<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
Kezdetét vette a nyár és ezzel együtt beindult a családi utazások menetrendszerű tervezése: szállás foglalása, közlekedési eszköz szervezése, pénznem váltása, azonban sajnos még mindig sokan azt hiszik, hogy spórolhatnak költségeiken, ha nem kötnek utasbiztosítást. A Groupama Garancia Biztosító adatai alapján csak minden harmadik magyar utazónak jut eszébe az utasbiztosítás.

A külföldi utazásra, vagy belföldi nyaralásra akár hosszú hónapokon át készülünk, és jelentős összegeket költünk a tökéletes élményék megszerzésére, a biztosítás azonban - sajnálatos módon - Magyarországon a Groupama Garancia Biztosító adatai alapján csak minden harmadik utazónak jut eszébe.


Az utóbbi időben történt tragédiák újra az utasbiztosítások szükségességére irányították a figyelmet, mégsem eredményeztek érzékelhető változást a magyar utas szemléletben. Pedig már napi egy gombóc fagylalt árának díjából szükség esetén milliós nagyságrendű költségeket vállal át a biztosító.

Elsősorban a szülő felelőssége a gyermek megfelelő védelme


„Természetes módon a szülők gyermekeiket hamarabb elviszik az orvoshoz, még kisebb problémák esetén is, mintha önmagukkal történne baj.  Ezt támasztja alá az a tény is, hogy az adataink alapján a 18 év alatti utasok orvosi kezelésének költsége az átlagkár fele volt, azonban a balesetek gyakoriságát tekintve duplája az átlagnak.” - mondta Karsai Márta a Groupama Garancia Biztosító biztosításszakmai szakértője.


Dr. Esküdt Ágnes a XI. kerületi gyermekorvosi rendelő gyermekorvosának tapasztalatai szerint a nyári időszakban, első sorban a kánikulával, illetve a nagy meleggel összefüggő betegségek a leggyakoribbak, de a tipikus nyári gyermekbaleseteket tekintve hasonló mértékben érkeznek hozzá vízi és szabadtéri sporttevékenységek, illetve játékok kapcsán szerzett sérülésekkel.

„Nyáron a megfelelő fényvédelem szerepe kiemelten fontos és első sorban a szülők feladata, hogy megóvják a gyermeküket a kellemetlen leégéstől, napszúrástól és folyamatosan biztosítsák gyermekeik számára a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztást, ugyanis a gyerekeknek a felnőttekhez képest sokkal intenzívebb a folyadékcseréje. Ebből eredően számukra fokozott veszélyt jelenthet a szomjazás.”- mondta a doktornő.


A Groupama Garancia Biztosító adatai alapján a leggyakoribb probléma a gyerekeknél a gyomorhurut, de hasonlóan gyakori még az allergia, a láz, a fülgyulladás, a vírusfertőzés, és a torokgyulladás is.
Azonban a nyári utazás során felmerülő tipikus gyerekbalesetnek minősülnek, a horzsolás okozta sérülések, fejsérülések, illetve a tengerparti balesetek, (pl.: tengeri sün okozta szúrások), melyek ellen szinte lehetetlen felkészülni.

Hogyan figyelhetünk még a gyermekek megfelelő védelmére?


Dr. Esküdt Ágnes hasznos tanácsaival szeretnénk felkészíteni a szülőket az előttük álló utazási procedúrára, hogy a lehetőségek szerint minél kevesebb probléma szeghesse útját a tökéletes családi utazásnak.

Ha az utazás során hosszabb kirándulást is tervezünk, fokozottan érdemes figyelni a kullancscsípések megelőzésére. Javasolt módszer: kullancs elleni spray, illetve zárt ruházat.Nyáron jellemzőek az ételmérgezéssel összefüggő hasfájások, hasmenések is.

 • Lehetőség szerint érdemes felkészítenünk a gyermeket a romlékony ételek kerülésére és a megfelelő higiéniára.
 • Semmiképpen se hagyjuk, hogy mosatlan gyümölcsöt egyen!
 • Amennyiben hosszan tartó utazásra készülünk a rosszullétre hajlamos gyermeket érdemes az út előtt felkészíteni. Felnőttek és gyermekek esetében is hatékony megoldást jelenthet a probiotikum.
 • Ne hagyjuk a kis gyermekeket felnőtt felügyelete nélkül a parton, vagy a vízben játszani!
 • Kössünk biztosítást! Európán belül jellemzően megfelelő egészségügyi szolgáltatásra számíthatunk, de biztosítás nélkül valóban nagyon drága és veszélyes utazásra vállalkozunk.


  Még az utolsó nap sem késő, ne induljunk el biztosítás nélkül!


  A költségek egyszeri orvosi vizit esetén a néhány tízezer forintos ellátástól egészen az 1000 eurós ellátásig terjedhetnek, az üdülőhelyeken általában magasabbak, és az itt működő rendelők, magánkórházak gyakran nem fogadják el az Európai Egészségbiztosítási Kártyát. Utasbiztosítás nélkül a betegnek a helyszínen, saját zsebből kell kifizetnie az ellátás költségeit.


  A Groupama Garancia Biztosító 2011-ben egyik ügyfelének orvosi ellátására 274 950 forintot fizetett ki egy törökországi gyomorhurut miatt, ami a megfelelő utasbiztosítással az ügyfélnek összesen csak 4400 Ft forintjába, az orvosi költségek 1,3%-ba került.


  A biztosítás az indulás előtti utolsó pillanatban is megköthető a biztosítótársaság honlapján 24 órán keresztül 20 százalékos online kötési kedvezménnyel. A biztosító a családok részére többfajta kedvezményt nyújt: a családi csomagban maximum 2 felnőtt és 3 fő 18 év alatti gyermek biztosítható. Másik lehetőség a gyermekes családok részére a 14 éves korig igénybe vehető 50% gyerekkedvezmény is, mellyel kapcsolatban fontos kiemelni, hogy – ellentétben sok más biztosítóval – a szolgáltatások mértéke 100%-os. A legkisebb babák pedig 3 éves korig a szülő kötvényén ingyenesen biztosíthatók, csak adataikat kell megadni.

  Jól jönne 1,5 millió forint?

  A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

  Biztosítás Nem fagyott szét a nyaralód? Ekkora károkat okoztak az ónos esők
  Privátbankár.hu | 2017. február 4. 09:34
  Az elmúlt napokban az ónos esők jelentős károkat okoztak az országban, a károk bejelentése, felmérése még mindig zajlik – közölték a biztosítók. A nyaralókban keletkezett fagyási károk nagy része valószínűleg még csak ezután fog kibukni.
  Biztosítás Kivéreztetett munkanélküliek országa vagyunk - pedig lenne megoldás
  Nagy László Nándor | 2015. április 29. 10:35
  A munkavállalók döntő része volt már munkanélküli, ötödük már háromszor volt álláskereső. Miután komoly tartalékokkal nem rendelkeznek, ezért a korábbi megtakarítások felélése után nőnek a fizetési késedelmek a hiteleknél, a rezsinél. Ilyen helyzetben meglehetősen nagy gond, hogy a megkérdezettek 82 százaléka nem is hallott a jövedelempótló biztosításokról.
  Biztosítás Meddig fúj a viharos szél? Mi lesz május elsején?
  Privátbankár.hu | 2015. április 29. 08:48
  A viharos szél miatt tizennégy megyére és a fővárosra továbbra is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. A másodfokú riasztásokat viszont már mindenhol visszavonták. Az ország nagy részén szerdán is erős, viharos széllökésekre kell számítani.
  Biztosítás Ezekre figyeljen, és a nyaralóját legközelebb is épségben találja
  Privátbankár.hu | 2015. április 28. 18:40
  Számos veszély fenyegeti a nyaralónkat, amelyekre érdemes felkészülni, ha nem akarunk csúnyán meglepődni a szabadságunk kezdetén. Az ingatlanokkal kapcsolatos visszatérő hibák nagyon könnyen betörők kezére adhatják a menedéket, de nem csak tőlük kell félni. Az időjárás is okozhat kellemetlen perceket, ha nem látogatjuk és tartjuk karban a nyaralót. Éppen ezért még mindig jól jöhet a lakásbiztosítás.
  Biztosítás A fél országra figyelmeztetést adtak ki: jön a szélvihar
  Privátbankár.hu | 2015. április 28. 07:27
  A viharos szél miatt négy megyére másodfokú, hét megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Emellett több megyében a várható sok eső miatt is figyelmeztetés van érvényben.
  Biztosítás Ezért nem mindegy, hol javítják meg az autót - változás jöhet a kötelezőnél
  Privátbankár.hu | 2015. április 24. 07:39
  Módosítaná a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról (kgfb) szóló törvényt a Magyar Autóklub.
  Biztosítás A Lombard Lízingnek május elejéig kell fizetnie az ügyfeleknek
  Privátbankár.hu | 2015. április 23. 16:40
  Május elejéig kell visszafizetnie a Lombard Lízing Zrt.-nek az érintett ügyfelek felé azt az összesen 380 millió forintot, amelyet a beépített casco-biztosításnál árfolyam-különbözetként jogtalanul szedett be tőlük.
  Biztosítás Aggódik a magyar az autójáért, de sokkal drágább lett biztosítani
  Privátbankár.hu | 2015. április 22. 14:18
  Megugrottak a kgfb-díjak az első negyedévben: átlagosan 25 100 forint volt a személygépkocsikra kötött kgfb-szerződések éves díja. Ez az érték az évközi díjhirdetés két évvel ezelőtti bevezetéséhez képest 26 százalékkal magasabb. Tavaly ilyenkor ez az eltérés még mindössze 5 százalék volt.
  Biztosítás Eddig két turista nem tudott elutazni a botrány miatt
  Privátbankár.hu | 2015. április 21. 07:41
  A Kun-Mediátornak az Union Biztosítóval van szerződése, de csak utazási tevékenységre. Eddig ezzel kapcsolatban csupán két kárbejelentés érkezett.
  Biztosítás Iszonyatos profitgyárra bukkant a régióban az egyik biztosító
  Nagy László Nándor | 2015. április 14. 16:55
  Nyereségének közel kétharmadát már a régiós leányvállalataitól szerzi a Vienna Insurance Gruop. Az osztrák biztosítócsoport nyeresége 46 százalékkal ugrott tavaly.
  Privátbankár
  Mfor
  Piac és Profit

  Munkatársakat keresünk!

  Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

  Részletek

  hírlevél
  Ingatlantájoló
  Együttműködő partnerünk: 4iG