<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
A Groupama Garancia Biztostó társaság a 10,88%-os piaci részesedése alapján továbbra is a magyar biztosítási piac harmadik legnagyobb szereplője, úgy a nem-életbiztosítási, mint az élet-biztosítási piacon. A Groupama Garancia Biztosító auditált eredménye a bankadó ellenére továbbra is nyereséget mutat, 1,778 milliárd forintot tett ki 2011-ben.

A biztosítási piac egészének díjbevétele az előző évben 2,7%-os csökkenést mutatott az előző évhez képest, míg a Groupama Garancia Biztosító díjbevétele csak 2,2%-kal csökkent.

Az életbiztosítások díjbevétele 45,7 milliárd forint volt, amely a piac egészéhez hasonlóan némi visszaesést mutat a bázisidőszakhoz képest. A tavalyi évben, bár a magánnyugdíjpénztári rendszer átalakítása miatt érzékelhető volt a háztartások pénzügyi tudatosságának erősödése, a lakosság összességében kevesebbet tudott megtakarításokra fordítani a mindennapi élet emelkedő költségei, de főként a devizahitelek tömeges végtörlesztése miatt.

A nem-életbiztosítási üzletág teljes díjbevétele 43,6 milliárd forint volt, mely a piac egészének 5,2%-os visszaeséséhez képest is jóval alacsonyabb, 2,5%-os csökkenést jelent a megelőző évhez képest.
A Groupama Garancia Biztosító a lakásbiztosítási piacon továbbra is a második legtöbb szerződéssel rendelkező szereplő. Az építőipar 80 éve nem tapasztalt mélyzuhanása, a fizetőképes kereslet beszűkülése ellenére a társaság megtartotta biztosítási állományát, ennek köszönhetően a lakásbiztosítási üzletágból származó díjbevétel meghaladta a 17 milliárd forintot. 

A nem-életbiztosítási üzletág másik kiemelt üzletágában, a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások piacán, úgy tudott a biztosítótársaság pár ezer darabos növekedést elérni, hogy meg tudta tartani a korábbi időszakban szerzett ügyfelek többségét. Ahhoz, hogy a társaság meg tudta állítani a korábbi évek állományvesztését, hozzájárult az új online értékesítési csatorna beindítása is.

A bankadó ellenére a Groupama Garancia Biztosító továbbra is nyereséget termelt, auditált eredménye 1,778 milliárd forintot tett ki 2011-ben. A Groupama Garancia Biztosító 2011-ben az adó előtti nyereségének 66%-át, azaz 3,589 milliárd forintot fizetett rendkívüli, ún. bankadóként. A társaság mérlegfőösszege 2010-hez viszonyítva 3%-kal, azaz 257,656 milliárd forintról 265,656 milliárd forintra növekedett.  A saját tőke mértéke elérte a 27,519 milliárd forintot 2011-ben. A társaság szavatoló tőkéje továbbra is magasabb az előírt követelménynél, annak szintje 173,3% volt 2011. év végén.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Biztosítás Nem fagyott szét a nyaralód? Ekkora károkat okoztak az ónos esők
Privátbankár.hu | 2017. február 4. 09:34
Az elmúlt napokban az ónos esők jelentős károkat okoztak az országban, a károk bejelentése, felmérése még mindig zajlik – közölték a biztosítók. A nyaralókban keletkezett fagyási károk nagy része valószínűleg még csak ezután fog kibukni.
Biztosítás Kivéreztetett munkanélküliek országa vagyunk - pedig lenne megoldás
Nagy László Nándor | 2015. április 29. 10:35
A munkavállalók döntő része volt már munkanélküli, ötödük már háromszor volt álláskereső. Miután komoly tartalékokkal nem rendelkeznek, ezért a korábbi megtakarítások felélése után nőnek a fizetési késedelmek a hiteleknél, a rezsinél. Ilyen helyzetben meglehetősen nagy gond, hogy a megkérdezettek 82 százaléka nem is hallott a jövedelempótló biztosításokról.
Biztosítás Meddig fúj a viharos szél? Mi lesz május elsején?
Privátbankár.hu | 2015. április 29. 08:48
A viharos szél miatt tizennégy megyére és a fővárosra továbbra is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. A másodfokú riasztásokat viszont már mindenhol visszavonták. Az ország nagy részén szerdán is erős, viharos széllökésekre kell számítani.
Biztosítás Ezekre figyeljen, és a nyaralóját legközelebb is épségben találja
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 18:40
Számos veszély fenyegeti a nyaralónkat, amelyekre érdemes felkészülni, ha nem akarunk csúnyán meglepődni a szabadságunk kezdetén. Az ingatlanokkal kapcsolatos visszatérő hibák nagyon könnyen betörők kezére adhatják a menedéket, de nem csak tőlük kell félni. Az időjárás is okozhat kellemetlen perceket, ha nem látogatjuk és tartjuk karban a nyaralót. Éppen ezért még mindig jól jöhet a lakásbiztosítás.
Biztosítás A fél országra figyelmeztetést adtak ki: jön a szélvihar
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 07:27
A viharos szél miatt négy megyére másodfokú, hét megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Emellett több megyében a várható sok eső miatt is figyelmeztetés van érvényben.
Biztosítás Ezért nem mindegy, hol javítják meg az autót - változás jöhet a kötelezőnél
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 07:39
Módosítaná a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról (kgfb) szóló törvényt a Magyar Autóklub.
Biztosítás A Lombard Lízingnek május elejéig kell fizetnie az ügyfeleknek
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 16:40
Május elejéig kell visszafizetnie a Lombard Lízing Zrt.-nek az érintett ügyfelek felé azt az összesen 380 millió forintot, amelyet a beépített casco-biztosításnál árfolyam-különbözetként jogtalanul szedett be tőlük.
Biztosítás Aggódik a magyar az autójáért, de sokkal drágább lett biztosítani
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 14:18
Megugrottak a kgfb-díjak az első negyedévben: átlagosan 25 100 forint volt a személygépkocsikra kötött kgfb-szerződések éves díja. Ez az érték az évközi díjhirdetés két évvel ezelőtti bevezetéséhez képest 26 százalékkal magasabb. Tavaly ilyenkor ez az eltérés még mindössze 5 százalék volt.
Biztosítás Eddig két turista nem tudott elutazni a botrány miatt
Privátbankár.hu | 2015. április 21. 07:41
A Kun-Mediátornak az Union Biztosítóval van szerződése, de csak utazási tevékenységre. Eddig ezzel kapcsolatban csupán két kárbejelentés érkezett.
Biztosítás Iszonyatos profitgyárra bukkant a régióban az egyik biztosító
Nagy László Nándor | 2015. április 14. 16:55
Nyereségének közel kétharmadát már a régiós leányvállalataitól szerzi a Vienna Insurance Gruop. Az osztrák biztosítócsoport nyeresége 46 százalékkal ugrott tavaly.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG