírt közbeszerzésének eredményét.
Biztosítás Károkozó állami autók: a Groupama Garancia lett a befutó
Zsiborás Gergő | 2012. január 3. 12:30
Továbbra is problémás lehet a biztosítás nélkül futó állami autók külföldi kárrendezése, a feladatot - más teendőkkel együtt - a Groupama Garancia biztosító nyerte a honvédelmi tárca nem nyilvános tenderén. Az új szabályozástól az állam 100 milliós megtakarítást vár - de ehhez az is kell, hogy a kárstatisztikák ne romoljanak.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG